Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

Evet kızlar bu haftanın ödevi konuya doğru odaklanma ile ilgili fotoğraflarınızı bekliyorum..

dikkat edeceğim çok teşekkür ederim :)çok yararlı olacak eleştiriler. bu arada o yansımaları nasıl yaptınız

dikkat edeceğim çok teşekkür ederim :)çok yararlı olacak eleştiriler. bu arada o yansımaları nasıl yaptınız

Rica ederim, eminim teknikleri öğrendikçe çok daha güzel fotoğraflar çekebielceğiz

'yansıma' olarak tabir edilen noktaların fotoğrafçılıktaki terimi 'bokeh' tir. Bunu da not edebiliriz Kardeşimin direktifleriyle Photoshop'ta yaptım canım. Renklerdeki oynamayı Photoscape programında yaptım.

Bugün hava çok güzel... sakın makinenizi almadan çıkmayın, bu hafta güzel fotoğraflar bekliyorum

Hmm hafta hafta ödev mi vardı? Ben bu işi sevdim :)

Bugün Sultanahmet - Ayasofya taraflarına çıkacaktım, telefon trafiği işyerinden sabah körü başladı, öğlen 3e kadar sürdü Ben de kendimi toplayıp çıkamadım dışarı, miskin miskin oturdum...

Ee bu haftanın ödevi ne :)

günaydın bayanlar makınamı işyerınde unutttum cekım denemesı yapamdm artık hafta içi yapıp koycam inşşş gerçi begenmezsem koymam cektıgımı hehee

evet her hafta bir konu belirleyip bu konu ile ilgili çekim yapacağız

Dün havanın güzelliğinden yararlanıp, doğayla iç içe olayım dedim ve birkaç fotoğraf çektim. :)

Eki Görüntüle 345929 Eki Görüntüle 345928 Eki Görüntüle 345936

Kozalakları çok sevdim. Birşey sormak istiyorum, flash kullandın mı? çünkü bazı yerlerde ışık patlamaları olmuş. Bu ya flash kullanımında olur ya da güneş ışığının dik geldiği saatlerde...

Ben senin şu kozalaklara biraz kontrast ayarı yaptım bilgi olması açısından

Kızlar şimdi de gelelim makineyi nasıl tutacağımız konusuna.

Neden fotoğraflarım net değil? Neden flu fotoğraf çekiyorum? Makinem veya lensim bozuk mu? gibi sorular çok sıkça aldığımız soruların başında geliyor. Eğer “net” fotoğraf çekmek istiyorsanız her şeyden önce ‘Makineyi nasıl daha sabit tutarım?’ noktasında çalışmanız gerekiyor. Eğer flu bir fotoğrafa sahipseniz bunun sebebi ne yazık ki %90 fotoğrafçının duruş pozisyonudur.

Enine Tutuş:

Makineyi yatay pozisyonda tutmak genel çekim şeklidir, kimi insan dik kadraja hiç geçmez, özellikle manzara fotoğraflarının %90ı bu şekilde çekiliyor.

Dikey Tutuş:

Genellikle portre çekimler için kullanılan bir yöntemdir. Mecburen bir dirseğiniz vucudunuzla temas etmeyeceği için titremeye daha müsait bir tutuş şeklidir.

Titremeyi engelleyebilmek için şunlara dikkat etmelisiniz:

1- Sağ elinizin işaret parmağı deklanşöre uzanırken diğer arkada kalan 3 parmak makineyi sıkıca kavramalıdır. Rahat hissetmeniz gerekiyor, yoksa titrersiniz.

2- Sol eliniz lensin altında olmalıdır, mümkün olduğunca dirseğinizi vücudunuza dayamaya çalışın. Bu daha iyi bir duruş sağlar.

3- Live View kullanıyorsanız iki dirseğinizi de vucudunuza dayamanızda fayda var. Ne kadar çok dayanak noktası, o kadar stabil duruş.

4- Etrafta kullanabileceğiniz direk, ağaç gövdesi, kutu vs varsa kullanabilirsiniz.

Çoğu kullanıcı daha ağır makine ile çekmenin daha rahat olduğunu ve bu makine ile titremeden çekebildiklerini söylüyorlar, bu genellikle doğru olsa da özellikle eli küçük ve bayan kullanıcılar tam tersini düşünüyor olabilirler. O yüzden böyle bir standart yok.

Ayrıca teknik olarak da şunları yaparsanız titreme olasılığınızı azaltırsınız:

1- Işığın fazla olduğu yerler seçin, veya ISO’nuzu yükseltin.

2- Açık diyaframlı (f1.8 gibi) lensler kullanın, bu enstantanenizi yüksek tutacak ve titremenizi minimuma indirecektir.

3- Flash kullanın.

4- Tripod kullanın.

İyi çekimler…

bu odaklamaya bi örnek olur herhalde.Macro çekim mi bahsettiğiniz?
yorumlarınızı beklıyorum. tesekkurler..

bu odaklamaya bi örnek olur herhalde.Macro çekim mi bahsettiğiniz?
yorumlarınızı beklıyorum. tesekkurler..

Eki Görüntüle 349329

Macro farklı bir teknik canım, odaklama derken, fotoğraflayacağımız konuya odaklanma kastediliyor.

Eklediğin fotoğraf gayet güzel. Odaklama konusu işte tam da burda devreye giriyor.

Demem o ki, fotoğrafa bakan kişilerin görmesini istediğiniz konu ile fotoğrafta görünen aynı mı?

Ben eklediğin fotoğrafa bakınca dikkatimi direkt papatyanın sarı yaprakları çekiyor ama bana kalırsa netlik arıda olsaydı, o zaman ben izleyici olarak ' arının çiçeğe konma ' hikayesi görecektim fotoğrafında ve bu konu fotoğrafını çok daha güçlü yapacaktı. Bu arada dikkat edilmesi gereken bir husus daha var canım o da çiçeğin sol alt yapraklarının kadraj dışında kalması. Bundan sonra çekeceğin fotoğraflarda konuyu tam olarak kadraja sığdırmaya çalış tebrik ederim

Umarım anlatabilmişimdir görüşlerimi

Anlatabildiniz tabii.Teşekkür ederim.

Anlatabildiniz tabii.Teşekkür ederim.

Rica ederim.

Yalnız eleştiri yazan tek kişi benim sanırım, diğer arkadaşlar da fotoğraflar üzerinde görüşlerini yazarlarsa fotoğraf sahipleri açısından daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Hayır flashsız yaptım çekimleri. Ve Photoshopta fotoğraflar üstünde kontrast ayarıyla oynadım; ama bu şekilde aşırı kontrastı sevmiyorum, fotoğrafa yapaylık katıyor sanki. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…