• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pozitif olmak

kulitta ne güzel bir resim o öyle? Yorum yazacaktimki o resimden sonra positif olmayi birak mayistim resmen.
Bencede positiflik yapi meselesi. Birazda karekterinizde olacak ve sizde tetikleyeceksiniz.
Ben positifligin bu hayatta herkese inanilmaz kapilar actigi kanisindayim.

kulitta ne güzel bir resim o öyle? Yorum yazacaktimki o resimden sonra positif olmayi birak mayistim resmen.
Bencede positiflik yapi meselesi. Birazda karekterinizde olacak ve sizde tetikleyeceksiniz.
Ben positifligin bu hayatta herkese inanilmaz kapilar actigi kanisindayim.

İşte o kapıların anahtarları bizde canım. Anahtarları kasadan çıkarıp-kapıları tek tek
açarak ardındaki güzellikleri görme şansını verelim kendimize.

a.s.:teytey:

pozitif1qv4mj9xp8.jpg

Frank Outlaw der ki ;
'' Pozitif Düşünün, çünkü düşünceleriniz sözleriniz olur.

Pozitif konuşun, çünkü sözleriniz davranışlarınız olur.

Pozitif Davranın, çünkü davranışlarınız alışkanlıklarınız olur.

Pozitif alışkanlıklar edinin, çünkü alışkanlıklarınız değerleriniz olur.

Pozitif değerlere sahip olun, çünkü değerleriniz kaderiniz olur. ''

a.s.yerimsenibena.s.

Pozitif düşüncenin sonunda nedense insanların kapıldığı bir boşvermişliği görüyorum ben bir şeyler isterler çaba sarfetmeyip, armut piş ağzıma düş durumları olmadığında da hakkımızda hayırlısı buymuş deyip pozitif düşünce yanlısı tavırlarıyla avuntu rüzgarlarına kapılırlar.

Her daim pozitif olmak veya olabilmek diye bir kavram olabilir mi? İnsanoğlu programlanmış bir robotmudur ki kafasına sabitlediği polyannacılığı yaşasın?

Farzedin ki kısacık bir boyunuz var ama incecik narinde bir yapınız var aldınız bir kumaş üstünüze diktireceksiniz boyunuzdan değilde narin yapınızdan memnunsunuz diyelim hep enine mi ölçtürürsünüz kumaşı e bunun bi de boyu var?

Pembe gözlüklerimden dünyaya bakmaktansa yarı pozitif yarı negatif sisli görmeyi yeğlerim.

pozitif olmak bana çok saçma geliyo insanın kendisini göz göre göre kandırması gibi birşey.ne kadar hayal kurarsanız o kadar çok hayalkırıklığınız olur.o yüzden fazla hayal kurmam.hayatta hayallere yer yok.insanın hayatta olabilir amaçları olmalı sadece buna inanıyorum.bunun için çalışmalı.ne kadar duygusal takılırsanız hayatta bi o kadar incinirsiniz.doğada duygusallığa yer varmı.

Frank Outlaw der ki ;

a.s.yerimsenibena.s.

tamamen katılıyorum buna. çünkü bunun aksi yani negatif davranan insanlar bana tamamen duygudan uzak itici gelmiştir. olumlu düşünemeyen insan bence, hayatın tadından uzak,yapay bir ömür geçirmeye mahkum bırakır kendini:çok üzgünüm:

pozitif olmak bana çok saçma geliyo insanın kendisini göz göre göre kandırması gibi birşey.ne kadar hayal kurarsanız o kadar çok hayalkırıklığınız olur.o yüzden fazla hayal kurmam.hayatta hayallere yer yok.insanın hayatta olabilir amaçları olmalı sadece buna inanıyorum.bunun için çalışmalı.ne kadar duygusal takılırsanız hayatta bi o kadar incinirsiniz.doğada duygusallığa yer varmı.

Her amaç gerçekleşene kadar bir hayal değilmidir?Okulumu bitireceğim amaç=hayal - İyi bir iş bulacağım amaç=hayal - Şurada şöyle bir evim olması için gerekenleri yapacağım amaç=hayal tatile gideceğim amaç=hayal gibi. Amaçlarımızı hayallerimizle şekillendirir-gerçekleştirmek için emek veririz. Hayali olmayanın amacı olur mu?

ry8627m44y99h92wedkr0fn1.jpg

Hayattan tat alabilmek için çevremize bakmak yeterlidir aslında…Ama bakarken görmek gerektiğide unutulmamalıdır…Boş bakışlar hiçbir anlam ifade etmezler...Gören gözlerle bakabildiğimiz takdirde mutlu olmak için o kadar çok neden bulabiliriz ki …

Önemli olan nelerden mutlu hissedebileceğimize karar vermek…Mesela, küçücük bir bebeğin sıcacık gülümsemesi içimizi ısıtıp, mutluluk hissi verebilir…Ya da bir dostumuzun, arkadaşımızın içten bir merhabası…Doğadaki değişimler, rengarenk çiçekler, papatyalar ve üzerlerinde uçuşan kelebekler…Gökyüzünde özgürce süzülen kuşlar…Ve yağan yağmurun altında yapılan kısacık bir yürüyüş…Yağmurun toprağa karışırken etrafına yaydığı o muhteşem toprak kokusu…Sevdiğimiz bir arkadaşımızla karşılıklı içilen bir fincan kahve kendimizi iyi hissetmemize neden olabilir…Örnekleri çoğaltabiliriz, yeterki mutlu olmayı isteyelim… yaşadığımız olumsuzlukların tutsağı olmak, kendimize zulmetmekle eşdeğerdir …Çatışmalardan uzak, sukunetin anlamlandırdığı bir düşünce ile kendimizle ateşkes imzalayıp barış ilan ederek, hayatın tüm olumlu kazanımlarını kendi tarafımıza katabiliriz

Huzur; hayata dışarıdan bakmakla değil bizzat içinde, tüm güzelliğini görebileceğimiz, gönül gözümüzle bakabildiğimiz sürece anlam kazanacaktır…

wwwantolojicom372532745ua3.jpg

Popüler optimistik.
cana yakin..konuşkan..neşeli..merakli..degişken ruh hali.*sempatiktirler.*pozitif optimistiklere bir dinleyici verin, senaryo yazarlar.*sirlar pozitif optimistikleri çildirtir.*pozitif optimistikler her zaman renkli ve degişik fikirlerle çikagelirler ama onlari destekleyecek birilerine ihtiyaçlari vardir.*pozitif optimistikler için yabanci diye bir şey yoktur, sadece bir merhaba ile arkadaşiniz oluverirler.-takipçi degillerdir.-hatasiz olduklarini düşünürler.-çok konuşurlar ve konuşurken abartirlar.

Melankolik.
ciddi ve amaçli..yetenekli..derin ve düşünceli..idealist..dürüst ve vicdan sahibi.*melankoliklerde her şeyi olmasi gerektigi gibi ve sirayla yapma tutkusu vardir.*başkalari melankoliklerin uyanik bakişlari altinda sinirli ve huzursuz olabilirler.*düzenli ve organize olmuş kişilerdir.*sadece bir melankolik paralarini ütüyle düzeltir. -kolaylikla karamsarliga kapilirlar.-her şeyi dert edinirler.-çok kolay kirilirlar.

Güçlü klorik.
dinamik ve aktif..duygusuz..elinden her iş gelir..yanlişlari düzeltmek zorunda hisseder..kararlidir ve güçlü istekleri vardir.*alaylara ragmen dogru bildiginden şaşmaz.*yalniz başina ayakta kalabilme yetenegi vardir.*hiç bir zaman siradan ve uyuşuk degillerdir, aksine olaylarla ilgili ve güvenilirdirler.*başa geçme ve her şeyi kontrol altina alma özellikleri vardir.-zorlayici işçilerdir.

Barişçil sogukkanli.
sessiz ama esprili karakter..duygularini belli etmeme özelligi..durgun, sogukkanli..her durumun insani olmak..hayatla barişik yaşamak.* başkalarinin söylediklerini dinleyebilme yetenegi.*gidişatlarini degiştirmemedeki karalilik.*her durumda bariş istegi*güçlü klorikler her şeyi çaliştirmak isterlerken, barişçil sogukkanlilar arkalarina yaslanip yardim istenmesini beklerler.*çok ileriyi düşünmeyi istemezler.*daginiklik onu rahatsiz etmez.

bazen sıkıntılar öyle üstüste gelirki,pozitif duygularınızıda,varsa umutlarınızıda silip süpürür.tıpkı benim şu anki halim gibi.
peki bu durumda ne yapıcaz.

herkes tökezler , ayağı takılır ,işler i ters gider hemde üst üste ..ilk olarak başına bu şekilde talihsizlikler gelen ne ilk ne de son kişi olduğumuzu bilmek önemli ....sonrada bir süre nefes almak, başka hayatlara onların sorunlarına bakmak ,kendi içimize düşmekten bir an uzaklaşmak gerek , dua edip güç istemek gerek., elimizdekilere şüklür etmek gerek ...ve en önemlisi ayağa kalkmak demek ... bir yerde okumuştum başarılı ile başarısız arasındaki fark şudur: her ikisi de düşer ama başarılı ayağa kalkarken ,başarısız nerem kanıyor, ne çok yara almışım diye bakar...a.s.

Frank Outlaw der ki ;

a.s.yerimsenibena.s.

Teşekkürler paylaşım için...hep akılda kalmalı buu ufacık bir hareket nasıl büyük etkiler doğuruyorr gerçekten...

Her amaç gerçekleşene kadar bir hayal değilmidir?Okulumu bitireceğim amaç=hayal - İyi bir iş bulacağım amaç=hayal - Şurada şöyle bir evim olması için gerekenleri yapacağım amaç=hayal tatile gideceğim amaç=hayal gibi. Amaçlarımızı hayallerimizle şekillendirir-gerçekleştirmek için emek veririz. Hayali olmayanın amacı olur mu?

sevgili kulittacım mutlaka haklısın,ama bir tökezlemek var,birde uçurumdan yuvarlanmak daha doğrusu itilmek.hele bunları üstüste yaşayınca daha vahim.
çok defa ben bunları yaşadım ve doğruldum ve tekrar kaldığım yerden.
şimdi diyorumki herşeye rağmen yenilmek yok.
umut,umut,umuta.s.

sevgili kulitta iyi hoş yazmışsında ilk yazında amaç=hayal diye bazen insanları dinlediğim zaman hiç olmayacak şeylerin peşinde koştuklarını görüyorum olmayacağını bile bile bu nasıl amaçtır anlamıyorum.sonuda hüsran tabii.ben olabilir bir hayalim için yıllar önce 8 sene savaştım vesonunda oldu ama ben çok yıprandım.ve bugun artık hayal kurmuyorum.

Back