• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklampsi geçirip tekrar hamile olanlar

Merhaba hikayenize çok üzüldüm yinede paylaştığıniz için teşekkürler okuyacak kişilere yol gostetecektir dediğiniz gibi ihmalkarlık son kontrolde farkedilse herşey daha farklı olurmuş şimdi daha bilincliyiz takipteyiz şuan benim belirgin bı tansiyon sorunum yok nadiren 13/9 olsada normale dönüyor evde takipteyim hep hatta düşük seyredip halsiz bırakıyor bazen corasprin kullanıyorum bebeğe kan akışını sağlayan arter damarlarda direnc var onu takip ettiriyorum 1 haftada geriden geliyor gobek çevresi onun dışında çok şükür bir sorun yok ilk gebeliğinizde bebeğin gelişimi nasildi haftasıyla uyumlumuydu sizin
Bu arada bende son idrar tahlilime bakıyorum orda protein çıkmamış Dr protein var demişti sanıyorum 24 saatlik olanda çıktı benimde

Merhaba cok gecmis olsun. suan kac haftaliksiniz? Benim ilkinde 5.aya kadar gelisimi hersey normaldi 5.aydan sonra gittigim bir kontrolde doktorum gobek cevresi 1hafta geriden geliyor demisti ama nedeniyle ilgili aciklama yapmadi ve uzerinde durmadi bende cok onemli degildir diye arastirmadim. Son gittigim rutin kontrolde amniyon sivisinin azaldigini da soylemisti 1hafta sonra tekrardan gelmemi soyledi ama 5 gun sonra bebek öldu herseye cok gec kalindi yani. 8.ayda sezaryen oldugum gun unide kontrol edildi ve zaten gelisim geriligide varmis dendi 3hafta geriden geliyormus ölcumler simdi tekrar eski ultrasan goruntulerine baktim 5.aydan itibaren hep geriden gelmis gobek cevresi ama beni 2doktorumda hic uyarmadi bu konuda hatta doktorum her gittigimde zayif uzun bir kizin olacak diyordu simdi anliyorum zaten beslenemiyormuski, bende bir saglikciyim ama doktorlarin bu rahatligi insani cok yaniltiyor..
Sizinde tansiyonunuz 130-90 seyrediyor erken haftalardaysaniz bu tansiyon yukselicektir kiloyla beraber. Aile hekimim 130-90 tansiyonun gebelik icin yuksek deger oldugunu soylemisti oyuzden cok dikkatli takip edin

Eyslg Eyslg gÜnaydın canım nasılsın ? Nasıl gidiyor şükür en riskli haftalar bitti sayılır :)

Merhaba canım iyiyiz sanırım 3 haftadır gitmedim yarın gidicem kontrole siz ne durumdasiniz şekerle mücadele nasıl gidiyor

iyiyim canım çok şükür en azından henüz preeklampsi belirtisi yaşamıyorum buna seviniyorum.. ilk oğlumda başlangıcını hatırlamıyorum ama 30. haftada şiddeti artarak doğumu zor etmiştim..
şekerim dengede gidiyor canım ara ara çarpıntım oluyor tansiyon mu şeker mi diyorum ölçüyorum nabız tansiyon şeker normal çıkıyor bilemiyorum dahiliye doktoru hamileliğe bağlı normal dedi.. önemli olan tansiyonun yüksek olmaması ve nabzın 100 ün altında olmasıymış..
bende arefe günü gitmeyi düşünüyorum en azından bayramda bulamam doktoru rahat rahat bi bayram edelim insallah..

iyiyim canım çok şükür en azından henüz preeklampsi belirtisi yaşamıyorum buna seviniyorum.. ilk oğlumda başlangıcını hatırlamıyorum ama 30. haftada şiddeti artarak doğumu zor etmiştim..
şekerim dengede gidiyor canım ara ara çarpıntım oluyor tansiyon mu şeker mi diyorum ölçüyorum nabız tansiyon şeker normal çıkıyor bilemiyorum dahiliye doktoru hamileliğe bağlı normal dedi.. önemli olan tansiyonun yüksek olmaması ve nabzın 100 ün altında olmasıymış..
bende arefe günü gitmeyi düşünüyorum en azından bayramda bulamam doktoru rahat rahat bi bayram edelim insallah..
Haklısın canım bugun ASM de tahlilleri verdim tansiyon yukselmiyor ama ayaklarkmda akşamları ödem oluyor yüzümde şişti biraz bu aralar 8 kg aldim

Haklısın canım bugun ASM de tahlilleri verdim tansiyon yukselmiyor ama ayaklarkmda akşamları ödem oluyor yüzümde şişti biraz bu aralar 8 kg aldim

Bende bu hafta içi vereceğim devletin tahlilleri daha teferruatlı oluyor detay bakılıyor.. yani gebelerde zaten rutin bi ödem sorunu oluyor.. sen takipte ol tabi olmazsa bi idrar tahlili ver.. protein kaçağına baktır.. yeme içme durumların nasıl ?
Bende 5-6 kilo arası gidip geliyorum bişey yemeye de korkuyorum tabi şeker yükselir diye..

Merhabalar, mesajlarınızı baştan sona okudum ve hep pozitif şeyler yazmışsınız iyi geldi ☺️ 21.haftada fark edilir derecede şişliklerim olunca 24 saatlik idrarda protein bakıldı ve biraz yüksek çıktı, malesef bende gebelik zehirlenmesi riski taşıyormuşum. Allahtan çok temkinli giden bir doktorum var. Tansiyon takibi yapıyoruz şimdilik normal. Kan sulandırıcı baştan beri kullanıyorum zaten. Tuzu kestim şişliklerim bayağa geçti, hafif derecede kaldı. Protein ağırlıklı besleniyorum. İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla dünyaya getiririz.

Merhaba arkadaşlar
Preeklampsi nedeniyle erken doğum yapıp tekrar hamile olanlar varmi süreci birlikte takip edelim
Merhaba bende preeklampsi nedeniyle erken doğum sezaryanla oldum kızım 42 gün hastanede kaldı ikinciyi düşünüyorum ama bu preeklampsi tekrarlar die doğrusu korkuyorum inşallah bebklerinizi saglıkla kucağınıza alırsınız Rabbim sizleri ve bebişlerinizi korusun☺️

Merhabalar, mesajlarınızı baştan sona okudum ve hep pozitif şeyler yazmışsınız iyi geldi ☺ 21.haftada fark edilir derecede şişliklerim olunca 24 saatlik idrarda protein bakıldı ve biraz yüksek çıktı, malesef bende gebelik zehirlenmesi riski taşıyormuşum. Allahtan çok temkinli giden bir doktorum var. Tansiyon takibi yapıyoruz şimdilik normal. Kan sulandırıcı baştan beri kullanıyorum zaten. Tuzu kestim şişliklerim bayağa geçti, hafif derecede kaldı. Protein ağırlıklı besleniyorum. İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla dünyaya getiririz.
Magnezyum kalsiyum desteği alıyor musunuz ? O da çok önemliymiş.. bol bol Uzanın evde eğer çalışmıyorsanız tabi.. bol su içip tuvalete çıkın.. mutlaka protein ağırlıklı beslenin.. kandaki albümin miktarına baktırın onun düşmesi iyi değil tetikliyormuş.. gebelik şekeri 4 kat tetikliyor preeklampsiyi.. çok sağlıklı beslenmeye çalışın.. sadece tuz ödem yapmıyor hamur işleri,uzun süre ayakta kalmak,su içmemek, şekerli gıdalar tüketmek bunlarda yoğun ödeme sebep oluyor bilginiz olsun..

Merhaba bende preeklampsi nedeniyle erken doğum sezaryanla oldum kızım 42 gün hastanede kaldı ikinciyi düşünüyorum ama bu preeklampsi tekrarlar die doğrusu korkuyorum inşallah bebklerinizi saglıkla kucağınıza alırsınız Rabbim sizleri ve bebişlerinizi korusun☺

Genelde öyle bi korku oluyor ama yazdıklarımızı iyi okuyun ve mutlaka iyi bi doktor seçin.. tecrübe herşeydir..
illa olacak diye bişey yok.. şimdilik 2. Gebeliğini yaşayanlarda tekrarlayan pek okumadım hep araştırıyorum.. varsa da en son haftalara denk gelmiş yani teğet geçmiş oluyor onu da 1 Kişinin yorumlarında okudum sanırım..
ilk gebeliğimde hiç su içmiyordum diyebilirim meğer içtiğimi sanıyormuşum,bol dondurma hamur işi yiyordum,proteinden eksik besleniyordum yeteri yemiyormuşum geriye dönük albümin değerine bakınca anlıyorum.. akıntım olurdu hep normal derdim gibi gibi bilinçsizce yaşamışım.. şimdi temkinliyim.. insallah vaktinde doğururuz 2. Leri sağlıkla gelsinler :)

Genelde öyle bi korku oluyor ama yazdıklarımızı iyi okuyun ve mutlaka iyi bi doktor seçin.. tecrübe herşeydir..
illa olacak diye bişey yok.. şimdilik 2. Gebeliğini yaşayanlarda tekrarlayan pek okumadım hep araştırıyorum.. varsa da en son haftalara denk gelmiş yani teğet geçmiş oluyor onu da 1 Kişinin yorumlarında okudum sanırım..
ilk gebeliğimde hiç su içmiyordum diyebilirim meğer içtiğimi sanıyormuşum,bol dondurma hamur işi yiyordum,proteinden eksik besleniyordum yeteri yemiyormuşum geriye dönük albümin değerine bakınca anlıyorum.. akıntım olurdu hep normal derdim gibi gibi bilinçsizce yaşamışım.. şimdi temkinliyim.. insallah vaktinde doğururuz 2. Leri sağlıkla gelsinler :)
Aynen katılıyorum düşününce bende ilk hamileligimde çok bilinçsiz olduğumu düşünüyorum Dr iyi dedikce ok diyoduk yani o zamanda hep 1 hafta geriden geliyodu kafama takmiyodum suyum sinirdaydi hiç arastirmadim sadece biraz daha fazla içmeye calisiyodum ama o da 1 lt anca oluyodu icemiyodum zaten davul gibi sismistim 28 e kadar 32 ye kadar 16 kg almıştım bunda daha farklı ilerledi çok şükür 34 haftaya da geldim korka korka ama bu ara bebeğin göbek çevresi 2 hafta gerilemiş olunca Dr da beslenmeni artır dediği için habire yiyorum 🙈

Merhaba bende preeklampsi nedeniyle erken doğum sezaryanla oldum kızım 42 gün hastanede kaldı ikinciyi düşünüyorum ama bu preeklampsi tekrarlar die doğrusu korkuyorum inşallah bebklerinizi saglıkla kucağınıza alırsınız Rabbim sizleri ve bebişlerinizi korusun☺
Merhaba ilkinde tekrarlayinca 2. De ihtimal daha yuksekmis ama dr.larda ona göre temkinli gidiyor en başından beri aspirin kullandik magnezyum OMEGA diğer vitaminler herşeyi düzenli kullanmak gerekiyor inşallah nasip olur sizede ve normal bı doğum süreciyle tamamlarsiniz

Merhabalar, mesajlarınızı baştan sona okudum ve hep pozitif şeyler yazmışsınız iyi geldi ☺ 21.haftada fark edilir derecede şişliklerim olunca 24 saatlik idrarda protein bakıldı ve biraz yüksek çıktı, malesef bende gebelik zehirlenmesi riski taşıyormuşum. Allahtan çok temkinli giden bir doktorum var. Tansiyon takibi yapıyoruz şimdilik normal. Kan sulandırıcı baştan beri kullanıyorum zaten. Tuzu kestim şişliklerim bayağa geçti, hafif derecede kaldı. Protein ağırlıklı besleniyorum. İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla dünyaya getiririz.
Merhaba canım hoşgeldin aslında bu ara bende 24 saatlik baktırmak istiyorum çünkü normal idrarda bazen cikmayabiliyormjs tansiyonum yukselmiyor tabiki ama hep bı kontrollü olma istegi var seninde sonuna kadar dikkat etmen lazım kilo alımına beslenmene vitaminlere inşallah bi sorun olmayacak

Merhaba ilkinde tekrarlayinca 2. De ihtimal daha yuksekmis ama dr.larda ona göre temkinli gidiyor en başından beri aspirin kullandik magnezyum OMEGA diğer vitaminler herşeyi düzenli kullanmak gerekiyor inşallah nasip olur sizede ve normal bı doğum süreciyle tamamlarsiniz
İnşallah cnm 🙏 iyi bir doktor bulmakta zor bana en iyi doktor bu dediler gittim Güler yüzlü dedim TM ama işinin ustası değilmiş 33 haftalıktım birden 55 ten 65 oldu kilom bana sen çok tuzlu yiyorsun dedi ve ben tuz tüketmeyen biriyim hayr dedim inanmadı tansiyonumu anlamadı akıntım vardı vardı yani suyum geliyormuş bana enfeksiyondur dedi ilaç verdi başım dönüyordu o normal diyordu o doktor beni ve bebegimi hayatını tehlikeye soktu ameliyat masasında eşime eşiniz mi bebeğiniz mi diye seçenek sundular kızımın kalbi durmuş masajla çalıştırmışlar benim desen yüksek tansiyondan gene aneztezinden uyanmamışım bir garip hep bir telaş hep bir korku Rabbim kimseye yaşatmasın 🙏

Magnezyum kalsiyum desteği alıyor musunuz ? O da çok önemliymiş.. bol bol Uzanın evde eğer çalışmıyorsanız tabi.. bol su içip tuvalete çıkın.. mutlaka protein ağırlıklı beslenin.. kandaki albümin miktarına baktırın onun düşmesi iyi değil tetikliyormuş.. gebelik şekeri 4 kat tetikliyor preeklampsiyi.. çok sağlıklı beslenmeye çalışın.. sadece tuz ödem yapmıyor hamur işleri,uzun süre ayakta kalmak,su içmemek, şekerli gıdalar tüketmek bunlarda yoğun ödeme sebep oluyor bilginiz olsun..
Multivitamin baştan beri kullanıyordum (imom), bu hafta magnezyum da başladık. Doktorum da protein ağırlıklı beslen dedi her gün 2 yumurta, bol tuzsuz lor, 2 kase yoğurt, 2 bardak süt, yemeklerde muhakkak et /tavuk/balık tüketiyorum inşallah faydası olur. Çok şükür ki çalışmaya ara vermiştim herşey de bir hayır varmış, evdeyim genelde. Kilo almayayım korkusundan hamur işi, tatlı tarzı çok yemiyordum ama madem bu durumu da tetikliyor ona da çok dikkat ederim artık. Allahtan fazla kilo da almamıştım. Bayramdan sonra şeker yükleme testi yapılacak. Albümümin testi yapıldı sınırda çıkmış 35,3. Kanda protein bakıldı düşük çıkmış biraz.

Akıntının ne zararı varmış?

Merhaba canım hoşgeldin aslında bu ara bende 24 saatlik baktırmak istiyorum çünkü normal idrarda bazen cikmayabiliyormjs tansiyonum yukselmiyor tabiki ama hep bı kontrollü olma istegi var seninde sonuna kadar dikkat etmen lazım kilo alımına beslenmene vitaminlere inşallah bi sorun olmayacak
Merhabalar, evet en garantisi 24 saatlik idrar sonucu çünkü tansiyon sonradan yükselebiliyormuş. Allahtan doktorum çok temkinli de erken fark ettik her türlü tedbiri aldık bizde. Bebişler sağlıkla gelir inşallah 🙏

Aynen katılıyorum düşününce bende ilk hamileligimde çok bilinçsiz olduğumu düşünüyorum Dr iyi dedikce ok diyoduk yani o zamanda hep 1 hafta geriden geliyodu kafama takmiyodum suyum sinirdaydi hiç arastirmadim sadece biraz daha fazla içmeye calisiyodum ama o da 1 lt anca oluyodu icemiyodum zaten davul gibi sismistim 28 e kadar 32 ye kadar 16 kg almıştım bunda daha farklı ilerledi çok şükür 34 haftaya da geldim korka korka ama bu ara bebeğin göbek çevresi 2 hafta gerilemiş olunca Dr da beslenmeni artır dediği için habire yiyorum 🙈
evet bende aşırı kilo almıştım mesela bi kontrol zamanı 1 hafta içinde 5 kilo almıştım nasıl utanmıştım doktora bile söyleyememiştim o da bişey dememişti.. oğlum 2 hafta önden gidiyordu hep iri bebekti.. şeker olabilir dediler ama mesela şeker çıkmadı o an ama meğer varmış sonradan patladı ve preeklampsiyi tetiklemiş.. yani tecrübe herşey işte.. şimdi daha temkinliyim.. o zaman 32. haftalarda tartılmaya korkuyordum öyle şişmiştim.. şimdi kontrollü gidiyor çok şükür..

istiyorsan topla canım 24 saatlik idrarını ama ben hiç yapmadım bilmiyorum evde toplasak ne bileyim bozulmuyor mu içeriği serin yerde mi tutmak lazım laboratuvardan sormak lazım en sağlıklı toplama yöntemi nasıl oluyor diye..
kilon kontrollü tansiyonun ve ödemin yoksa rahatla canım.. zaten biliyorsun hepsi üst üste geliyor..

Multivitamin baştan beri kullanıyordum (imom), bu hafta magnezyum da başladık. Doktorum da protein ağırlıklı beslen dedi her gün 2 yumurta, bol tuzsuz lor, 2 kase yoğurt, 2 bardak süt, yemeklerde muhakkak et /tavuk/balık tüketiyorum inşallah faydası olur. Çok şükür ki çalışmaya ara vermiştim herşey de bir hayır varmış, evdeyim genelde. Kilo almayayım korkusundan hamur işi, tatlı tarzı çok yemiyordum ama madem bu durumu da tetikliyor ona da çok dikkat ederim artık. Allahtan fazla kilo da almamıştım. Bayramdan sonra şeker yükleme testi yapılacak. Albümümin testi yapıldı sınırda çıkmış 35,3. Kanda protein bakıldı düşük çıkmış biraz.

protein düştükçe vucut sıkıntıya giriyor ilk gebeliğimde düşükmüş ama doktor hiçbişey söylemedi insan uyarır yahu.. zaten bu gebeliğimde baştan doktor değiştirdim baktım ilgisiz resmen 3. doktora başladım bu iyi bana tüm detaylı bilgileri verdi.. bol su içip sık tuvalete gitmeni öneririm..
hamurişine dondurma tatlı meyve vs.. herşeye çok dikkat etmeni mutlaka dengeli ve porsiyon kontrollü yemeni tavsiye ederim.. bi gün fazla yersen 2. gün mutlaka dengelemeye çalış..

Back