- 17 Kasım 2008
- 12.049
- 2.248
- 448
sevgili kulitta iyi hoş yazmışsında ilk yazında amaç=hayal diye bazen insanları dinlediğim zaman hiç olmayacak şeylerin peşinde koştuklarını görüyorum olmayacağını bile bile bu nasıl amaçtır anlamıyorum.sonuda hüsran tabii.ben olabilir bir hayalim için yıllar önce 8 sene savaştım vesonunda oldu ama ben çok yıprandım.ve bugun artık hayal kurmuyorum.
“Hayal gücü bilgiden daha değerlidir” diyen Albert Einstein bilginin kullanımına dikkat çekmek istemiştir. Hayal edemediğimizi uygulama hayatına geçiremeyiz. Hayallerimiz hedeflerimizdir. Hayallerimiz bize imkânsız denen şeylerin bir gün mümkün olacağı konusunda yol gösterir.
İnsanlar ve kurumlar vizyonu yani hayali kadar büyüktür. Her şey hayal etmekle başlar. Bir çocuğun hayali geleceğinin haritasıdır.
İnsan da hayal ettiği kadar yaşar ve ideallerini hayal ettiği derecede hayata geçirme başarısına kavuşur. Hayallerimizi rüyalarımıza yansıttığımız ölçüde de başarılı oluruz. Hayal etmek düşünmek içindir.
Olumsuz düşünce olumsuz fikir üretir; olumlu düşünce ise olumlu fikir üretir. Bunun için düşünce ve hayal hanemizden “başarısızlık” kelimesini silmemiz gerekir. Korkularımızla ve kaygılarımızla hareket etmemeliyiz.
Sonuç olarak hayalin hakikat olması ona kattığımız his ve heyecana bağlıdır. Hayalin gücü his ve heyecandır. Hayallerimiz fikirlerimizi, fikirlerimiz de ideallerimizi oluştururlar. Bunları hayata geçiren güç ise his ve heyecanımızdır. Bütün hissiyatlarıyla işe başlayanların samimiyeti mutlaka başarıyı sağlayacaktır.a.s.:teytey:
Son düzenleme: