Akıntının ne zararı varmış?
benim 2. gebeliğim şükür tekrarlama durumu şu an için yok ama temkinliyiz kontrol altındayım bakalım hayırlısı şöyle 34 leri geçsek süper olacaktı..Hiiii bebisler nasıl? Tekrarladi mi preeklampsi?
Sizleri gorunce cesaret buluyorum,insallah atlatacaksiniz hayirlisiyla... Kusura bakmazsaniz acaba tedavi yani bize ozel bi ilac falan kullaniyormusunuz? Dr. Bana kan sulandirici vericem o zaman demisti.benim 2. gebeliğim şükür tekrarlama durumu şu an için yok ama temkinliyiz kontrol altındayım bakalım hayırlısı şöyle 34 leri geçsek süper olacaktı..
Ben 5 litrelik su şişesinin içine topladım, banyoda tuttum. 24 saatlik idrarda mesela sabah 7 de başlıyorsun idrarar toplamaya ilk idrarı almıyorsun sonra ertesi gün sabah 7 ye kadar olan tüm idrarı topluyorsun o şişeyi labaratuvara veriyorsun ama idrar toplamadan önce hastanede tahlil kaydı açtırmak lazım, her hastanede yapmıyorlar zatenistiyorsan topla canım 24 saatlik idrarını ama ben hiç yapmadım bilmiyorum evde toplasak ne bileyim bozulmuyor mu içeriği serin yerde mi tutmak lazım laboratuvardan sormak lazım en sağlıklı toplama yöntemi nasıl oluyor diye..
kilon kontrollü tansiyonun ve ödemin yoksa rahatla canım.. zaten biliyorsun hepsi üst üste geliyor..
Evet doktor çok önemli, ben çok zor hamile kaldım 5. Tüp bebek denemesi ile hamile kaldım o yüzden doktorum her konuda çok temkinli gidiyordu. Geçen haftalarda aşırı susuyordum günde rahat 4 litre su içiyordum bu aralar o kadar çok susamıyorum ama yine en az 3 litre su içiyorum. Sağolun bilgiler için. İlk başta çok korkmuştum ama Anladım ki bu durumda önemli olan düzenli takip ve durumu kontrol altında tutmaya çalışmak.protein düştükçe vucut sıkıntıya giriyor ilk gebeliğimde düşükmüş ama doktor hiçbişey söylemedi insan uyarır yahu.. zaten bu gebeliğimde baştan doktor değiştirdim baktım ilgisiz resmen 3. doktora başladım bu iyi bana tüm detaylı bilgileri verdi.. bol su içip sık tuvalete gitmeni öneririm..
hamurişine dondurma tatlı meyve vs.. herşeye çok dikkat etmeni mutlaka dengeli ve porsiyon kontrollü yemeni tavsiye ederim.. bi gün fazla yersen 2. gün mutlaka dengelemeye çalış..
Benim de akıntım çok ama enfeksiyon çıkmadı, çok şükür bebeğin suyu da bol. Yine de tedbiren haftaya idrarda enfeksiyon tekrar bakılacak. Bol su içmeye devam o zamanşöyle bişey akıntı olması idrar yollarında enfeksiyon olabileceği anlamına geliyor.. yeterli su içmediğim için tam olarak temizlenemedi bende ve suyum geldi 33+4 te.. o sırada da preeklampsi geçirdim acil doğuma alındım..
bol su içip sık tuvalete gidersek hem böbrekler çalışır ödem olmaz hemde enfeksiyon bebeğin kesesine zarar veren bişeymiş tabi sonradan öğrendim.. bu gebeliğimde olmadı.. o kadar su içip tuvalete gidiyorum mesela.. mutlaka iyi taharet almak lazım enfeksiyon riskine karşı.. bazen kurutma makinesi ile kendimi kuruttuğum oluyor nemli kalmasın diye..
En önemli şey bilinçlenmek tecrübe sahibi olmak.. İnanın bu 3. Doktorum ve her bulduğum yazıyı makaleyi ya da bu hastalığı geçirmiş insanların yazılarını okudum bu 3 yıl içinde ve hala çaba içindeyim.. hem tekrar yakalanmamak için hemde umut olmak adına..Sizleri gorunce cesaret buluyorum,insallah atlatacaksiniz hayirlisiyla... Kusura bakmazsaniz acaba tedavi yani bize ozel bi ilac falan kullaniyormusunuz? Dr. Bana kan sulandirici vericem o zaman demisti.
Bol su için,çamaşırınızı yıkama sonrası ütüleyeblirsiniz, bol taharetlenin iyice kurulanın nemli kalırsa uzaktan kurutma makinesinin ılık düğmesi ile kurutun.. bir de ben çok oturursam daha sıkıntı yaşıyorum idrar konusunda.. sert yerde oturmamak lazım.. mümkünse ayakları uzatalım..Benim de akıntım çok ama enfeksiyon çıkmadı, çok şükür bebeğin suyu da bol. Yine de tedbiren haftaya idrarda enfeksiyon tekrar bakılacak. Bol su içmeye devam o zaman
Allah razı olsun sizi takip edecegim. Bende hep idrara cikardim kizimi 33 de dunyaya getirdim kuvez falan cok zordu hamdolsun iyiyiz ama korkuyorum.... Siz ne zaman dogum yapmistiniz?En önemli şey bilinçlenmek tecrübe sahibi olmak.. İnanın bu 3. Doktorum ve her bulduğum yazıyı makaleyi ya da bu hastalığı geçirmiş insanların yazılarını okudum bu 3 yıl içinde ve hala çaba içindeyim.. hem tekrar yakalanmamak için hemde umut olmak adına..
başlangıçta kan sulandırıcı veriliyor folik asit sonra sırasıyla vitamin hapı zamanı gelince ekstra kalsiyum magnezyum hapı.. kan ilacı..
beslenme bol bol su içmek çok önemli.. kandaki albümin miktarı çok önemli.. akıntı kontrolü yapmanız lazım enfeksiyon riskine karşı.. tansiyon takibi yapıp kontrolü olmak lazım en ufak bi baş ağrısı bile tansiyon yüksekliği sebebi olabilir.. ben böyle yaptım iyi yolda olduğumu düşünüyorum İnsallah sağlıkla doğururuz :)
Bu arada bi yerde okumuştum ne zaman sık tuvalete çıkmadığınızı farkettiniz yani idrar olarak o zaman dikkat edin protein kaçağında çok idrara çıkma olmuyormuş sanırım..
Allah razı olsun sizi takip edecegim. Bende hep idrara cikardim kizimi 33 de dunyaya getirdim kuvez falan cok zordu hamdolsun iyiyiz ama korkuyorum.... Siz ne zaman dogum yapmistiniz?
Ayyy kıyamam yaa. Hiç bi kimse antlamamış o zaman çok üzüldüm. Bana sağlık ocağındaki ebe söyledi ara ara ayaklarını yüksek bi yere daya veya altına yastık koy yoksa o ödemeler hayatta dağılmaz diye. Sağlıklı gebelik için yürüyüş yapın diyorlar ya biz şimdi hiç yürüyüş yapmayacak mıyız onu bilemedim?Bol su için,çamaşırınızı yıkama sonrası ütüleyeblirsiniz, bol taharetlenin iyice kurulanın nemli kalırsa uzaktan kurutma makinesinin ılık düğmesi ile kurutun.. bir de ben çok oturursam daha sıkıntı yaşıyorum idrar konusunda.. sert yerde oturmamak lazım.. mümkünse ayakları uzatalım..
preeklampsi geçirince tabi ben bilmiyorum fil gibi şişmişim ha bire yürüyorum ki ödemlerim gitsin.. yürümez olaydım meğer yürüdükçe ödemler ayağa iniyormuş mahvolmuştum.. koca erkek terlikleri olmuyordu en son avm de erken doğururum diye pijama bakıyordum koca plastik erkek Terlikleri ile :) Allah bi daha yaşatmasın..
Kizim 1800 doğmuştu, benim hic belirtim olmadi, en ufak bi sis bile33. Hafta Doğum yapmıştım ama 30. Haftalarda şişlikler olmaya başlamıştı.. ondan önce de ayak bileklerimde oluyordu hafif, yüzüklerim çok sıkmaya başlamıştı.. 2016 ağustos ayında sezaryanla oğlum doğdu 1 hafta küvezde kaldı taburcu oldu sonra..
Normal şartlarda tabi ki yürüyeceğiz yorulmadan abartmadan.. ama şişlikler başlayınca uzatıp dinlenmek en sağlıklısı en azından bende öyleydi.. sizde duruma göre bakarsınız..Ayyy kıyamam yaa. Hiç bi kimse antlamamış o zaman çok üzüldüm. Bana sağlık ocağındaki ebe söyledi ara ara ayaklarını yüksek bi yere daya veya altına yastık koy yoksa o ödemeler hayatta dağılmaz diye. Sağlıklı gebelik için yürüyüş yapın diyorlar ya biz şimdi hiç yürüyüş yapmayacak mıyız onu bilemedim?
Peki sadece gebelik tansiyonu muydu yoksa ödem/protein kaçağı var mıydı tansiyonun yanında ?Kizim 1800 doğmuştu, benim hic belirtim olmadi, en ufak bi sis bileBir gece asiri bas donmem oldu sonra tansiyon 20ye kadar yurudu ve bebegim doğdu.17li kızım
İnşallah hayırlısıyla kucağına alirsin ... et yiyince limon suyu icmeliymisiz buda bi bilgi olsun iste
Şimdide bunu kafaya takmiyorumda suyu sınırda onu kafama takıyorum cuma günü gidicem umarım yükselmiştir birazistiyorsan topla canım 24 saatlik idrarını ama ben hiç yapmadım bilmiyorum evde toplasak ne bileyim bozulmuyor mu içeriği serin yerde mi tutmak lazım laboratuvardan sormak lazım en sağlıklı toplama yöntemi nasıl oluyor diye..
kilon kontrollü tansiyonun ve ödemin yoksa rahatla canım.. zaten biliyorsun hepsi üst üste geliyor..
1400 Gr da ben doğum yapmıştım 22 gün kalip çıktık şükürKizim 1800 doğmuştu, benim hic belirtim olmadi, en ufak bi sis bileBir gece asiri bas donmem oldu sonra tansiyon 20ye kadar yurudu ve bebegim doğdu.17li kızım
İnşallah hayırlısıyla kucağına alirsin ... et yiyince limon suyu icmeliymisiz buda bi bilgi olsun iste
Maşallah şimdi 35 hafta he ... Nasilsiniz ?1400 Gr da ben doğum yapmıştım 22 gün kalip çıktık şükür
HAreketlerini takip et canım bol bol su iç dua et.. doktora da git bakalım bende pazartesi gideceğim..Şimdide bunu kafaya takmiyorumda suyu sınırda onu kafama takıyorum cuma günü gidicem umarım yükselmiştir biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?