Benim görümcem geçen sene tüp bebek tedavisi gördü iğnelerini ben yapıyordum 12. Haftada bazı ilaçları kesti
Hangi ilaçları kullanıyorsunuz şu andaSelam kızlar,
1 nisan transferim oldu ve şükür bugün 9+5 hamileyim. İlk ultrasonum geçti 7+5teydi ve herşey gayet iyi sağlıklı görünüyordu.
28 mayıs tekrar ultrasonum var ozamanda 10+5 oluyor 11 hafta sayılır.
Tüp bebekle olduğu için hala ilaçlarıma devam ediyorum. Doktor 21 mayısta bırakabilirsin hepsini dedi (10 haftalıkken)
Tabi doktor daha iyi bilir ama ben endişeleyorum. İlaçları bırakırsam bebeğime birşey olmaz dimi?
Siz pozitifi gördükten sonra nezaman bıraktınız ilaçları?
Hangi ilaçları kullanıyorsunuz şu anda
Bende 11. Haftanın sonu gibi bıraktım. O zaman randevum vardı doktor birakabilirsin dedi. Normalde 12 gibi bırakıyorlar istersen sende ayın sonunda bırak için rahat etsin. Ben sadece progestan kullanmıştım inan o bile o haftalara kadar çok zor geliyoduSelam kızlar,
1 nisan transferim oldu ve şükür bugün 9+5 hamileyim. İlk ultrasonum geçti 7+5teydi ve herşey gayet iyi sağlıklı görünüyordu.
Tüp bebekle olduğu için hala ilaçlarıma devam ediyorum. Doktor 21 mayısta bırakabilirsin hepsini dedi (10 haftalıkken)
Tabi doktor daha iyi bilir ama ben endişeleyorum. İlaçları bırakırsam bebeğime birşey olmaz dimi?
Benim 5.haftada progestan iğneyi kesti, sonra hafif pembe kanamam oldu 5 gün daha iğne olup tekrar kestik. Ama progestan fitili 6ya çıkardı. Muhtemelen 2 hafta sonra falan sadece fitil kullanacağım.Sabah 2 akşam 2 progestan fitil.
Günde 3 estrofem hap.
Her akşam 1 tane progestan iğne.
Folik asit ve vitamin b12/ d
Benim 5.haftada progestan iğneyi kesti, sonra hafif pembe kanamam oldu 5 gün daha iğne olup tekrar kestik. Ama progestan fitili 6ya çıkardı. Muhtemelen 2 hafta sonra falan sadece fitil kullanacağım.
Siz yurtdışında yaşıyordunuz sanırım orada uygulama farklı olabilir ama genelde 12.haftadan sonra hepsini kesiyorlar.
Bende 11. Haftanın sonu gibi bıraktım. O zaman randevum vardı doktor birakabilirsin dedi. Normalde 12 gibi bırakıyorlar istersen sende ayın sonunda bırak için rahat etsin. Ben sadece progestan kullanmıştım inan o bile o haftalara kadar çok zor geliyodu
Doktorunuzun bir bildiği vardır mutlakaEvet hollandada yaşıyorum ama tedaviyi türkiyede yaptırdım. Yani ilaçları türkiyede doktorumun söyleklerine göre bırakacağım.
Hollandadaki doktorlar maalesefi ilaçlara karışmıyor türkiyede yaptırdığım için.
Şöyle düşün normal bir şekilde gebe kalanlar bunları kullanmıyor. Kanama yoksa hiçbir şey kullanmıyorlar. Tüp bebekte önlem amaçlı 12. Haftaya kadar kullanılıyor. Muayenede sorun edilecek bir durum olmadığı için bırakabilirsin demiş.Kafam iyice karıştı. İnternettede 12 hafta yazıyor ama doktorda biliyordur işini diye düşünüyorum. Söylediğinden eksik yada fazla kullanırsam birşey olur diye korkuyorum ama bi taraftanda erkendir diye endişelendirdi beni.
Canım 5. Haftada kanama sebebi ile aspirini bıraktımSelam kızlar,
Canım 5. Haftada kanama sebebi ile aspirini bıraktım
7. Haftada estrofem ve Protestan dex ı bıraktım. Sabah akşam fitile devam ediyorum sadece.. Bence erken gibi düşünme. Şuan 8 haftalığım çok şükür bir sıkıntı yok kuzum ❤