problemli evliliği olanlar boşanmayı düşünenler okuyun lütfen

ida_

ins: esrasek
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2012
104
12
kızlar merhaba daha önce konu açmıştım 3 ay önce boşandım... bu olayla birlikte bir evlilik ve ilişki danışmanına gitmeye karar verdim. aslında o zamana kadar çoktan yapmam gereken birşey olduğunu anladım. evlilikleriniz boşanma ile sonuçlanmadan önce mutlaka bunu denemelisiniz. sonuç olarak terapistimin bürosu benim için ilk başlarda ağlama duvarı gibi oldu adım attığım anda içimi bol bol boşaltmaya düşündüğüm herşeyi söylemeye başlamıştım. hep suçu çevremdekilere yüklerken bile kadın beni öylece ve destekleyerek dinledi. ama şimdi sorduğu sorularla aslında bir evliliği nasıl bilinçsizce yıkmaya başarmışım onu anladım. sorduğu soruları ve olanları sizle de dilimin döndüğü elimin yazdığı kadar paylaşmak isterim. çıkmaz bir durumdayım hala ama en azından kendime neler yapmışım bunları gördüm..
ilk önce kendi kendime yaptığım araştırmalarla ve beynime giren ağrılara rağmen düşündükçe düşündüm neden beceremedim bu evliliği die. en sonunda şunu anladık,
aslında eski eşimi öylece kabul etmemiştim. yani kötü söylediği şeyler ailesinin ona öğrettiği ama iyi olanlar beni sevdiği için yaptığı şeyler olduğunu düşündüm. bu şimdi gözümde büyük hata. yani aslında yaptığım şey kafamda bir düzenek oluşturdum ve buna inandım. eşimi dinlemedim mi dinledim, ama hep beni rahatsız eden şeyleri ailesi öğretio die düşündüm. öylece sadece söylediklerini dinlemedim, hep arkasında bir sebep aradım bu benim yaptığım en büyük hata.
ikincisi ve bence en büyük problemim; ne istediğimi söylemeden eşimin anlamasını bekledim. en ufak yanlış anlaşılmada da bu adam beni sevmiyor bu adamla hayat geçmez diye düşünmeye başladım. kendimi ifade etmedim yani , nedeni çok basit karşımdan hayır cevabı almaktan korktum çünkü o adam benim söylediğimi kabul etmezdi, zihnimin oynadığı oyun sonucu ben değersiz olduğumu düşündüğümden onun beni değerli görüp fikirlerime önem vermeyeceğini düşündüğümdenmiş bu da. halbuki kendisine değer vermeyen insana başkası neden değer versin.??...
ve doktorun söylediği başka bir konu da ailenizden kopup gerçekten bir birey olup olmadığımızı kontrol etmek.
aile bağları tabi ki çok güçlü kimse kimseye arkasını dönmeyecek ama sırf benim annem benim babam diyerek kendi sevginizi yaşayamadığınızı gördüm dedi ve bu beni çok yaraladı :KK43: bu kadar derin hissettiğim duyguları karşımdakine geçiremedikten sonra ne önemi var ki..
eşinizle sevgi dilinizi bulun derim ben. bunu da bir çok bayan biliyordur bence. biz daha duygusalız yaa sonuçta daha araştırmacıyız bu konuda:) kısaca şöle deniliyormuş bu da mesela sizin sevgiyi en çok hissettiğiniz durum eşinizin size dokunmasıdır ancak eşiniz sözlü olarak size sevdiğini sürekli belirtir ve siz yeterince sevgiye doymamış olursunuz bu da büyük bir problemmiş.
15 günde bir görüşmeler yapıyoruz ve ben çevremdeki herkese yararlı olacak bilgileri vermek istedim. biraz da bu konularda ilişkinize kafa yorun derim ben. kolay gelsin :)

İşte bu farkındalığı vaktinde kazanabilmek adına, boşanma öncesi
evliliği kurtarmak için uzman yardımı alınılmalı..
İnsan bazen kendi hatasını göremiyor gerçekten. Ne kadar objektif bakmaya
çalışırsak çalışalım..

paylaşımın için teşekkür ederiz. söylediklerin gerçekten uygulamaya değer ancak bir de şu var; karşındaki insan sana değer veriyorsa, sana saygı duyuyorsa seni her koşulda önemiyor ve seviyorsa, sadece iletişimsizlikten ötürü evliliğiniz çıkmaza girdiyse, işte o zaman evlilik terapisi kurtarıcı olabilir. burda öyle hikayeler okuyoruz ki o adamları değil terapiyle, sihirli değnekle bile değiştirmek imkansız ne yazık ki..

Ben bosanmayi kolayca aklına koyanlardan degilim. Ama benim evliliğimin kurtarılacak bir tarafı kalmamıştı :KK43:. Cunku sagolsun esim olacak adam ve ailesi ortada bir yuva bırakmayana kadar çabaladılar. Bazen terapi falan yetmez. İnsan bazen diyor sorun ben miyim diye. Bu guzel bir sey bence demekki özeleştiri yapabiliyorsunuz. Ama karşıdaki kendini Surekli olarak haklı olarak görüp ayni hatalara devam ediyorsa baska seçenek kalmıyor. Defolsun Allah tan bulsun diyorsun :KK43:

boşanalı ne kadar oldu?
tam sebep neydi?
pişman mıısn boşandığına?????????

Eşiniz de kabul etmişmiydi boşanmayı, sizi ikna etmeye çalıştı mı hiç, birlikte yuvanızı kurtarmayı denedi mi

Arkadaşlar Merhaba, bende bir evlilik terapisti arayışı içindeyim ama bir türlü doğru terapiste ulaşamadım . Herkez Aylin Aydemir Türkoğlu diye birini tavsiye ediyor çevremde 2 yada 3 arkadaşım bu doktara gittiler ve çok memnun kaldılar evlilikleri düzeldi hayatları yoluna girdi ama ben kendisine bir türlü ılaşamıyorum. Haftalardı ulaşmaya çalışıyorum . Dha önce giden var mı ? varsa fiyatları ne kadar bir bilgi verirsieniz sevinirim. Birde uzun süüre devam etmek istediğm için fiyatlar önemli terapistlerin fiyatları ortalama ne kadar ? Aylin Hanım için genelde zengin terapisti diyorlar... bilgisi olan var mı ?

Benim eşimde boşanmayı istiyor ama bir yandan da istemiyorum çok ortada bir durumdayız

ben 3 ay önce resmi olarak boşandım ama 6 ay öncesine dayanan bir kriz durumumuz var. geri dönmeyi düşünmem kendimi sorgulamam için yeterli bi sebep değil bence çünkü bu durumdayken kiminle evlensem ya da birlikte olsam da sonuç değişmez oyuncular değişir sadece. bu yüzden bence kafa yormaya ve kendi hayatımda değişiklik yapmaya değer.

görüştüğüm danışmanım bana şu soruyu sordu kızlar: sen karşındakinden ne istiyorsun?

verdiğim cevabı size yazmayacağım çünkü beni de tatmin etmedi, o yüzden kafanızı hiç buna yordunuz mu yaa merak ettim ben hiç düşünmemişim sanırım bunu. adamdan ne istediğimi bilmiyorum ki onun verdiklerinin benim için bi anlamı olsun... dibine kadar ilgi sevgi vermeye meyilli olmuşum hep anladığım kadarıyla ama ondan bana gelenleri ya görmezden geldim ya da ne istediğimi bilmediğim için almayı beceremedim.
YA SİZ NE İSTİYORSUNUZ KARŞINIZDAKİ ADAMDAN??
Bunları ona nasıl anlatıyorsunuz?

ben 3 ay önce resmi olarak boşandım ama 6 ay öncesine dayanan bir kriz durumumuz var. geri dönmeyi düşünmem kendimi sorgulamam için yeterli bi sebep değil bence çünkü bu durumdayken kiminle evlensem ya da birlikte olsam da sonuç değişmez oyuncular değişir sadece. bu yüzden bence kafa yormaya ve kendi hayatımda değişiklik yapmaya değer.

görüştüğüm danışmanım bana şu soruyu sordu kızlar: sen karşındakinden ne istiyorsun?

verdiğim cevabı size yazmayacağım çünkü beni de tatmin etmedi, o yüzden kafanızı hiç buna yordunuz mu yaa merak ettim ben hiç düşünmemişim sanırım bunu. adamdan ne istediğimi bilmiyorum ki onun verdiklerinin benim için bi anlamı olsun... dibine kadar ilgi sevgi vermeye meyilli olmuşum hep anladığım kadarıyla ama ondan bana gelenleri ya görmezden geldim ya da ne istediğimi bilmediğim için almayı beceremedim.
YA SİZ NE İSTİYORSUNUZ KARŞINIZDAKİ ADAMDAN??
Bunları ona nasıl anlatıyorsunuz?

Valla ben ne istediğimi biliyorum.
Tek gönül işleri için değil her konuda ne istediğimi bilirim.
Seçimlerimden genellikle pişmanlık duymam bu yüzden.
Evlilik seçimimden pişmanlık duydum ama:KK5:

Bir şeyi ya çok severim ya hiç sevmem.
Ya çok samimi olurum ya hiç işim olmaz. Vaktimi ayırmam bile.
Ortası yoktur. Netliklerden hoşlanırım.
Ne istediğimi de açık net söylerim.
Ama insanlar net değil be güzelim ben net olmuşum ne olur?

Ben isteklerimi açık açık söylerim hatta o kadar açık söylerim ki rahatsız edici
olur. Sorun bu..
Yani istemek var istemek var aslında. Hatamı da biliyorum.
Düşünün çatır çatır ben bunu bunu istiyorum diyen bir kadın mı istediğini alır
Yoksa dudak büzüp, göz süzerek nazla,işveyle,öpücükle ama ben bunu istiyoruuuuum
diyen kadın mı?:KK9:

İşte ben burdan kaybediyorum.
Çat çat masaya vurarak istiyorum ellerim boş kalıyor..:KK14:

W
Yani iletişim önemli kafanda kurduğun senaryo yanlışmış

:44: kendini diva zannetmemek lazım belki de :)
çevren buna müsait değilse yani

Eşini diva değerinde gören koca gerek bence :)
Ama ara ki bulasın..
Çok divalık istekler değil aslında benimkiler ama isteme konusunda
hatalıyım..
Yumurta fiyatına evlendim ben kız ne diva zannetmesi hahahh
:KK1::KK1:

Valla ben ne istediğimi biliyorum.
Tek gönül işleri için değil her konuda ne istediğimi bilirim.
Seçimlerimden genellikle pişmanlık duymam bu yüzden.
Evlilik seçimimden pişmanlık duydum ama:KK5:

Bir şeyi ya çok severim ya hiç sevmem.
Ya çok samimi olurum ya hiç işim olmaz. Vaktimi ayırmam bile.
Ortası yoktur. Netliklerden hoşlanırım.
Ne istediğimi de açık net söylerim.
Ama insanlar net değil be güzelim ben net olmuşum ne olur?

Ben isteklerimi açık açık söylerim hatta o kadar açık söylerim ki rahatsız edici
olur. Sorun bu..
Yoksa dudak büzüp, göz süzerek nazla,işveyle,öpücükle ama ben bunu istiyoruuuuum

aynen ben de böleyim ya siyah ya beyaz gri yok hayatımda bundan mı kaybediyoruz dersin. isteğinin ne olduğunu sölemedi ki şimdi bana ??!!
yani net şekilde ne istediğini evliliğinde ya da ilişkinde söledin de mi kabul görmedin?
ben sölemedim yaa ben sölemememe rağmen adamın beni anlamasını bekledim. anladım bunu yani. doktor sorunca böle bakakaldım çünkü :))))

Arkadaşlar Merhaba, bende bir evlilik terapisti arayışı içindeyim ama bir türlü doğru terapiste ulaşamadım . Herkez Aylin Aydemir Türkoğlu diye birini tavsiye ediyor çevremde 2 yada 3 arkadaşım bu doktara gittiler ve çok memnun kaldılar evlilikleri düzeldi hayatları yoluna girdi ama ben kendisine bir türlü ılaşamıyorum. Haftalardı ulaşmaya çalışıyorum . Dha önce giden var mı ? varsa fiyatları ne kadar bir bilgi verirsieniz sevinirim. Birde uzun süüre devam etmek istediğm için fiyatlar önemli terapistlerin fiyatları ortalama ne kadar ? Aylin Hanım için genelde zengin terapisti diyorlar... bilgisi olan var mı ?

arkadaşlarınız gittiyse nasıl ulaşamıyorsunuz
onlara sormadınız mı

valla insanın kendine özeleştiri yapabilmesi çok güzelde bir de karşıdaki adamlar anlasa birilerine danışmak gerektiğini:KK19:
bizim milletimizde psikologu terapisti hala deli işi diye adlandıran çok.. keşke herkes gidebilse keşke herkes faydalanabilse.

olur. Sorun bu..

Bende burdan kaybettiğimi düşünüyorumki eşimin söyledikleri de doğruluyor bunu. Kadın gibi istemiyormuşum cilve yapmıyormuşum banaysa bu şekilde istediğini elde etmek biraz adice geliyor. Adamı kandırmak gibi geliyor. Ama keşke bu düşüncelerden arınabilsem ve öyle isteyipde istediğimi yaptırabilsem.

Terapist bunu yaptırmayı başarabilirmi? Dalga geçmiyorum belkide netliğimizi yansıtmada hata var. Belkide benim söylemimde hata var. Eşimle ciddi iletişim problemlerimiz olduğunu düşünüyorum. Bazı şeyleri aşmam gerektiğini düşünüyorum. Sıkıntının sadece eşimde olmadığının farkındayım ama terapiste gidip derdimi nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Araştırıyorum, eşimi zorlasam gitmem demez biliyorum ama ben öncelikle kendi içimde bişileri halletmek istiyorum.

Eşimin her türlü psikoloğa gitmeye ihtiyacı var bunu görebiliyorum. Hani iletişimsizlik konusunda onun olduğu kadar benimde hatalarım var ama ben bunu diyebiliyorken eşim bunu demeyen bi insan.

Bende burdan kaybettiğimi düşünüyorumki eşimin söyledikleri de doğruluyor bunu. Kadın gibi istemiyormuşum cilve yapmıyormuşum banaysa bu şekilde istediğini elde etmek biraz adice geliyor. Adamı kandırmak gibi geliyor. Ama keşke bu düşüncelerden arınabilsem ve öyle isteyipde istediğimi yaptırabilsem.

Terapist bunu yaptırmayı başarabilirmi? Dalga geçmiyorum belkide netliğimizi yansıtmada hata var. Belkide benim söylemimde hata var. Eşimle ciddi iletişim problemlerimiz olduğunu düşünüyorum. Bazı şeyleri aşmam gerektiğini düşünüyorum. Sıkıntının sadece eşimde olmadığının farkındayım ama terapiste gidip derdimi nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Araştırıyorum, eşimi zorlasam gitmem demez biliyorum ama ben öncelikle kendi içimde bişileri halletmek istiyorum.

Eşimin her türlü psikoloğa gitmeye ihtiyacı var bunu görebiliyorum. Hani iletişimsizlik konusunda onun olduğu kadar benimde hatalarım var ama ben bunu diyebiliyorken eşim bunu demeyen bi insan.

Canım ben tartışmaların,anlaşmazlıkların hep iki taraftan da kaynaklandığına inanırım.
Hata yüzdeleri değişir. Ama o daha suçludur vs ama mutlaka iki tarafında o iletişimsizliğe
olumsuz bir katkısı vardır.

Her doğru her yerde söylenmez derler ya mesela ben doğruyu her yerde ille söyliycem işte böyle
kötü bir huyum var. Farkında mıyım evet çözümüm var mı hayır :)

Yani artık kendimi tutmaya çalışıyorum biraz ama bir yere kadar yapı kolay değişmiyor:KK14:

İstemeye hakkım olan şeyleri de önce güzellikle istiyorum
vermiyor mu az biraz ısrar ediyorum.
yine mi yok saldırıyorum :)

Ben ne istediğimi biliyorum.
Saçma sapan boş konular,gereksiz insanlar uğruna kalbimi kırmayan bir eş istiyorum.
Diyelim ki kırdı yaptı öküzlük.. Yapacak biliyorum..:KK14:
Vaktinde gönül almasını bilen bir eş istiyorum.
Bana evlilik öncesi verilen sözlerin tutulduğunu görmek istiyorum.
Ailem ailem diye kendini yırtmayan bir koca istiyorum.
Haklıyı haksızı gören bana haklısın hayatım diyen ve hakkımı bizzat savunan koca istiyorum.
Beni konuşturmasın muhattap etmesin kendi ailesinin saçmalıklarıyla.
Ben de benim ailemin saçmalıklarıyla onu muhattap etmem çünkü.
Bana büyüğe cevap verilmez, bu yaşından sonra kimseyi değiştiremezsin demesin
olumsuzlukları düzeltmek için değiştirmek için bir şeyler yapan koca istiyorum..
Çözümü sen sus,görmezden gel duyma, yaşandı bitti unut diyen koca istemiyorum.

Maddi anlamda kendi kazancı iyi olan eşinin kuruşuna ihtiyaç duymayan bir kadın maddi beklenti
içinde olmaz ki.. Ben eşimden adalet, hassasiyet,anlayış, dürüstlük istiyorum.

İstemesini bildiğimi iddia etmiyorum.
ama ne istediğimi biliyorum ve söylüyorum.
Çoğuna göre yanlış bir üslupla kendimce haklı üslupla:KK14:

yaaa tek deilmişim demekki böle tavırlarda .. aslında senin adına üzüldüm de. yani danışmana gittiğin zaman zaten önemli soruları sorup senin kendin çözmeni beklio yani sen şöle yap böle yap diyen biri karşıma çıkmadı benim. bu konuda zaten en başta tavrını koydu kadın, kesinlikle sizce nasıl die bana sorma çünkü her problemin olduğunda psikoloğa koşmanı istemiyorum, kendi danışmanın kendin olup hayatında bu tecrübeyi kazanacaksın dedi. yani pek gittğinizde hadi şöle yap böle olsun dien biri beklemeyin... sorduğu sorulara kafa yorun yeterli zaten...

ne mi istiyorum? sadece benimle konuşmaya vakit ayıracak,konuştuğunda da anlayacak +sevgili kızına günde yarım saatini ayıracak 1 koca istiyorum:KK43: çok mu? para pul değil..ben de kazanıyorum çünkü:KK43:(( çocuklara günah yahu.

X