• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 🤰🏻Ağustos ayı hamilelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bi şey Sorcam adet geciktiğinde testte pozitifi gördük diyelim ki o zaman kaç haftalık hamile olmuş oluyoruz yani 1ay nasıl oluyor zaten yumurtlamadan sonra 9/10 gün döllenip anca yerleşiyor ya

Bi şey Sorcam adet geciktiğinde testte pozitifi gördük diyelim ki o zaman kaç haftalık hamile olmuş oluyoruz yani 1ay nasıl oluyor zaten yumurtlamadan sonra 9/10 gün döllenip anca yerleşiyor ya
Adetin 1.gününden sayılıyor diye biliyorum o yüzden hafta olarak fazla çıkıyor

Zaten direk doktor son adet tarihiniz ne diyor hemen onu baz alıyorlar

Bir cinsel ilişki gerçekleştiğinde spermler vajina içerisine aktarılır ve bu spermlerin yumurtalıklar tarafından serbest bırakılan yumurta hücrelerini döllemesi gerekir. Ancak sperm ile yumurtaların buluşması sanıldığı kadar kolay değildir. Milyonlarca sperm hücresinden birçoğu yumurtalara ulaşabilse de, yalnızca bir tanesi seçilir. Spermler, vajina içerisinde 24 ile 72 saat arası canlı kalabilir. Bu durumda cinsel ilişkiden sonraki neredeyse üçüncü günde bile döllenmenin başarıyla gerçekleşmesi mümkün olacaktır.

Başarıyla döllenen yumurtanın, embriyo haline dönüşüp rahime tutunabilme süreci de karmaşıktır. Yaklaşık 4-5 gün içerisinde gerçekleşen bu eylem, birçok faktörden etkilenebilmektedir. Bu bilgilerin sonucunda; hamileliğin cinsel ilişkiden hemen sonra oluşmayacağı için, hamilelik belirtilerinin neredeyse 2 haftalık bir süre geçmeden başlayamayacağını söylemek doğru olacaktır.

Insallah insallah. Sen ne durumdasnn umarım olmamışsındır regl 🙏
Daha gelen giden yok ama beta ayın 24 nde 0.1 çıkmıştı yumurtlamam ayın 18 nde yani adetimin 15. Gününde oldu diye tahmin etmiştim ama bir gün geçti dolayısıyla 18 nde yumurtlamamışım daha geç yumurtlamışım

Daha gelen giden yok ama beta ayın 24 nde 0.1 çıkmıştı yumurtlamam ayın 18 nde yani adetimin 15. Gününde oldu diye tahmin etmiştim ama bir gün geçti dolayısıyla 18 nde yumurtlamamışım daha geç yumurtlamışım
Geç yumurtlama olabilir o zaman. Inşallah senden iyi haber alırız 🙏🙏

Nisan ve mayısta yumurtlamam adetimin 15.günü olmuştu.
Haziran ve Temmuzda yumurtlamam adetimin 18. Günü oldu yani 3 gün geç oldu
Bu ay da 15 diye tahmin etmiştim belirtilere göre ama tutmadı çünkü adet olmadım bu ayda adetimin 18 . gününde oldu heralde yani 3 gün gecikmenin sonunda gelecek sanırım kırmızlar

Beta hcg ilişkiden kaç gün sonra doğru sonucu verir ki ? 3/4 gün içinde verirse ben hamile değilim

Back