Miniş kızım güzel kızım birtanecik kızım Nehirim affet beni annem özür dilerim annemm
5 Haziran 2011 de dünyalar güzeli ilk göz ağrım birtanecik kızımı kaybettim.Günlerdir bu sayfaları okuyup yaşadıklarıma benzer hikayelere ağlıyorum,kızıma ağlıyorumm.İlk kez bugün evde yanlız kalabildim.Kızımı kaybettiğim günden beri deli gibi dışarılardayım dolanıp duruyorum nereye gideceğimi bilmeden...Bizim hikayemiz 2010 aralık ayında 5 haftalık hamile olduğumu öğrendiğim gün başladı.Allahım ne büyük mutluluk en büyük hayalim sonunda gerçek olmuştu.33 yaşında evlendim ve 36 yaşında ilk doğumumu yapacaktım. ilk 6 ayım sorunsuz geçti fakat ne olduysa 7.aya girdik ellerim ayaklarım acayip şişmeye normal seyreden tansiyonum 14-9 larda seyretmeye başladı.herkes bunların hamilelikte normal olduğunu söylüyordu doktorumda dahil ve 29.hafta bitiminde hiçbirşeyden habersiz gittiğim kontrolde bebeğimin beslenemediğini ve 3 haftalık gelişme geriliği olduğunu öğrendim.şoktayım birden herşey tepetaklak olmuştu.Hemen etrafımda toplanan görevliler bir yandan kanımı alıyorlar bir yandan idrar testleri ardından makineye bağladılar bebeğimin kalp atışlarını kontrol ediyorlar sık sık....idrarımda +3 protein saptandı ve bebeğimin ve benim riskte olduğumuzu acil doğumun gerçekleşmesi gerektiğini söyledi doktorum .yaşadığımız lanet şeyin adı preeklampsi idi...19 Mayıs 2011 sabahında spinal anestezi ile biricik kızımı benden aldılar 2 kez ağladı o an.inanamadım anne olmuştum,benim bir yavrum oldu!sonra hemen küveze koydular.Hergünüm dualarla geçiyordu rabbime yalvardım onu bana bağışlaması için hayatımda hiç etmediğim kadar çok dua ettim 17 gün yaşadı bebeğimm canımmmmm.. tanrım bu acının tarifi yok minik ellerini ,minik ayaklarını ,gözlerini ,küçücük bedenini,gülümsemesini nasıl unuturum yüreğim yanıyor Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.
20 gün oldu tam tamına şimdi evimde halen kaldırmadığım kızımın eşyaları , göğsümde kalan sütleri ve gözlerimde yaşlarla bu satırları yazıyorum .Nehirim minik meleğim annen seni çok seviyor hiç birşey onun elinde değildi onu affet tamammı güzel kızım YAŞADIĞIM SÜRECE KALBİM HEP SENİNLE ATACAK ve HEP SÖYLEDİĞİMİZ ŞARKIYI MIRILDANACAĞIM...!
YAKLAŞIK 2 AY EVVEL YUKARIDAKİ SATIRLARLA PAYLAŞMAYA ÇALIŞMIŞIM ÇARESİZLİĞİMİ.2 AY GEÇMİŞ ÜZERİNDEN KIZIMI KAYBEDELİ 3 AY A YAKIN BİR ZAMAN OLMUŞ.ŞİMDİ BAKIYORUMDA KISA GİBİ GELEN UUUUPPPUZUUUUUN BİR 3 AY .BU KONUYU AÇMA SEBEBİM PREEKLAMSİ GEÇİRİP İKİNCİ BİR GEBELİK YAŞAYAN ARKADAŞLARIN DENEYİMLERİNİ NELER YAŞADIKLARINI BURADA PAYLAŞALIM İSTİYORUM.ÇÜNKÜ BİLİYORUMKİ HEPİMİZ O KADAR ÇOK KORKUYORUZ Kİ YENİDEN DENEMEYE ... İKİNCİ KEZ HAMİLE KALIP SORUNSUZ BEBEKLERİNİ DÜNYAYA GETİRMİŞ ARKADAŞLAR LÜTFEN BİZİMLE DENEYİMLERİNİZİ NELER YAŞADIĞINIZI PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ ?
BELKİ BİZLER DE TEKRAR HAMİLE KALIP BURADA PAYLAŞIR HERŞEYE YENİDEN BAŞLAYABİLİRİZ.BİLİYORUM HEPİMİZ ÇOK YARALI VE ÜRKMÜŞ DURUMDAYIZ AMA ALLAH TAN ÜMİT KESİLMEZ İŞTE NE YAPALIM ANNELİK DÜNYANIN EN GÜZEL DUYGUSU UMARIM HEPİMİZ O GÜZEL DUYGUYU DOYASIYA YAŞAR EVLATLARIMIZI SIMSIKI BAĞRIMIZA BASARIZ...
Bu arada aşağıdaki listeyi yaptık bizim topiğe giren yeni arkadaşlar olursa hakkımızda fikir sahibi olsunlar ve sonraki zamanlarda paylaşacağımız güzel haberlerimiz sayesinde umutlarını kaybetmesinler istedik.Şayet bende varım diyen varsa hay hayyyy başımızın üstünde yeriniz var.Gelin birbirimize destek olalım ve yaşadığımız acıları daha kolay kaldırılabilir hale getirelim ...insan kendi başına bu yükü taşıyamıyor , hepimizin birbirimize tutunmaya öyle çok ihtiyacı varki....
isim|preeklampsi yaşadığı hafta|doğum|bebek ağırlığı|küvez süresi|sonuç|korunma süresi|
Nehirinannesi|29.hafta|29.hafta| 780 gr|17 gün |05.06.2011 de kaybettik
| 6 ay |
Toprakesra |32.hafta| 32.hafta |1.600 gr|12 saat|24.05.2011 de kaybettik
| 9 ay |
Akimera |20.hafta| 30.hafta| 1 kg |45 gün |
çok şükür bizimle 15 aylık |tekrar hamile 8+1
|
Nigar50 |20.hafta| 26.hafta| 780 gr|75 gün|
çok şükür bizimle 5 yaşında |kardeş istiyoruz |
Tuana2010 |23.hafta| 27.hafta| 715 gr| 2 gün| kaybettik
| 20 ay oldu hadi artık |
Ylmznrm | 25.hafta| 27.hafta| 700 gr|30 saat| kaybettik
| 2.kez hamile kaldı |
Ylmznrm 2.gebelik|25.hafta|26+6 hafta|650 gr|105 gün |
çok şükür bizimle 11 aylık|
Firdos 2.gebeliği |33.hafta |33.hafta| 1.900 ve 1.660 gr| 3 hafta |çok şükür ikizler bizimle
15 aylıklar |kardeş istiyoruz
bbetul 1.gebeliği|34.hafta|34.hafta|2.180 gr|0|
çok şükür bizimle 8 yaşında |-------|
bbetul 2.gebeliği|34.hafta|34.hafta|2.150 gr|0|
çok şükür bizimle 23.aylık |------|