• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematür bebişim taburcu oldu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hiram06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
897
1
96
Ankara
kızlar 940 gr doğan kızım 1600 gr olarak taburcu oldu darısı tüm bekleyen annelere Rabbim herkesin yardımcısı olsun inş bundan sonra bebişim hızla büyür evde bakım için tavsiyelerinizi bekliyorum:)

Ah canım çok sevindim. Bekleyişin mutlulukla sonlandı çok şükür. Bundan sonra da Allah sağlıkla büyütmeyi nasip eder inşallah. Darısı diğer bekleyenlerin başına...

çok sevindim canım...bundan sonra hep koynunda olsun hiç ayırmasın mevlam...darısı da diğer bekleyen annelerin başına...rabbimonlarıda sağlıcakla yavrularına kavuştursun inşallah...

kızlar 940 gr doğan kızım 1600 gr olarak taburcu oldu darısı tüm bekleyen annelere Rabbim herkesin yardımcısı olsun inş bundan sonra bebişim hızla büyür evde bakım için tavsiyelerinizi bekliyorum:)

ayy demek fındık eve geldi, çok sevindim canım, gözün aydın... :) insallah hızla büyümeğe devam eder, sende zorlanmadan bu dönemleri atlatırsınız. Allah hepimize göstersin bu günleri...

hiram çok mutlu oldum canım...
ohh nasıl ihtiyacı vardır senin sıcaklığına....
hep sar onu olurmu canım...
sen sordukça biz burdan cevaplarız canım...
şimdilik sana güç bebişine sağlık diliyorum...

darısı elmuallim , kornelya ve diğer bebeğini bekleyen arkadaşlarımıza...
ve tanımadığımız tüm bebekler annelerinin kollarına biran önce kavuşsunlar...

canım ya cok sevvındım ınş kucagından hıç ayrılmaz sıcacık yer orası .....saglıkla buyusun ........dr ne dedı kımse gemesın dedımı mama ne kullanıcan .......bende beklıyorum benımkıler seda 1 800 oldu belkı bu hafta sonu verırlermış dıgerlerı 1 600 bakalım ınş ıyı olurlar canım cokkkkk kokkklaaa kızını

canım ben mama daha kullanmadım şükür anne sütü alıyor gerekirsede neoprotanmı dedi tam anlamadım prematürler için onu kullancakmışım işitme testi yapılcak işte banyo yaptır dedi odasına tabi şimdilik kimseyi almıyoruz ben emziriyorum sonra tekrar biberonla anne sütü veriyorum doymamış olabilirmiş şimdilik böle

canım ben mama daha kullanmadım şükür anne sütü alıyor gerekirsede neoprotanmı dedi tam anlamadım prematürler için onu kullancakmışım işitme testi yapılcak işte banyo yaptır dedi odasına tabi şimdilik kimseyi almıyoruz ben emziriyorum sonra tekrar biberonla anne sütü veriyorum doymamış olabilirmiş şimdilik böle

Canım bahsettiğin Eoprotin erken doğan bebeklere 2-2.5 kg olana kadar anne sütüne katılarak veriliyor. Şu ana kadar hiç kullanmadınız mı?

cok sevindim hiram allah saglik versin bebisine ve senden hic ayirmasin saglikli mutlu yasarsiniz insallah darisi diger bebeklerini bekleyen annelerin basina

kızlar hepinize selamlar ya çok yorucuymuş bu iş minişim hiç uyumadı dün öle kucak istiyor beşiğinde yatmıyor napcam bilmiyorum doktor kimse gelmesin demişti ama malesef eşimin akrabaları dün bebişimin odasından hiç çıkmadılar anlamıyorlar malesef kornelya senin bebiş nasıl canım

kızlar hepinize selamlar ya çok yorucuymuş bu iş minişim hiç uyumadı dün öle kucak istiyor beşiğinde yatmıyor napcam bilmiyorum doktor kimse gelmesin demişti ama malesef eşimin akrabaları dün bebişimin odasından hiç çıkmadılar anlamıyorlar malesef kornelya senin bebiş nasıl canım

Canım ilk zamanlar bu en önemli konu. Söz konusu olan senin bebeğinin sağlığı. Akrabalarını kırmadan bu durumu açıklayabilirsin. Hem de bebeğin odasında olmaları çok çok sakıncalı. Bu kışı hiç hastalanmadan atlatmanız gerekiyor. Allah korusun birinden virüs kaparsa tekrar yoğun bakıma alınır bebeğin.
Hala anne karnındaki konforunu arayacaktır kuzucuk. Mümkün olduğunca sessiz hatta hafif karartılmış huzur bulacağı bir ortam yaratmalısın. 5-6 aylık bebekler bile bir günü çok hareketli geçirdiklerinde huzursuz olup gece uyuyamıyorlar.

Bir de canım sadece anne sütü verdiğini yazmışsın. Bebek 2-2.5 kg olana kadar anne sütüne eoprotin katılır. Doktorunuz bu konuda birşey söylemedi mi?

oy oy küçük hanım annesinin kucağından inmio demek, kolay gelsin canım valla. çok yorucu olsa da çok da tatlıdır dimi annesi. gerçekten misafirlerini uyarsan iyi olur, şakası yok malum bu işin, kırılan olursa da boşver bence. bu arada hiram adı ne minik prensesinin??

benim kızdan da bugun haber aldık 1440 gram olmuş, 2 saatte bir 10 cc alıomuş. bakalım işte büyüsün die bekliyoruz... insallah bizim kuzuda yakın zamanda gelir evimize tabi önce daha elmuallimden iyi haberler alıcas insallah:)

merhaba canım bende bir pramatüre annesiyim ve ankarada oturuyorum bende bu zamana kadar bürsürü sorun yaşadım bebeğim geceleri hep ağlıyordu ilk önce bebeğine ince uzun yünden bir minder yap ve onunla tut benim bebeğimi aldığımda 1800 dü altını pamuğu ılık suyla ıslatıp sil sonra kurula yıkarken çok dikkatli olmalısın çünkü benimkinin iki kere nefesi durdu artık kafasından fazla su dökmüyorum çok az döküyorum sonra dışkapı çocuk hastanesi yenidoğan bölümüne götür orda pramatürelere bir dosya açıyorlar ve çok yakın takip altına alıyorlar bir sürü inceleme yapıyorlar benimki çok aşırı kansızdı ve yavaş kilo alıyordu vitamin ilaçlarını felan hep değiştirdiler ve bebeğim çok güzel gelişmeye başladı sana önerim oraya mutlaka gitmen çok güzel yönlendiriyolar daha sonra sorun olursa cevaplarım iyiki o hastaneye götürmüşüma.s.

oy oy küçük hanım annesinin kucağından inmio demek, kolay gelsin canım valla. çok yorucu olsa da çok da tatlıdır dimi annesi. gerçekten misafirlerini uyarsan iyi olur, şakası yok malum bu işin, kırılan olursa da boşver bence. bu arada hiram adı ne minik prensesinin??

benim kızdan da bugun haber aldık 1440 gram olmuş, 2 saatte bir 10 cc alıomuş. bakalım işte büyüsün die bekliyoruz... insallah bizim kuzuda yakın zamanda gelir evimize tabi önce daha elmuallimden iyi haberler alıcas insallah:)

Canım hayırlı olsun bebeişin ben de bundan 9 ay önce 1460 gr lık bebeişimi doğurmuştum Allaha binlerce şükür sağlıklı sormak istediğiniz şeyler olursa seve seve bilgi veririm morallerinizi yüksek tutun çok çabuk büyüyorlar.canım benim hiç acele etmeyin hastaneden çıkarmak için emin olun orda çok iyi bakıyorlar.

Back