• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pozitif olmak

sevgili kulitta iyi hoş yazmışsında ilk yazında amaç=hayal diye bazen insanları dinlediğim zaman hiç olmayacak şeylerin peşinde koştuklarını görüyorum olmayacağını bile bile bu nasıl amaçtır anlamıyorum.sonuda hüsran tabii.ben olabilir bir hayalim için yıllar önce 8 sene savaştım vesonunda oldu ama ben çok yıprandım.ve bugun artık hayal kurmuyorum.

“Hayal gücü bilgiden daha değerlidir” diyen Albert Einstein bilginin kullanımına dikkat çekmek istemiştir. Hayal edemediğimizi uygulama hayatına geçiremeyiz. Hayallerimiz hedeflerimizdir. Hayallerimiz bize imkânsız denen şeylerin bir gün mümkün olacağı konusunda yol gösterir.
İnsanlar ve kurumlar vizyonu yani hayali kadar büyüktür. Her şey hayal etmekle başlar. Bir çocuğun hayali geleceğinin haritasıdır.
İnsan da hayal ettiği kadar yaşar ve ideallerini hayal ettiği derecede hayata geçirme başarısına kavuşur. Hayallerimizi rüyalarımıza yansıttığımız ölçüde de başarılı oluruz. Hayal etmek düşünmek içindir.
Olumsuz düşünce olumsuz fikir üretir; olumlu düşünce ise olumlu fikir üretir. Bunun için düşünce ve hayal hanemizden “başarısızlık” kelimesini silmemiz gerekir. Korkularımızla ve kaygılarımızla hareket etmemeliyiz.
Sonuç olarak hayalin hakikat olması ona kattığımız his ve heyecana bağlıdır. Hayalin gücü his ve heyecandır. Hayallerimiz fikirlerimizi, fikirlerimiz de ideallerimizi oluştururlar. Bunları hayata geçiren güç ise his ve heyecanımızdır. Bütün hissiyatlarıyla işe başlayanların samimiyeti mutlaka başarıyı sağlayacaktır.a.s.:teytey:

Son düzenleme:
992974mu4.gif

Herşey Seninle Başlar !
Çaresizlik öğrenilmiştir.
Başarılı olmak da öğrenilebilir.
Sende sandığından fazlası var!
Gelebileceğin en iyi yerde değilsin.
Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır.
Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur.
Rüzgarı suçlamayı bırak, yelkenleri kullanmayı öğren!
Seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık.
Zirvede her zaman bir kişiye daha yer var.
Her şey seninle başlar!
Başkaları yapabildiyse, sen de yaparsın.
Hayatta ya tozu dumana katarsın,
Ya da tozu dumanı yutarsın.
Seçim senin!

*Mümin Sekman

birdofparadisehawaiibw0nb9.jpg

İyimser Olmak
Bütün görevlere en başından zor olarak bakmamak. Her problemi zor olarak gören kişi hayatını gereksiz yere zorlaştırmaktadır. Özellikle zorunlu olan davranışlarımızda tereddüt etmek lüzumsuzdur. Gerçekten elimizden gelenin en iyisini yapabilmek için iyimserlik içinde kalabilmeliyiz.

manzara19fb8.jpg

Pozitif düşünün,
Çünkü düşünceleriniz sözleriniz olur.
Sözleriniz pozitif olsun,
Çünkü sözleriniz davranışlarınız olur.
Davranışlarınız pozitif olsun,
Çünkü davranışlarınız alışkanlıklarınız olur. Alışkanlıklarınız pozitif olsun,Çünkü alışkanlıklarınız değerleriniz olur.
Değerleriniz pozitif olsun,Çünkü değerleriniz kaderiniz olur."

Alıntı

pozitif olabilen arkadaşları tebrik ediyorum ve sevgiler diliyorum.sizlere sormak istediklerim var,pozitiflikten hiç zarar gördünüzmü,,ya da pozitif olmak insanların kendimize basit bakmasına ve her istediklerini karşımızda rahatca sergilemesine veya karşısındaki pozitif olan bu insana daha rahat itinasız davranmasına sebep midir

pozitif olmanın, sağlık üzerindeki olumlu etkileri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. iyimser insanların, kötümserlere göre daha mutlu olduğu yazıyordu bir kitabımda. bende pozitif olmaya çalışırım hepnaniknanik

pozitif olabilen arkadaşları tebrik ediyorum ve sevgiler diliyorum.sizlere sormak istediklerim var,pozitiflikten hiç zarar gördünüzmü,,ya da pozitif olmak insanların kendimize basit bakmasına ve her istediklerini karşımızda rahatca sergilemesine veya karşısındaki pozitif olan bu insana daha rahat itinasız davranmasına sebep midir
gunes.gif

Tatlım eğer hayatı pozitif yaşamak - İnsanların daha saygısız ve özensiz davranmalarına
sebep olsaydı - negatif hayat tarzının daha fazla saygı görüyor olması
gerekirdi. Bilakis - düşüncelerinde - bakışında daima güzellik ve hoş görü bulunan
insanların daha güvenilir-huzurlu bir liman olması kaçınılmaz değil midir?
Pozitif düşünceye yoğunlaşarak - hayatı pozitif yaşayabilmek - karanlıkta elektrik
düğmesine dokunarak - milyonlarca ampulu yakabilmektir. Negatif düşünce ise
yanan ampulleri söndürmektir.a.s.

Sürekli bir pozitif yasam icin, etrafinizdaki insanlarinda pozitif olmasina özen gösterin.
Cevreniz pozitifse, sizde ister istemez pozitif oluyorsunuz, degilse sizde öyle.

Ha olurda yakinlarinizdan biri negatif bir insansa, ozaman o kisiye karsilik pozitif olma gücünüzü kullanarak onuda o yöne dogru cekin.

Prof.lar o kadar kitap yazmislar pozitif düsünce hakkinda, adamlar bos yere beyin yormuyor, eger gercekten yapilabilir birseyse, ki ben hayatta herseyin insanoglu tarafindan yapilabilecegine inaniyorum, ozaman hergününüze gülerek baslayin.

Olumsuzluklara gülün gecin, caninizdan önemli degil ya.

Zor biliyorum, ama kesinlikle imkansiz degil.

Buna dair kitaplar alip okuyun, hatta isteklerinizi yazin bir kagida hergün tekrarlayin, dua edin bakin hayatiniz nasil degisiyor olumlu yönde;)

öptüm canlarim

Sürekli bir pozitif yasam icin, etrafinizdaki insanlarinda pozitif olmasina özen gösterin.
Cevreniz pozitifse, sizde ister istemez pozitif oluyorsunuz, degilse sizde öyle.

Ha olurda yakinlarinizdan biri negatif bir insansa, ozaman o kisiye karsilik pozitif olma gücünüzü kullanarak onuda o yöne dogru cekin.

Prof.lar o kadar kitap yazmislar pozitif düsünce hakkinda, adamlar bos yere beyin yormuyor, eger gercekten yapilabilir birseyse, ki ben hayatta herseyin insanoglu tarafindan yapilabilecegine inaniyorum, ozaman hergününüze gülerek baslayin.
Olumsuzluklara gülün gecin, caninizdan önemli degil ya.
Zor biliyorum, ama kesinlikle imkansiz degil.
Buna dair kitaplar alip okuyun, hatta isteklerinizi yazin bir kagida hergün tekrarlayin, dua edin bakin hayatiniz nasil degisiyor olumlu yönde;)
öptüm canlarim

Çok doğru ifade etmişsin canım. Zor biliyorum, ama kesinlikle imkansiz degil. Buna dair kitaplar alip okuyun, hatta isteklerinizi yazin bir kagida hergün tekrarlayin, dua edin bakin hayatiniz nasil degisiyor olumlu yönde;)

Kendimize birşeyler öğretip-kendimizi sınamak ve kendimize geçer not verebilmek için - Pozitif düşüncelere yoğunlaşabilmenin hocası da - öğrencisi de kendimiz olmaya başlayalım. Başarılı olabilmek için pek çok sebebimiz var.

Pozitif insanlara bayılıyorum, iyiki varlar. Ama ben olamıyorum. Çocukluğumdan belli o kadar çok kötü olay yaşadım ve gördümki, pozitif düşünmek ve bişey olduğunda iyimser olmak bana göre bişey değil. Pozitif düşün pozitif olsun diyorlar, denedim olmadımı yoksa yaşadıklarımın etkisimi bilmem ama pozitif bakma fikrine bile negatif bakan biriyim :a015:

POZİTİF DÜŞÜNCE

"Bugün asla öfkelenmiyorum, Bugün asla endişelenmiyorum, Bugün korunduğumu biliyorum, Bugün herkese karşı saygıyla davranıyorum, Bugün işimde ve yaşamımda dürüstüm,Bugün sahip olduğum her şey için teşekkür ediyorum ."

Pozitif Düşünce bir mucize.. bir ışık.. önce önümüzü aydınlatan, sonra yolumuzu.. ve sonra.. ve belki en önemlisi: ruhumuzu aydınlatan..

"Pozitif olmak" nedir, nasıldır diye düşündünüz mü? Kısaca faydalı olmak, önce kendimize, sonra tüm canlılara, çevremize, insanlığa.. bu temelde düşünmek.. bu temelde davranmaya çalışmak. Huzura, sevgiye, bolluğa odaklanıp, çevremize de huzur ve mutluluk vermek.. Gereksiz, bize faydası olmayan düşüncelerden arınmak..

Kendimize karşı olumlu olabilmek;
• kendimizi tanıma/anlama, özümüze dönme
• kendimizi sevme,
• kendi değerimizi bilme,• zayıf yönlerimizi kabul etmektir

Başkalarına karşı olumlu düşünce ise;
• beklentilerimizin farkına varıp sevgi de kalabilme
• olduğu gibi kabullenme, hoşgörülü olabilme
• zayıflıklarını değil, değerlerini ön plana çıkarma, onurlandırmaktır.

Geçmişimize bakış açımız, tam anlamıyla pozitif düşünebilmeye geçişte çok önemlidir. Yani geçmişi sadece, gelecekte yolumuzu aydınlatmak üzere alınacak dersler olarak görüp, "geçmişi geçmişte bırakmak" için kendimize izin vermek "doğru bakış" diye adlandırılabilir. Bunun için de geçmişe ilişkin affetmeleri yapmak, "affetmek ve unutmak" önemlidir.

Geleceğe bakışta ise inanç, umut ve coşkuyu taşımak, evrenin kusursuz planına duyduğumuz güvenle -gelecek olanı- kabule yönelmek pozitif düşünebilmeye dayanak oluşturur.

Ve pozitif/olumlu düşünebilmek için vazgeçemeyeceğimiz değerlerimiz: algılama ve farkındalık.

"Bugün öfkelenmiyorum", "bugün endişelenmiyorum" derken, bir yandan da korkularım ve beklentilerimle hesaplaşmış oluyor, ego kaynaklı bu negatif zihinleri elimine etmiş oluyordum. "Bugün korunuyorum" demekle ise evrene sonsuz güvenimi belirtiyor, aynı zamanda pozitif düşünce limanına demir atmış olduğumu da ilan ediyordum. "Herkese saygıyla davranmak" hala üzerinde yoğun çalıştığım bir dersim.. İlkeler, sözler, tutumlar temelinde yoğun bir eleştirelliğe ve yargılama özelliğine sahip oluşum dolayısıyla daha çooook çalışacağımı ve çok sınavdan geçeceğimi biliyorum.. ve bu dersin kapsamında egomla ve korkularımla daha çok yüzleşmelere gireceğimi ve ilişkilerin aynasında kendimi görebilmek için daha çok kafa yoracağımı da..

"Bugün dürüstüm" derken ise, kendime bir kez daha pozitif bir hatırlatmada bulunmuş oluyorum: "sözlerinin, eylemlerinin farkında ol, doğru ve yararlı şeyler yapmaya çalış, o zaman daha kolay dürüst olmak, ama doğruyu yapamadığında da dürüst ol ki, değişme, gelişme güven ve cesaretini bulabilesin."

Ve teşekkür.. yani şükran duyabilme.. dedim ya başlangıçta çok az şey vardı bilgi olarak ve bu altı cümle de onlardan biriydi.. "şükür" de çok kullandığım bir sözcük olmasa da tekrarlıyordum işte.. şimdi her şeye, her şey için ve bütün varlığımla hissederek sonsuz teşekkür etmediğim bir gün yok gibi.. evet her şeye ve herkese.. okuduğunuz için sizlere de tabii..

eşinize, işinize, evlatlarınıza, anne babanıza, akrabalarınıza, devlet dairelerinde ve ve tüm yaşantınız içinde ki herkese gülümseyerek pozitif olarak yanaştığınız zaman ne oldu...?

sinirli aksi suratsız asabi olarak yaklaştığınız zaman neler oldu?

pozitiflik mükemmel bir davranış biçimi yaşam şeklidira.s.

Yaşama iyi gözle bakmak için uzun zamandır kendi kendimle çok uğraştım. Kitaplar okudum, çalıştım tam anlamıyla. Bazen başa döndüm, bazen kendime aferinler çektim..
geçen gün şunları yazdım
" Karar verdim.kararlıyım...ben huzur veren insan olucam..huzurluyum.içim huzurlu.huzur doluyum..huzurumu saçıyorum huzurumu yayıyorum. Huzurluyum..ben huzur veren insanım .ben huzur yaratan insanım..ben huzur bulaştırıyorum:) "
bunu sıkça okuyorum. her hissimizi seçiyoruz. ben de iyi düşünmeye, iyi şeyler hayal etmeye ve huzurlu biri olmaya karar verdim bunu seçtim. elbette bir insanoğlu olarak ağlayacağım da kızacağım da üzüleceğim de.. ama çok şeye değil ve çok kez değil.
:) yaşamı seviyorum herşeyiyle....ve herşeyde bir hayır var. bunu felsefe yapınca acıları kızgınlığı daha kolay atlatabiliyoruz..
sevgilerimle

bence pozitif bakmak ile hayatın hep istediğmiz gibi olacağı beklentisi içine giriyoruz ve yanlışı burda yapıyoruz....pozitif ve gerçekçi olmak bence güzel bir denge olur..
bence beklentilerimizi,dualarımızı,temennilerimize pozitif tutalım ama hayatın bizim çabamıza rağmen veya elimizde olmayan nedenlerden dolayı bize sunduklarına da isyan etmeyelim......iyi düşünmek her zaman iyidir sonuç beklediğimiz gibi olmasa bile ben inanıyorum çabamızve iyi niyetimiz muhakkak başka bir olayda bize yarar sağlar...

smile.jpg

Bay A bir iş başvurusunda bulunmuştu . Ancak kendisine güvenmediği , kendisini başarısız bulduğu için işe kabul edilmeyeceğinden emindi . Başvuruda bulunan diğer kişilerin kendisinden daha başarılı olduğunu , seçilecek kişinin kesinlikle onlardan biri olacağını düşünüyordu . Mülakat öncesindeki bir hafta boyunca zihnin olumsuz düşüncelerle ve başaramayacağına yönelik korkularla doldurdu . Reddedileceğinden emindi neredeyse . Mülakat günü geç kalktı . Giymek istediği gömleğin kirli olduğunu fark etti . Diğer gömleğinin ise ütüye ihtiyacı vardı . Acelesi olduğu için kırışık gömleği giyip dışarı çıktı . Mülakat boyunca oldukça gergindi . Bir taraftan buruşuk gömleğini düşünüyor , bir taraftanda şimdi kabul edilmediğini söylecekler diye telaşa kapılıyordu . Karnı da açtı , çünkü kahvaltı edecek vakti bulamamıştı . Tüm bu negatif düşünceleri mülakat sırasınca davranışlarına da yansımış ve kötü bir etki bırakmıştı . Sonuçta işe kabul edilmedi .

Bay B de aynı iş için müracaat etmişti . Fakat çok daha fazla pozitif bir yaklaşımı vardı . İşe kabul edileceğinden emindi . Mülakat öncesi hafta boyunca işe kabul edildiği anı gözünde canlandırdı . Mülakattan önceki gecede giyeceklerini hazırladı . Erken kalkması gerekiyordu . Bu nedenle erken yattı . Mülakat sabahı , uykusunu almış olarak kalktı . Kahvaltısını yaptı ve mülakat yerine vaktinden önce vardı . Sonuç olarak işe kabul edildi . Çünkü iyi bir izlenim yaratmıştı . Aslında Bay A ve Bay B tecrübe , iş yeterliliği ve donanım açısından benzer niteliklere sahiptiler . Fakat Bay B , zihnindeki pozitif düşüncenin gücü ve yaydığı enerji ile işe alınan taraf olmuştu .

Pozitif düşüncenin varlığına inanmayan veyahut inanıpta nasıl uygulayacağı konusunda herhangi bir fikri olmayan kişiler bu ve benzeri birçok hikayeyi defalarca okumuş dinlemişlerdir . Ancak üstteki hikayeden yola çıkarak analizi yapmak gerekirse , genelde söyledikleri ilk cümle "al hadi olumlu düşünüyorum ben işe alınıcam diyorum oldu mu alacaklar mı beni çok saçma abi" gibi bir tavır takınır .

Oysa pozitif düşünce kesinlikle böyle bir şey değildir . Pozitif düşünce sadece bir haritadır . Siz o haritayı doğru okursanız yolunuzu bulursunuz . Aksi takdirde haritanız var diye asla olmak istediğiniz yerde olamazsınız . Öncelikle amacınızın ne olduğunu cümle kurarak kendinize ifade etmelisiniz .

"Ben bu sınavı geçicem"

"Bu maçı kazanacağız"

Net bir şekilde , şüphe taşımaz bir şekilde isteğinizi dile getirmelisiniz . Bir sonra ki adımda ise peki seçtiğim bu noktaya ulaşmam için yapmam gereken nedir sorusunu yanıtlamalısınız . Başka hiçbir yan etkeni düşünmeden sadece sizin ne yapmanız gerektiğini düşünerek . Sınava girecek öğrenci hoca zor sorar mı yada şuradan sorar buradan sormaz mı diye kafa karıştırıcı etkenlerle uğraşmadan hedefinize yönlendirici yolu çizmeniz gerekmektedir . Alternatif hiçbir çözüm düşünülmeden direk çözüme odaklanılmalıdır . İşte pozitif düşünce ancak böyle gerçekleşir . Tek ve net hedeflere odaklanma ile gerçekleşir .

Ya İstiklal ya ölüm

Çanakkale geçilmez

Geldikleri gibi gidecekler

Tıpkı bunlar gibi cümleler dile getirildiği vakit , dinleyenleri de etkisi altına alan bir büyü yaratacaktır pozitif düşünce....

-Alıntı-

Back