Progesteron testi

ilknuray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2007
309
2
96
42
İstanbul
arkadaşlar,
progesteron testi yaptıracağım.
adetimin 21. günü
o gün niyetli olamayacağım. :(
1) (bile bile bebek için çok mu günah işliyorum?)
2) Bu test nasıl yapılır, sonucu ne zaman alınır,kim yapar?
teşekkürler.

CANIM doktora gittik.
13 ayldır bebek istiyoruz ama olmadı.
artık sorun ne diye araştırmak istedi doktor.
benim jinekolojik muayenem iyi,
eşimin sperm sayımı iyi,
şimdi bu progesteron ve bazı testler var.
olmaz sa hala Rahim filmi şeklinde yolda ilerliyoruz.
bebeğimize inş en yakın zaman da kavuşuruz..

arkadaşlar,
progesteron testi yaptıracağım.
adetimin 21. günü
o gün niyetli olamayacağım. :(
1) (bile bile bebek için çok mu günah işliyorum?)
2) Bu test nasıl yapılır, sonucu ne zaman alınır,kim yapar?
teşekkürler.

canım bende yaptırmıştım.kan alacaklar senden.aynı gün öğleden sonra muhtemelen sonucu alırsın.yumurtlamanın olup olmadığına bakıyorlar bu testle.10 ve yukarısı yumurtlama çok iyi demek.6 ve yukarısıda yumurtlama oluyor demek benim bildiğim.ama düşük çıkarsada üzülme en sağlıklı yumurlama takibi ultrasonla yapılıyor.ayrıca progesteron testine güvenmediği için yaptırmayan doktorlarda var.
günah konusuna gelince birdahaki aya erteliyebilirsin.çünki acil bir test değil.tabi inşallah birdahaki aya gerek kalmadan mübarek ramazan ayında hamile kalırsın.a.s.

yok canım ya sadece kan testi.kanındaki progesteron hormonunu gösteren değere bakacaklar.

canim bir sey soracam bu sabligi acmaniz ve tecrubeli olanlar iyi olmus. ben de doktora luteal faz yetmezligi suphemi soyledim. dis gebelik olmustu bende. ama dedim ki dis gebelik olmasaydi muhtemelen bu bebegi de kaybedecektim anlamadan cunku vben yumurtladiktan 10 gun sonra ragl oluyorum dedim. luteal fazim 14 gun olmasi gerekirken bende 10 gun civari dedim,.

beni reglimin 5. gunu ve 21. gunu cagirdi. bak seni de 21. gun cagirmis. ama sonradan arastirma yaptigimda gordum ki bu test yumurtlamadan 1 hafta sonra yapilirmis. yani ben zaten 21. gun yumurtluyorum. e o zaman zaten yumurtlama yeni oldugu icin progestron dusuk cikacak.
canim sen baska ilac falan kullaniyor musun? ne zaman yumurtluyorsun? ya da reglin kac gun suruyor?

bir de 21. gun parca alinip kalinligina bakacagiz endometrium un dedi. ben de arastirdim. progestron testindense bu daha guvenilirmis. bence sen de doktorundan biopsi iste.

kibele cim,
ben 26 günde 1 adet oluyorum.
düzenlidir.
ilaç vermedi doktor daha.
eşimin sperm analizi yapıldı, benim jinekolojik muayenem oldu.
problem çıkmadı.
şimdi sıarsıyla,
1)Adetin 1 günü progesteron
2)Adetin 3. günü bazı testler,
3) en son rahim filmi.
şimdilik müdahele etmek istemiyorum doktora,
biz 13 aylık evliyim olmadı hala.
zamanı var demek diyorum bazen...
kısmet.....

canım bende gecen günler yaptırdım..doktor tüm hormon tahlillerimi yaptı,ve progesteronuda tabi...21. gün mutlaka gel dedi...bu tahlille yumurtalıkların düzenli yumurta atıyor mu ona bakacağız demişti bana....ya işin şakası bir tarafa anlayamadım ama doktor bana çiğköfteyi yasakladı hormon tahlil sonuçlarını görünce...herşey normal ama çiğköfteyi yemeyeceksin dedi şaşırdım...gözümden mi anladı ne çiğköfte sevdiğimi:-)

canım bende gecen günler yaptırdım..doktor tüm hormon tahlillerimi yaptı,ve progesteronuda tabi...21. gün mutlaka gel dedi...bu tahlille yumurtalıkların düzenli yumurta atıyor mu ona bakacağız demişti bana....ya işin şakası bir tarafa anlayamadım ama doktor bana çiğköfteyi yasakladı hormon tahlil sonuçlarını görünce...herşey normal ama çiğköfteyi yemeyeceksin dedi şaşırdım...gözümden mi anladı ne çiğköfte sevdiğimi:-)

canim senin reglin kac gunde bir?

cigkofte dediyse mutlaka cig etle veya aci ile bir ilgisi vardir. cig et olabilir.
veya toksoplazma mikrobu onemli biliyorsun ve cig yenen et vs sebebiyle bulasip bebekte hasara yok acabiliyor. onlemek amaciykla soylemis olabilir. ben de eti az pismis severim boyle kanli canli. ama yiyemiyorum.

Bende severim ama bebişim:emir_bebek: olana kadar yemeyiz canım ne olacak sanki.. :)

kızlar mrblar aranızda belkı bılen vardır dıye ayzıyourm dun yumurta takıbı ıcın doktora gıttım 33 mm ımıs yumrutam 2 tane varmıs ve cok buyuk dıye catlatma ıgnesı vermedı..
adetın 21. gunu yanı 3 ocakta progesteron testı ıcın kan verıcem orda yumurtlayıp yumrtlamadın cıkar dedı.
sızce catlatma ıgnesı olmamam yumurtamın buyuk olmaıs ıyımı kotumu.doktor ne ı ne kotu konustu...belkıde morel bozmamak ıcın suan ı hersey dedı ama bılmıyroumm..catlatma ıgnesı verırsem kıste cevırır dedı.sızce dollendıdemı buyudu yoksa kendılındne kloemn artı dhea kullanıyroum bu yzudenmı benım gıbı olan varmı..
ayrıca doktor yumurta buyuk dedı yanı mıde bulantısı ve batmalar yapar dedı..
ve akıntım cok oluyoo hamıle olma gıbı bısı hıc kafamd ayok ama bılmıyroumm

cevaplarınızı beklıyroumm

merhaba kızlar ben bugun test verdım progesteron adetın 21 gunu bugundu degerım 1,04 cıktı referanslar ıse soyle
foliküler faz 0,54
ovalosyon 6,22
luteal 1,5-20
menapoz 41
hangı degere bakıcam ve benım degerım ne demek

selam arkadaşlar ben 19.günü yaptırmıştım 0.665 çıkmıştı,bugün de istedi doktor 23.günümdü ve 5.00 çıkmış tedavisi kolay mı bu sonuç ne demek oluyor bilen varsa aydınlatabilir mi?

Kızlar.merhabalar ben nisan 16 adet oldum adetin 3gunu klomene başladım iki yumurtamam oluştu sol tarafta 28 nisanda catlatma iğnesi oldum daha sonra ardan 10/gün geçti agrim oldu ve doktor kiste dönüşmüş yumurtalar dedi eşimin ısrarıyla başka doktora gittim oda bazen çok nadirdir olsa yumurta catladiktan sonra kiste dönüşebilir bir progesteron testi yapalım dedi 28 cikti doktor yumurtlama olmuş bu çok iyi dedi şimdi catlatma ignesinden sonra 15 gün adet de olmadım sol tarafımda kistte var nasıl bir durum bilen varmi

Kızlar.merhabalar ben nisan 16 adet oldum adetin 3gunu klomene başladım iki yumurtamam oluştu sol tarafta 28 nisanda catlatma iğnesi oldum daha sonra ardan 10/gün geçti agrim oldu ve doktor kiste dönüşmüş yumurtalar dedi eşimin ısrarıyla başka doktora gittim oda bazen çok nadirdir olsa yumurta catladiktan sonra kiste dönüşebilir bir progesteron testi yapalım dedi 28 cikti doktor yumurtlama olmuş bu çok iyi dedi şimdi catlatma ignesinden sonra 15 gün adet de olmadım sol tarafımda kistte var nasıl bir durum bilen varmi

Canım detaylı yorum yapmayacağım yanlış bir şey söylemek istemem ama kesin bildiğim bir şeyi soyleyım 28 çok çok iyi bir değer :) Allahın izniyle hamile kalırsın inşallah :)

Back