• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre annelerini anlayamayanlar....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
valla arkadaslar bende allaha havale ediyorum ya dusunebiliyormusunuz benim bebegim kuvezdeyken baska bir sehirdeydi diyarbakirda bende siirteydim 2 saat yol gidiyorduk ve bir gun gittigimde ertesi gun tekrar ittigimde bana diyorduki ne isin var dun ordaydin ya:(
onun benim sevgime ihtiyaci var diyordum o ne anlar diyordu:(
yaa ben cok cektim inanki 4 sene kayin validemle birlikte oturdum ama bebegim kuvezden cikar cikmaz ayri bir eve gectim cunku bu bardagi tasiran son damla olmustu
ta ben hamileyken bil istemiyordu bebegimi hamile oldugumu ogrendiginde 3 gun konusmadi benimle aldir dedi agir is yap dedi hap ic dedi:(
allah oteki dunyada onun cezasini verecek
ve kimse unutmasin herkez hakketigi gibi deger aliyor ilerde o muhtac olunca cok pisman olacak

ya nasıl insan bunlar ya sanane ben istedim ben yaptım bebek ona ne oluyoki konuşmuyo senle vallahi ağzıma gelen çok laf var ama yutuyorum ayıp olmasın yazmayım diye tövbe tövbe geçen eşime dedim prematüre annelerle paylaşım topicimiz var böyle sorunlar yaşıyolarmış çok üzüldüm zoruma gitti dedim eyer aynı şeyleri senin annen kızkardeşin yengen vs yapsaydı kesinlikle evime bidaha giremezlerdi dedim şükürki ben çevremden bu tarz şeyler duyup yaşamadım siz bunları yaşayıp bide prematüre bebek büyütmüşsünüz halbuki anlayışlı olup size destek verecekleri yerde nasıl bi insanlıktır bu helede babanne olacak bende hergün gittim 25 gün boyunca bi kere yalnız bırakmadım gitmeyince bütün anne babalr gidecek biz gitmezsek kızım bizi bekler annemle babam gelmedi diye üzülür diye düşünürdüm hep onlar küçükte olsa anlıyolar herşeyi ben gittiyimde ağlardı ona dokunup ben geldim melek kızım dediyimde susuyodu yavrum ayy neyse ben valllahi kötü oldum yazdıkça aklıa tekrar tekrar geliyo herşey canlanıyo gözümde

sorma canim yaa destek olacagina kostek oldu kayinvalidem
bide ben hastanede kaldim 18 gun boyunca benim birtane daha oglum var suan 2 bucuk yasinda ozamansa 20 aylikti ve buyuk ogluma babasi bakiyordu bana kayinvalidem telefon aciyordu ayy senin oglunun kasi varmi gozu varmi kulaklari var mi diye
sonra bana tel aciyordu diyorduki senin buyuk oglun seni unutmus artik sana gelmez hep bana geliyor diyordu
sonra bana diyorki sen en iyisi buraya donme o kucuk oglunu al hollandaya git diyordu
tamam oglun yol parasini gondersin giderim diyordum
bana ne dese begenirsin
oglunu sat yol parasi yap git diyor
yaaa insan boyle birsey der mi yaa sok oldum onu duyunca inanki allahtan simdi cok uzagim o turkiyenin en dogu kosesinde bende avrupanin en bati kosesindeyim bana ve cocuklarimdan uzak dursun

bencede uzak dursun böyle insanlar bizlerden ve çocuklarımızdan yani söyleyecek söz bulamıyorum ona kendi evladı o duruma düşse ne yapardı acaba

getanu arkadaşım sana özel msj yazamıyorum mesaj sayım henüz 50 olmadığı için yazamazmışım sistem öyle uyarı veriyor sinir oldum benneyaptımki

soraya inanmıyorum ya o mahluk nasıl birşeymiş öyle.benimki çok şükür öyle değil.sadece kıyaslayan bir haldeydi.boşver o yaratığı adam yerine koyma

ben de erken doğum yaptım sayılır. çok erken değil ama yine de zamanından 5 hafta önce doğdu oğlum. 35 haftalıkken aldım kucağıma.insan üzülüyo tabi. niye ben de etrafımdaki çoğu kadın gibi 40 hafta en azından 38 hafta taşıyamadım bebeğimi diye üzüldüm. çok şükür bir sorun yaşamadık. oğlum şimdi 2,5 yaşında. ama kaynanam bi laf etti ki hastanede hala unutmam. ikiz doğum yapmış bi kadının ikizlerine baktı ve şöyle dedi: maşallah miletin doğurduğuna bak, bi de seninkine bak küçücük... şimdiki aklım olsa o an cevabını verirdim. ama bişey demedim. bi babaanne olarak şükretmesi lazımdı. bir doğu şehrinde yeterli imkan, iyi bi hastane yok ama sağlıklı doğdu diye. şimdi yine hamileyim, 30 haftalık oldum. hep erken doğacak korkusu var içimde. 32. haftayı bi atlatsam en azından diyorum. ara ara sancılarım oluyor korkuyorum.

amannnn kızlar boşverin kaynanalarınız ne derse desinler siz evlatlarınızla hayatın tadını çıkarmaya bakın gerisi boş başkası bizi zor anlar zaten

herkese merhaba kızlar. ben de bir anneyim oğlum 21 aylık ama normal doğumlu bir bebek çok şükür.
ben hamile olduğumu öğrendikten sonra bu siteyi keşfettim. o günden beride özellikle bu bölümü ve çoğul gebelik bölümünü sürekli takip ediyorum. bebeklerinizle ilgili güzel şeyler okudukça seviniyorum. her zaman söylüyorum allahın insana bahşedebileceği en büyük nimetlerden birisi sağlıklı bir bebektir diye. sizin prensleriniz prensesleriniz iyi olsunlarda varsın birileri birşeyler söylesin. hen minyon tipli olurlar. ben gibi iri tombul teyzeleri gibi sürekli aç kalmaya çalışmazlar:)) tabi bu işin şakası da .
.ben burayı takip etmeden önce premature bebeklerinin böyle sorunlarla karşılaştığını bu kadar zorlu yollardan geçtiklerini hiç bilmiyordum. bana göre preature bebek doğum zamanından önce ve küçük doğmuş bebek demekti. o kadar mücadelenin olduğunu annelerin çok zorlu yollardan geçtiğini herşeyi burda öğrendim. şimdi düşünüyorum da acaba bende sizler gibi annelere denk gelipte patavazsız bi kelime ettim mi ki diye. çünkü çocuk görmeye hiç dayanamam hemen atlar severim ama kıyaslama asla yapmam. demek istediğim yakınınızda olan sizi ve sıkıntılarınızı bilen insanlar dışındaki insanlara kızmayın. emiin olun premature bebeğin zorluklarıı yaşamayanların hiçbirisi bilmiyor. bazı şeyleri insan başına gelince anlıyor biliyor yada böyle biryerleri okuyup yaşayanlardan dinleyince öğreniyor.allah sabrınızın karşılığında bebeklerinizin o gülen gözlerini hiç soldurmasın. allah onlara bi daha hiiiç sıkıntı göstermesin. saygı duyulacak annelersiniz hepiniz.
sürçü lisan etti isem affola sadece üzmeyin kendinizi elalemin lafından dolayı diye yazdım.

Gerçekten bu durumu yaşamayanlar asla anlayamazlar bizleri.....anlayışından ve desteğinden dolayı teşekkürler seher yıldızı....

Gerçekten bu durumu yaşamayanlar asla anlayamazlar bizleri.....anlayışından ve desteğinden dolayı teşekkürler seher yıldızı....

rica ederim arkadaşım. insan anne olunca anlıyor çok şeyi. minik mucizeleriniz her gün bambaşka ve hiç ummadığınız mucizeleride beraberinde getirsin her doğan güneşle birlikte.

Toplumumuzda o kadar patavatsız insan var ki gün ola da kendi başlarına gelirmi diye hiç düşünmüyorlar.. Ben kendi gördüğüm bir şeyi anlatayım, hala o kelimeler aklıma geldikçe sinir basıyo beni.. bua arada belirteyim prematüre annesi değilimi ama bebeği yoğun bakımda kalan bir anneyim ve eminim ki sizler benden daha meşakatli yollardan geçip öyle aldınız bebeklerinizi kucağınıza..

Sözün kısası ben hergün bebeğimi görmeye gidiyordum o soğuk camın arkasından bebeğimi 5-10 dk lığına görmek için.. ve yenidoğan yoğun bakımında gennellikle prematüre bebekler kalıyordu bunun üstüne yoğun bakımın karşısında doğum yapmış annelerin kaldığı hasta odaları vardı..

ben ve benim gibi birçok anne o camdaki perde açılsın da bebeklerimzin o gül cemalini görelim diye beklerken hasta odalarından çıkan hasta yakınları oluyordu ve gelip içerideki bebekleri seyrediyorlardı onlar için durum gayet rahat tabi bebekleri içeride annelerinin yanında mışıl mışıl uyuyorlar onlarsa can sıkıntısından yapacak birşeyler arıyor.. film seyreder gibi gibi gelip bütün bebeklere bakıp hepsi hakkında yorum yapıyorlardı çok da anlarmış gibi..hepside tıp okumuşya...

Bir gün "afedersiniz ama salak diyeceğim " bir dengesiz insan aynen şu kelimeyi sarfetti fütursuzca " aa bunlar yaşarmı ki şunlar bak.!! " sen kim oluyorsun be kadın o canı senmi verdinde bunlar yaşarmı ki diyorsun değil mi.. O an ne kadar sinirlensemde vakit kaybetmek istemedim cevap vermek için bebeğime baktığım bir kaç saniye benim için çok daha değerliydi çünkü...

ben zamanında doğurduğum halde bile dünya kadar laf işittim etrafımdan , niye sezaryen olmamışım niye özel hastaneye gitmişim vs . ama çok da tın yani... ben bilirim yaşadıklarımı

Kimseyi takmayın bebekleriniz yanınızda ve en değerli varlıklarınız mı boşverin elalemi ,dengesiz insanları.
onların başlarına geldiğinde böyle birşey acaba sizler kadar metanetli ve yürekli olabileceklermi sanıyorsunuz.. hiç de sanmam...

Ay çok laf ettim kusura bakmayın..

Biz de bebeğim yoğun bakımdayken ambulansla 2. ROP muayenesine ÇAPA'ya gidiyorduk. Bebeğim kuvezle ambulansa taşınırken sanırım o dönemlerde 1 kilo 700 gram civarındaydı. 1 kilo 240 gram doğduğunu düşününce bana artık bayağı büyümüş gibi geliyordu. Gözlerim de alışmıştı artık herhalde gözüme çok küçük görünmüyordu.Herkes birbirlerine bebeğimi göstererek"Aaaa bebeğe bakın ne kadar küçük" gibi laflar ediyordu. Evet gerçektende küçüktü aslında ama o gün bunu birçok kişinin yapması sinirlerimi bozmuştu. Benim acaba gözü için doktor ne diyecek ROP sonucu nasıl çıkacak gibi büyük endişelerim varken birilerinin yanıma gelip "Aaa kaç gram bu?" gibi sorular sorması zaten yaşadığımız zor günlerin de etkisiyle insanda sabır bırakmıyordu gerçekten. Hatta bayanın biri yanıma gelip birkaç defa aynı soruyu sordu. Ben de kabalık ederek hiç dönüp de cevap vermedim. Daha sonra yanındaki başka bayana dönüp "Bu büyür de seni beni beğenmez" gibi bir söz söyledi. Eşim de "Seni neden beğensin etrafta bir sürü güzel kız varken" diyince sinir bozukluğundan olacak gülme krizine girmiştim:))

bizde oğlum un kırkı çıkınca bir alışver,ş merkezinin marketine gitmiştik. eve alışveriş yapmamız gerekiyordu. adamın birtanesi '' aa bu kadar küçük bebek dışarıya çıkarılırmı , yeni doğdu galiba , hasta edersiniz dedi '' bende eşimi göstererek merak etmeyin beyefendi doktorumuz yanımızda geziyoruz dedim..
gerçektende herkes nekadar küçük dedikçe çok üzülüyordum...
birde gezerken insanlar bebeğime bakınca sinir olurdum...

evet arkadaşlar gerçekten de millet ne kadar küçük çocuk görmeye hasretmiş.bizim meleklerimiz giderdi bu özlemlerini.eltimin çocuğuyla kıyaslıyorlardı ay ya ne kadar küçük diyorlardı.eltimin ablası vardı.abla çok mu küçük ki dedim.bana evet çok küçük diyince dünyam kararmıştı.insan moral için bari yok iyi der.ama kime laf anlatıcaksın.bir de ben eltimin çocuğunu görünce hemen okumaya başlarlardı.benim nazarım değiyordu herhalde.benim yavrumdan başka düşüncem yoktu oysa.hatta kazara çocuğu biri görsün hemen okurlardı.sanki bir tek o varmış gibi.kafamçokkarıştı

slm kızlar dün kızıma mevlüt okuttum güzel geçti bikaç can sıkıcı olay hariç bide burda 6 ay olunca kız bebeklere kına yakılıyomuş görümcemle alışverişe çıkınca mevlüttten sonra akrabalarla kendi aramızda yakalım dedim eşimin dayısının eşleri ayyyyyy fısır fısır konuşuyolar bide ecrin nerdeyse 8 ay olacakya ecrin kocaman oldu neden mevlüt yapıyosunuz demiş bugün yeni söyledi kayınvalidem normalde kırkı çıkmadan yapılıyomuş sinirlerim oynadı resmen o dedim dua etsin bana söylemedi bana kim ne derse desin ama ecrin hakkında kimse en ufak bişey dahi demez diyemez dedim dedirtmem hiçkimseye

slm kızlar dün kızıma mevlüt okuttum güzel geçti bikaç can sıkıcı olay hariç bide burda 6 ay olunca kız bebeklere kına yakılıyomuş görümcemle alışverişe çıkınca mevlüttten sonra akrabalarla kendi aramızda yakalım dedim eşimin dayısının eşleri ayyyyyy fısır fısır konuşuyolar bide ecrin nerdeyse 8 ay olacakya ecrin kocaman oldu neden mevlüt yapıyosunuz demiş bugün yeni söyledi kayınvalidem normalde kırkı çıkmadan yapılıyomuş sinirlerim oynadı resmen o dedim dua etsin bana söylemedi bana kim ne derse desin ama ecrin hakkında kimse en ufak bişey dahi demez diyemez dedim dedirtmem hiçkimseye

Allah kabul etsin canım. Allah gelin olduğu, çoluk çocuğa karıştığı günleri de göstersin. Etrafta söylenenler için canını sıkmamaya çalış. Onlar bizim ve yavrularımızın neler yaşadığını bilemezler..

Allah kabul etsin canım. Allah gelin olduğu, çoluk çocuğa karıştığı günleri de göstersin. Etrafta söylenenler için canını sıkmamaya çalış. Onlar bizim ve yavrularımızın neler yaşadığını bilemezler..

saol canım amin inş o günleride görürüz anneanne olurumopuyorumnanaktanben zaten mevlüt olmasada KUR_ANI KERİM okutmayı istiyodum burdada bebek mevlüdü varmış e bebekte prematüre olunca ancak zaman bulduk bide annemde olsun istedim ben yaptım maddi manevi benden çıktı herşeyi millete ne oluyo onu anlamadım ki ben kızım ve eşim için yaşıyorum benim yanımda kim olursa olsun onlara kimse tek bi kelime edemezler benim kızımın ne yaşadığını nelerden döndüyünü ben biliyorum neyse uzattım ammadakaydirigubbakcemile3daha öncede ecrin hastaneden çıkınca eve gelecez dediler doktor izin vermediyi için kabul edemedim oda herkese yaymış mecbure bizi kabul etmedi diye bende dedim istediyi gibi düşünebilir kimse benim kızımdan kıymetli deyil daha öncedende biraz gıcıklığım vardı galibakaydirigubbakcemile3

mecbue canım bboşver..
isterse kızın 18 aylık olsun
ne farkeder 6 aylık yada 16 aylık..
boş konuşmuşlar canım...

hayirli olsun mecbuecim mevludunuz evet canim ne fark eder kac aylik olursa olsun
insanin musait oldugu olur olmadigi olur bide premature bebegin kucukken zaten kalabalik ortama sokmak iyi degil bide mevlut mu okutacaktin iyi etmissin ecrin buyumus kendine gelmis de oyle yapmissin

Back