• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre annelerini anlayamayanlar....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yinede şükrediyorum her zaman en azından ufak tefek diyenlere, büyümemiş diyenlere kızım güzel cvp veriyor bazen benide şaşırtıyor...şimdi size bununla ilgili bişey anlatıcam ; bir kaç ay önce kızımıda aldım bir arkadaşıma gidiyorum sokakta bir tanıdığa rastladık kadın kızıma -nasılsın ufaklık sen büyümedin mi hala! dedi..kızımda o dönem MR çektirmiştik kafasından ve kadına -hastayım kafamdan film çektiler dedi...kadın bu sefer vahh vahh neyin var ki dedi..VE kızımın cevabı şu oldu arkadaşlar....-Hasta falan değilim sen bilmiyomusun benim prematüre doğduğumu Allah Allah yaaaaa...dedi...:)) inanın kadın şok oldu cevap bile veremedi çünkü verecek cevap bulamadı sadece büyük şaşkınlık içerisinde güldü :))) valla ne yalan söyliyim benden de iyi cevap veriyor kızım :))

maşallahhh pıtırcığa inşallah benim kızımda böyle olur

teşekkür ederim.yalnız arkadaşlar kızımın kaderi de bana benziyor.ben de prematüre doğmuşum.düşünün hem de 1983 yılında.üç buçuk yaşımda okuma yazma öğrendim.5 yaşında okula başladım.19 yaşımda öğre6tman oldum.o nedenle de çok korkmuyorum kızım için,prematüre bebekler için.allah bilir yani.kimse kimsenin ne olacağını bilemez.

teşekkür ederim.yalnız arkadaşlar kızımın kaderi de bana benziyor.ben de prematüre doğmuşum.düşünün hem de 1983 yılında.üç buçuk yaşımda okuma yazma öğrendim.5 yaşında okula başladım.19 yaşımda öğre6tman oldum.o nedenle de çok korkmuyorum kızım için,prematüre bebekler için.allah bilir yani.kimse kimsenin ne olacağını bilemez.

Ecrin diloş bende prematüre doğmuşum :) şu an boyum 1.53 :) halime şükrediyorum kızımda benim kadar olsun ve sağlıklı olsun başka bişi istemiorum yerimseniben

maşallahhh pıtırcığa inşallah benim kızımda böyle olur

olur inşallah arkadaşım hiç merak etme bizim çocuklarımız prematüre doğdu ama inan o kadar zeki o kadar akıllı olucaklar ki bizi şimdi nasıl şaşırtıyorlarsa büyüyünce de hep yaptıkları güzel şeylerle eminim hep şaşırtacaklar....

olur inşallah arkadaşım hiç merak etme bizim çocuklarımız prematüre doğdu ama inan o kadar zeki o kadar akıllı olucaklar ki bizi şimdi nasıl şaşırtıyorlarsa büyüyünce de hep yaptıkları güzel şeylerle eminim hep şaşırtacaklar....

olay budur fazla lafa gerek yokvereliniortak:içelim::1hug::nazar::nazar:a.s.zemuszemus

bence de çocuklarımız farklılıklarını hep göstericekler.onlar en baştan güçlü ve zekiler.tedavilere cevap vererek gösterdiler,gösteriyorlar da.ben 168 cm.boyundayım.kilom şu an 65 ama veriyorum inşallah.80 kilo ile doğum yaptım da.

bence de çocuklarımız farklılıklarını hep göstericekler.onlar en baştan güçlü ve zekiler.tedavilere cevap vererek gösterdiler,gösteriyorlar da.ben 168 cm.boyundayım.kilom şu an 65 ama veriyorum inşallah.80 kilo ile doğum yaptım da.

Canım sen prematüre doğdum demişsin. Kaç haftalık doğmuşsun?

ohooooo kızlar ne kadar kaynattınız böyle nette sorun vardı giremedim bi türlü bugün evet soruyolar bebeyin neler yapabiliyo ne yediriyosun ne içiriyosun falan falan ben gayet güzel hepsine ses tonumu hiç deyiştirmeden cevap veriyorum bi gün doktora gittik bebeyimin altını deyiştiriyorum başka bi annede var bebeyin kaç aylık dedi söyledim işte oda benim bebeyimde aynı ayda doğdu hatta senin kızın benim kızımdan 10 gün büyükmüş dedi ama senin bebeyinin bezi 3 numara benim kızıma 4 numara kullanıyorum falan dedi bende benim kızım prematüre doğdu 1200 grdı dedim senin kızın benim kızımın yaşadıklarının ne kadarını yaşadı acaba dedim ki kızımla arlarındada 200 gr bi fark vardı kilosunu sordu bende söylemedim aa benim kızım işte şu kadar kilosu seninki ne kadar dedi cevap vermedim başka bi anne vardı ah maşallah çok güzel büyütmüşsün dedi zaten kendini bilen biri kıyas yapmaz yaparsada cevabını alır bide şeye çok üzüldüm yok oğluma 40 lira verirdi falan ve cahilce bi laf bu yaa ama kim olursa olsun hiçççççççççççç takmayacağız yumycime sonuna kadar katılıyorum

arkadaşlar artık kimseyi taktığım yok.küçük diyenlere ben böcek doğurdum diyorum anlıyorlar zaten.ben şu 5 ay içerisinde öyle şeyler yaşadım ki...eşim kızımı en son 10 günlükken görmüştü.maalesef ikinci kez gata da gördü.çünkü eşim yüksekovada ağır yaralandı.1 hafta yoğun bakımda kaldı.kızımla misafirhanede 10 gün kaldık.meleğim o zaman 3 aylıktı.eşim kızıma dokunmak istedikçe doktorlar uzaklaştırdı.eli hgavada kaldı.hemşireler bile ağladı.yani üç kişiyiz ya diğerleri umurumda bile değil...

kızlar hiçç takmayın sağlıklılar ya nefes alıyorlar ya o bize yeter benim üçüzlerde 33 haftalık doğdu minicikler hala 3. ayımıza giricez 3500 gr biri mesela ama benimle bana glüyor işte bukadar yeter bana elbet bizim bücürlerde büyüyücek işte o zaman işeyin o teyzelerin üstüne diyicem lülülülülülü

Çok haklısınız, insanlarımız özellikle de kadınlarımız patavatsız ve daha da kötüsü acımasız...Benim kızım zamanında doğdu ama kilosu çok düşük, ailede ve çevrede hasta olmadığı halde hasta muamelesi görüyor, vah vah ne sıska..yemek vermiyormusun sen buna diyip duruyorlar...Hatta kaynanam geçen gün "çok cansız" dedi, kendimi zor tuttum.

Son düzenleme:
ya bana ne diyeceksiniz kizlar benim oglum cok sukur kilosu iyi hatta ayni ayda doganlardan bile onde gidiyor cok ton ton oldu suan 8 aylik 8 kilo 300 gram oldu
ama sagligi yerinde degil bana da surekli bu bebek hic bir sey yapmiyor oturmuyor bakmiyor ilgilenmiyor uzanmiyor bir suru sey bebegim buyuk bir ihtimalle asiri derece gorme bozuklugu var 8 aylik ama hala takip etmiyor benimle goz kontagi yok ama yinede iyi seyler dusunuyorum halbuki motor gelisimi de geriden geliyor ve epilepsisi de var ama ben hic umudumu yitirmiyorum onun olmediine ve her sabah uyandigimda onu gorebilmenin sevincini yasiyorum
ama ozellikle kaynanam ilk hastaneden geldigimizde bu ne bizim cocuk basi portakal gibi yuzu elma gibi gozleri sis bu sakata benziyor diyordu
simdi buyudukce kilo aldikca guzelligi ortaya cikti ama simdide diyorki ne yapacaksiniz simdi boyle hasta hasta
sonrada bana diyorki keske olseydi boyle olmasindan daha iyi:(
bide diyorki ben onu adamdan saymiyorum bakmiyor gormuyor ya diyor:(
yani millet dursun bunu bebegimin oz babaannesi diyor milletten ne beklersiniz ki baska
ben onun yasadigina sukur ediyorum neler cekti bebegim neler yasadi suan onun hastaligiklarini dusunmek yerine bagrima basip sevgimi vermek istiyorum ama malesef onume gelen bana acima gozuyle bakiyor
ama bilmiyorlaki acinacak halde olan ben ve bebegim degilde onlar
cunku benim bebegim ne kadar ozurlu ne kdara hasta olursa olsun o bana allahin hediyesi ve ben bebegimle sonuna kadar guru duyuyorum ve o yanimdayken gogsumu gere gere dolasacagim kim ne derse desin

ya bana ne diyeceksiniz kizlar benim oglum cok sukur kilosu iyi hatta ayni ayda doganlardan bile onde gidiyor cok ton ton oldu suan 8 aylik 8 kilo 300 gram oldu
ama sagligi yerinde degil bana da surekli bu bebek hic bir sey yapmiyor oturmuyor bakmiyor ilgilenmiyor uzanmiyor bir suru sey bebegim buyuk bir ihtimalle asiri derece gorme bozuklugu var 8 aylik ama hala takip etmiyor benimle goz kontagi yok ama yinede iyi seyler dusunuyorum halbuki motor gelisimi de geriden geliyor ve epilepsisi de var ama ben hic umudumu yitirmiyorum onun olmediine ve her sabah uyandigimda onu gorebilmenin sevincini yasiyorum
ama ozellikle kaynanam ilk hastaneden geldigimizde bu ne bizim cocuk basi portakal gibi yuzu elma gibi gozleri sis bu sakata benziyor diyordu
simdi buyudukce kilo aldikca guzelligi ortaya cikti ama simdide diyorki ne yapacaksiniz simdi boyle hasta hasta
sonrada bana diyorki keske olseydi boyle olmasindan daha iyi:(
bide diyorki ben onu adamdan saymiyorum bakmiyor gormuyor ya diyor:(
yani millet dursun bunu bebegimin oz babaannesi diyor milletten ne beklersiniz ki baska
ben onun yasadigina sukur ediyorum neler cekti bebegim neler yasadi suan onun hastaligiklarini dusunmek yerine bagrima basip sevgimi vermek istiyorum ama malesef onume gelen bana acima gozuyle bakiyor
ama bilmiyorlaki acinacak halde olan ben ve bebegim degilde onlar
cunku benim bebegim ne kadar ozurlu ne kdara hasta olursa olsun o bana allahin hediyesi ve ben bebegimle sonuna kadar guru duyuyorum ve o yanimdayken gogsumu gere gere dolasacagim kim ne derse desin
süper bi annesin bu düşündüklerinle özellkle onu her sabah gördüğüme demen beni çok duygulandırdı işallah evladının çok ğüsel şeylerine tanık olacaksın allahın izniyle.

benimde kızım prematüre kasım 2002 dogumlu 2 sınıf ögrencisi.ben daha tecrübeliyim herhalde o yüzden şunu bilmeni isterim hayatınızın her döneminde bunu yaşıyacagınızdan emin olabilirsiniz.sıkıcı ama gerçek bu.üstelik benim kızım sga gurubu.okulda bile herkes kıyaslıyo siz bıkmadan analatıyosunuz.benim için saglıklı olması çok önemli birde erkek degilki ufacık kalıcak diye canımı sıkıyım.ne güzel yaşını göstermiycek herzaman hoş görenen bir bayan olucak deyip çıkıcan işin içinden.birde zaten başarılarını görüp diger şeyleri önemsemiyceksiniz bile.siz güçlü olunki ilerde kızınız bu gibi şeylerle karşılaşınca destek olabilesiniz..kaydirigubbakcemile2onların canı sag olsun.onlar birer savaşçılar unutmayın..anlaşılabilmeyi beklemeyin aldırış etmeyin.....

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisinanın gözlerim doldu okurken biz prematüre anneleri nelere takıyoyoruz birde sizin yaşadıklarınıza bakın.güçünüze sabrınıza hayran kaldım.ayrıca kayınvalideniz ii bir lafı hatta bi çok lafı hak etmiş.emin olun mükafatınız çok büyük olacaktır.rabbim hiçbir kuluna adaletsiz davranmaz.
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Back