Prolaktin problemi

yukarıdaki mesajımda da yazdım aynı zamanda polikistikoverim de var. artık doğum kontrol ilacı vs hiçbir şey kullanmıyorum ve tedaviye başladığmda düzenli adet olurken şu an 2 ayda bir ya da 50 günde bir adet oluyorum :s ama bunlar birbirini çok etkileyen durumlar yani prolaktinden değil pco dan dolayı gecikiyor

Benim bir süre önce polikistlerimde vardı,bir dönem yasmin kullandım bu yüzden.Sonra gittiğimde kendiliğinden eridiğini söyledi doktor alttan muayene ettiğinde.Fakat benim bu yaşıma kadar çok düzenli bir adet döngüm varken,son üç aydır oldukça az seyreden adet dönemleri geçiriyorum.Yaklaşık 10 ay önce hamile kalmış ve rubella yüzünden daha 5 haftalıkken bebeğimi aldırmıştım.Şimdide tekrar hamile kalabilmek için uğraşıyorum.Bakalım Rabbim bidaha nezaman nasip eder bana anneliği.

cancanlar, ben de hep okuyup güzel haberlerle morali düzelenlerdendim.
4 yıl bitti evleneli, 1 yıl 1 aydır bebek istiyorduk :), ama prolaktinim yüksekti ilk ölçümde 28,(adetlerim ve yumurtalamam gayet iyi olmasına rağmen) parlodel verdi doktor ama çok etki yaptı ve sadece gece kullandım, sonra 2. tallilde 48e yükselmişti ve doktor sabah akam kullanıcan başka yolu yok dedi ben de dinlemeyip tamamen bırakıp biraz dinlensin vücudum dedim. 1 ay sonra doktora dostinex kullanalım dedim o da peki dedi tahlil yapıp başlıycaktım ama bu arada boyundan fizik görüyorum ve bele geçicem ama hamilelikte olmuyo dedi bugün fizikte biri ben de hastalığımın üstünden 3 gün geçti bi test yapiim nolur nolmaz deyip test aldım (ilk zamanlar 1 kere test yapmıştım negatif çıkınca hayal kırıklıı oldu tabi bidaa test yapmıcam dedim ve yapmadım bugüne kadar), sonuç pozitif :) hemen paylaşmak istedim sizle.
ümitsizliğe kapılmayın ben tam boşverdim ama hep ben allahın sevgili kuluyum hakkımda hayırlısı olsun ben ve bebeğim ne zaman sağlıklı olucaksak o zaman hamile kalıyim diye dua ettim, parlodeli tamamen bıraktım aman bidahaki ay dostinex içerim dedim ve hamileyim tabi umarım sağlıkla bebeğimi kucağıma alır ve büyütürüm.
daha eşime bile söylemedim :) lütfen size de moral olsun, bana ve bebeğime sağlıklı olmamız için dua edin :)

selam arkadaşlar.ben de aranıza yeni katıldım.ve benimde problemim prolaktin.1 buçuk senedir uğraşıyorum bebeğim olmadı.geçen sene ilk bakıldığında prolaktin 116 çıkmıştı.doktorum önemsemedi hiç neden bunu yaptı hala anlamıyorum.klomeni verip verip gönderdi beni.kendi çabamla o istemediği halde gittim rahim filmi çektirdim çok şükür tüpler açık çıktı.beyin emarı çektirdim hipofiz de temiz çıktı.bu arada ilaç kullanmamama rağmen prolaktin 30a düştü.bu ay farklı bi doktora gittim sonunda dostinexi almaya başladım.bugün 4. hapı içicem.adetime 15 gün var daha.burda çok arkadaş var dostinex kullandığı ay hamile kalan.acaba ben de bu ay hamile kalabilir miyim...

Merhaba arkadaşlar ben bekarlıktan beri yaklaşık 6 senedir prolaktinle uğraşıyorum.Adetlerim çok düzensizdi aşırı derecede adet olurdum ayda 15-20 gün adet olurdum.Sonra bir çok doktor gezdim parlodel prolaktin kullandım.Çocuk düşünmediğim zamanlarda aksattım tedaviyi enson prolaktin kullandım düştü adetlerimde düzene girdi arık çocuk istiyorum doktorum 2 ay dene sonuç yoksa bekleme araştıralım dedi inş.hayırlısıyla hamile kalırım.Prolaktin gerçekten stres hormonu benim 90-100 leri gördü zaman zaman ama çevremden hamile kalanları duyuyorum seviniyorum darısı bizlere inş.

hanımlar merhaba benim 2 yaşında kızım var kızabilirsiniz bitane var daha ne istiyosun diye ama öyle olmuyo işte bende kızımı 20 ay emzirdim ve kızım 10 aylık olduğundan beri korunmadık şimdi tam 2 yaşında sütten keseli yaklaşık 5 ay olcak ve biz korunmuyoruz emzirirken kadın doğuma gittim prolaktinim 52 çıktı endokrine git dedi endokrin emzirirken olabilir korur prolaktin yüksekliği dedi ondan olmuyodur falan emzirmeyi kesince 3 ay bekle gel dedi olmazsa ve olmuyor bebişim moralim çok bozuk sürekli her ay ümitlenmek çok sinir bozucu 1. sorum siz endokrine mi jinekologamı tedavi oluyorsunuz?istanbulda anadolu yakasında bu işin üstadını bilen var mı?

canım sütten kestıkten sonta yıne adetının 3, gunu prolaktını ölçtürdünmü

yok ölçtürmedim cnm direkt onu ölçtürüp endokrine mi gideyim yoksa kadın doğumamı gideyim sizce?

merhaba kızlar benımde prolaktin ilk ölçümde 38.8 doktor kilolu oldugum diyet yapmamı önerdi ilk ay 73 .5 den 67 ye düştüm ama ekmek yemedim şekerli yemedim arada tuzu kaçırdım ama yaptıgım tek şey ekmek yememek ve yediklerime dikkat etmekti...sonrki gittiğimde prolaktin 35 e düşmüştü ve hala kesik kesik adet oluyordumm hemen hemen hergun gunluk ped kullnıyordum ama pedi doldurmayacak şekilde kanamalarım oluyordu 1 buçuk ay bu şekilde adet düzensizliği yaşadım ve 67 kiloyu gördüğüm gun yanıııı dün:))) karın ağrılı bel ağrılı bi adet kanaması geçiriyorummm şuanda ve çok mutluyumm sanırım düzene giriyorum ama tabıkı rejimede devam kesik adet olmak insanın özel hayatınıda çok etkiliyor.. bunun için çok dikkat etmek gerek stressten uzak kalmak lazımmm...bu arada doktorum ilaç vermediiiiiiiii kendiliğinden düşecek dedi kilo verdikçe ve gerçekten dediğide oldu galiba 2 ay sonra yıne gidicem bakalım neler olmuşşş:))))

Kızlar hiç stres yapmayın.. Ben bekarlıkta dahil tam 7 yıl dostinex kullandım..hep korkardım çocuğum olmayacak diye.. Ama daha ilk ayda hamile kaldım..tek yapmanız gereken ilacı düzenli kullanmak..Allah hepinizin kalbine göre versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…