Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

Bu arada uzun zamandır nete giremiyorum işlerim çok yoğunn..Doktora gitim moralim bozuk. ilki 27 di, ikincisi 33 dü şimdi sonuncusu tavan yapmış 95 prolaktinim ben anlamıyorum bu hormonu yaa...dostnex kullancam 1 ay..Adetimde eli kulağında..ne diyeyimm sıkmayım canımı diyorum ama kafam takılıyor böle olunca neysee,görüşmek üzere kendinize iyi davranınnn ALLAH hakkımızda hayırlısını versinn..senağlama

Arkadaşlar bende şubat ayında reglim 10 gün gecikince doktora gittim. Muayene sonuçları iyi çıktı hormon testlerinde prolaktin yüksek çıktı. Yasmin adında doğum kontrol hapı ve dostınex verdi. 5 ay kullan bir ay ara ver 6. ay bana gel dedi. şimdi 3. ayındayım ilaçların doktorumda doğrudüzgün açıklama yapadı ama ben hep araştırıyorum. Şimdi düşüp sonra çıkar mı bu hormon. Biz seneye çocuk düşünüyoruz o zamanda yüksek çıkarsa 6 ay beklemek zorunda mı klacağım yoksa 6 ay önceden gidip baktırıp ilaç kullanıp düşer düşmez hemen çocuk mu yapmalıyım. Bu hormonu yüksek olup ikinci bebeğine hamile olan bir arkadaşımız var o da ilaç kullanmış ama düşmemiş dr metabolizman böyle demiş o hamileliğinin ilk ayarında bebeğin tutunması için ilaç içmiş. Sorun değil diyor o da ama bilmiyorum. Doktora gidip yine ölçtürsemmi acaba. Temmuz ayını bekleyemiyorum merak ediyorum.

6 ay gerekmiyo benim bildiğim ilac bitince hamile kalanlar oluyo çevremden çok duydum onlar bana iyi moral oluyo burda bazı arkadaşlara öyle olmamış ama çevremde çoğu insan ilaçtan sonra hamile kalmışlar düşük de yaşamamışlar:CüvCüv:

Slm bence arada bir doktorunla görüşüp prolaktine baktırmalısın.Bir de istediğn an hamile kalacağın kesin değil bence düşündüğün zamanın bir kaç ay öncesinden korunmayı bırak ve doktorunla görüş.Prolaktin hormonu yumurtlamayı etkilediği için hamile kalmak zorlaşıyor.Mesela bnimde planımda nisanda hamile kalmak vardı şubatta prolaktinin yüksek olduğunu öğrendim ve hala hamile kalamadım tedavi görüyorumbenneyaptımki

Canım öncelikle geçmiş olsun ve ne olur sakin ol.Daha çok yeni bir gebeliğin benim iş arkadaşımında senin gibi durumu olmuştu ve 1 hafta dinlenmişti rapor vermişti.Yerleşme kanı demiş ona ani hareketlerde bulunma ve kalkarkende yataktan yavaş yavaş kalk oldumu? Düşünmemeye çalış ve mümkün olduğunca tuvalette gittiğinde büyük tuvaletini yaparkende zorlanmamaya çalış...Umarım hersey yoluna girer ve mercimeğin sana tutunur. Ve annen sana iy[i bakacaktır ve sakin ol oldumu?
Tekrardan geçmiş olsun sana canım/B]

Canıım dualarımız seninle kötü düşünme sakın çoğu kişilerde lk iki ay böyle problemler oluyor.Sen bunu iyi bir şekilde atlatacaksın canım bebeğin seni bırakmıycak dikkat et kendine:çok üzgünüm:

Arkadaşlar bende de prolaktin yüksekliği var 49.3. Doktor dostnix ve yasmin doğum kontrool hapı verdi. 5 ay kullan bir ara ver sonra yine gel dedi. ben 3 ay dır kullanıyorum reglimde düzene gird, daha ölçtürmedim ama haziran gibi bir ölçtürmeyi düşünüyorum. Benim sorum, şimdi düşse bile daha sonra çıkarsa nasıl hamile kalacağım seneye çocuk düşünüyoruz. O zamanda yüksek çıkarsa ilacı alıp düşürüp sonra hemen hamile kalmam mı gerekiyor. İlacın prospektüsünde hamileyken alınması sakıncalı diyor ya da hamile kalınsa bile etkileri olabiliyormuş çocuk üzerinde.

Kızlar neredesiniz?Bu ay ilk defa yumurtlama tkibi yaptırmıştım ve iyiydi herşey bugün regl günüm ama çok az bir farklı renkte lekelenme var inşallah daha fazla olmaz da hamileyimdir çok ümitlenmiştim bu ay (

tatlım merhaba umudunu kırmak istemem ama çok umutlanma klomen kullanırken regl farklı renkte gelebiliyor ben 5-6 ay kullandım klomen o nedenle biliyorum fazla umutlanıpta hüzne uğramanı istemediğim için söyledim ALLAH hayırlısını versin bizide haberdar eta.s.

Sağol canım haklısın heralde ondan bu ay ilk kez kullandım bn klomeni Benim regl hiç gününü şaşırmaz da birden işte heyecanlandımsenağlama Şuan birşey yok hala ama dediğin gibi ümitlenmiycem inşallah başka bir sorun yoktur:Saruboceq:Allah hepimiz için hayırlısını versin canım farklı bir gelişme olursa haberdar ederim canım

canımmm :teselli:
bu zamanların ne kadar zor geçtiğini çok iyi bilirim....
seni çok iyi anlıyorum ama güçlü olman gerek...
duanı et bol bol ve dinlen..
başkada hiç birşey yapma..
biliyorum beklemek çok zor gelir ama yapacak başka birşey yok tatlım.. :teselli:
sabırla ve aklına kötü birşey getirmeyerek bekliycez...
unutma.. kötü düşünce kötüyü getirir..
sakin ol.. bebeğinle konuş.. Rabbime dua et.. :Saruboceq:
ne diyeceğimi bilemiyorum canım... aynı beklemeyi bende yaşadım...
inşaallahhhhhh çok güzel haberlerle döneceksin bize...
bunu canıgönülden diliyorum ve dualarımı eksik etmiycem bebeğine...

kelebek çok geçmiş olsun canım moralini bozma ve dinlen hayatım umarım herşey senin ve bebişin için çok iyi olur dualarımız seninle inşallah bir dahaki muayenende bebişinin kalp atışlarını duyarsınız canım ama sonuç ne olursa olsun üzme kendini canım

kızlarmerhaba uzun zamandır yazamadım bu topige tabi sizlerdende hiç ses seda yok sanırım herkes beklemede ben şu sıralar gebelik topiğindeyim bu ay yumurta çatlatma ignesi vurundum ve bu ayın 25 ini bekliyorum umarım hamile kalırım umarım hepimiz kalırız hepinizi çok öpüyorum

merhaba tatlım evet hepimiz beklemedeyiz maalesef kafamçokkarıştı
inşallah hamilesindir tatlım:Saruboceq: bizede haber ver olurmu sonucu kendine iyi baka.s.

prolaktinim 2,5 a düşmüş arkadaşlar çok şükür doktor klomen kullan dedi bakalım bu ay bi sonuç alabilir miyim alanlar var o yüzden ümitliyim biraz bi de doktor demedi ama ben dedim yumurtlama takibi yapmıcak mısnız diye istiyosan yapalım klomenden sonra dedi acayip değil mi sizce onun istemesi gerekmez miydi:bbo:CADIARZU

merhaba tatlım evet hepimiz beklemedeyiz maalesef kafamçokkarıştı
inşallah hamilesindir tatlım:Saruboceq: bizede haber ver olurmu sonucu kendine iyi baka.s.

tabiki veririm canım vermem mi sizlerdende güzel haberler bekliyorum inşallah bu ay hep birlikte yaşarız hamilelik sevinicini

ilginç bi durum canım bazı doktorlar cok fazla üstüne düşmüyolar valla benim doktorum ilacı verdi 10.gün baktı 15.gün igneyi vurdu 2 gün sonrada çatlamış mı diye baktı bu pazarteside progesterona bakcak

selam arkadaşlar benim adet düzensizliğim vardı 5-6 aydır bu ay adetimden 15 gün sonra ara kanamam oldu doktora gittim prolaktinin yüksek dedi 706 ya cıkmış bir daha bakalım dedi tahlil yine yaptırdım bugün tahlilim çıkmış doktora gösterdim 686 ya düşmüş gynodel diye bir ilaç verdi bu ilaç düşürecekmiş sizlere soracağım ilacı kullanırken hamile kalınırmı? birde ara kanama adet sayılırmı bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirm...

ara kanama derken ben adetim bittikten 8 gün sonra yine adet oldum bu ay ama strestendi doktora sordum ilaç yapmaz demişti ben birine sinirlenmiştim o yüzden 7 gün tam olarak adet oldum ama sonradan yine düzene girdi

benim doktor zaten özel hastane doktoru öyle yoğunki odasına 10 kişi doluşıyoruz sanki köy sağlık ocağı gibi tek tek herkese verip eline bişey gönderiyo özel muayenehaneye gitcem başka bi doktora ikisi bir yürütcem bakalım o ne dicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…