pratik,günlük yemek

bi günlük kolay yemek;
tavuk incikleri yapışmaz tencereye diz, üzerine elma dilim patatesleri koy istediğin baharatı ekle ocağın en küçük gözünde en kısık ayarda kapağı kapalı bi şekilde hiç açıp karıştırmadan su ve yağ eklemeden pişir, yarım saatte harika bi yemek.

Hafta içi destek olması için hafta sonundan bir iki çeşit zeytinyağlı pişirebilirsiniz
Mesela bu hafta pırasa ve zeytinyağlı biber dolması yapıp koydum dolaba, sıcak yemeğin yanında çeşit oluyor
Düdüklü tenceremi öpesim geliyor her seferinde onsuz hiç bir şeyi yetiştiremezdim =))
Geceden yemek yapma fırsatım olmuyor pek, ama bir gün önceden planlayıp malzemesini hazır ediyorum, mesela bugün tavuk yapacaksam sabah kalktığımda buzluktan alta indiriyorum, eve gelince çözülmüş pişmeye hazır oluyor. Makarna ve pilava çok yüklenemiyoruz, ikimizinde midesi rahatsız o yüzden çorba mutlaka olması gerekiyor. Hazır çorba asla kullanmam, mercimek, yayla,tarhana ya da tavuk suyuna şehriye mutlaka olur dolabımda. Hafta sonu kaideli yemekler, yoğurt mayalama vs... işleri hallediyorum, hafta içi de bu şekilde geçiyor. Şimdi kış sebzeleri var; karnıbahar, lahana, pırasa, kara lahana çok çabuk pişen şeyler, Allah kolaylık versin diyorum =))

Ben kasaptan ya da marketten alıyorum direk yani hazır yapılmış alıyorum. O anda hazırlamak derken onu anlamadım :) buzluktan çıkarıp fırına atıyorum ya da hızlı olsun diye kızartıyorum...
Ben şnitzeli kendim hazırlıyorumda daha önce hazırlayıp buzluğa atmadım hiç. O yüzden sordum ama siz hazır alıyormuşsunuz.

bende çalısıyorum ve bır bebegım var bebegımı alıp eve gıdınce yemek yapabılıyorum
mesela pazardanbaslayalım pazar gunu ugrastırmalı yemeklerden yaparım patlıcan kebabı ,orman kebabı,patlıcan bıber kızartması,köfte gibi...
bu yemeklerden hangısını yapmıssam pazartesıyede kalır ve pzrtesıde yerız aynı yemegı.
salı gunlerı haftasonları buzluguma attıgım yemeklerden acıl yaparım mesela kofte yapmıs oldugum zaman fazladan yapar buzluga atmıs olurum onu kızartırım.yada bazen hafta sonu bıber doldurmus sarma sarmıs olurum onu pısırmedenbuzluga atarım ıse gıderken cıkarırım acılır gelır gelmez pısırırım 1 satte 7 de hazır olur.patlıcan biber kızartmasıda oluyor buzlukta ustune domates sosu pişirip dökerim hazır olur.
çarşambaları genellıle salı gunu kalanlarını yeriz.
perşembe gunu ıse menemen ton balıklı salata, hazır garnitürle hazırlanmıs makarna salatası,hazır yufkadan gözleme,yada bimdeki hazır pizza lahmacunlardan,veya daha oneceden pişirmiş olduğum kavurma durur dolabımda sadece erıtırım yumurta kırarım ıcıne yada domates bıder sosu dokerım.
cuma gunu genellıkle gecıstırırım kahvaltı falan yada hemen tavuk , kanat kızartması patetes kızartması nasılsa ertesı cumartesı evdeyım dıye ugrasmam fazla cumaresı yıne guzel yemeklerımden yaparım.
umarım yardımcı olabılılmısımdır.patetes ve tavuk dısında herseyı pısmıs veya cıg olarak buzlukta saklayabılırsınız.
bugun kalan bı nohut yada kurfasulye yemegınızı buzluga koyup bırkac gun sonra cıkarıp yıyebılırsınız ılk gunku gıbı oluyor.

neden geceden hazir etmiyorsunuz ertesi gunun yemegini?
bide zeytinyagli yemekler durdukca guzellesir tadi oturur..zeytinyagli fasulye,barbunya,borulce,bamya..bunlari yapip 3 gun tuketebilirsiniz.
cuma gunleri de ailece yemege cikin,haftasonu da obur haftanin yemeklerini hazirlyin bence.

bu arada eşimle aynı anda eve giriyoruz. çocuk da bizimle beraber. hepimiz aç.

ben de bu akşam ne pişirsem önerilerini bu konudan toplayayım bari.

resmen bir akşam yemeği strese sokuyor ya :)
Bizde öyle eşimle aynı sokakta çalışıyoruz, dönerken de kızımı annemden alıyoruz
Daha 10 aylık bana yapışık geziyo
Mutfak eşime kalıyo artık makarna mı menemen mi ya da iyi günündeyse sulu yemek mi orası ona kalmış ( :
Bazen de akşam akşam kahvaltılık yeriz, seviyoruz çünkü sabah vaktimiz olmuyo

Bizde öyle eşimle aynı sokakta çalışıyoruz, dönerken de kızımı annemden alıyoruz
Daha 10 aylık bana yapışık geziyo
Mutfak eşime kalıyo artık makarna mı menemen mi ya da iyi günündeyse sulu yemek mi orası ona kalmış ( :

biz de paylaşırız, ben yemek yaparsam oğlumla eşim ilgilenir, ya da tam tersi.

Genelde bana kalır yemek işi ama :)
Oğlum sizinki kadarken sizin gibi yapardım.

biz de paylaşırız, ben yemek yaparsam oğlumla eşim ilgilenir, ya da tam tersi.

Genelde bana kalır yemek işi ama :)
Oğlum sizinki kadarken sizin gibi yapardım.
Herkes aman düdüklüyle herşey 5 dk
Buzluğumda o var bu var deyince kendimi pek bi beceriksiz ve gamsız görmüştüm
Sizi görmek iyi geldi : )

Ben küçükken annem düdüklü patladı gibi bişey demişti kapaklar böyle değildi o zamanlar
Etkilenmişim demek düdüklüden krokarıdm
Evlendikten sonra bir kaç kez kullandım öcü değilmiş, düğmesine basınca kolay açılıp kapananlardanmış. Boşa yüzüne bile bakmamışım dedim
Ama içine nerdeyse ben girerim, kocaman bişey diye iftardan iftara kalabalık misafire kullandım
Millet bu kadar övünce aklıma geldi işte
Düdüklüyle de mercimek çorbası yapmıştım, her yemeği denemedim
Bu kadar can kurtaran bişeyse küçüklerinden mi alsam
Çeyiz seti mi ne vardı onların içinden çıktı bu düdüklü, bilerek almadım bi baktım oooo düğün evlerindeki kazanlar gibi

Herkes aman düdüklüyle herşey 5 dk
Buzluğumda o var bu var deyince kendimi pek bi beceriksiz ve gamsız görmüştüm
Sizi görmek iyi geldi : )

düdüklüyle herşey 5 dakika ama :KK30:

valla ben de şok oluyorum, gerçekten bazı arkadaşlar mükemmel insan tarifine tam uyuyorlar.

çalışan çocuklu bir kadın, akşam eve gelip kuş sütü eksik sofra hazırlıyor.

benim eşim ilk evlendiğimizde şok olmuştu, nasıl yanına bir şey yapmayacak mısın falan. yok dedim yapmıcam, doymam ben diyorsan biraz daha fazla yapayım. şimdi alıştı, bazen hala bir çeşit daha yapalım diyor.

düdüklüyle herşey 5 dakika ama :KK30:

valla ben de şok oluyorum, gerçekten bazı arkadaşlar mükemmel insan tarifine tam uyuyorlar.

çalışan çocuklu bir kadın, akşam eve gelip kuş sütü eksik sofra hazırlıyor.

benim eşim ilk evlendiğimizde şok olmuştu, nasıl yanına bir şey yapmayacak mısın falan. yok dedim yapmıcam, doymam ben diyorsan biraz daha fazla yapayım. şimdi alıştı, bazen hala bir çeşit daha yapalım diyor.
Aynı cümleyi bende duydum :D bu kadar olur
Ama eşim yemeğe meraklı tamam demiyo kendi de yapıyo, benim de işime geliyo madem öyle herkes elinden geleni yapsın
Bende erkekler kadar mesai yapıyorum mesela ( :

düdüklüde pişen yemeğin lezzetli olduguna ınanmıyorum
mesela bi taze fasulye düdüklüdemi güzel olur normal tencerede mi ayol?
sulu oluyor aman tıkır tıkır pısmesı daha hos bence.

Hem konu sahıbı sen her gun yemek yapmaktan vazgec cocugunda varmıs yazık yanı onca saat ayakta kalmasına gerek yok

Ben küçükken annem düdüklü patladı gibi bişey demişti kapaklar böyle değildi o zamanlar
Etkilenmişim demek düdüklüden krokarıdm
Evlendikten sonra bir kaç kez kullandım öcü değilmiş, düğmesine basınca kolay açılıp kapananlardanmış. Boşa yüzüne bile bakmamışım dedim
Ama içine nerdeyse ben girerim, kocaman bişey diye iftardan iftara kalabalık misafire kullandım
Millet bu kadar övünce aklıma geldi işte
Düdüklüyle de mercimek çorbası yapmıştım, her yemeği denemedim
Bu kadar can kurtaran bişeyse küçüklerinden mi alsam
Çeyiz seti mi ne vardı onların içinden çıktı bu düdüklü, bilerek almadım bi baktım oooo düğün evlerindeki kazanlar gibi

ha ha ya bu kadr olur.
aynı sebeple 3 yıl düdüklüsüz yaşadım. patlar matlar canım kıymetli diyerek.

sonra reklam yapmak gibi olmasın ama fissler 4,5 lt aldım bir tane, mutfağımın en afilli yerine koydum. Bu da çok küçük gerçi, misafire yemek yapamıyorum mesela. ama diğer yemekler, özellikle et yemekleri için kullanıyorum ben.

Ben pek hamarat bir insan değilim öncelikle. Mutfağa girip 25 dakika sonra 3 çeşit yemekle çıkan kadınlara gerçekten hayranım. Benim kurtarıcı menüm bulgur pilavi + salata + cacık. Şu anda işsiz olduğum için daha çeşitli yemek yapabiliyorum ama çalışırken haftanın en az 3 günü böyle yerdik.

Hem konu sahıbı sen her gun yemek yapmaktan vazgec cocugunda varmıs yazık yanı onca saat ayakta kalmasına gerek yok

sebze yemekleri konusunda aynı fikirdeyim.
ama et yemekleri için hayat kurtarıcı.

Bende görmezsem anlamam dibine mi tutar diye hiç düdüklü kullanmıyorum bilmem ki
Hamarat hatunlar yazınca bakacam artık
Valla ben zır cahilim yemek konusunda herşey beş dk demeyin, kaynayınca şunda bu kadar süre bunda bu kadar süre bekleyin derseniz ancak anlarım :D

Aynı cümleyi bende duydum :KK70: bu kadar olur
Ama eşim yemeğe meraklı tamam demiyo kendi de yapıyo, benim de işime geliyo madem öyle herkes elinden geleni yapsın
Bende erkekler kadar mesai yapıyorum mesela ( :
esıme bır tencere yemek yapsam kaldırır sofrayı basıma gecırır
kendısıde cok guzel hazırlar
mesela pılav yapar kofte yapar patates yapar
salata yapar 2 cesıt :D
cacık yapar
gıder tatlı alır
ekmeklerı sıcacık bekletır

bazen aparatıf dun hatta kayınvalıdeme gıdıcektık zaten yemek yıcektık ama baktım hazır paket patates var dur dedım kızartım ketcapla yerız
sadece bu kadar ama 1 saat sonra yemek yemıs olucaz zaten.
omu? ona yetmedı cok kızdı hatta sankı oglen sofrayı kurdum
salata yaptı
dolma ısıttı
sosıs kızarttı :D

Back
X