- Konu Sahibi nebilimben
-
cok sagolun ya duzenlı olmaya calısıyorum yapamıyorum bı turlu evın ısını bıtıremıyorum bı kereYemek yapmak çok kolay . geceden karar ver ne yapacağına yarın şunu yapacağım diyerek ve onun malzemeleri hazır olsun. mesela yayla çorbası yapacaksın pirinci islat gece çabuk pişer 10 dakkada çorban hazır olur. pilavdada aynı pirincini ıslat bir gün önceden . kırılma falan yapmıyor merak etme. birde kuru yiyecekler var mercimek , fasulye, nohut, bunları da pişir dolabına buzluğuna koy poşetlere. ben kuşbaşı eti de pişiriyorum aldığım gün düdüklüde 15 dakkada pişiriyorum öyle atıyorum dolaba. Aklıma bunlar geldi geldikçe yazarım
ya ne kadar suzenlı hemde bak ıste sızın de cocugunuz varmısbende çalısıyorum ve bır bebegım var bebegımı alıp eve gıdınce yemek yapabılıyorum
mesela pazardanbaslayalım pazar gunu ugrastırmalı yemeklerden yaparım patlıcan kebabı ,orman kebabı,patlıcan bıber kızartması,köfte gibi...
bu yemeklerden hangısını yapmıssam pazartesıyede kalır ve pzrtesıde yerız aynı yemegı.
salı gunlerı haftasonları buzluguma attıgım yemeklerden acıl yaparım mesela kofte yapmıs oldugum zaman fazladan yapar buzluga atmıs olurum onu kızartırım.yada bazen hafta sonu bıber doldurmus sarma sarmıs olurum onu pısırmedenbuzluga atarım ıse gıderken cıkarırım acılır gelır gelmez pısırırım 1 satte 7 de hazır olur.patlıcan biber kızartmasıda oluyor buzlukta ustune domates sosu pişirip dökerim hazır olur.
çarşambaları genellıle salı gunu kalanlarını yeriz.
perşembe gunu ıse menemen ton balıklı salata, hazır garnitürle hazırlanmıs makarna salatası,hazır yufkadan gözleme,yada bimdeki hazır pizza lahmacunlardan,veya daha oneceden pişirmiş olduğum kavurma durur dolabımda sadece erıtırım yumurta kırarım ıcıne yada domates bıder sosu dokerım.
cuma gunu genellıkle gecıstırırım kahvaltı falan yada hemen tavuk , kanat kızartması patetes kızartması nasılsa ertesı cumartesı evdeyım dıye ugrasmam fazla cumaresı yıne guzel yemeklerımden yaparım.
umarım yardımcı olabılılmısımdır.patetes ve tavuk dısında herseyı pısmıs veya cıg olarak buzlukta saklayabılırsınız.
bugun kalan bı nohut yada kurfasulye yemegınızı buzluga koyup bırkac gun sonra cıkarıp yıyebılırsınız ılk gunku gıbı oluyor.
düzeni eger pazardan baslayarak kurarsanız ınanın kolay oluyor pazar gunu mesela ev ısı bıter bıtmez kendınıze zaman verın ornegın 3 satte kızartmaları buzluga atıcam mercimek corbasını pişiricem birde kofte yogurucam dıye baslaın ve buzluga koyun sonrasında eksıldıkcede tamamlarsınız hafta sonları.bı yerden baslamak lazım :)ya ne kadar suzenlı hemde bak ıste sızın de cocugunuz varmıs
ben bole degılım ya sasırıp kalıyorum
ne yapacagımı bılemıyorum
şnitzeli bende sıksık yaparım ama o anda hazırlıyorum. Buzluğa nasıl atıyorsunuz merak ettim.Şehriye çorbası onbeş dakkada hazırlanır, mantılar var mesela akşamdan haşla ertesi gün fırında ısıtırsın yeni yapmışsın gibi olur.
Bulgur pilavı da çok pratik kısa sürede oluyor el alışınca aynı anda hem bulguru yıkayıp hem yağı eritip hem çorba yapıyordum. Yarım saatte tamam :)
Daha evli değilim ama benim önerebileceklerim bunlar.
Ha bir de buzlukta hep şnitzel bulunduruyoruz biz. Pilavların makarnanın yanına hop atıyorum.
Derinlemesine yemek bilgim yok ama her günü kurtarabilirim basit ama lezzetli yemeklerle :)
Ben kasaptan ya da marketten alıyorum direk yani hazır yapılmış alıyorum. O anda hazırlamak derken onu anlamadım :) buzluktan çıkarıp fırına atıyorum ya da hızlı olsun diye kızartıyorum...şnitzeli bende sıksık yaparım ama o anda hazırlıyorum. Buzluğa nasıl atıyorsunuz merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?