Prefabrik ev fiyatları bile uçmuş

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.068
6.840
398
3 Ay önce yasadigimiz deprem sonrasi celik ya da prefabrik ev arastirmasina girmistik ya da ev alacaktık sonra insanız işte korkular küllenince unutuluyor öyle kalmışti o konu.Ülkede malum 6 subat sonrası hic bir sey aynı olmadı zaten.Eşimin,benim korkular hortladi daire almayı falan tamamen kafamızdan cıkardık çelik kondisyon ya da prefabrik tekrar arastirdik net 90 metrakare dahi 2 milyon liraya yakın olmuş temel hariç.Prefabrik de ardından geliyor biz kücük bir yerde yasiyoruz burada 750 bine dahi ev var mesela depremler sonrasında mustakile olan talep artınca adeta katlanmış.O fiyatin üzerine biraz daha koyup betonarme daha mı mantıklı sizce ? Hos o kadar cok birikimimiz de yok ama..Esim diyor ki kirada durabildigimiz kadar duralim ama en azından deprem olursa eve bir sey olursa gidecegimiz hazir bungalov ya da konteyner alalım kenarda dursun ne yapalım biz ya ancak prefabrik fiyatinın yarisi var elimizde

Deprem bölgesinde yaşıyorsanız ev almaya acele etmeyin.Konteyner da yapabilirmisiniz ama?

Arsa var mı ne kadar çekeceksiniz yoldan vs kaç metre kare olacak? biz en son bir müteahhit ile konuştuk arsamıza ikiz villa için normal beton 2 milyon dedi. elinizde ne kadar para var bilmiyorum ama. Arsa imarlı mı vs bunlar hep önemli detaylar. ama 90 metre kare 2 milyon olduğunu sanmıyorum prefabriklerde 200 bindir o. kim 90 metre prefabriğe 2 milyon verir. deprem sonrası fiyat aldık yani öyle olmasa bilirdim kaldı ki bizim taban 260 metre kare olacak ikiye bölünecek 2 katlı. buna 2 milyon almışsak prefabrik evin 2 milyon olmasına ihtimal vermiyorum

Müstakil ev düşünün o fiyata bence daha mantıklı madem yaşadığınız bölgede evler prefabrik evden daha uygun müstakil ev maliyeti ne tutuyor araştırın. aynı ya da daha uygunsa yine onu tercih edin. Allah hepimize sağlam evler nasip etsin gerçekten çok endişe veriyor. bizde apartmanın depreme dayanıklılığına baktırmak istedik 20 bin tl dediler bina güçlendirme tv de daire başı 200 bin tl diye duyduk hayatta kalmak için bile para saçmamız lazım sanki

Tahminimce sizinle aynı bölgedeyiz
Burada oturulmayacak durumda olan müstakil evler arsadan dolayı 4 5 milyon civarı
Daire kısmı karışık deprem görenler 1 milyon ama 99dan orta ağır hasarlı binalar satma umudu polyanacilik
Yeni binalar sulak zeminde 1- 3 arasi
Açıkçası araştırıyorum ama çokta niyetim yok.
Su anki niyetimiz şehre yakın bir köye geçmek.
Bu bölgede çok vaktimiz yok 24 yıl oldu en fazla 4 5 yıl var diye düşünüyorum. Devletin açtığı Yeni yerleşim alanları bize çok ters kendiliğinden gelisenler sulak zemin
Su an oturduğum yer de öyle ama bina alçak bir an önce çıkacağım
Yeni bir bina var sokağında, onu sırf su asla kurutamiyorlar. Daha yeni yerleştiler
Kesinlikle dayanacagini düşünmüyorum alti dükkan ve kolon yapısı değişik bilmiyorum biz akıllanmayız gibi geliyor

Çok afaki bi rakam. Ben evlenmeden önce hayatımın tamamını müstakil evde geçirdim öğretmenim memleketime atandım hiç apartman dairesinde yaşamamıştım evlenene kadar. Depremden önce de apartman dairesi beni boğuyordu hep müstakil bahçeli ev istiyordum eşim ilerde diye geçiştiriyordu bu depremden sonra sanırım herkesin apartman dairelerine bakış açısı değişti. Biz şu an ki evimize 5 dk mesafede doğalgazlı bir müstakil ev bulduk ki ev özenle tasarlanmış tek katlı villa tarzında bahçesi düzenlenmiş vs. 2.2 milyon iken son bi haftada 2.5 milyon oldu. Prefabrik eve sadece ev birde 2 milyon isteyene pes yani.

Fırsatçılık çok var maalesef evet ekonomide kötü ama bazı şeyler sadece bununla açıklanamaz

Fırsatçılık çok var maalesef evet ekonomide kötü ama bazı şeyler sadece bununla açıklanamaz
Valla caddemizde iki apartman arasına - ki aralarında 5 er metre var öyle sıkışık- lüks adı altında bina yaptılar. 4.300.000 lira her görmemde nasıl ya diyorum aklım almıyor.

Fırsatçılık resmen ben de Mersin'deyim deprem de burasıda çok şiddetli sallandı son depremden sonra hasar alan bina ve okullar boşaltılmış yıkım yok ama fırsatçılar durur mu hiç ev fiyatları tavan yaptı zaten kiralık ev bulunmuyordu şimdi iyice coşmuş diyorlar.

Daha bugün haber sitesinde okudum 1+1 ler 10 bin den ,15-25-30 civarı yaziyordu kiralık evler icin 1 milyona yakın göç aldığı söyleniyor depremden sonra eğer kiralar gerçekten böyleyse çok üzücü.

Ev yaptırmak istiyorsanız iyi düşünün iyi karar verin zemin etüdü yaptırın kayalık yer olmasına dikkat edin prefabrik,çelik,beton hepsi uçtu fiyatların .

ben bolu düzce bölgesinin bir daha büyük deprem göreceğini düşünmüyorum açıkçası en azından merkez üssü olarak uzmanlar da öyle söylüyor çünkü 1900lü yıllarda büyük büyük depremler olmuş gerede mudurnu vs en son düzce depremi oldu. Ama söylenen İstanbul depreminden oldukça etkileniriz. Ben boluda merkez köylerinden birinde yaşıyorum ama merkezde yaşıyor olsaydım kalıcı konutlar ya da tokilere giderdim herhalde. düzceyi de bilmiyorum ama eskiden tarım arazisi olan yerlere gitmeyin diyorlar. Zaten düzcede çoğu ev yeni ve yüksek katlı binalar çok yok. Düzcede kalıcı konutlar var mı bilmiyorum ama oralara bakmak en mantıklısı sanırım. sakaryaya zaten hiç girmiyorum o vıcık vıcık su alan yerlerde şuan en lüks evler var

Dairelere güvenmiyorsaniz müstakil ev düşünün derim. Prefabrik için 2 milyon korkunç rakam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…