• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematür bebişim taburcu oldu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım yıpratma kendini..
sen sağlıklı olmalısın ki kuzuna faydan olsun...
kilosu çok iyi maşallah..
dur bakalım yarın ne diyecekler..
bizide haberdar et....

kızlar 940 gr doğan kızım 1600 gr olarak taburcu oldu darısı tüm bekleyen annelere Rabbim herkesin yardımcısı olsun inş bundan sonra bebişim hızla büyür evde bakım için tavsiyelerinizi bekliyorum:)

ROP muayenesi,işitme testi ve kalça çıkığı taramasını yaptırdınız değil mi? İkizlerimiz 1.900 gr'ken taburcu oldular kuvözden, doğum kiloları 2.000 gr'dan az olduğundan hepatit aşısı yapılmamıştı doğduktan hemen sonra yapılması gerekirken. 1 ay sonra yapıldı. Şimdi diğer aşıları da 1 ay geriden takip ediyoruz. Kendi çocuk doktoru haricinde göz, KBB, nöroloji uzmanlarına da götürdük. Aman takip ve kontrollerini ihmal etmeyin...:):ecrin_bebek:

saol cnm Allah ikizlerine sağlık versin 3 kere rop muayenesi ve hepatit aşısı yapıldı işitme testine daha var nörolojiyede doktorumuz şuan gerek yok dedi biraz daha kilo alsın havalarda düzelsin öle dedi inş bi sorun çıkmaz cnm kalbinde üfürüm var haftaya bakalım kontrolde ne diyecek kapanmazsa anjio olucakmış çok korkuyorum inş şu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul eder

kızlar bi sorum olacak bebeğimi ben hiç odasından çıkarmadım üşür falan diye siz nasıl yaptınız sürekli aynı odadamı kaldı arada kucağıma alıp diğer odaları gezdirsemmi acaba birde tırnaklarını hiç kesmedim komik belki ama korkuyorum siz nasıl kesiyorsunuz :)) banyosunu kaç günde bir yaptırıyordunuz anlatırsanız sevinirim birde eoproteinimiz bitti bir kutu daha almak gerekiyormu acaba

Canım eoprotin bebeğin kilosuyla ilgili 2-2.5 kg olana kadar veriliyor. Bebeğinin kilosunu söyleyerek doktora bir sor o sana devam edip etmeyeceğini söyler. Canım oda ısıssını sabit tuttuktan sonra arada farklı odalara gezdirebilirsin hem bu arada kendi odasını da havalandırmış olursun. Çünkü temiz hava çok önemli. Tırnak kesme işini hiç sorma ben de çok korkardım ama hep kestim. ılk zamanlar tırnak kesme 1 saatimi alıyordu ve eğer biryerine zarar verirsem hemen hastaneye gidebilelim diye hep eşim yanımdayken kesmiştim.ama bir süre sonra alışıyorsun ben artık 10 dkda kesebiliyorum. Banyosunu 4 ay boyunca hergün yaptırmıştık. Daha sonra günaşırı. Bağışıklık sisteminin gelişiminde yenidoğanın hergün yıkanmasının çok önemi var. Ama şimdi kış üşütmemeye çok dikkat etmek lazım. Sevgiler..

kızlar slm bugün kontrolümüz vardı 2330 gr olmuşuz çok şükür azmı bilmiyorum ama ferrum damlaya başlıycaz birde ishal aşısı olucaz rsv aşısına gerek yok dedi kabızlık içinde makattan ampul verdi koyunca hemen yapıyor burnundaki tıkanıklık içinde okyanus suyu kullanıcakmışız cuma günü kalbi için eko çekilcek dua edin bize inş deliğimiz kapanmıştır doktor üfürümü yok dedi inş kapanır bizden şimdilik bukadar opuyorumnanaktan

Maşallah kuzucuğumuza. ınşallah delik de kapanmıştır. Yalnız ishal aşısından kastetiğiniz Rotavirüs aşısı ise biraz daha araştırın. Ben bu aşıyı Berkay'a vurdurmamıştım. Aşı hakkında bazı spekülasyonlar var.

evet cnm bende duydum ama doktorumuz o eskidendi diyor şimdi yeni çıkan aşılarda tehlike yokmuş öle dedi

Evet canım daha önce piyasaya sunulan aşılar bebeklerde bağırsak tıkanıklığına neden olduğu için toplatılmış. Daha sonra tekrar bir aşı bulup piyasaya sürmüşler fakat bu aşıların %100 koruyuculuğu yok. Ayrıca rotavirüs tüm ishallerin %20sinden sorumlu. Bize bir doktor yaptırabilirsiniz bir diğeri yaptırmanıza gerek yok ben de kendi çocuğuma yaptırmadım demişti. O dönemde kararsız kalıp bu aşıyı bayağı araştırmıştım. Yani bu aşının 2 sene sonra toplatılmayacağından nasıl emin olabilirim aşıya güvenmek istiyordum ama güvenemiyordum. Daha sonra bazı annelerin tecrübelerini okudum aşıyı vurulduğu halde hastalığa yakalandığını söyleyen annelerdi bunlar.
Bir diğer konu bağışıklık sistemi henüz tam gelişmemiş olan erken doğan bebeklerde bu aşının yeterince risk incelemesi yapılmamış. Aklını karıştırmak istemem ama bence birkaç doktora daha sor.

canım çok sevindim maşallah kilo iyi gidiyor...
kalbindeki delik de inş kapanmıştır..
kapanmasa bile korkma birkeç yıl içinde kapanır..
biz rota yaptırdık..
tırnak kesmeye ilk kesimde biraz korkmuştum..
şimdi 5 dk da kesiyorum..
alışıyorsun zamanla canım...

gözün aydın hiram, maşallah kuzucuğun büyüyo hızla:) insallah delik de kapanmıştır için iyice rahat eder, kapanmasa bile kötü düşünme eninde sonunda geçecek... hem zaten ciddi bir durum olsa böyle gramları toplayamazdı minik prenses:)

kızlar içinizde ferrum damla zinko damla kullanan varmı ferrum için biraz erken gibi geldi birde burun tıkanıklığı için deniz suyu aldık ama içinde 6 aylıktan küçük kullanılmaz yazıyor:(

pembe kapta küçük tüplerde serum fizyolojik satılıyor bebekler için ondan kullan ...ben hala onu kullanıyorum hemde taze kalıyor...

canım bebeğinin gazı olduğunu düşünüyorum benımkı ağlamazdı ama devamlı ıkınırdı...karnına havlu ısıtıp koyduk devamlı çok iyi geldi ellerini ayaklarını sıcak tut minik bebeğimizin....birde çok yıkama bugünlerde haftada 1 veya 2 yeterli...hergün pamukla silersinn vücudunu yani önemli olan yerler boyun altı ensesi koltuk altı...elleri yüzü...kulak arkası..kulak içleri...bu temizliği yaparsan yıkamana gerek yok hem havalar serin ayaklarını üşütür daha çok gazı olur....birde ayaklarına bak ayakları soğukmu...kansız oldukları için öyle oluyor..benımkını banyo yaptırdımı ayakları elleri buz keserdi oda 30 derece olsa bile biz terden bayılırdık ama o buz keserdi..o gece hiç uyumazdı....hep ıkınırdı sabah kadar o gazı çıkarıncaya kadar morarır bozarırdı...kalbinde delik varsada önemli değğil canım kalp yetmezliği yapmadığı takdirde ameliyatı erteliyorlar kapanırsa diye...çok önemli değil canım takma kafana ufak bir operasyon olduğunu anlattı dr lar...benım kızın iki deliği var biri çok önemli yerde ama yetmezlik yapmıyor ilk okul çağında bile olabilir dedi geçen dr.. 2-3 diyorlardı şimdi ilkokul çağına çıkardı..demek sorun teşkil etmiyor....muhakak kulağa göze nörolojiye götür bebeğini...kan tahlilerini yaptır demir ilacı kullan ihmal etme..polivit vitamin ilacıda çok önemli

bebeklik çok saol senin kızınada maşallah benimkide 940 gr doğdu gözüme hala hiç büyümüyor gibi gözüküyor yarın kalp ekomuz var inş iyi çıkar sonuç doktor delik önemli değil dedi bize pdamız var o önemli inş oda kapanır

kızlar içinizde ferrum damla zinko damla kullanan varmı ferrum için biraz erken gibi geldi birde burun tıkanıklığı için deniz suyu aldık ama içinde 6 aylıktan küçük kullanılmaz yazıyor:(

Canım demir damlası olarak biz hep ferrosanol kullandık. Erken doğan bebeklerde demir damlasının ve d vitamininin ihmal edilmemesi gerekiyor. Zinco gibi gaz ilaçlarını hiç tavsiye etmem yine de sen bilirsin tabi. Bu gaz ilaçlarının bebeklere hiçbir faydası yok ve erken doğan bebeklerde malesef kolik(gaz sancısı) uzun süre devam ediyor. Biz kronolojik 5-6 aylığa kadar yaşadık canım ayaklarını sıcak tut, kucağına alıp gezdir, kendin mümkün olduğunca stressiz ol çünkü bunu hissediyorlar ve gaz sancısı daha da artıyor, hafif sesle ninniler söyle. Yani ben şunu anladım ki gaz sancısını geçirmek diye birşey yok önemli olan bebeğin gaz sancısı başladığında onun mümkün olduğunca rahat atlatmasını sağlamak. Berkay kucağımıza alıp gezdirirken rahatlıyordu. Burnu için de serum fizyolojik kullanabilirsin bebekler için çok iyi bir de otribebenin burun aspiratörü.

Back