Progestan kullandığı halde lekelenme yaşayanlar..

atarlibartinli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2016
341
256
32
Arkadaşlar merhaba, 6 haftalık hamileyim. 5,5 haftalık muayenemizde henüz kalp atışımız başlamadı. Geçen hafta kırmızı kanamam oldu doktorum istirahat ve günde 3 adet Progestan içmemi söyledi.

Kanama sadece 1 kere olmuştu devamı gelmedi ama progestanı kullandıktan 1 hafta sonra kahverengi lekelenmem oldu. Doktora gittim kontrolleri yaptığında bir sıkıntı olmadığını ama lekelenmelerin renginin önemli olduğunu ve bir tehdit içerdiğini söyledi. 4 gün sonra yani bugün tekrar lekelenmem oldu. Yumurta akı kıvamında sapsarı akıntım oluyor akıntıya karışmış halde kahverengi kırmızı arası peçeteye geliyor.

Progestan kullandığı halde lekelenme yaşayan var mı?

İlk gebeliğim düşükle sonuçlandığı için çok tedirginim.

Arkadaşlar merhaba, 6 haftalık hamileyim. 5,5 haftalık muayenemizde henüz kalp atışımız başlamadı. Geçen hafta kırmızı kanamam oldu doktorum istirahat ve günde 3 adet Progestan içmemi söyledi.

Kanama sadece 1 kere olmuştu devamı gelmedi ama progestanı kullandıktan 1 hafta sonra kahverengi lekelenmem oldu. Doktora gittim kontrolleri yaptığında bir sıkıntı olmadığını ama lekelenmelerin renginin önemli olduğunu ve bir tehdit içerdiğini söyledi. 4 gün sonra yani bugün tekrar lekelenmem oldu. Yumurta akı kıvamında sapsarı akıntım oluyor akıntıya karışmış halde kahverengi kırmızı arası peçeteye geliyor.

Ben de 3 hafta progestan kan sulandırıcı ve proluton iğne kullanmama rağmen lekelenmelerim geçmedi en son kanama alanı oluştu kesenin altında. Sonrasında progestanı fitil olarak kullanmaya başladım bilmiyorum o daha mı etkili oldu ama lekelenmelerim geçti çok şükür yaklaşık 1 haftadır yaşamıyorum lekelenmelerimi inşallah tekrar da yaşamam. Şu an 7+3 günlüğüz

Ben de 3 hafta progestan kan sulandırıcı ve proluton iğne kullanmama rağmen lekelenmelerim geçmedi en son kanama alanı oluştu kesenin altında. Sonrasında progestanı fitil olarak kullanmaya başladım bilmiyorum o daha mı etkili oldu ama lekelenmelerim geçti çok şükür yaklaşık 1 haftadır yaşamıyorum lekelenmelerimi inşallah tekrar da yaşamam. Şu an 7+3 günlüğüz
Umarım tekrarlamaz.
Ben de etkilerine dayanamadığım için fitil olarak aldım 1 hafta doktorum ağız yoluyla almamın daha iyi olacağını söyledi. Ağızdan alıyorum ama bu hafta 2 kere oldu. İğnesini de kullanmam daha iyi olmaz mı dedim hapı 1 haftadır kullanıyorsun zaten iğne yapmamız bir şey değiştirmeyecek haptan yeteri kadarını alıyorsun dedi. Çok kafaya takıyorum. Şu sıkıntılı zamanları atlatsaydık hayırlısıyla.

Ben de 5+3 de vajinal yolla keseyi gördüm ama kalp atışı İçin iki hafta sonra gel dedi şu an 5+5 deyim ve açık kahverengi lekelenmem başladı yarın doktora gideceğim bir önceki gebeliğim dış gebelikti ağlamaktan canım çıktı sabahtan beri inşallah sağ Salim bebeklerimize kavuşuruz. Çok korkuyorum

Ben de 5+3 de vajinal yolla keseyi gördüm ama kalp atışı İçin iki hafta sonra gel dedi şu an 5+5 deyim ve açık kahverengi lekelenmem başladı yarın doktora gideceğim bir önceki gebeliğim dış gebelikti ağlamaktan canım çıktı sabahtan beri inşallah sağ Salim bebeklerimize kavuşuruz. Çok korkuyorum
Benim de ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı. Geçen hafta kırmızı kanamam olduğunda bende çok ağladım. Her lavaboya gitmemde korkarak gidiyorum. Şimdi de 2 gündür birden mide bulantılarım kesildi. Ara ara kasık ve karın ağrım oluyor. Nette normal yazıyor fakat içim içimi yiyor birşey mi oldu diye. Çok korkuyorum hayırlısıyla şu zamanları atlatabilsek keşke..

Doktora gittin mi? Bir şey söyledi mi? Kahverengi akıntıya genelde tehdit içermez diyorlar ama yine de bizi çok korkutuyor.

Bence kanamanın kahveside kırmızısıda aynı bende 2 gebeliğimi o kahve lekelerden kaybettim o yüzden bana o akıntılar hiç normal gelmiyor. sonki gebeliğimde yine kahveyle başladı sonra kırmızıya döndü iğneler ilaçlar kanama kesildi ama elim hep yüreğimde yaşadım. sonra bi baktım göğüs ağrım yok ama tabiki aklıma kötü bişey getirmemiştim. ertesi gün kontrole gittik kalp atışı yok durmuş 9. haftada bitti. sende bi tekrar git kontrole bence. bulantı göğüs ağrısı bu hisleri kaybetmek bana normal gelmiyor ihmal etme

Bence kanamanın kahveside kırmızısıda aynı bende 2 gebeliğimi o kahve lekelerden kaybettim o yüzden bana o akıntılar hiç normal gelmiyor. sonki gebeliğimde yine kahveyle başladı sonra kırmızıya döndü iğneler ilaçlar kanama kesildi ama elim hep yüreğimde yaşadım. sonra bi baktım göğüs ağrım yok ama tabiki aklıma kötü bişey getirmemiştim. ertesi gün kontrole gittik kalp atışı yok durmuş 9. haftada bitti. sende bi tekrar git kontrole bence. bulantı göğüs ağrısı bu hisleri kaybetmek bana normal gelmiyor ihmal etme

Bence de öyle sonuçta lekelenme varsa sıkıntı vardır. Ama doktorlar hep kahverengiyse birşey olmaz kırmızı ve pembe olduğunda riskli diyorlar.
2 gün önce de kıl kadar ara ara lekelenmem oldu. Dünden beri de mide bulantılarım geçti. Birşeylerin yolunda gitmediğini düşünüyorum umarım düşündüğüm gibi değildir. 6+2 deyim 5,5 te henüz kalp atışımız yoktu. Büyük ihtimalle bu akşam doktora gideceğim gibi görünüyor içimi rahatlatmak için.

Bence de öyle sonuçta lekelenme varsa sıkıntı vardır. Ama doktorlar hep kahverengiyse birşey olmaz kırmızı ve pembe olduğunda riskli diyorlar.
2 gün önce de kıl kadar ara ara lekelenmem oldu. Dünden beri de mide bulantılarım geçti. Birşeylerin yolunda gitmediğini düşünüyorum umarım düşündüğüm gibi değildir. 6+2 deyim 5,5 te henüz kalp atışımız yoktu. Büyük ihtimalle bu akşam doktora gideceğim gibi görünüyor içimi rahatlatmak için.
doktorların umrunda değil ki canım senin ne çektiğinin onlar alışmışlar. umarım kötü giden bişey yoktur herşey yolundadır. kesinlikle git bence canım ihmal etme. banada haber ver merak ederim. bizi bizim gibiler anlar

Benim de lekelenmem tekrar başladı belirtilerim azaldı gibi hissediyorum sizin durumunuzu merak ettim.
2 gün önce kıl gibi lekelenmelerim başladı sonra kesildi. Dünden itibaren belirtilerim azaldı. Bugün midem biraz bulanıyor gibi oldu ama herzaman ki gibi yoğun değil. Doktoruma sordum gel kontrol edelim dedi. Bir aksilik olmaz ise yarım gideceğim haber veririm. Sen de bir gelişmen olursa lütfen bilgi verir misin? İnşaallah hayırlısıyla kucağımıza alırız yavrularımızı.

2 gün önce kıl gibi lekelenmelerim başladı sonra kesildi. Dünden itibaren belirtilerim azaldı. Bugün midem biraz bulanıyor gibi oldu ama herzaman ki gibi yoğun değil. Doktoruma sordum gel kontrol edelim dedi. Bir aksilik olmaz ise yarım gideceğim haber veririm. Sen de bir gelişmen olursa lütfen bilgi verir misin? İnşaallah hayırlısıyla kucağımıza alırız yavrularımızı.
Aynı benim de öyle oldu. Gidip kötü bişeyle yüzleşmeye de korkuyorum bekliyorum bakalım . İnşallah güzel haberler alırsınız🤲🏻

İkinize de geçmiş olsun canım inşallah birşey olmaz ama kahve yada kırmızı ikiside gebelikte iyi değil ben de iki kayıp yaşadım ihmal etmeyin dikkat edin doktorların pek umurunda değil

Doktora göründünüz mü ne dedi. Şuan bende deaynı şekilde lekelenme var

Doktorunuzu degistirin oncelikle; cunku progesteron fitil olarak daha etkilidir bunu herkes soyler mide asidi etkisini azaltiyor haliyle ama fitilde dogrudan etki gibi dusunun. İkinci olarak agizdan aldiginiz progesteronun dozuyla igne cok farkli bildigim kadariyla. Ben haftada 1 igne ve fitil olarak almama ragmen hafif kanamam devam etmisti. 4-5 hafta yatmistim diye hatirliyorum. Gecmis olsun

Bir aksilik olmaz ise yarın gideceğim. Mutlaka dönüş yapacağım tatlım.
Canım biraz geç dönüş yaptım. Perşembe günü doktora gittim. Çok şükür kalp atışlarını duyduk. Ve mide bulantılarım tekrar başladı. Bu sefer başka doktora gittim kendi doktorumdan iyi olacağı düşüncesi ile sıfır memnuniyetle bir ton sinirle eve döndüm ama genel olarak durumumuz iyi kalp atışını öncesinde duymamıştım ilk defa duydum. Mide bulantımız hiç geçmeyecek hissimiz var evet ama gebelikte mide bulantısı ara ara azalıp sonda devam eden birşeymiş. Lekelenmem de olmadı son zamanlarda umarım da olmaz.

Doktora göründünüz mü ne dedi. Şuan bende deaynı şekilde lekelenme var
Evet canım gittim. Kendi doktoruma gitmedim ama kalp atışlarını daha önce duymamıştım kalp atışlarını duydum bir aksilik görünmüyor dedi. Progestanı lekelenmelerin tamamen sıfırlanana kadar kullanmalısın dedi. Lekelenmen var ise mutlaka doktora git ihmal etme ben bir bebeğimi 9 haftalıkken kalbi durduğu için kaybetmiştim.

İkinize de geçmiş olsun canım inşallah birşey olmaz ama kahve yada kırmızı ikiside gebelikte iyi değil ben de iki kayıp yaşadım ihmal etmeyin dikkat edin doktorların pek umurunda değil
Teşekkür ederim canım. Doktorlar alışkın olduğu için bizim kadar korku yaşamıyorlar. Benim de 1 yıl önce ilk gebeliğim de 9. haftasında kalbi durmuştu. Aynı şeyin tekrarlanmasından çok korkuyorum. Şimdi de Yedekte başka bir doktorum daha olsun dedim. Medicine Hospıtal-Atlas üniversitesine gittim. Sıfır memnuniyetle eve geri döndüm. Eşimi içeriye almadı, jinekolojik muayene etmek istedi. Ben hiçbir özel hastane de ilk aylarda jinekolojik muayene edildiğini görmedim ne kadar zararsız deselerde ben bu muayene çeşidini zararsız bulmuyorum. Bebeğin kalp atışını ilk defa duymamıza rağmen eşimi ısrarla içeriye almadı. Telefona sesini çekelim dedim cihazdan çıkan sesi ben bile zor duyuyorum sesini açın diyorum sesi bu kadar diyor. Verdiği ultrason görüntüsünü saymıyorum bile parlamış bembeyaz bir görüntü berbat bir muayeneydi. Soracağım soruları bile unuttum. Devlet hastanesi bile daha iyiydi.
Bebeğin var mı şuan ?

Evet canım gittim. Kendi doktoruma gitmedim ama kalp atışlarını daha önce duymamıştım kalp atışlarını duydum bir aksilik görünmüyor dedi. Progestanı lekelenmelerin tamamen sıfırlanana kadar kullanmalısın dedi. Lekelenmen var ise mutlaka doktora git ihmal etme ben bir bebeğimi 9 haftalıkken kalbi durduğu için kaybetmiştim.
Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah. Cevap için teşekkür ederim 🥰

X