- 10 Ocak 2010
- 4.484
- 2.130
gukem bence sana hangi ilaçlar kullanılacaksa aşılama yapacakmış gibi onların bir kısmını yazdır gelecek ayda 2. aşılama gibi bi kısmını daha yazdır en azında 1-2000 den kurtulusun.bence sen çok ümitsizlige kapılma bir kere gebe kalabilmişşin.Ablamın bi arkadaşı 44 yaşında menepoza girerken gebe kaldı doktor dogum kontrol hapını bırak diyo menepozdasın diyo kadın gebe kaldı kadın adeti falan kesilmişti düşün şimdi yeni dogum yaptı mucize gibi anlıycagın senin öyle durumda yok bence sen ilk denemede kalacaksın hamilebeni de kapsamıyormuş 39 yaş altı olması gerekiyormuş.devletin rezilliğine bak ya.senin adına onlar çoktann karar vermiş çocuk yapıp yapmayacağına.ben bu işe dava açarım ya neyse bide o sitresi yaşamak istemiyorum. ne demek sen mi bileceksin benim çocuk yapma yaşımı ben tam 20 yıldır bu devlete çalışıyorum vergimi veryorum. sağlık karnem nerdeyse bomboş hiç bi ilaç giderim bile olmamış doğru düzgün. kırk yılda bir ihtiyaç duymuşum devlete ona da ambargo. ne yani ben tam on yıl görevimi mezra köylerde yaptım tek öğretmen olarak oralarda bir eş bulma şansım yoktu gönlüme göre ve yani bu devlet yüzünden ben evlenemiyorum gençken ve bu yaşta kendim evleniyorum bu seferde bana yaşın geçmiş muamesi yapıyor . yok böyle bişi.ben tam 32 yaşımda kentte çalışmaya başladım. zaten o yaştan sonrada seçici oluyorsun kızdım gene hemde çokkk