• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Slm.kızlar.maalesef düşük yapıyorum.kese gelişmedi.kanamam oldu hafta sonu.iğneyle önlenmeye çalışldı ama olmadı.pzartesiye kadar kese kendiliğinden düşmezse kürtaj yapılacak.kaderde preklamsiden sonra bunu da yaşamak varmş.HAYIRLISI olsun :KK43:

Hayırlısı olsun. Çokk geçmiş olsun. Demekki sağlıklı bir bebek olmayacaktı öyle düşünmek lazım. İlk 3 ay içinde ölen düşen bebeklerın %99'unun bebekte sorun anlamına geldiğini söylüyor gittiğim tüm doktorlar. Allah en kısa zamanda sağlıklı evlatlar versin başta sana sonra bize. Güzel haberlerini bekliyoruz. Allah'a emanet

Hwnimlar merhaba
sizlere birsey danismak istiyorum. Ben 32+1 ikizlerime hamileyim. tedavi ioe oldu ancak hicbir genetik test yapilmadi. Simdi erken dogum riskine karsi 30 un sonuna dogru ciger gelistirici igne yapildi.

bir 10 gundur tansiyonum cikiyor. Normalde 11 6 olan tansiyon hamilelikle 11 7 en fazla 12 7 olmustu ama 10 gundur 12 8 - 12 9 gidiyor ve cok rahatsiz ediyor kafamda cok ciddi basinc olusturuyor ensemden basima gozlerime kadar agri oluyor. Bazen anlik gozumun onume minik siyah nokta geliyor gidiyor ama herzaman olmuyor..
bugunde kusarak uyandim. Midem kotu oldugu icin mi kustum tansiyondan mi kustum bilmiyorum. Dijitalle olctugum icin cok da guvenemiyorum ama bu tansiyon isine bugun 13 8.5 du mesela
bu eklemsi ya da preeklemsi nasil basliyor. Benim durumumla ilgisi var midir
lutfen cavaplarsaniz sevinirim

Hwnimlar merhaba
sizlere birsey danismak istiyorum. Ben 32+1 ikizlerime hamileyim. tedavi ioe oldu ancak hicbir genetik test yapilmadi. Simdi erken dogum riskine karsi 30 un sonuna dogru ciger gelistirici igne yapildi.

bir 10 gundur tansiyonum cikiyor. Normalde 11 6 olan tansiyon hamilelikle 11 7 en fazla 12 7 olmustu ama 10 gundur 12 8 - 12 9 gidiyor ve cok rahatsiz ediyor kafamda cok ciddi basinc olusturuyor ensemden basima gozlerime kadar agri oluyor. Bazen anlik gozumun onume minik siyah nokta geliyor gidiyor ama herzaman olmuyor..
bugunde kusarak uyandim. Midem kotu oldugu icin mi kustum tansiyondan mi kustum bilmiyorum. Dijitalle olctugum icin cok da guvenemiyorum ama bu tansiyon isine bugun 13 8.5 du mesela

Öncelikle evlatlarını sağlıklı sıhhatlı kucağına alırsın inşallah. Herşeyden önce kafanı rahatlat fazla sıkıntı stres yapma.
Preeklampsi'de el ve ayaklarda şişme ile hızlı kilo alımı ile tansiyon yükselmesi ilk belirtiler arasındadır. İdrar tahlili de teşhiste önemlidir. Kafanda eğer soru işareti varsa geç olmadan doktoruna danış. Çünkü erken anlaşıldığında ilaç yardımları ile normal sürede doğum olabiliyor. Bu aralar birşeye sinirlendiysen yada üzüldüysende anlık çıkıyor olabilir.
Tansiyonun çıktığını hissettiğinde sakin sessiz bir ortamda sol tarafına doğru uzan ve bol bol dua et. Tansiyonunu sabah ve akşam günde 2 kez ölç eğer 14-9 un üzerine çıkarsa doktoruna kesin bilgi vermelisin.
Ama hiçç kötü düşünme. Hayırlısıyla doğuracaksın evlatlarını.
İkiz bebeklerin doğumu 30. haftadan sonra her an olabileceği için doktor iğne yapmıştır onda endişe edilecek birşey yok iyi ki yapmış.
hayırlı haberlerini bekliyoruz. Geçmiş olsun.

Allah razi olsun
dr.um bana cok rahatmis gibi geliyor ya da ben evham yapiyorum bilemiyorum. 14 10 olursa gel ilac baslayalim dedi. Beni 12 8 bile rahatsiz ederken 14 10 komalik etmezmi Allah korusun.
Evet xiger gelistiriciden sonra bir miktar hafid ellerimde siskinlik oldu baska turlu anlayamiuorum yuzukten anliyorum. Ben kortizona baglamistim. Hayirlisi artik. Bu aksam esim gelssin hastaneye idrar gonderecem tahlil icin ben pek cikamiyorum. Dr.uma kalsan gereksiz.
hayirlisi bakalim
guzel dilek ve dualarin icin cok tesekkur ederim. Allah razi olsun. Cumlemiz ins. Isteyen herkes saglikla alsin evlatlarini kucagina
Öncelikle evlatlarını sağlıklı sıhhatlı kucağına alırsın inşallah. Herşeyden önce kafanı rahatlat fazla sıkıntı stres yapma.
Preeklampsi'de el ve ayaklarda şişme ile hızlı kilo alımı ile tansiyon yükselmesi ilk belirtiler arasındadır. İdrar tahlili de teşhiste önemlidir. Kafanda eğer soru işareti varsa geç olmadan doktoruna danış. Çünkü erken anlaşıldığında ilaç yardımları ile normal sürede doğum olabiliyor. Bu aralar birşeye sinirlendiysen yada üzüldüysende anlık çıkıyor olabilir.
Tansiyonun çıktığını hissettiğinde sakin sessiz bir ortamda sol tarafına doğru uzan ve bol bol dua et. Tansiyonunu sabah ve akşam günde 2 kez ölç eğer 14-9 un üzerine çıkarsa doktoruna kesin bilgi vermelisin.
Ama hiçç kötü düşünme. Hayırlısıyla doğuracaksın evlatlarını.
İkiz bebeklerin doğumu 30. haftadan sonra her an olabileceği için doktor iğne yapmıştır onda endişe edilecek birşey yok iyi ki yapmış.
hayırlı haberlerini bekliyoruz. Geçmiş olsun.

Hwnimlar merhaba

Canım öncelikle bebişlerin hayırlı olsun , sağlıkla gelsinler inşallah. Tansiyonun 14-9 ise ve ödem topladıysan ama yalnızca ödem belirtisi sayılmıyor bunun yanında idrarda protein kaçağı var mı ona baktırman gerek .. panik yapma ama tebiri de elden bırakma .. doktorun fazla rahat davranıyor gibi geliyorsa başka bir perinatologa git ama mutlaka git. Bol bol dinlenmeye bak ..

Canım öncelikle bebişlerin hayırlı olsun , sağlıkla gelsinler inşallah. Tansiyonun 14-9 ise ve ödem topladıysan ama yalnızca ödem belirtisi sayılmıyor bunun yanında idrarda protein kaçağı var mı ona baktırman gerek .. panik yapma ama tebiri de elden bırakma .. doktorun fazla rahat davranıyor gibi geliyorsa başka bir perinatologa git ama mutlaka git. Bol bol dinlenmeye bak ..
en yuksek 13 9 u gordum canim dr. 14 10 lardan bahsediyor bakalim. Esim gelsin bir tahlil gondereyim de ona gore konusayim dr.la
cok tesekkur ederim. Hepimiizn bebekleri minikleri saglikla gelsin evlerimizi huzur kokutsun insaAllah

Merhaba benimde preeklampsi den dolayı 31 haftalık 1270gr kızım doğdu şu an 22 aylık şimdi trkrar hamile olduğumu öğrendim 5 haftalık riskli gebelik uzmanı ile görüştüm bana coraspirin folik ve vitamin verdi nehrinannesi bütün sayfayi okumaya zamanım yok siz ikinci bwbeginiz oldumu doktorunuz nrler tavsiye etti yardımcı olursaniz sevinirim

Merhaba benimde preeklampsi den dolayı 31 haftalık 1270gr kızım doğdu şu an 22 aylık şimdi trkrar hamile olduğumu öğrendim 5 haftalık riskli gebelik uzmanı ile görüştüm bana coraspirin folik ve vitamin verdi nehrinannesi bütün sayfayi okumaya zamanım yok siz ikinci bwbeginiz oldumu doktorunuz nrler tavsiye etti yardımcı olursaniz sevinirim
Canım merhaba, öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun , Rabbim sağlık sıhhat versin ..
Evet benim şu an 20 aylık bir kızım var , Nehirim de her şey normal gitseydi 03.08.2011 de doğum olacaktı fakat gel gör ki yavrumu 30. hafta da sezeryanla doğurmak zorunda kaldım ve malum hikayeyi biliyorsunuz.
Tam iki yıl sonra 03.08.2013 de Denizim dünyaya geldi.
Kısacası , ikinci bebeğime hamile kalmadan önce 13 kilo verdim , vücuduna göre kilonun fazla olması preklampsiyi tetikliyor, hamileliğimi planlamadan 6 ay öncesi perinatologa gittim bana sadece folik asit verdi ve 6-7 ay boyunca folikasit kullandım (folbiol) . 5 haftalık hamile olduğumu öğrendiğimde doktorum coraspine başlattı fakat vitamin kullanmadım , çünkü vitamin daha önce kilo yapmıştı bende. bol bol yürümemi tavsiye etti . ilk gebeliğinde preklampsi yaşayanlarda ikinci gebeliğinde yüksek oranda gebelik şekeri çıkıyor dedi sanırım 7. aydan sonra bende de gebelik şekeri çıktı . zaten yediğime içtiğime çok dikkat etmiş hamur işi , şekerli şeyler yememiştim. son iki ayda hatta endokrin uzmanına , diyetisyene ve kendi doktoruma dönüşümlü gidiyordum. Netice olarak gebeliğim boyunca toplam da 3,5 kilo kadar alarak normal zamanda bebeğimi dünyaya getirdim.

Nehirinannesi2011 doktorum beni perinatologa endokrine yönlendirmedi belkide erken bilmiyorum riskli gebelik uzmanı alanında iyi diye biliyorum ben kilolu degilim avantajim bu sizin adınıza sevindim preeklampsi yi yasamamisiniz siz yürüyüş diyorsunuz genelde dinlenin diyorlar kendinizi çok yormayin ysnlişmi biliyorum benim ilk hamileligimde su azalmasida vardi sizdede ayni sorun varmiydi o kadar çok sorum varki sıkmıyorumdur umarım

Nehirinannesi2011 doktorum beni perinatologa endokrine yönlendirmedi belkide erken bilmiyorum riskli gebelik uzmanı alanında iyi diye biliyorum ben kilolu degilim avantajim bu sizin adınıza sevindim preeklampsi yi yasamamisiniz siz yürüyüş diyorsunuz genelde dinlenin diyorlar kendinizi çok yormayin ysnlişmi biliyorum benim ilk hamileligimde su azalmasida vardi sizdede ayni sorun varmiydi o kadar çok sorum varki sıkmıyorumdur umarım
Canım sıkılmak ne demek, aklına gelen her şeyi sorabilirsin. elimden geldiğince yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..
Endokrine yönlendirme nedeni gebelik şekerinin yanında troid yetmezliği de yaşayabilirsin demişti ve gerçekten gebelik döneminde troid yetmezliği yaşadım, vücudum hem bebek hem benim için yeterli hormon üretmedi ve ben takviye olarak ilaç kullandım. belki ilk haftalarda yönlendirmeyebilir daha sonrası için doktoruna bir sor derim.. yürüyüş için ise yorucu olmayan yürüyüşler her gün yarım saat mutlaka yürüdüm. yürüyüş tansiyonu dengeliyor tabi ki preklampsi gelişirse yorulmamak ve bol bol dinlenmek gerekiyor. 20. hafta da doktorum doopler ultrasonda bakarak preklampsi yaşayıp yaşamayacağını söyleyeceğim demişti . 20. haftaya geldiğimde gerekli incelemeleri yapıp preklampsi öngörmediğini söyledi ve gerçekten de p sini bile yaşamadım çok şükür ama dediğim gibi gebelik şekeri ile uğraşmaktan dikkat etmekten preklampsi aklıma bile gelmiyordu artık. Herkes hamileliğinin tadını çıkartırken istediğim hiç bir şeyi bile yiyememiştim sadece diyet listemi uyguluyordum. Geldi geçti , bu süreç geçici , daha bilinçli davranınca üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok. sana tavsiyem şimdiden preklampsi ye şartlanmadan ama tedbiri de elden bırakmadan rahat bir hamilelik geçirmeye bak. umarım sen de gebelik şekeri gelişmez , ailende şeker gibi hikayeler yoksa zaten endişe etmene gerek yok.

Bu arada atlamışım , ilk gebeliğimde takibimi yapan kadın doğum uzmanı sıvının normal olduğunu söylemiş fakat son gittiğim ve ikinci gebelik takibimi yapan perinatolog çok az sıvıda azalma olduğunu söylemişti.

Çok sağolun icimi rahatlattiniz inşaallah sizin gibi sağlıklı bir şekilde kucagima alirim tabi tüm annelerle birlikte ailemizde şeker var malesef inşallah cikmaz ben şu an tuzsuz yiyorum hamur işiyle zaten aram iyi degildir diyet derken bunlara dikkat etmişsinizdir degilmi 1 ay sonraya kontrolümüz var bakalım o zaman ne diyecek burdan yazarım sayfada benim gibi hamile arkadaşlar vardır muhakkak fikir alışverişinde bulunursak iyi olur diye düşünüyorum nehirinannesi2011 aklıma takılan yerlerde yine sizden fikir alırım çok teşekkür ederim

Çok sağolun icimi rahatlattiniz inşaallah sizin gibi sağlıklı bir şekilde kucagima alirim tabi tüm annelerle birlikte ailemizde şeker var malesef inşallah cikmaz ben şu an tuzsuz yiyorum hamur işiyle zaten aram iyi degildir diyet derken bunlara dikkat etmişsinizdir degilmi 1 ay sonraya kontrolümüz var bakalım o zaman ne diyecek burdan yazarım sayfada benim gibi hamile arkadaşlar vardır muhakkak fikir alışverişinde bulunursak iyi olur diye düşünüyorum nehirinannesi2011 aklıma takılan yerlerde yine sizden fikir alırım çok teşekkür ederim
Canım dediğim gibi her zaman aklına takılan konuları burada bizlerle paylaşabilirsin. tuz konusuna değinmişken ikinci gebeliğimde doktorum tuzu kısıtlamamıştı ama ben korkumdan kendi kendime kısıtlama yapmaya başlamıştım ve doktoruma söylemiştim ve güzel bir azar işitmiştim . kendi kendinize tedavi uygulayacaksanız bu işin sonu nasıl gelecek demişti. yani kısacası ikinci gebeliğimde tuz kısıtlamasına gitmedim normal yemeklerden yedim. hamur işi kızartma , tatlı , dondurma , çikolata yada şekerli meyve yememiştim. tuz konusunu da doktorunla konuş canım..

merhaba arkadaşlar nasılsınız..umarım herkes iyidir..biz iyiyiz bebişimin tek sorunu kusmasıydı kusma için mamalar varmış ona başlayınca düzeldi..yeni evimize yerleştik inşallah hayırlı olur hepimiz için..yeni hamile arkadaşlara dua ediyorum inşallah herkes sağsalim alır bebişini kucağına..

merhaba arkadaşlar nasılsınız..umarım herkes iyidir..biz iyiyiz bebişimin tek sorunu kusmasıydı kusma için mamalar varmış ona başlayınca düzeldi..yeni evimize yerleştik inşallah hayırlı olur hepimiz için..yeni hamile arkadaşlara dua ediyorum inşallah herkes sağsalim alır bebişini kucağına..
Zeynep cim merhaba canım , senden haber aldığıma çok sevindim. Kötü günler geride kaldı çok şükür. Rabbim ikinizi de korusun nazarlardan. öpüyorum mis kokulunu ve seni :)

Canım dediğim gibi her zaman aklına takılan konuları burada bizlerle paylaşabilirsin. tuz konusuna değinmişken ikinci gebeliğimde doktorum tuzu kısıtlamamıştı ama ben korkumdan kendi kendime kısıtlama yapmaya başlamıştım ve doktoruma söylemiştim ve güzel bir azar işitmiştim . kendi kendinize tedavi uygulayacaksanız bu işin sonu nasıl gelecek demişti. yani kısacası ikinci gebeliğimde tuz kısıtlamasına gitmedim normal yemeklerden yedim. hamur işi kızartma , tatlı , dondurma , çikolata yada şekerli meyve yememiştim. tuz konusunu da doktorunla konuş canım..

Doktorum protein ağırlıklı beslenmesi söyledi bwn kendim tuzsuz yiyecekmiyim diye sorunca oda evet dedi ben yinede tuzsuz yiyorum inşaallah zamanında doğum yaparım tüm annelerle birlikte

Çok sağolun sizleri görünce moral buluyorum sizde yaşamadiniz sanırım preeklampsi yi bebeginizi sağlıklı bir şekilde büyütün inşaallah

Çok sağolun sizleri görünce moral buluyorum sizde yaşamadiniz sanırım preeklampsi yi bebeginizi sağlıklı bir şekilde büyütün inşaallah
Zeynep cim merhaba canım , senden haber aldığıma çok sevindim. Kötü günler geride kaldı çok şükür. Rabbim ikinizi de korusun nazarlardan. öpüyorum mis kokulunu ve seni :)
sağol canım...çok teşekkür ederiz...kızım biraz fazla kilo alıyor..3 kg doğdu 2,5 aylık şuan ve 7 kg.sadece mama yiyor biliyosunuz..3 ay bitince mamayı azaltıp ek gıdaya başlıycam..doktorlar kızıyor ama et suyu mamadan daha sağlıklı bence..mama çok fazla gaz yapıyor..keçi sütü veriyomuş arkadaşım ..bende verdim bir defa sulandırdım mamadan daha iyi yedi..çok kilo alıp obez olmasından korkuyorum..

merhaba teşekkür ederim..ben bu gebeliğimde preeklampsi yaşamadım daha korkunç şeyler yaşadım:)) korkma arkadaşım..bende çok korkuyordum peeklamsiden burada en çok kayıp yaşayan benim o kadar çok mücadele ettimki..preeklamsi olmadım 38 .haftada doğum yaptım..bebeğim gayet sağlıklı doğdu ama..unutmaki iyi yada kötü yaşanacak herşey yaşanıyor korkarak engel olamıyorsun..bunu en iyi ben biliyorum..sadece hayırlısını iste..inşallah isteyen herkes bebeğini kucağına alır..hiçbir anne evlatsız hiçbir evlat annesiz kalmaz inşallah..

Back