- 8 Aralık 2010
- 10.168
- 6.717
-
- Konu Sahibi madamcocomo
Öncelikle şunu belirteyim; modeliniz çok güzel gerçekten maaşallah...
İlk kare 'teknik açıdan' bakarsak olmamış çünkü (Bu bilgiyi not ediniz) ---> portre çekimlerinde baş ve çene kesilmemeli.
en çok ikinci kareyi beğendim, arka alanın daha sade olmasına dikkat etmenizi öneririm (herkese)
Son fotoğraftaki kompozisyon güzel. Etrafta kalabalık yok, göz yoran obje fazla yok ama 2 adım daha sola ve yine birkaç adım daha yakından çekseniz çok daha güzel olurmuş çünkü modelinizin yüz ifadesi daha net görünürdü ve sağ tarafta gereksiz boşluk oluşmazdı (yerdeki obje fotoğrafı bozuyor)
tebrikler
bu arada son fotoğrafına -affına sığınarak- herkse fikir olması açısından bazı düzenlemeler yaptım.
dikkat edeceğim çok teşekkür ederim :)çok yararlı olacak eleştiriler.bu arada o yansımaları nasıl yaptınız
Hmm hafta hafta ödev mi vardı? Ben bu işi sevdim :)
Bugün Sultanahmet - Ayasofya taraflarına çıkacaktım, telefon trafiği işyerinden sabah körü başladı, öğlen 3e kadar sürdüBen de kendimi toplayıp çıkamadım dışarı, miskin miskin oturdum...
Ee bu haftanın ödevi ne :)
Dün havanın güzelliğinden yararlanıp, doğayla iç içe olayım dedim ve birkaç fotoğraf çektim. :)
Eki Görüntüle 345929 Eki Görüntüle 345928 Eki Görüntüle 345936
bu odaklamaya bi örnek olur herhalde.Macro çekim mi bahsettiğiniz?
yorumlarınızı beklıyorum. tesekkurler..
Eki Görüntüle 349329
Macro farklı bir teknik canım, odaklama derken, fotoğraflayacağımız konuya odaklanma kastediliyor.
Eklediğin fotoğraf gayet güzel. Odaklama konusu işte tam da burda devreye giriyor.
Demem o ki, fotoğrafa bakan kişilerin görmesini istediğiniz konu ile fotoğrafta görünen aynı mı?
Ben eklediğin fotoğrafa bakınca dikkatimi direkt papatyanın sarı yaprakları çekiyor ama bana kalırsa netlik arıda olsaydı, o zaman ben izleyici olarak ' arının çiçeğe konma ' hikayesi görecektim fotoğrafında ve bu konu fotoğrafını çok daha güçlü yapacaktı. Bu arada dikkat edilmesi gereken bir husus daha var canım o da çiçeğin sol alt yapraklarının kadraj dışında kalması. Bundan sonra çekeceğin fotoğraflarda konuyu tam olarak kadraja sığdırmaya çalıştebrik ederim
Umarım anlatabilmişimdir görüşlerimi
Anlatabildiniz tabii.Teşekkür ederim.
evet her hafta bir konu belirleyip bu konu ile ilgili çekim yapacağız
Kozalakları çok sevdim. Birşey sormak istiyorum, flash kullandın mı? çünkü bazı yerlerde ışık patlamaları olmuş. Bu ya flash kullanımında olur ya da güneş ışığının dik geldiği saatlerde...
Ben senin şu kozalaklara biraz kontrast ayarı yaptım bilgi olması açısından
Eki Görüntüle 349101