• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre Bebekler ve Fotoğrafları

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaslar ben hepinizi cok iyi anliyorum sizin soylediklerinizide yalnis filan anlamiyorum gercekten bende herseyi biliyorum herseyin farkindayim
benim tuhafima giden sey sadece bu adam bana okadar sey yasatti ama ben hala ona karsi kizamiyorum ondan bosanirsam karsilasacagim seyleri dusunuyorum acaba nasil olur zoruma gider mi
bosandiktan sonra o baskasiyla evlenirse ve baska bir kadindan benim cocuklarimin kardesleri olur ayy ne bilim bunlara dayanabilirmiyim hic bilmiyorum

ama oteki yandan ona cok kizginim konussamda faydasi etmez kac defa denedim dalga geciyor benimle yada dinlemiyor yada he he sen haklisin diyip gidiyor

ne yapiyim gercekten cok karisik kafam ne olacak benim halim bilmiyorum basim catladi okadar agriyor hep stresten

kizlar gercekten cok tesekkur ederim yaa zaten sizleri bir abla olarak goruyorum
ben cocukken hep bir ablam olsun isterdim evin en buyugu olarak butun sorumluluk benim omuzlarima biniyordu
ben daha cok genc oldugum halde 100 yil yasamis gibi hissediyorum kendimi cunku hayatim baya karisik gecti simdiye kadar
sadece bu son bir yil yasadiklarim degil 22 yildir yasadiklarim

oncelikle benim annem hollandali babam ise turk ve ben daha 2 yasindayken onlar kultur farkliligindan dolayi ayrildilar
ozaman 1 yasinda olan bir erkek kardesim daha vardi
ayrilip hic gorusmeseydiler belki bukadar agir olmazdi yasadiklarim ama surekli gel gitler yasadilar
ve dahada kotusu bizim onumuzde surekli kavga ederlerdi ama cok kotu kavga ederlerdi yani birbirlerine girerlerdi ve kufur hersey vardi
neyse ben 4 yasindayken bunlar birdaha evlendiler ve bir erkek kardesim daha dogdu toplam olarak 3 kardesiz
ama kavgalari bitmedi surekli kavga gurultu bu arada annemin piskolojisi baya bozuldu ve babamin hincini bizden cikarirdi bize siddet uygulamaya basladi ama oyle boyle degil kafamizi duvarlara filan vururdu
ben 12 yasima kadar annemle beraber yasadim bu arada ilk okulumda bitti ve ben orta okulumu cok yuksek bir yer tutturmustum fakat babamin simdiki esiyle babam ozamanlar yeni tanismisti ve babamla berbaer bir karara varip beni belcikaya bir kuran kursuna gonderdiler orda tam olarak 3 sene kaldim tabi tatillerde eve geliyordum ama toplam 3 sene kaldim
3 sene nin sonunda artik 15 yasinda olmustum ve benim tutturdugum okul beni geri almadi yasim buyudu diye
mecburen daha dusuk seviyeli bir okula gitmek zorunda kalmistim ama bu sefer babamin esi benim uzerime cok baski kurdu herseyimize karisiyordu hic bir seye izin vermiyordu ve ben daha yeni bir genc kizdim ozaman
bende evde mutlu ve huzurlu olmadigimdan huzuru baska bir yerde aramaya basladim bir an once evlenip yuva sahibi olmak istiyordum cocuklarim olsunki onlara goremedigim icimde kalan sevgileri vereyim diye
onun icin cok kucuk yasta evlendim 17 yasinda
ve suan nisanda 22 yasim dolacak neredeyse 5 senedir evliyim ve iki tane pirlanta gibi cocuklarim var
ama bu sefer de esimle aramiz cok iyi degil o beni hic anlamiyor o oyle bir es ki sadece akmsama kadar evde oturup cocuklarima bakiyim istiyor ne okula izin veriyor ne baska birseye
aslinda buraya bile cok kiziyordu ne isin var diye
ama ben onu dinlemiyorum cunku buraya da girmesem catlarim patlarim
turkiyede yasadigim zaman kayinvalidemle beraber yasiyorduk ben hollandadan cikip sir onun icin geleyim turkiyeye hemde siirt gibi bir yere bide kalabalik bir ailede yasamaya kabul ettim sirf onun icin sadece kaynanam degil kayinbabam iki tane kayinim eltim ve eltimin cocugu hep beraber ayni evde yasiyorduk
ama ben hic bir zaman sikayet etmedim ama benim esim beni anlamiyor bana cok cektirdi
siirte yasadigimiz zaman calismiyordu is begenmiyordu en kolay islere gidiyordu ayda sadece 250 ytl sigortasiz bir isis vardi oda her son 1 sene dusunun yani
aksama kadar yatiyordu aksam oluncada arkadaslariyla disari cikip kahveye gidiyordu
hic bir zaman ailemi de alip gezdireyim karimi da bir dolastirayim yoktu
bide kayinvalidem ne derse yapilmasi gerekiyordu aksi taksirde benimle kusuyordu kac defa dayak bile yedim ondan ama ben genede sabir ettim
simdide hollandaya getirttim onu sirf kimseye muhtac olmiyalim diye ben onsuz 4 ay tek basima ailemin yaninda kaldim ve iki cocuguma tek basima baktim yine gozu gormedi
cocugumun hasta oldugunu epilepsisi oldugunu hep tek basima ogrenmek zorunda kaldim ama yinede gozu gormuyor gecen cuma gunu yine iki cocugumla tek basima hastaneye gittim hastanede 1 saatlik yol idrar filan istediler ufuktan bide epilepsi ilaclari bitmisti hastanenin eczanesinde cok sira vardi ama baska yere gitmiyim diye bekledim biraz gec olmustu ben eve geldigimde telefon acti bana diyorki saatin farkindamisin sureyya bende ne yapiyim dedim gezmeye gitmedimki keyif yapmadim ya hastaneden geliyorum dedim oda bana demezmi nerden bileyim gezmeye gitmedigini
aramiz zaten bozuk benimle konusmuyor kac gundur nedeni de ben biraz tuhaflasmisim
simdi soyleyin arkadaslar ablalarim ben sizce kendimi kac yasinda hissetmeliyim??????
cok kotuyum gercekten esimin benimle konusmadigi umrumda bile degil inanin ona karsi en ufak bir sevgi hissim kalmadi ben ufuga yeni hamile oldugumu ogrendigimde bana cok kotu davraniyordu ufuk kaza ile oldu spiralim vardi kaymisti
doktorum bana folik asit yazmisti bende alirmisin demistimoda birde karnindaki cocugunu mu besliyecem dedi sok oldum sanki cocugu babamin evinden getirdim bana surekli diyorduki kanepeleri cek agir is yap ki dussun simdi de bunlari inkar ediyor offfffff hatirlamak bile istemiyorum sabaha kadar hickira hickira agladim ufuga hamile oldugumu ogrendim gunun gecesi oda uyanikti herseyi gordu kollarinin arasina alip teselli bile etmedi arkasini dondu yatti hep ben ona yalvarirdim ama artik yeter kuserse kussun ben daha beter kuserim yuz verdik simdiye kadar baya azitti
daha hollandaya geldigimiz 5 ay oluyor
o 5 ayin oncesinde herkezin ortasinda yuzume cay filan firlatmisti bir gunde beni oyle dovmustuki yuzum mos mordu o an cekip gidecektim ama yinede birakamadim aglayarak bir arkadasima gittim yine gece beni geldi aldi hic birsey olmamis gibi bir ozur bile dilemedi
doktorumuz bana uuga hamileyken yat dinlen hic bir is yapma diyordu erken dogum riskin var diyordu bey efendi hem calismiyor hemde arkadaslarina gidiyordu karicim yardim edeyim kucuk bir cocugun var demiyordu yine herseyi ben yapiyordum
zaten kayinvalidem doktorlar yalan soyluyor hic bir sey olmaz diyordu bide diyorduki sanki is mi yapiyoruz ahirdaki ineklerimiz mi var bir supurup bir silinecek ev filan
ayyy kizlar cok uzun yazdim ama size yasadiklarimi anlatmak istedim kesinlikle bana aciyin diye degil sizi kendime yakin hissettigim icin ve sizi cok sevdigim icin
okudugunuz icin tesekkur ederim

süreyyacığım inan kelimelr boğazıma tıkanıp kaldı yaşadığın şeyle hiç kolay şeyler değil allah sana peygamber sabrı vermiş sanki tahammül edilir şeyler değil canım kendinden pay biç şiddet olan bi yerde ne kadar mutlu olabildin ve daha sonra sırf mutlu olabilmek için kötü şans oalrak bu eşinle tanıştın ve aradığın mutllupğu evliliktede bulamamışsın sağlıklı kararı vermen gerkeiyor bir insan ne ise sonuna kadar öle gide annen ile babaını örnek al ve doğru kararı ver kendinden önce çocukların için

soraya canım stres yapma..
bak başın ağrıyor şimdilik..
Allah korusun bukadar sıkıntı yaparsan hastalanırsın..
canım kuzuların seninle ..yapma stres canım benim...

sen bunları düşünüyorsan yani ya başkasıyla evlenirse yada zoruma gider diye..
sen seviyorsun bu adamı...düzeltmeye bak canım..konuş onunla...
içine atarsan konuşmazsan iletşim kopukluğu olur...

konusulmuyorki ben konusuyorum benim konusma kaabiliyetim baya iyi sayilir ama o konusmuyor gecistiriyor yada dalga geciyor diyorum ya

kesinlikle doğru söylüyorsun canım..
sorayacım inşallah Allah gönlüne göre verir canım arkadaşım..

mecbue rejime başladım..benim tostosdaşım :))))
bakalım zayıflayabilecekmiyim..
eskisi gibi olmak istiyorum..
yani manken gipiiii :))))))
hadi gel senle diet yapalım kurtulalım şu kilolardan varmısınnnn ??????????????????????????

bunu niye önceden söylemedin dün yaptım hamur işi ohhhhhhh bi güzel indirdim mideye:))))))) ben varımda yapabilirmiyim bilmiyorum ama deneyecem bakalım neyle nasıl başlayacaz bekliyorum bak diyet listeni ona göre

konusulmuyorki ben konusuyorum benim konusma kaabiliyetim baya iyi sayilir ama o konusmuyor gecistiriyor yada dalga geciyor diyorum ya

Canım aile terapistlerine gitmeyi bir deneyin. Belki de uzmanın yardımıyla düzelir eşin.

bunu niye önceden söylemedin dün yaptım hamur işi ohhhhhhh bi güzel indirdim mideye:))))))) ben varımda yapabilirmiyim bilmiyorum ama deneyecem bakalım neyle nasıl başlayacaz bekliyorum bak diyet listeni ona göre

Demek rejime başlıyorsunuz. Kızlar ben şimdi 51-52 kiloyum. Doğumdan önce de bu kilodaydım. Ama hamileliğimde 12 kilo almıştım. Nasıl kilo verdiğimi de hiç anlamadım. Çok eskiden 1-2 kilo fazlam olduğunda sabahları sadece kepek ekmeğine beyaz peynir domates tost yerdim; öğlen çorba ve çok az ızgara tavuk eti; akşama sebze yemeği. Akşam yemeğini en geç 7'de yiyip sonra 9 gibi 1 elma yerdim. Belki siz de faydasını görürsünüz.

Canım aile terapistlerine gitmeyi bir deneyin. Belki de uzmanın yardımıyla düzelir eşin.

Demek rejime başlıyorsunuz. Kızlar ben şimdi 51-52 kiloyum. Doğumdan önce de bu kilodaydım. Ama hamileliğimde 12 kilo almıştım. Nasıl kilo verdiğimi de hiç anlamadım. Çok eskiden 1-2 kilo fazlam olduğunda sabahları sadece kepek ekmeğine beyaz peynir domates tost yerdim; öğlen çorba ve çok az ızgara tavuk eti; akşama sebze yemeği. Akşam yemeğini en geç 7'de yiyip sonra 9 gibi 1 elma yerdim. Belki siz de faydasını görürsünüz.

ahh ne güzel yaa kilon ben hiç o kadar zayıf olmadım en zayıf halim 58 kiloydu ama preklampsi geçiren annelerle konuştumda ödem epeyi bi zamana kalıyomuş malesefki hatta iki yılda bile kilo veremedim diyenler var ama ben boğazımıda tutamıyorum en ufak bi can sıkıntısında canım bişeyler yemek istiyo

mehtap maşallah canım...
bende 55 kilo idim gebelikden önce............

canım eşimin kitaplarının arsında bir diet kitabı vardı..ondan çaldım :)))
1200 kalorilik...

08.00 1 domates , 1hıyar 1 yumurta 1 dilik kepek yada çavdar (1 yumurtayı ertesi gün 1 kibirt kutusu peynirle değiştirebilirsin)
10.30 da ara 1bardak ayran yada 1 meyve yada 1 küçük kase yoğurt
13.00 de 1 tabak sebze yanına ya yoğurt yada salata (ben yoğurt tercih ediyorum light)
15.30 da ya 1 meyve yada yoğurt veya ayran
18.30 akşam yemeği ne varsa 1 tabak (az yağlı olmak koşulu ile) yanına yoğurt yada ayran yada salata
20.30 gibi 1 bardak light süt içine az tarçın

bu kadar kalsiyum ağırlıklı bir diet bu..
kalsiyum daha hızlı kilo verdiyor...
canım ayran ve yoğurdun az yağlı olacak...
hatta yağsız olursa daha iyi olur..
salataya 1 yemek kaşığı yağ..
tuz ve şeker yok...........

beğendinmi :)))))))))))))))))))))))))))))))

Son düzenleme:
Valla harika sağlıklı bir diyet listesi işte zaten 1200 kalorinin altında diyet zararlıymış. ınşallah pes etmeden uygular ve eski kilolarınıza gelirsiniz. Bir de arkadaşlar çok takmayın insan kafasında büyütünce iş daha da zorlaşıyor. Diyet psikolojisine girince insan sanki hiçbirşey yemiyormuş gibi geliyor. Ben yaza kadar eski kilonuza geleceğinize inanıyorum ve sizi sonuna kadar destekliyorum. Başarılar..

Valla harika sağlıklı bir diyet listesi işte zaten 1200 kalorinin altında diyet zararlıymış. İnşallah pes etmeden uygular ve eski kilolarınıza gelirsiniz. Bir de arkadaşlar çok takmayın insan kafasında büyütünce iş daha da zorlaşıyor. Diyet psikolojisine girince insan sanki hiçbirşey yemiyormuş gibi geliyor. Ben yaza kadar eski kilonuza geleceğinize inanıyorum ve sizi sonuna kadar destekliyorum. Başarılar..

canım arkadaşım teşekkür ederim desteğin için....
bakalım mecbue yapacakmı , sanki zorlanacak gibi kaydirigubbakcemile3
pes etmeyi düşünmüyorum canım ya..
mayısta gecikmiş balayımızı yapmak için romaya gideceğiz tosbiğimizle...
o yüzden vermem lazım kiloları..
şuan 65.5 kiloyum..en azından mayısa kadar 5 kilo vereyim...
oğlumun doğumgününde de senin dedğin gibi geri kalan 5 kiloyu verince eski kiloma kavuşmuş olacağım..inşallah.. (eşim kiloyu sevmiyor) şuan eşimde rejime girdi benle...
evet halkısın takmamak lazım ama işde olmuyorki....

canım arkadaşım teşekkür ederim desteğin için....
bakalım mecbue yapacakmı , sanki zorlanacak gibi kaydirigubbakcemile3
pes etmeyi düşünmüyorum canım ya..
mayısta gecikmiş balayımızı yapmak için romaya gideceğiz tosbiğimizle...
o yüzden vermem lazım kiloları..
şuan 65.5 kiloyum..en azından mayısa kadar 5 kilo vereyim...
oğlumun doğumgününde de senin dedğin gibi geri kalan 5 kiloyu verince eski kiloma kavuşmuş olacağım..inşallah.. (eşim kiloyu sevmiyor) şuan eşimde rejime girdi benle...
evet halkısın takmamak lazım ama işde olmuyorki....

Yapar yapar o da azimli çünkü. Canım takmamak derken yani rejimde olduğunu ya da kısıtlandığını düşünme. Ah minikle cesaret edebilecek misin yurtdışına biz de Avrupa turu düşünüyoruz bu yaz için ama biraz zor geliyor bana bebekle. Annem ben bakarım diyor ama bilemiyorum. Geçtiğimiz sene gerçekten bizler için yaşadıklarımız açısından çok zordu. Hepimizin biraz toparlanmaya ihtiyacı var.

Bizimkinin otururken fotosu aynı fotoğrafı Aspendosa oturtmuş eşim:))

Eklentiler

• $IMG_0490.jpg
    $IMG_0490.jpg
    9,3 KB · Görüntüleme: 37
  • $aspendos.jpg
    $aspendos.jpg
    15,4 KB · Görüntüleme: 35
benimde diyet derdim yok cok sukur bende 50 kiloyum:)boyumda 1.60 cok minyon tipliyim kimse iki cocuk annesi olduguma inanmiyor istemeye geliyorlardi beni nerdeyse:)
ama umuta hamile kalmadan once 45 kiloydum ufuguma hamile kalmadan oncede 43 kiloydum cokmusstum resmen:)

mehtapcim berkayin resmi ne guzel baksana nasil bakiyor kuzumm

bu arada kizlar avrupaya geliyorsunuzda niye bana ugramiyorsunuz cok ayip vallahi:)

ben turkiyeye gelsem hepinize ugrarim

süreyya canım gel bekleriz....ayy ne güzel yani 50 kiloluk halin..
ben senin yaşlarındayken 46-47 kilodan yukarı çıkamıyordum. kilo almak için gece yemek yiyordum..
30 dan sonra metebolizma yavaşlıyor ve kilo almay başlıyorsun..

Mehtap zaman kısıtlı olunca ancak 4-5 günlüğüne gideceğiz..2 gün almanya 2 gün roma..
bende açıkcası Ata ile korkuyorum..ama benim bırakacak kimsem yok..
Almanyadaki görmümceler diyorki bize bırakır öyle gidersin romaya..
ama asla bırakamam..
neyse yaşayıp göreceğiz...
alışacak başka yolu yok..
her sene Allah nasip ederse biryerlere gitmeyi düşünüyoruz..alışacak artık..
sende götür diyeceğim ama, sen mızmızlığını çekeceksin..
içinden nasıl geliyorsa öyle yap canım...

mehtap maşallah canım...
bende 55 kilo idim gebelikden önce............

canım eşimin kitaplarının arsında bir diet kitabı vardı..ondan çaldım :)))
1200 kalorilik...

08.00 1 domates , 1hıyar 1 yumurta 1 dilik kepek yada çavdar (1 yumurtayı ertesi gün 1 kibirt kutusu peynirle değiştirebilirsin)
10.30 da ara 1bardak ayran yada 1 meyve yada 1 küçük kase yoğurt
13.00 de 1 tabak sebze yanına ya yoğurt yada salata (ben yoğurt tercih ediyorum light)
15.30 da ya 1 meyve yada yoğurt veya ayran
18.30 akşam yemeği ne varsa 1 tabak (az yağlı olmak koşulu ile) yanına yoğurt yada ayran yada salata
20.30 gibi 1 bardak light süt içine az tarçın

bu kadar kalsiyum ağırlıklı bir diet bu..
kalsiyum daha hızlı kilo verdiyor...
canım ayran ve yoğurdun az yağlı olacak...
hatta yağsız olursa daha iyi olur..
salataya 1 yemek kaşığı yağ..
tuz ve şeker yok...........

beğendinmi :)))))))))))))))))))))))))))))))

nınım bunları yiyince aç kalmayız bence zaten pes etmeden yaparım inş canım sıkılmadığı sürece:))))) güzelmiş beyendim ben yalnız nınım ben o kadar erken kahvaltı yapamam ki ecrinin kahvaltısını yaptırmadna ben yapamıyorum malum benden başka kimsede evde yok biraz geç yapsam olurmu mesela 9 gibi

saol mehtapcım inş veririz ama yok ben problem etmiyorum kafama çok takmıyorum keşke taksam böyle olmam zaten:) ohhhh nınım roma falan gezeceksin demek ne güzel ayy senin kadar olmak istiyorum ben 65 düşsem bii şu anda 74 yada 75 falanım boyun kaç nınım senin

Biz 2 sene önce Almanyaya gitmiştik canım. Gerçekten çok güzel bir yer. Düsseldorf ve Köln'e gitmiştik. Köln Katedrali var gerçekten harika bir yapı. Aslında canım biz yurtdışına çıktığımızda daha çok müze ve tarihi yerleri geziyoruz Berkay dayanabilse onunla gitmek çok daha güzel olur. Berkay'ın maması, altının kirlenmesi, uykusu var. Bunları düzgün bir şekilde yapayım dersem hem gezmek hem bunlar imkansız gibi..
Soraya sen ne zaman Türkiye'ye gelirsin gelince mutlaka beklerim.

mehtapcım avrupa turunda kaç gün kalmayı düşünüyosunuz ayy bi gün bile bırakası gelmiyo insanın kuzucukları ama haklısın hepimiz zor zamanlar geçirdik elinizde böyle bi fırsat varsa deyerlendirin bencede azimliyim evet inş yapcam aslında iradeliyimdir mesela yapmıycam dediyim şeyi yapmam yada gece ecrin için en az 4 kere kalkıyorum çok acıkmış bile olsam su içip yatıyorum sadece sorayacım sende ne güzel ya 50 kilosun ayy bi ben şişkoyum galiba kızlar:)))

Back