- 21 Haziran 2011
- 2.499
- 8
Canım ben tartışmaların,anlaşmazlıkların hep iki taraftan da kaynaklandığına inanırım.
Hata yüzdeleri değişir. Ama o daha suçludur vs ama mutlaka iki tarafında o iletişimsizliğe
olumsuz bir katkısı vardır.
Her doğru her yerde söylenmez derler ya mesela ben doğruyu her yerde ille söyliycem işte böyle
kötü bir huyum var. Farkında mıyım evet çözümüm var mı hayır :)
Yani artık kendimi tutmaya çalışıyorum biraz ama bir yere kadar yapı kolay değişmiyor
İstemeye hakkım olan şeyleri de önce güzellikle istiyorum
vermiyor mu az biraz ısrar ediyorum.
yine mi yok saldırıyorum :)
Ben ne istediğimi biliyorum.
Saçma sapan boş konular,gereksiz insanlar uğruna kalbimi kırmayan bir eş istiyorum.
Diyelim ki kırdı yaptı öküzlük.. Yapacak biliyorum..
Vaktinde gönül almasını bilen bir eş istiyorum.
Bana evlilik öncesi verilen sözlerin tutulduğunu görmek istiyorum.
Ailem ailem diye kendini yırtmayan bir koca istiyorum.
Haklıyı haksızı gören bana haklısın hayatım diyen ve hakkımı bizzat savunan koca istiyorum.
Beni konuşturmasın muhattap etmesin kendi ailesinin saçmalıklarıyla.
Ben de benim ailemin saçmalıklarıyla onu muhattap etmem çünkü.
Bana büyüğe cevap verilmez, bu yaşından sonra kimseyi değiştiremezsin demesin
olumsuzlukları düzeltmek için değiştirmek için bir şeyler yapan koca istiyorum..
Çözümü sen sus,görmezden gel duyma, yaşandı bitti unut diyen koca istemiyorum.
Maddi anlamda kendi kazancı iyi olan eşinin kuruşuna ihtiyaç duymayan bir kadın maddi beklenti
içinde olmaz ki.. Ben eşimden adalet, hassasiyet,anlayış, dürüstlük istiyorum.
İstemesini bildiğimi iddia etmiyorum.
ama ne istediğimi biliyorum ve söylüyorum.
Çoğuna göre yanlış bir üslupla kendimce haklı üslupla
Çok şey istiyorsun yavrum sende Şaka bi yana bunları özü zaten sadece adalet. O adaleti, dengeyi kurabilse ne ailesi sıkıntı çıkaracak nede eşler. Benim eşim dengeyi sağlayamayan biri, bakıyorum ben ailemin yanında bişi demeselerde bozulmasa kocam diye bakıyorum, ama adam kendi ailesinin yanında bnm yaptığım kendine göre ters hareketin çetelesini tutuyor. Çok ağrıma gidiyor bu. Ben yanlış yapabilirim, senin aileni senden daha iyi tanıyamamki, yanlış yaptığımda ben kavga edeceğine ailene karşı o yanlışımı düzelt. Açığımı kapa.
Hani Allah var, ailesi kötü niyetli insanlar değiller, onuda kendine söyledim, senin ailen kötü niyetli olsaydı biz çoktan ayrılmıştık diye. Ama dünkü tartışmamızda da anladımki bnm düşündüğüm kadar iyi de değillermiş. Babası bize pek gelmek istemiyor onun sebebide ben bi kere inadım, bana öle ısrar ederek yaptıramazsın dedim o bunu saygısızlık olarak algılamış. Halbuki kendi oğlu kızı benim yanımda bas bas bağırıyorlar babalarına ama benim kendimi tanıtmam saygısızlık olmuş.
yaaa tek deilmişim demekki böle tavırlarda .. aslında senin adına üzüldüm de. yani danışmana gittiğin zaman zaten önemli soruları sorup senin kendin çözmeni beklio yani sen şöle yap böle yap diyen biri karşıma çıkmadı benim. bu konuda zaten en başta tavrını koydu kadın, kesinlikle sizce nasıl die bana sorma çünkü her problemin olduğunda psikoloğa koşmanı istemiyorum, kendi danışmanın kendin olup hayatında bu tecrübeyi kazanacaksın dedi. yani pek gittğinizde hadi şöle yap böle olsun dien biri beklemeyin... sorduğu sorulara kafa yorun yeterli zaten...
Benim aradığım şey illa şunu yap bunu yap demesi değil canım. Benim bazı kalıplaşmış düşüncelerim var bunları değiştirebilmem için bana farklı bakış açıları sunması gerekiyor. Brde sonuçta herkese anlatamıyorsun, anneme anlatamıyorum derdimi, arkadaşlara anlatsam nolucak ben nasıl anlatırsam öle yorum yapar bnm arkadaşlarım, hani objektif bakan, insan davranışları konusunda eğitimi olan biri gerekli bana. Ben değişmem demediğim için bana şunu yap bunu yap demesede bakış açısı sunduğunda davranışlarımı değiştirebilirim diye düşünüyorum. En azından denemek gerekir diye düşünüyorum.