- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
zaten güçlendirmeyi kabul eden hep içinde kiracısı olan içinde oturmayan ev sahipleriydi. kendi evinde oturan ev sahipleri kabul etmedi o kadar masraf yapacağıma evi satarım diyorlar bizim kiracı olduğu için 2 sene kira almazsanız sorun çözülüyor ama bize öyle değil diyorlar. apartman da konum olarak çok güzel yerde kentsel dönüşüm de başladı okullardan vs yakında gelecek diyorlar. böyle olunca kime ne diyebilirsin ki kiracısı olan da aman bana ne diyor artık içinde oturan rahatsız olmayınca. savunmaları da şu bu apartmanları almancı müteahhit yaptı.... onlar sağlam yapıyormuşBen de bunu anlamıyorum niye izin vermiyorlar tamam siz oturmayın ama Orada ki insanlarında canı ne olacak.
Belki ileride torunları oturacak o evlerde.
Geçen haberlerde izledim İstanbul sanırım bina sakinleri güçlendirmeye izin vermemiş bir kısmı olay mahkemeye taşınmış güçlendirme yapılsın kararı çıkmış.
Hatay'da demir çelik fabrikaları var hasar aldimi bilmiyorum ama üretim bir süre durmuş diye okuDum bazı fabrikalarda belki tekrar başlamış olabilirlerTek katlılar öyle celige zam mi gelmis ne Sakarya bölgesinde baktik orada firma cok daha arastiracagiz
Maalesef yasadıgım Hendek'te ve komsu ilce Çilimli'de aktif bir fay var Sener hoca öyle söylüyorben bolu düzce bölgesinin bir daha büyük deprem göreceğini düşünmüyorum açıkçası en azından merkez üssü olarak uzmanlar da öyle söylüyor çünkü 1900lü yıllarda büyük büyük depremler olmuş gerede mudurnu vs en son düzce depremi oldu. Ama söylenen İstanbul depreminden oldukça etkileniriz. Ben boluda merkez köylerinden birinde yaşıyorum ama merkezde yaşıyor olsaydım kalıcı konutlar ya da tokilere giderdim herhalde. düzceyi de bilmiyorum ama eskiden tarım arazisi olan yerlere gitmeyin diyorlar. Zaten düzcede çoğu ev yeni ve yüksek katlı binalar çok yok. Düzcede kalıcı konutlar var mı bilmiyorum ama oralara bakmak en mantıklısı sanırım. sakaryaya zaten hiç girmiyorum o vıcık vıcık su alan yerlerde şuan en lüks evler var
Mecburen mustakil olacak apartmanlara misafirlige gitmekten bile korkuyorum artikDairelere güvenmiyorsaniz müstakil ev düşünün derim. Prefabrik için 2 milyon korkunç rakam.
ben yaşadığım şehirde apartmanda otururken Çok korkuyordum tek yaşadığım için deprem olsa ne olur ne gider diye. sonra karşıya benim apartmanı yapan inşaat firması ev yaptı her yapılışını gördüm az çok inşaattan da anlıyorum o bana baya huzur vermişti ama tarım arazisi işte. Geyve tarafı tamamen tarım arazisi diye biliyorum. Gerçekten öyle 5.8lik depremde bile o kadar sallandıysak daha büyüğünü hayal edemiyorum zaten ömrümde hiç büyük bir deprem görmedim bebekken 99 depremlerini yaşamışım ama bebekmişim işte. İstanbulda yaşarken deprem olunca koca mahallede bir tek ben çıkıyordum dışarıinsanlar alışmış sanırım benim gibi panik insanlar da kendilerini camdan balkondan atıyor
sahibinden vs sitelerde satıyorlar anahtar teslim çelik evHatay'da demir çelik fabrikaları var hasar aldimi bilmiyorum ama üretim bir süre durmuş diye okuDum bazı fabrikalarda belki tekrar başlamış olabilirler
o zaman 1-2 katlı binalar çok mantıklı. orda tokide yoktur herhalde. sahibindene vs bakın çelik ev içinMaalesef yasadıgım Hendek'te ve komsu ilce Çilimli'de aktif bir fay var Sener hoca öyle söylüyor
Aynen katılıyorum Allah göstermesin bir Adana depremi olursa özellikle sahil kesiminde yıkım olabilir diyorlar uzmanlar inşallah olmaz rabbim bir daha yasatmasin.Ders almiyor hic kimse o cok pahaliya kiraya verdikleri evleri yikilinca mi anlayacaklar yazik yani
Aynen öyle olasi mermara depremine hic girmiyorum bileOlay şu bence 99 öncesi tüm yapılar ve eski yapıların boş yerlerine yapılan her bina riskli. Bunlar elendiginde ztn geriye seçenek kalmıyor ki çok azalıyor
Merkez üssü düzce olsun olmasın o bölgedeki herhangi bir deprem için risk var İstanbul riskli ama sakaryada Geyve tarafında uyuyan bir fay var İznik mekece hattında bir fay var bunlar hiç konuşulmuyor 500/ 1000 yıllık faylar
Allah sonumuzu hayra çıkarsın bekleyip gorecegiz
Hatay'da demir çelik fabrikaları var hasar aldimi bilmiyorum ama üretim bir süre durmuş diye okuDum bazı fabrikalarda belki tekrar başlamış olabilirler
O acidan sorun olmaz 2 kardes esim bir kiz kardesi bir de kendisi var.Huzur acisi dan bilemiyorum isin düsündüren kısmı da o su an ayni sokaktayız pek görüsmuyoruz calısiyorum da zaten görmüyorum ama ayni bahce acikcasi düsündürüyoro arsaya ailesi yaptırmanıza izin verecek mi? kaç kardeşler ilerde miras sorunu olacak mı? arsa ne kadar bir araştırın sonra yoldan yan evden vs çekmeniz gereken miktara bakın. ardından paranız varsa bir yerden başlayın inşaat için. ama huzurunuz olacak mı işte sevmediğiniz insanların dibine gireceksiniz bakalım onlar sizi istiyor mu. Benim te anneannemin kardeşi yaptırmış apartman arsa anneanneme de kalmış. şimdi anneannem öldükten sonra annemlerin insafına kaldı adam o kadar uğraşmış ev için masraf etmiş 3 kuşak şimdi hepsi annemlerin dayımların vereceği imzaya kaldılar. vermezlerse mecbur satılacak ev hariç sadece arsa değeri oluyor. bizim de evimiz şuan dubleks köyde yaşıyoruz site içinde boluda ama ben de çok korkuyorum depremden. daire alacaksanız da gidin tokiye vs bakın onlar daha sağlam. Karavan alın konteyner yerine ya da en azından yazın da tatike gidersiniz... ama prefabrik 2 milyon değildir
Evet babamda ticaret yapıyor malzemeler oradan geliyor diyordu şimdi ise zamlı farklı illerden gelirse araya mesafede giriyor.İskenderun limanı zarar gördüğü için fiyatlarda değişiklik normal aslında.
Baslamıs olsa dahi oralar ancak kendi bölgesinin talebini karsılar benceHatay'da demir çelik fabrikaları var hasar aldimi bilmiyorum ama üretim bir süre durmuş diye okuDum bazı fabrikalarda belki tekrar başlamış olabilirler
Biz milletce cok iki yüzlüyüz yardim yollarken varımizi yoğumuzu yolladik ama iş ticarete gelince zamlari yığıyoruzDeprem yüzünden talep artınca fiyatlarıda ona göre arttırdı herkes krizi fırsata çevirmeye bayılır halkımız
Rabbım korktuklarimizla sınamasın.Mecburen mustakil olacak apartmanlara misafirlige gitmekten bile korkuyorum artik
o zaman önce aranızı düzeltin çünkü insanların bahçesine gideceksiniz. imar izni var mı ona bakın önce. paranız varsa celik ev yerine normal ev yaptırın altı beton üstü celik ahşap vsO acidan sorun olmaz 2 kardes esim bir kiz kardesi bir de kendisi var.Huzur acisi dan bilemiyorum isin düsündüren kısmı da o su an ayni sokaktayız pek görüsmuyoruz calısiyorum da zaten görmüyorum ama ayni bahce acikcasi düsündürüyor
Elimizde imkan varsa elbette kayalık zemin daha mantıklı ancak "Ne yaparsan yap tarım arazisine apartman yapılmaz" demek pek çok insanı panik yaptırır ki çoğumuz da günlerdir panik halindeyiz zaten. Eğer zemin etüdü yapılıp ona göre temel atıldıysa bina yıkılmaz.Evet tarım arazisi sit alanı ve her yer inşaat Her yer ticari alan bitişik nizam alt kat dükkan
Ne yaparsan yap tarım arazisine apartman olmaz ya en iyi ihtimalle bir tarafa devrilir yani
Sonra 30 sene sonra sembol fotoğrafın kalır
sorun yalıtım değil ki yere sıfır oturuyorsun , çevrede arabalarin geçtiği bir yol varsa aşırı rahatsız edici oluyor sarsilmalar vsAnnemlerin karsı arsasına arkadasi prefabrik ev yaptırdı kışın iyiymis de yazin sıcak oluyormuş yalitimla bu cözülebilir mi bilmiyorum gerci
Elimizde imkan varsa elbette kayalık zemin daha mantıklı ancak "Ne yaparsan yap tarım arazisine apartman yapılmaz" demek pek çok insanı panik yaptırır ki çoğumuz da günlerdir panik halindeyiz zaten. Eğer zemin etüdü yapılıp ona göre temel atıldıysa bina yıkılmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?