pratik,günlük yemek

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
merhabalar be işten saat 6 da evde oluyorum cocugum da var okula gıdıyor
esım 6:30 da eve gelıyor yemek hazır olmamıs oluyor zaten
ertesı gune kalan yemekten hoslanmıyoruz
ben ıse pratık bırı degılım kı ev ısı yemek konularında hıc bır zaman ıyı olmadım
hamarat hanımlardan yardım ıstıyorum
acıkcası eve gıdınce ne yapacagımı da bılmeıyorum
sole bır saat ıcınde hazır olacak gunluk pratık yemek olarak ne yapabılırım
bır gunluk degıl tabı her gune yetecek bır suru fıkır ıstıyorum
bırde kafamı toplayamıyroum bu sene cok yogun oldum bırden bıre aslında dolapta hersey var et turu olsun buzlukta yemeklık olsun ama ben bı turlu bole pratık bıse ortaya cıkaramıyorum ne yapacagımı bılemıyourm
yardımlarınızı beklıyorum

düdüklü tencere nimetinden yararlanın hemen hemen her türlü yemek hızlıca pişiyor. ben de 6 da cıkıyorum işte 7 ceyrek gibi yemeklerim hazır oluyo . önce yemegi koyun zaten o pişerken salata vs. hazırlayabiliyosunuz. ama mutfak derli toplu olunca cok daha ıyı oluyo tabi mumkun oldugu kadar önceki aksamdan bulasık bırakmamaya çalışın.

Yemek yapmak çok kolay . geceden karar ver ne yapacağına yarın şunu yapacağım diyerek ve onun malzemeleri hazır olsun. mesela yayla çorbası yapacaksın pirinci islat gece çabuk pişer 10 dakkada çorban hazır olur. pilavdada aynı pirincini ıslat bir gün önceden . kırılma falan yapmıyor merak etme. birde kuru yiyecekler var mercimek , fasulye, nohut, bunları da pişir dolabına buzluğuna koy poşetlere. ben kuşbaşı eti de pişiriyorum aldığım gün düdüklüde 15 dakkada pişiriyorum öyle atıyorum dolaba. Aklıma bunlar geldi geldikçe yazarım

İlk gün güveç ikinci dün kuru fasulye pilav üçüncü gün et sote dördüncü gün menemenle geçiştirin beşinci gün patates yemegi yapın. Zaten diger iki günde hafta sonu. zor yemekler gibi duruyo ama malzeme hazır olunca beş dkdan hazırlarsın. pişmesi uzun sürmesin istiyorsan düdüklü var.

geceden yemek yaparsan eve geldiğinde daha rahat edersin...balık sezonu şuan balık olabilir...sebze yemekleri olabilir..tavuk yapın yanına çorba pilav olabilir..

Düdüklüsüz bir hayat , bir mutfak düşünemiyorum:KK48:
Haftalık olarak menü yapmaya çalışın, alışverişinizi de buna göre yapın
Birde tarif küpü diye bir site var mobil uygulamasını telefona indirin isten eve gidene kadar bile menü çıkarabilirsin
Ne yapacağını bilirsen yemek yapmak keyifli birşey aslında, ne yapacağını düşünmek zor:KK51:

Yemek yapmak çok kolay . geceden karar ver ne yapacağına yarın şunu yapacağım diyerek ve onun malzemeleri hazır olsun. mesela yayla çorbası yapacaksın pirinci islat gece çabuk pişer 10 dakkada çorban hazır olur. pilavdada aynı pirincini ıslat bir gün önceden . kırılma falan yapmıyor merak etme. birde kuru yiyecekler var mercimek , fasulye, nohut, bunları da pişir dolabına buzluğuna koy poşetlere. ben kuşbaşı eti de pişiriyorum aldığım gün düdüklüde 15 dakkada pişiriyorum öyle atıyorum dolaba. Aklıma bunlar geldi geldikçe yazarım
cok sagolun ya duzenlı olmaya calısıyorum yapamıyorum bı turlu evın ısını bıtıremıyorum bı kere
cocukla bı turlu olmuyor
hafta sonu calısmıyorum bırde
haftanın ıkı gunu ptesı ve cuma mesela nohut ve fasulye olabılır
dıger gunler ?
kafamı toplayamıyorum bı turlu
bu sekılde 6da eve gelıyorum yemek yok ne yapacagımı bılmeıyorum esım gelıyor 6:30 gecen valla yetıstıremedım komsu hamur kızartması yapmıs baya da koymus hızır gıbı geldı onları yedık
benım mutfagı toplamamla bırlıkte saat 9:30 u buluyor neredeyse oturmam
daha bıde cocugun odevlerı oluyor
cocuk odevı yapıp da ne zaman yatacak
ole bı sonrakı gune kalan yemegı de ıstemıyoruz (esım degıl de ben hatta alısık degılım ıkı gunluk yemek yıyemıyorum )
off

bende çalısıyorum ve bır bebegım var bebegımı alıp eve gıdınce yemek yapabılıyorum
mesela pazardanbaslayalım pazar gunu ugrastırmalı yemeklerden yaparım patlıcan kebabı ,orman kebabı,patlıcan bıber kızartması,köfte gibi...
bu yemeklerden hangısını yapmıssam pazartesıyede kalır ve pzrtesıde yerız aynı yemegı.
salı gunlerı haftasonları buzluguma attıgım yemeklerden acıl yaparım mesela kofte yapmıs oldugum zaman fazladan yapar buzluga atmıs olurum onu kızartırım.yada bazen hafta sonu bıber doldurmus sarma sarmıs olurum onu pısırmedenbuzluga atarım ıse gıderken cıkarırım acılır gelır gelmez pısırırım 1 satte 7 de hazır olur.patlıcan biber kızartmasıda oluyor buzlukta ustune domates sosu pişirip dökerim hazır olur.
çarşambaları genellıle salı gunu kalanlarını yeriz.
perşembe gunu ıse menemen ton balıklı salata, hazır garnitürle hazırlanmıs makarna salatası,hazır yufkadan gözleme,yada bimdeki hazır pizza lahmacunlardan,veya daha oneceden pişirmiş olduğum kavurma durur dolabımda sadece erıtırım yumurta kırarım ıcıne yada domates bıder sosu dokerım.
cuma gunu genellıkle gecıstırırım kahvaltı falan yada hemen tavuk , kanat kızartması patetes kızartması nasılsa ertesı cumartesı evdeyım dıye ugrasmam fazla cumaresı yıne guzel yemeklerımden yaparım.
umarım yardımcı olabılılmısımdır.patetes ve tavuk dısında herseyı pısmıs veya cıg olarak buzlukta saklayabılırsınız.
bugun kalan bı nohut yada kurfasulye yemegınızı buzluga koyup bırkac gun sonra cıkarıp yıyebılırsınız ılk gunku gıbı oluyor.

Madem hafta sonlarınız müsait çalışmıyorsunuz.Biber dolması yapın dolaba atın buzluğa yani.Köfte yapun onu da buzluğa atın.Börek vs yiyorsanız bunlarıda ekleyin.
Misal biber dolma yarım saatte pişer zaten.Yanında çorba hayli hayli yetişir.
Köftelerden çıkarınca patatesli köfte olur,efendime söyliyim kızartma olur yanına pilav salata cacık tamamdır.
Balık mevsimi şimdi balık salata olur ki ben her hafta yaparım.
Birde düdüklü de sebzeler hemencecik pişiyor.Düdüklüde zeytin yağlı pırasa,karnıbahar,kabak yemeği,yeşil fasulye çok çabuk oluyor.

Şehriye çorbası onbeş dakkada hazırlanır, mantılar var mesela akşamdan haşla ertesi gün fırında ısıtırsın yeni yapmışsın gibi olur.
Bulgur pilavı da çok pratik kısa sürede oluyor el alışınca aynı anda hem bulguru yıkayıp hem yağı eritip hem çorba yapıyordum. Yarım saatte tamam :)
Daha evli değilim ama benim önerebileceklerim bunlar.
Ha bir de buzlukta hep şnitzel bulunduruyoruz biz. Pilavların makarnanın yanına hop atıyorum.
Derinlemesine yemek bilgim yok ama her günü kurtarabilirim basit ama lezzetli yemeklerle :)

çorbalarda aynı skeılde hafta sonu mercimek yayla corbası sehrıye corbası falan yapıp buzluga atabılırsınız ısten gelır gelmez koyarsınız ocaga ısınır yersınız.

bende çalısıyorum ve bır bebegım var bebegımı alıp eve gıdınce yemek yapabılıyorum
mesela pazardanbaslayalım pazar gunu ugrastırmalı yemeklerden yaparım patlıcan kebabı ,orman kebabı,patlıcan bıber kızartması,köfte gibi...
bu yemeklerden hangısını yapmıssam pazartesıyede kalır ve pzrtesıde yerız aynı yemegı.
salı gunlerı haftasonları buzluguma attıgım yemeklerden acıl yaparım mesela kofte yapmıs oldugum zaman fazladan yapar buzluga atmıs olurum onu kızartırım.yada bazen hafta sonu bıber doldurmus sarma sarmıs olurum onu pısırmedenbuzluga atarım ıse gıderken cıkarırım acılır gelır gelmez pısırırım 1 satte 7 de hazır olur.patlıcan biber kızartmasıda oluyor buzlukta ustune domates sosu pişirip dökerim hazır olur.
çarşambaları genellıle salı gunu kalanlarını yeriz.
perşembe gunu ıse menemen ton balıklı salata, hazır garnitürle hazırlanmıs makarna salatası,hazır yufkadan gözleme,yada bimdeki hazır pizza lahmacunlardan,veya daha oneceden pişirmiş olduğum kavurma durur dolabımda sadece erıtırım yumurta kırarım ıcıne yada domates bıder sosu dokerım.
cuma gunu genellıkle gecıstırırım kahvaltı falan yada hemen tavuk , kanat kızartması patetes kızartması nasılsa ertesı cumartesı evdeyım dıye ugrasmam fazla cumaresı yıne guzel yemeklerımden yaparım.
umarım yardımcı olabılılmısımdır.patetes ve tavuk dısında herseyı pısmıs veya cıg olarak buzlukta saklayabılırsınız.
bugun kalan bı nohut yada kurfasulye yemegınızı buzluga koyup bırkac gun sonra cıkarıp yıyebılırsınız ılk gunku gıbı oluyor.
ya ne kadar suzenlı hemde bak ıste sızın de cocugunuz varmıs
ben bole degılım ya sasırıp kalıyorum
ne yapacagımı bılemıyorum :(

ya ne kadar suzenlı hemde bak ıste sızın de cocugunuz varmıs
ben bole degılım ya sasırıp kalıyorum
ne yapacagımı bılemıyorum :KK43:
düzeni eger pazardan baslayarak kurarsanız ınanın kolay oluyor pazar gunu mesela ev ısı bıter bıtmez kendınıze zaman verın ornegın 3 satte kızartmaları buzluga atıcam mercimek corbasını pişiricem birde kofte yogurucam dıye baslaın ve buzluga koyun sonrasında eksıldıkcede tamamlarsınız hafta sonları.bı yerden baslamak lazım :)

eve gidince ben yemek için beklemeyi sevmiyorum. İftar beklemek gibi geliyor bana. O yüzden bir gün öncesinden hazırlamak her zaman daha rahat ettiriyor beni. Mesela siz yemek yerken düdüklüye bir mercimek çorbası koyman 5 dk lık bir olay. TV izlerken yuvarlayacağın köfteler ister aynı gün ister geldikten sonra sen üstünü değiştirene kadar pişmeye hazır olabilir. Karnı yarık yapacaksan içini bir gece önceden yapıp patlıcanları yine önceden kızartman sana büyük kolaylık sağlar.
Ne olursa olsun bir gün önceden diyorum ben.

arkadaşlar yazmış
okuyacak zamanım olmadı

mutlaka güzel fikirler vardır

çocuk da varmış pratiğiniz gelişir yakında

benimki akşamdan kalan yemeği yemez aynen sizin eşiniz gibi

5 te eve girer altıda sofradan kalkarız

çorbalı, etli/tavuklu ve karbonhidratlı menü ile

pilav 20 dk da hazır olur

çorbanın pratiği 10-15 dakikada

et vs de ya fırında ya düdüklüde çabuk olur

kavurması bile çok uzun sürmez maksimumu 40 da desek

eşiniz 6.30 da kapıdan girince yemeği ağzına tutamazsınız da 7 de hazır olabilir yani

ısla kuru fasulyeyi akşamdan

gelince koy ocağa kaynadıktan sonra 30 dk fazla bile gelir

ee o sürede pilav da zaten olur

beklerken de salata turşu hazırla; çocuk ile birlikte ayran yap hem çocuğu da eğlemiş olursun

Şehriye çorbası onbeş dakkada hazırlanır, mantılar var mesela akşamdan haşla ertesi gün fırında ısıtırsın yeni yapmışsın gibi olur.
Bulgur pilavı da çok pratik kısa sürede oluyor el alışınca aynı anda hem bulguru yıkayıp hem yağı eritip hem çorba yapıyordum. Yarım saatte tamam :)
Daha evli değilim ama benim önerebileceklerim bunlar.
Ha bir de buzlukta hep şnitzel bulunduruyoruz biz. Pilavların makarnanın yanına hop atıyorum.
Derinlemesine yemek bilgim yok ama her günü kurtarabilirim basit ama lezzetli yemeklerle :)
şnitzeli bende sıksık yaparım ama o anda hazırlıyorum. Buzluğa nasıl atıyorsunuz merak ettim.

düdüklü tencerede pişen her yemek :)
tas kebaplık doğruyorum eti, 5 dakikada pişiyor düdüklüde.

fırın yemekleri de süper, hızlı pişmese de fırın tepsisini bir gün önceden hazırlayıp, eve geldiğinizde hemen fırına koyarsınız. o pişerken siz üzerinizi değiştirir, çocuğunuzla ilgilenirsiniz.

Bende bu konuyu takip edeyim bari
Gerçi heves bazı şeyler içinden gelmiyorsa yok yani ne kadar okusan boş, uygulamazsın
Ben yemek sevmem hamur işine bayılırım
Bi dolu hamur işi yapar yemeğe gelince sıkılırım mesela
19:30 dan sonra evde olurum, bebeğim var .
Yemek ne bulursak yeriz artık makarna bile kafi gelir ya da eşim yemek yapar
Ama o da sıkılır mı bilmem birgün :D

şnitzeli bende sıksık yaparım ama o anda hazırlıyorum. Buzluğa nasıl atıyorsunuz merak ettim.
Ben kasaptan ya da marketten alıyorum direk yani hazır yapılmış alıyorum. O anda hazırlamak derken onu anlamadım :) buzluktan çıkarıp fırına atıyorum ya da hızlı olsun diye kızartıyorum...

bence hıc gerek yok
neden ertesı gune kalmıs yemeklerı yemıyorsunuz kı ne var kı ?
her aksam her aksam en pratıgınden yapsanız 9 kadar cıkamazsınız mutfaktan

dun fırında kofte patates, pilav, azıcık dolma kuru fasulye yaptım bu hafta cıkacak bunlarla muhtemeln :D

Back
X