Premature Bebekler Prematüre Bebekler ve Fotoğrafları

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kornelyacim senin kizin ne oldu daha taburcu olamadi mi insallah en kisa zamanda taburcu olursunuz
el mualimcim hayirli olsun sen bebisleri almissin kucagina allah bidaha ayirmasin saglikla buyut bebislerini

kornelyacim senin kizin ne oldu daha taburcu olamadi mi insallah en kisa zamanda taburcu olursunuz
el mualimcim hayirli olsun sen bebisleri almissin kucagina allah bidaha ayirmasin saglikla buyut bebislerini

yok sorayacım benim kız formunu koruo, biraz kilo alsa eve geliş süreci hızlancak da şimdilik yerinde sayıyo. şaka bi yana çok şükür en azından bir problemimiz yok şimdilik beklemedeyiz artık... bu arada ufuk diş çıkarmış onu okudum diğer topikte gözünüz aydın, maşallah.. ufuk gibi zorlanmadan insallah diğer minişlerde çıkarırlar dişleri...

sag ol teyzesi darisi butun bebislere ve senin kizina insallah o gunleride gorursun 11 ay once bende cok korkuyordum kaybedecem diye ama simdi dis cikardi diye seviniyorum 1 ay sonrada dogum gunu var 1 yasinda olacaz artik gunler okadar cabuk geciyorki anlatamam ama bu bir yil icinde ne kadar yiprandigimin hala farkinda degilim
herkeze karsi cok guclu olmaya calisiyorum cunku hep icime atiyorum hic kimseye uzuldugumu belli etmiyorum aslinda buda kotu birsey ama inanki bir lafi acilsa oglumun durumu hakkinda yada soyle adam akilli bi oturup dusunsem hungur hungur aglarim ama yapmiyorum hep icime atiyorum hep bastiriyorum duygularimi allah sonumuzu hayir etsin hic zoruma gitmiyor hersey allahtan sukur ediyorum ama yinede bazen cok fazla geliyor yasadiklarim

allah senin kizinada butun bebislere saglikli bir yasam nasip etsin kusura bakma yine doldum bir suru sey yazdim sanki senin dusunmen gereken cok az sey varmis gibi opuyorum tatli kizini

yok iyi yapıyorsun canım, az buçuk anlıyorum bu içine atma durumlarını... en azından burada biraz olsa rahat olabiliosan, iyi demektir... birçok prematüre annesinde maalesef var bu durum az buçuk öğreniyorum artık, kimseye zaten belli etmek birşey belli etmek istemiyor insan çünkü belli etsen bile anlama kısmi... ama canım yine de kendini çok fazla sıkma, sen ufuk a da abisine de lazımsın unutma, kendini sıkarak sağlığından olmayasın sonra...
bu arada insallah teyzesi bize de allah şöyle yaş günlerini görmeyi nasip eder. yapıo musun annesi ufuk için plan bakalım ilk doğum gününe?

cnm benim Allah hepimizi farklı şekillerde sınıyor buda bizim imtihanımız sabredelim bakalım neler görücez en azından annelik duygusunu tattık hiç olmayanlarada nasip etsin mevlam çok seviyoruz seni ve bebişini üzme cnm kendini öpüyorumopuyorumnanaktan

Soraya canım çok üzüldüm bu yazdıklarını okuyunca. Sen bizim içimizdeki en güçlü annelerdensin. Lütfen hiçbirşeyi içine atma. Burada beni bir ablan olarak bil. Ne zaman dertleşmek istersen yanında bil lütfen. Ufuğumuz da düzelecek annesi bak şimdiden çok güzel gelişmeler kaydetmeye başladı. Daha da iyi olacak inşallah.

KIZLAR GERCEKTEN COK TESEKKUR EDERIM YAZDIKLARINIZ ICIN ZATEN BEN SIZI KENDIME YAKIN HISSETMESEYDIM SIZE BUNLARI HIC YAZMAZDIM AILEM BILE BENIM ANLAMIYOR
hep kotusunu dusunuyorlar benim hamileligimin ilk baslarinda baya sorun vardi kanamam filan simdi hep kendin yaptin kendin buldun biz sana aldir demistik filan diyorlar ayyyy yine fenalik geliyor bana bunlari dusununce
allah kimseye cekemiyecegi gucu vermesin bugun hastanedeydim cok kotu durumda bir kiz cocugu gordum onunda beyni kucuk kalmis ama onun goruntusunden hemen anlailiyor ozurlu oldugu kiz cok kotuydu yaa orda halime allaha binlerce kez sukur ettim en azindan ufuk dogru duzgun bir cocuk goren hic bilmiyor hasta oldugunu

allah herkezin bebisine sifa versin saglik versin ben hepinizi cok seviyorum

canım bizde senin çok seviyoruz...
mehtap'ın dediği gibi bizi abla bil..
bende senin dinlemeye herzaman hazırım...
küçük ve güçlü anne....

kızlar bende size abla diyebilirmiyimkaydirigubbakcemile3işin şakası tabide sorayacım dök anlat içindekileri tatlım çünkü insan bazen çevresindekilere anlatamadığını hiç yüzünü görmediyi insanlara anlatabiliyo burda hepimiz birbirimizi anlıyoruz çünkü az buçuk benzer şeyler yaşadık ve yaşıyoruz bende ilk aylarımı hep yatarak ve düşük tehlikesi yaşayarak geçirdim ne acayip insanlar varya sen yaptın sen çek ne alakası var sen zaten başkasına güvenerekmi yaptın çocuk tabiki hayır vallahi kimseye güvenerek yapılmıyo ben yaptım kızımada ben bakıyorum kimsede ecrinde benim emeyim çok diyemez kimsenin benim kızım üzerinde emeyi yok sadece ben ve babası baktık

kizlar gercekten cok tesekkur ederim yaa zaten sizleri bir abla olarak goruyorum
ben cocukken hep bir ablam olsun isterdim evin en buyugu olarak butun sorumluluk benim omuzlarima biniyordu
ben daha cok genc oldugum halde 100 yil yasamis gibi hissediyorum kendimi cunku hayatim baya karisik gecti simdiye kadar
sadece bu son bir yil yasadiklarim degil 22 yildir yasadiklarim

oncelikle benim annem hollandali babam ise turk ve ben daha 2 yasindayken onlar kultur farkliligindan dolayi ayrildilar
ozaman 1 yasinda olan bir erkek kardesim daha vardi
ayrilip hic gorusmeseydiler belki bukadar agir olmazdi yasadiklarim ama surekli gel gitler yasadilar
ve dahada kotusu bizim onumuzde surekli kavga ederlerdi ama cok kotu kavga ederlerdi yani birbirlerine girerlerdi ve kufur hersey vardi
neyse ben 4 yasindayken bunlar birdaha evlendiler ve bir erkek kardesim daha dogdu toplam olarak 3 kardesiz
ama kavgalari bitmedi surekli kavga gurultu bu arada annemin piskolojisi baya bozuldu ve babamin hincini bizden cikarirdi bize siddet uygulamaya basladi ama oyle boyle degil kafamizi duvarlara filan vururdu
ben 12 yasima kadar annemle beraber yasadim bu arada ilk okulumda bitti ve ben orta okulumu cok yuksek bir yer tutturmustum fakat babamin simdiki esiyle babam ozamanlar yeni tanismisti ve babamla berbaer bir karara varip beni belcikaya bir kuran kursuna gonderdiler orda tam olarak 3 sene kaldim tabi tatillerde eve geliyordum ama toplam 3 sene kaldim
3 sene nin sonunda artik 15 yasinda olmustum ve benim tutturdugum okul beni geri almadi yasim buyudu diye
mecburen daha dusuk seviyeli bir okula gitmek zorunda kalmistim ama bu sefer babamin esi benim uzerime cok baski kurdu herseyimize karisiyordu hic bir seye izin vermiyordu ve ben daha yeni bir genc kizdim ozaman
bende evde mutlu ve huzurlu olmadigimdan huzuru baska bir yerde aramaya basladim bir an once evlenip yuva sahibi olmak istiyordum cocuklarim olsunki onlara goremedigim icimde kalan sevgileri vereyim diye
onun icin cok kucuk yasta evlendim 17 yasinda
ve suan nisanda 22 yasim dolacak neredeyse 5 senedir evliyim ve iki tane pirlanta gibi cocuklarim var
ama bu sefer de esimle aramiz cok iyi degil o beni hic anlamiyor o oyle bir es ki sadece akmsama kadar evde oturup cocuklarima bakiyim istiyor ne okula izin veriyor ne baska birseye
aslinda buraya bile cok kiziyordu ne isin var diye
ama ben onu dinlemiyorum cunku buraya da girmesem catlarim patlarim
turkiyede yasadigim zaman kayinvalidemle beraber yasiyorduk ben hollandadan cikip sir onun icin geleyim turkiyeye hemde siirt gibi bir yere bide kalabalik bir ailede yasamaya kabul ettim sirf onun icin sadece kaynanam degil kayinbabam iki tane kayinim eltim ve eltimin cocugu hep beraber ayni evde yasiyorduk
ama ben hic bir zaman sikayet etmedim ama benim esim beni anlamiyor bana cok cektirdi
siirte yasadigimiz zaman calismiyordu is begenmiyordu en kolay islere gidiyordu ayda sadece 250 ytl sigortasiz bir isis vardi oda her son 1 sene dusunun yani
aksama kadar yatiyordu aksam oluncada arkadaslariyla disari cikip kahveye gidiyordu
hic bir zaman ailemi de alip gezdireyim karimi da bir dolastirayim yoktu
bide kayinvalidem ne derse yapilmasi gerekiyordu aksi taksirde benimle kusuyordu kac defa dayak bile yedim ondan ama ben genede sabir ettim
simdide hollandaya getirttim onu sirf kimseye muhtac olmiyalim diye ben onsuz 4 ay tek basima ailemin yaninda kaldim ve iki cocuguma tek basima baktim yine gozu gormedi
cocugumun hasta oldugunu epilepsisi oldugunu hep tek basima ogrenmek zorunda kaldim ama yinede gozu gormuyor gecen cuma gunu yine iki cocugumla tek basima hastaneye gittim hastanede 1 saatlik yol idrar filan istediler ufuktan bide epilepsi ilaclari bitmisti hastanenin eczanesinde cok sira vardi ama baska yere gitmiyim diye bekledim biraz gec olmustu ben eve geldigimde telefon acti bana diyorki saatin farkindamisin sureyya bende ne yapiyim dedim gezmeye gitmedimki keyif yapmadim ya hastaneden geliyorum dedim oda bana demezmi nerden bileyim gezmeye gitmedigini
aramiz zaten bozuk benimle konusmuyor kac gundur nedeni de ben biraz tuhaflasmisim
simdi soyleyin arkadaslar ablalarim ben sizce kendimi kac yasinda hissetmeliyim??????
cok kotuyum gercekten esimin benimle konusmadigi umrumda bile degil inanin ona karsi en ufak bir sevgi hissim kalmadi ben ufuga yeni hamile oldugumu ogrendigimde bana cok kotu davraniyordu ufuk kaza ile oldu spiralim vardi kaymisti
doktorum bana folik asit yazmisti bende alirmisin demistimoda birde karnindaki cocugunu mu besliyecem dedi sok oldum sanki cocugu babamin evinden getirdim bana surekli diyorduki kanepeleri cek agir is yap ki dussun simdi de bunlari inkar ediyor offfffff hatirlamak bile istemiyorum sabaha kadar hickira hickira agladim ufuga hamile oldugumu ogrendim gunun gecesi oda uyanikti herseyi gordu kollarinin arasina alip teselli bile etmedi arkasini dondu yatti hep ben ona yalvarirdim ama artik yeter kuserse kussun ben daha beter kuserim yuz verdik simdiye kadar baya azitti
daha hollandaya geldigimiz 5 ay oluyor
o 5 ayin oncesinde herkezin ortasinda yuzume cay filan firlatmisti bir gunde beni oyle dovmustuki yuzum mos mordu o an cekip gidecektim ama yinede birakamadim aglayarak bir arkadasima gittim yine gece beni geldi aldi hic birsey olmamis gibi bir ozur bile dilemedi
doktorumuz bana uuga hamileyken yat dinlen hic bir is yapma diyordu erken dogum riskin var diyordu bey efendi hem calismiyor hemde arkadaslarina gidiyordu karicim yardim edeyim kucuk bir cocugun var demiyordu yine herseyi ben yapiyordum
zaten kayinvalidem doktorlar yalan soyluyor hic bir sey olmaz diyordu bide diyorduki sanki is mi yapiyoruz ahirdaki ineklerimiz mi var bir supurup bir silinecek ev filan
ayyy kizlar cok uzun yazdim ama size yasadiklarimi anlatmak istedim kesinlikle bana aciyin diye degil sizi kendime yakin hissettigim icin ve sizi cok sevdigim icin
okudugunuz icin tesekkur ederim

bende kızımın fotoğraflarını ekliyeyim dedim . Krem rengi elbisemiz Mehtap teyzemizden Kot pantolonun ile olan fotoğraftaki pembe bady Yumy teyzemizden ikisinde tekrar çok teşekkür etmek istiyorum

Eklentiler

• $Beril.jpg
    7,3 KB · Görüntüleme: 46
  • $100_3996.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 59
kızımın resimlerine devam ettim

Eklentiler

• $100_3952.jpg
    7 KB · Görüntüleme: 75
  • $100_3991.jpg
    8,4 KB · Görüntüleme: 59
ebrizm ne bu güzellik böyle, gerçekten çok şeker maşallah:) bu arada teyzeleriniz gerçekten çok zevkliymişşş:))

süreyyacım bende okudum yazdıklarını diyecek birşey bulamıyorum, çok zor bu gerçek... çoğu insanın kaldıramıyacağı durumlar... allah sabır versin canım, gerçekten başlangıç kötü olmuş, seneleri öyle ağır hissetmen çok normal, insallah bundan sonra birşeyler yoluna girmeye başlar ve geride bırakırsın birçok şeyi... izleri muhakkak duracaktır sende ama onlarıda iki yakışıklı oğlun yok edecektir... onlar sana çok daha güzel anlar yaşatıp hafifletecektir buna inanıyorum... çok fazla konusamadık seninle ama ne zaman konuşup dertleşmek istersen inan bende seni dinlemeye hazır bir arkadaş olarak buradayım...

merhaba soraya,

Ben bu forumun takipcisiyim, senin yazdiklarini okudum cok zoruma gitti bende hollandada yasiyorum eger dertlesmek istersen her zaman varim.
Senin yasadiklarin cok zor ama bunu kaldirabildigin icin tebrik ederim..
Saglicakla kal insallah.

kızımın resimlerine devam ettim

Ebrizm çok şeker olmuş Berilimiz. Güle güle iyi günlerde kullansın inşallah. Elbisesini üzerinde görebildiğime ayrıca çok sevindim. Zarif davranışın için teşekkür ederim.

sag olun arkadaslar yaa gercekten beni anlyan dinleyen birileri oldugu icin seviniyorum

Canım asla kendini yalnız hissetme mesafe olarak uzak olsak da kalplerimiz bir. Burada bir aile gibiyiz birbirimizin dertlerine ortak olarak bu zor süreçte daha güçlü anneler olacağız.

sorayacım Allahım senin yanında olsun canım umarım hersey yoluna girer pırlantalarını sana bagıslasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…