• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre annelerini anlayamayanlar....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mecbue canım bboşver..
isterse kızın 18 aylık olsun
ne farkeder 6 aylık yada 16 aylık..
boş konuşmuşlar canım...

saol canım boşveriyorum zaten normalde çok yumuşak yüzlüyümdür kimseye laf vurmam ama konu kızım olunca akan sular durur eşime diyorum hatta basmasınlar benim çerkez damarıma diyekaydirigubbakcemile3

hayirli olsun mecbuecim mevludunuz evet canim ne fark eder kac aylik olursa olsun
insanin musait oldugu olur olmadigi olur bide premature bebegin kucukken zaten kalabalik ortama sokmak iyi degil bide mevlut mu okutacaktin iyi etmissin ecrin buyumus kendine gelmis de oyle yapmissin

saol teyzesi yaptık evet isterse 2 yaşında olsun bende isterdim kırkı çıkmadan okutayım ama kızım zaten 1 aylıkken çıktı kuvözden evde çok yoğun bi sürece girdik biliyosunuz hepimiz aynı şeyleri yaşadık ben sanki onlara sorup yaptım maddi manevi ben yaptım herşeyi kime nekaydirigubbakcemile4

canım bunları bende yasadım kızım tam gununde dogdu yanı 9 ayını doldurduk ama zayıftı kafasıda normalınden 1 cm kucuktu her goren bu ne yaa bı parca zayıflıga bak kafası nıye kucuk daha lohusalıkta benı hasta ettıler cok agladım ama bır gun dusundum saglıgı allaha sukur yerınde zayıf olsun ne olcak dayımın gelının bebegı benım kzımdan ıkı ay kucuk ama gorunumde buyk bır gun bıze geldı aynen soyle hıc bakamıssın kızına benım oglum ezerde gecr kafaya bak mınnacık bende dedımkı senın cocugun obez olma yolunda tıkındıkca tıkndırıyosun doydugunu bıle bılmıyo hem kızımn kafasıda gayet ıyı senınkı koca kafaysa ben napayım oylecene kaldı cunku benden beklemıyodu oyle bırsey her geldıgınde laf sokup kıyaslıyodu bende cevap vermıyodum suan kızım 1 yasında gayet ıyı zayıf ama allahıma sukurku cok zeki hareketlı dıyecegım su ki kızlar susmayın cevaplarını verın hem bızım cocuklarımız mınyon tıplı erkenden yaslanmıcaklarda gorunumlerıde cok tatlı kıme neeee allahım bızlere bagıslasın saglık sıhhat versin opuyorum sızlerı mınıklerımıde

evet ya nedense turkiyede herkez tombul bebek istiyor halbuki cok zararli ben yurt disindan yaziyorum ve burdaki cocuk doktorlari kesinlikle tombul bebek istemiyorlar yani cokta zayif istemiyorlar ama normal olsun diyorlar ve burda bile doktorlarin dilinde hep turk kadinlari var cunku burdaki turk kadinlarin cocuklari hep tombul ve sisman ve obez olma yolunda hatta bir arastirma bile yapiyorlar turkleri ev ev geziyorlar ve cocuklarin kilolarini aziyorlar eger cok fazla ise zayiflatacaklarmis o cocuklari:)

bos verrr arkadasimm onlarin cocuklari senin gibi guclu ve hayata tutunmak icin mucadele vermemis:) bende prameture dogdum 1200 gram dim ve hayata tutundum Allahin izni ile insanlari anlamak zor malesefff kiskanc insanlar.. benimde en yakin arkadasim kendi bebegini benim dogmamis ikizlerimle karsilastiriyor kendi bebegi 41 haftalik dogmus yazik benimkiler ikiz oldugundan erken dogacakmis derdiii tabiki amaaaa bizz 38 haftalik olduk=) sukurler olsun... bos ver arkadasimm sen bebisinle tadini cikar hayatinnn kaydirigubbakcemile5

BENİMDE BEBEĞİM PREMATÜRE DOĞDU AMA dahada acısı ikizi öldü malesef ve bugün görümcem Allah dağına göre kar veriyor demekki ona bakamayacakmışsın ondan senden aldı dedi belki kötü niyetle sölemedi ama benim içimi yaktı geçti o benim bitanecik bebeğimdi gece gündüz uyumaz gene bakardım şimdi gidip küçücük mezarına bakıyorum o kadar küçükki diğer mezarlarla karışmış melek kokulumdu o benim kendi bebeğini getirmiş onu sevdim çok tatlı maşallah kilosunu sordum sölemiyor nazar değdiririm diye olur ya nazarım değer belki daha azla yazamıycam yine gözyaşlarına boğuldum..

BENİMDE BEBEĞİM PREMATÜRE DOĞDU AMA dahada acısı ikizi öldü malesef ve bugün görümcem Allah dağına göre kar veriyor demekki ona bakamayacakmışsın ondan senden aldı dedi belki kötü niyetle sölemedi ama benim içimi yaktı geçti o benim bitanecik bebeğimdi gece gündüz uyumaz gene bakardım şimdi gidip küçücük mezarına bakıyorum o kadar küçükki diğer mezarlarla karışmış melek kokulumdu o benim kendi bebeğini getirmiş onu sevdim çok tatlı maşallah kilosunu sordum sölemiyor nazar değdiririm diye olur ya nazarım değer belki daha azla yazamıycam yine gözyaşlarına boğuldum..

Bazen insanlar düşünmeden konuşuyor canım üzülme. Senin bebeğinin ikizi şimdi meleklerin yanında ve hiçkimsenin bakamayacağı kadar güzel bakılıyor onun toprakta olduğunu düşünme. O yattıkça Allah hayattaki kuzucuğuna uzun ömürler, sağlık versin.

slm arkadaşlar hepimiz malesef aynı sorunları yaşıyoruz...hep şunu düşünüyorum kızım yaşıtlarına yetişemezse hep böyle bazı cahil insanların sözleriyle üzülecek mi diye...hatta şimdi bile anlıyor zaten -anne neden bana öyle söylüyorlar ben büyümiycekmiyim diyor bende her defasında ona anlatıyorum tabi ki büyüyeceğini söylüyorum insanlarında ona şaka yaptıklarını falan diyorum ama bu sefer her gün bana defalarca soruyor bugün büyümüşmüyüm diye..yani insanları anlayamıyorum en azından kızımın yanında bunu yapmasalar diye ama bunu engellemekte zor......

kızlar bende konu çocuk olunca akan sular duruyor.benim ilk bebeğim 4 kg.doğmuştu. 40+4 günlük ken müdafale edilerek 4,5 saat suni sancı arkasından sezaryan doğum yaptırıldım.ama oğlum küçüklüğünden beri çok kolay hasta olabiliyor. kış aylarında ayda 2 kez antibiyotik kullanıyor.alerjik astımı var sezaryandaki narkoza bağlıyorum.(internette okudum; bilim adamlarının araştırması sezaryanla doğan bebeklerde alerjik astım daha fazla gözükürmüş) şu anda 14 yaşında boy ve kilosu yaşıtlarına göre oldukça iyi fakat dediğim gibi çok kolay hastalanıyor.yani kilosu boyu iyi demek sağlıklı anlamına gelmiyor. şimdi 30 haftalık 2.bebeğime hamileyim çok sorunlu geçiyor erken doğum tehdidim var. ilk bebeğim gününde doğmuş olmasına rağmen kayınvalidem tarafından hep akrabaların çocuklarıyla kıyaslandı yani sizin anlayacağınız birde erken doğum yapıp küçük bir bebeğe sahip olursam benim vay halime. ama gardımı alıp açarım ağzımı yumarım gözümü bu hayatta evlatlarım için varım onlar için canım feda. ben kolay kolay kimseyi kırmayan etliye sütlüye karışmayan bir insanım ama konu çocuklar olunca kendi tarafımı bile tanımam. kızlar bende bu yaşa kadar aman kimseyi kırmayım diye hep bir çaba içerisindeydim.sizi üzenler çocuklarınıza laf söyleyenler zaten sizin dostunuz olamaz bizler kırılacağımıza onlar kırılsın. bütün erken ve zamanında doğan bebeklere aileleriye mutlu sağlıklı ömür diliyorum.

bahar34 canım şuan anne değilim ama yakın arkadaşımda seninle aynı sıkıntıları paylaşıyor sürekli bir kıyaslama içerisinde olmaktan çok bunaldığı zamanlar oldu ama şuan inanki canım takmıyor artıkkk cocuğunun sağlıklı olduğuna şükrediyor belki birazcık olsun moralını düzeltir diye yazıyorum... evladınız yanınızda lütfenn başkaları içinde doğurmadınız öyleyseee takmamaya dikkat edinn.. kendinize ve bebeğinize iyi bakın sevgiyle kalın....

benim bebgim 24 haftalik 730gr dogdu 66gündür küvezde henüz cikmadi ,,, cok zor günler yasadik..bebgim 2 defe ameliyat oldu ben ve esim aglayarak allahim bebegimize yardim et onu bize bagisla die dua ederken kaynanam yanimizda eger sakat olacaksa ameliyat ettirmeyin diyodu.. yani ameliyat ettirmeyinde ölsün demek istiyodu..allahim benim acim bana yetiyo zaten o sözleri duymak ne kadar zoruma gidiyodu .. bebegim 2.derece beyin kanamasi gecirdi doktorlar bekli bi sakatlik kalabilir belli olmaz kesin bisey diyemeyiz dioalar inanin benim aklima bile gelmiyo ,, bebegimi gördügüm an dünyalar benim oluyo ama kaynanam bebgime bakip elini kaldiriyo,, bacagini oynatiyo iyi iyi yürüyecek demesi beni öldürüyo..ben almanyada yasiyorum burada sakat bebegi olan annelere bakim parasi veriolar .. sevgili kaynanm bugün hastaneye giderken arabada bana sakat bebkler icin para alio anne biliomusun demezmi beynimden vurulmusa döndüm ne diyosun sen ya benim bebgime bisey olmicak .. öyle parayi rabbim bana nasip etmesin bana dedim ... ama o an basimdan asagi kaynar sular döküldü.. yavrum benim canimin ici ben onun icin gecelerce uyumadim dualr ettim ... o bana rabbimin hediyesi ... yavrum cikinca bana öyle bisey diyen olursa cevabini alir kim olursa olsun .. sakat veya saglikli ölye bir can yaratabiliyorlarmiki kusur buluyolar kendini bilmezler ... psikolojim cok kötü yoruldum ,, bitkinim aglamaktan gücüm kalmadi artik.. sadece melegim yanimda olsun istiyorum....uzun yazdim kusura bakmayin

benim bebgim 24 haftalik 730gr dogdu 66gündür küvezde henüz cikmadi ,,, cok zor günler yasadik..bebgim 2 defe ameliyat oldu ben ve esim aglayarak allahim bebegimize yardim et onu bize bagisla die dua ederken kaynanam yanimizda eger sakat olacaksa ameliyat ettirmeyin diyodu.. yani ameliyat ettirmeyinde ölsün demek istiyodu..allahim benim acim bana yetiyo zaten o sözleri duymak ne kadar zoruma gidiyodu .. bebegim 2.derece beyin kanamasi gecirdi doktorlar bekli bi sakatlik kalabilir belli olmaz kesin bisey diyemeyiz dioalar inanin benim aklima bile gelmiyo ,, bebegimi gördügüm an dünyalar benim oluyo ama kaynanam bebgime bakip elini kaldiriyo,, bacagini oynatiyo iyi iyi yürüyecek demesi beni öldürüyo..ben almanyada yasiyorum burada sakat bebegi olan annelere bakim parasi veriolar .. sevgili kaynanm bugün hastaneye giderken arabada bana sakat bebkler icin para alio anne biliomusun demezmi beynimden vurulmusa döndüm ne diyosun sen ya benim bebgime bisey olmicak .. öyle parayi rabbim bana nasip etmesin bana dedim ... ama o an basimdan asagi kaynar sular döküldü.. yavrum benim canimin ici ben onun icin gecelerce uyumadim dualr ettim ... o bana rabbimin hediyesi ... yavrum cikinca bana öyle bisey diyen olursa cevabini alir kim olursa olsun .. sakat veya saglikli ölye bir can yaratabiliyorlarmiki kusur buluyolar kendini bilmezler ... psikolojim cok kötü yoruldum ,, bitkinim aglamaktan gücüm kalmadi artik.. sadece melegim yanimda olsun istiyorum....uzun yazdim kusura bakmayin

canım yaaaa.Allah yardımcın olsun..aynı süreçleri bizde yaşadık maalesef..kızım erken doğdu 28 haftalık..dr.lar eşimin ve benim gözümüzün içine baka baka gerizekalı bile olabilir zamanla belli olur demişlerdi..o an ki halimizi tahmin edebilirsin..çok şükür kızım kızım düzeltilmiş olarak 19 aylık oldu..sağlıklı çok şükür konuşmasını bekliyoruz teyzesi artık anne baba falan diyo ama isteklerini henüz konuşarak anlatamıyo..inşallah senin bebeğinde sağlıkla evine dönücek..sen moralini bozma evlat bu ne olursa olsun o senin canın kimsenin senin evladınla ilgili bişey demeye hakkı yok..o daha bu küçücük haliyle yaşama savaşı verirken başka söze gerek yok zaten.kıyamam ben ona yavrum benim.inan ağlamamak için zor tutuyorum kendimi..hep kızımın kuveste ki hali geliyo aklıma..sanada ne sölesem boş bi anneye ne denebilir ki Allah kimseyi evladıyla sınamasın..hayatta ki en zor sınav bu..güçlü ol canım bebeğin için o sana kavuşmak için savaşıyo..sende kimseyi takma kafana sadece dua et Allah dualarımızı kabul etsin bebişin en yakın zamanda kucağıda olsun inşallah canım..

selam ...........arzu nasılsın canım herkes nasıl ınş ıyıdır ben cok sukur uzun bı aradan sonra bebeklerımle evdeyız cok zor gunlerdı rabbım nerde varsa yardım etsın ..........guldursun annelerı..........uç ay kuvezde kaldık ek gıdaya basladık dr dedı kecı sutu vereyımmı dıyorum dr bı ay bekle dedı sız verdınızmı.......gazları cok var cok zor bakmak ama herseye deger...........opt kızını

merhba canım..bebişleri kokluyorum..çok tatlılrdır şimdi..en zor dönemlerdesin canım Allah yardımcın olsun..ben vermedim ama ebrizim kızına vermişti..bir çok annede veriyo bebişine..daha sağlıklı olduğunu sölüyolar..

canım şuanki yaşadığın psikolojiyi çok iy anlıyorum ama bu durumu yaşayan biz anneler anlıyor bunun dışındakilerin anlamasını bekleme insanlar her ana ne diyecek diye düşünme bu bizim sınavımızzın acısıyla tatlısıyla bizim mükafatıda bizim olacak inşallah ben hep şöyle diyorum bebişlerimiz kalkıpta o küçücük elleriyle sarılıp ANNEMMM diye sarılınca bize dünya umurumuzda olmıycak.ne kadar sabredersen Allah da bizi o kadar güzel mukafatlandıracak.kayınvaliden belliki çok anlayışşsız hatta anlayışı sıfır asla şu durumda ağza alınmayacak şekilde konuşmuş ama yinede sen susmayı seç ve sadece Allaha havale edip ona sığın en büyük kapı o çünkü gerisini boşver bebişine dualarımı yolluyorum....

Canım üzme kendini biz de senin yaşadığın şeylerin aynısını olmasa da benzerlerini yaşadık. Sen uzaktasın gurbetliğin de var. Allah yardımcın olsun. Benim de bebeğim 28 haftalık doğdu. Yani kayınvalidene birşey söyleme en iyisi Allah'a havale et. Bir annenin böyle zor durumdaki anneyi anlayamaması üstelik torunu yani insan ne diyeceğini bilemiyor. Allah'a sığın. İnşallah yavrucuğun sağlığına kavuşur ve sana bütün acılarını unutturur.

kendi torunuda olsa böyle densizler oluyo yapacak bişey yok malesefki şu anda sana destek verip moral vereceklerine neyse sen üzme başka isnanların dediklerine tıka kulaklarını zaten evladın çıkarsa hastaneden onlara en güzel cevabı o verecek zamanla benim kızımı taburcu ederken komşumuzda yanımızdaydı parmaklarını görünce aa bu hayatta büyümez parmakları çubuk krakerdende küçük bu büyüyüp kızmı olacak demişti şimdi her gördüyümde bak çubuk kraker demiştin kızıma gördünmü diyorum o yüzden sen sıkma canını başkalarının seni üzüp yıpratmasınada izin verme

coook saolun hepiniz cok iyisiniz ,, daha cocugum küvezden cikmadan böyleyse cikinca nasil olcak kaynanam bilmiyorum..tikayim kulaklarimi diyorum ama düsünmedende edemiyorum..nasil yakistirir torununa böyle seyleri..bide kizim okadar büyük problemler yasadiki küvezde doktorlari bile diyolar gökce cok güclü bi karaktere sahip bu kadar problemin üstesin geldi die...ama sevgili babannesi göremiyo bunu...cok yiprandim hic görmek istemyiorum onu ama zaten burda kimsem yok ve ne yazikki esimin annesi...ne varmis erken dogumsa ,, zaten küvezde iyi bakiyolar hergün gidip görüyosun iste diyolar hic anlamiyolar.. ben hergece rüyamda gökcemi görüyorum .. her tlf calisinda kalbim titriyo...belki benim psikoljim bozuldu cok alingan oldum bilmiyorum...mnatikli düsünemiyorum gercekten...rabbim meleklerimizin sagligini versin bizlere...

Back