Premature Bebekler Prematüre Bebekler ve Fotoğrafları

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım Ata da öyle ..ben hep yüz üstü yatırdım ..halen de öyle yatıyor..
dönmeyi öğrendi şimdide gecenin bir vakti gıgııııııııı sesler çıkarıyor..
odasına gidiyorum sırt üstü dönmüş dönemceyle konuşuyor beni görünce bir heyecnlanıyor ve gülüyorki tahmin edersin..
ama ben aslaaaaa gülmüyorum ve oynamıyorum..hemen memesini verip yüzüstü çevirip sırtını sıvazlayıp pışpıla uyutuyorum..gören bu çocuğun uykusu yok der (babası bile)
ama 2 dk sürmüyor tekrar uyuması..
yani sen öyle cin gibi durduğuna bakma..uyur tekrar..
sabah 06.30 da uyanırsa ki genelde öyle
08.00 de süt içer ve yatar 30 dk.
10.30 da tekrar bi 30 yada 45 dk..
13.00-13.30 gibi tekarar yatırırım budefa bende yanına yaratsam 15.00-15.30 kadar uyur..
yatmazsam 45 dk..
sonra saat 17.00 bir 30 dk daha
bu kadar
sonrada 20.00 akşam uykusu..
canım Ata genelde 1.5 - 2 saat uyanık kalıyor..sonrasında mutlaka azda olsa uyması lazım..

gerçektenmi bun akşam eşime söyleyeyim bari...
evet canım maalesef köpekler yalnızlığa ve ilgisizliğe alışamıyorlar..
yani zor depresyona giriyorlar...

mehtapcim ufuk 12 de yatirdigim zaman sabaha kadar hic bir sey yemeden uyuyor
aksam son biberonunu 12 de veriyorum iste 240 cc iciyor
simdi ufuk epilepsi ilaci kullaniyorya onun icin normal yasit olan bebeklerden daha cok uyuyor
ben doktora sormustum boyle olursa bir zarari varmi diye yok demisti cunku ufugunn hem ilactan dolayi hemde beyin gelisimi icin cok uykuya ihtiyaci varmis
gunduzleride 1 yada 2 defa uyuyor ama cok kisa 30 dakika filan sonra hemen uyaniyor oyun oynuyorum spor yapiyoruz(fizik tedavi yani) cok yoruluyor bunlari yaparken iste oyle

ninimcim gercekten sende cok guzel ve hos gorunumlu bir kadinmissin allah hepinizin evlatlarina saglik kendiznize de omur boyumutluluk diliyorum

ben sizin yaninizda sonuk kaliyorum en iyisi bulusmiyayim sizinle:)zaten yanininza eririm kaybolurum:)

bu arada ozel mesajimi aldinmi ninim:S

gerçektenmi bun akşam eşime söyleyeyim bari...
evet canım maalesef köpekler yalnızlığa ve ilgisizliğe alışamıyorlar..
yani zor depresyona giriyorlar...

:)) Söyle tabi. Ciddiyim bak sana bir link ekliyorum burda ilk resimdeki haline benzettim.
http://img2.timeinc.net/people/i/2009/stylewatch/gallery/best_look/091109/jennifer-lopez-660.jpg

ben sizin yaninizda sonuk kaliyorum en iyisi bulusmiyayim sizinle:)zaten yanininza eririm kaybolurum:)

bu arada ozel mesajimi aldinmi ninim:S

İlahi canım seni bir türlü inandıramadık çok güzel olduğuna. Gelecek misin yakınlarda Türkiye'ye? Mutlaka haberimiz olsun ve görüşelim.

ayyy mehtapcim zannetmiyorum gelecegimi ama belli olmaz benim esim besim:)
zaten esimin yeni birseyini yakaladim sanki bilmiyorum ama aklimdaha da karisti
tamam canim belki guzel olabilirim ama sizin yaninizda benim guzelligimin 10 da 1 i bile bellki olmaz:)

Hayır canım hiç de öyle değil gerçekten söylüyorum çok çok güzelsin yani çok duru bir güzelliğin var. Herkes bunun için uğraşıyor.
Hayırdır canım nesini yakaladın eşinin?

simdi benim facebooka takilmami istemiyor ya o kullaniyordu bunu biliyordum
ama bugun kendi mailiyle katirlmadigini ogrendim ve o e maili biraz karistirdim kisi listesinde hem onun arkadaslari hemde bir suru kizlar kayitli:bbo:

Canım bence böyle şeyleri hiç karıştırma. Ne de olsa onun özeli. Önemli olan senin onun hakkında ne düşündüğün. Yani onun maillerini okuma ihtiyacı hissetmen bile ona güvenmediğini gösterir.

simdi benim facebooka takilmami istemiyor ya o kullaniyordu bunu biliyordum
ama bugun kendi mailiyle katirlmadigini ogrendim ve o e maili biraz karistirdim kisi listesinde hem onun arkadaslari hemde bir suru kizlar kayitli:bbo:

ben evlendigim 1 yili doldugunda onun mesajlarini da yakalamistim baska bir kiza onuda tesadufen gordum hic bir zaman karistirmam onun seylerini ama o benimkini cok karistirir

Soraya çok zor şeyler yaşıyorsun gerçekten. Çok iyi düşünüp ciddi bir karar vermen lazım ya bu adamı bu şekilde çekeceksin ya da ayrılacaksın. Bu iki seçenekten başka seçenek yok. Bu durumda nereye kadar fedakarlık yapabilirsin?

simdi kesin bu ne bicim bir kiz diyorsunuzdur derdi bitmedi bizi de derdiyle mesgul ediyor bir karar versin bizde rahatliyalim:)

sorayacım valla gerçekten çok zor şeyler yaşamışsın ve hala daha da sıkılıyorsun... zaman geçtikçe kendini daha da yıpratacaksın bu gidişle... Mehtap'ın da iyice düşünüp sağlıklı bir karar vermen lazım bencede. ilk önce bence bir ara bahsetmiştin bi meslek sahibi olmayı istiyorum die, bi yolunu bulup bence onu uygulasan... çok zor arkadaşım ya ama ne yaparsan yap kendini fazla yıpratma, sen o iki yakısıklı delikanlıya lazımsın...

Mehtapcım valla itifat etmemiştim, hatta bi genellemeye bile gidebiliyoruz... KK daki hatunların hepsi ayrı hoş ya... nınımcımı benzetmede yerinde olmuş gerçekten:) hepiniz birbirinizden güzelsin maşallah eee çocuklardan belli, böyle güzel çocukların anneleri de hoş olmalı:)
ayrıca facebookta grubunuzu buldum, tabiki katılmak isterim bende. bir iki gruptayım ama genelde pek bi hareket yok onlarda.. amma uzattım kızlar farkındaym ama son havadis, bugun kızımı gördüm... gözler fıldır fıldırdı biz konustukça inanılmaz hareketlendi hatta hemşire ablalarımız geldi aa bak hissetti heralde hareketleri nasıl değişti diye birbirlerine seslenip küvezin başına toplandılar.. 1630 gram olmuşuz 12 cc ye çıkmış beslenmemizde.:)

kornelyaaaaa canım ne güzel haber gözlerinin fıldır fıldır olması...........
annesi gelmesi yakındır..
canım benim nasıl mutlu olmuşsundur.......

Hayır canım böyle bir kararı vermek çok zor. Ama sana da yazık. Yani hala bütün bunları nasıl çekebildiğine nasıl taşıyabildiğine şaşırıyorum.Yani şunu bil ki çocukların senin böyle bir fedakarlık yapmanı istemez. Bak sen de biliyorsun annen baban küçükken ayrılmış sürekli kavga edip birbirlerine şiddet kullansalardı sen mutlu olur muydun? Varsın ayrıldığında evlenecekse evlensin çocuk yapacaksa çocuk da yapsın. Bütün bunlar senin şu an yaşadıklarından önemli değil inan ki. Bir insanın diğer birine üstelik hayat arkadaşına el kaldırmasını asla kabul edemem yani sadece şiddet uyguluyor olsa diğer bütün huyları melek gibi olsa yine de çekilmez ki bahsettiğin kadarıyla hiç iyi bir huyu da yok eşinin. Sen sadece kendine güvenemediğin için eşini çekiyor gibisin.
Bu kadar çok şey söyledim inan eşinin sana yaptıklarını düşününce çok sinirleniyorum. Ben buradayken sinirleniyorum sen yanında nasıl dayanıyorsun bunu da anlayamıyorum.

Mehtap linki gördüm canımmm saol....akşam göstertirim eşime...

ayene dediğine katılıyorum..
soraya canım sen değerlisin ve en önemlisi senin sağlığın...
ne kadar iyi olursa okadar çocuklarına faydan dokunur.......

Canım güzel sözlerin için teşekkür ederiz. Katılma talebin onaylandı:)) Orda bizim bıdışların videoları da var. Senden de tecrübelerini yazmanı bekliyoruz.
Elvincik hissediyor seni artık evine gelecek annesi. Çok iş yaptırıp da yormayasın kızımızı:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…