How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Premature Bebekler premature bebeğin bakımı ve masrafları???

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Sahinehat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
44
1
86
40
slm arkadaşlar benim doğumum 8.ayda sezeryanla gerçekleşicek sizce 8.aydaki bebeğin premature olarak küvezde kalma olasığılı tam olarak kaç gün olur bebeğim şu anda 1600-1800gr civarı bide küvezin masrafları nasıl bunun hakkında bilgi almak istiyorum...teşekkürler şimdiden..

Bebeğini şimdiden güle güle büyüt. Umarım küveze gerek kalmaz. Benim oğlum 34 haftalık doğdu ve küveze girmedi. Küvöz masraflarını geçen yıl devlet karşılıyordu. Fakat benim yattığım hastane fakir hastalarda kullanmak üzere bebeklerin gözlerini korumak amacıyla kullanılan maske, kağıt havlu vs istiyorlarlardı. Sonrasında bir sürü test istemişti doktorumuz. ışitme tarama testi, metobolik tarama testi vs gibi. ışitme testini de devlet karşılıyor metobilik tarama testini de ama ben işitme testi dışındakilerin hepsini özelde yaptırdım. Prematüre bebeğe bakmak sabır istiyor. Şimdiden kolay gelsin

peki canım bişey daha sorabilir miyim loğusalığın nasıl oldu normal doğumlar gibi mi ve ben sütümü veremeyeceğim bunun için sütüm ne zaman kesilir

Neden sütünü veremeyeceğini anlayamadım. Ben epidural sezeryanla doğum yaptım ama emzirmemde bir sakınca yoktu. Cork cork emd oğlum. Bol bol şimdiden su içki sütün bol olsun. Lohusalığa gelince ben hiç problem yaşamdım. Bol bol yürü ve kabız olma. Onun dışında ne ağrım oldu ne sızım.

ben göğüs amiliyatı geçirmiştim onda dolayı süt veremiyeceğim.

neden bebeğin 8. ayda alınacak acaba? Benim arkadaşda 8 aylık erken doğum yaptı 15 gün küvezde kaldı doğum evinde ücretsizdi, özel hastane 5,5 milyar istemiş.Allah kolaylık versin.

slm arkadaşlar benim doğumum 8.ayda sezeryanla gerçekleşicek sizce 8.aydaki bebeğin premature olarak küvezde kalma olasığılı tam olarak kaç gün olur bebeğim şu anda 1600-1800gr civarı bide küvezin masrafları nasıl bunun hakkında bilgi almak istiyorum...teşekkürler şimdiden..

Öncelikle geçmiş olsun. Sanırım sağlık problemlerin nedeniyle bebeğin erken alınacak. Allah bebeğine ve sana güç kuvvet versin. Ben 28 haftalık doğum yaptım canım bebeğim 52 gün küvezde kaldı. Ama 28 haftalık doğum yapıp bebeği 25 günde çıkan anneler de var burada. Eğer 32-34 haftalık doğum yapacaksan bebeğin daha kısa sürede küvezden çıkacaktır. İnşallah çok güçlü olur da hiç girmez. Küvez ücretleri hastaneye göre değişiyor. En iyisi bir üniversite hastanesinde doğum yapman ama özel hastaneye gitmek zorunda kalırsan bazı anlaşmalı hastaneler var. Küvez ücretini SSK karşılıyor. Hastane araştırmasını çok iyi yapmanı tavsiye ederim. Öncelikle doğum yaptığın hastanede boş küvez mutlaka olmalı, ikincisi küvez imkanları iyi olmalı, üçüncüsü kanguru uygulaması olan bir yoğun bakım servisi olması, anne babanın bebeğini görmesini sağlık problemi olmadığı sürece engel olmayan bir yoğun bakım ünitesi olmasına bir de evine mümkünse yakın olmasına dikkat etmeni tavsiye ederim. Tekrar geçmiş olsun...

Back