• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pozitif olmak

ben sabahları uyanınca elimi yüzümü yıkarken ilk kendime pozitif oluyorum ki çevremdekilerlede uyum içinde yaşayabileyim.bence kendisiyle barışık olmalı önce herkes.başkalarına zaten iyi davranıyoruz ya kendimize karşı yeterince pozitifmiyiz.borçlu olduğumuz ilk kendi bedenimiz ve ruhumuz bence.

bende olumsuz şeylerden iyi şeyler çıkartmaya çalışıyorum ama zaman zamanda zorlanıyorum.hayatımda yolunda gitmeyen onca şeyin içinde güzellikler bulmak oldukça zor.en önemlisi benim pozitif olmam için eşime ihtiyacım var ama şuan uzakta ve bu çok zor bir periyot inanın.ama yinede güzel günler gelecek diyoruz ikimizde .

pozitif olmak,herşeyi çok fazla takmamak değilmi?..
ufacık şeyleri bile sorun yaptıgımızda farkedioruzki hayatı kendimize zehir etmişiz.
ama boşveer diyip geçtiğimizde..
geçen günü işyerinde bir problem oldu ve benim güne başladığım şekilden hiç ödün vermeden mutlu,güleryüzlü,enerjik olmaya devam etmem insanların dikkatini çekti.ve "ay nekadar vurdumduymazsın" diyen insanlarla karşı karşıya kaldım.ya arkadaşlar ben anlamıorum bu insanları ben anlamışmıyım yanlışımı düzeltmişmiyim,tamam.
yani orda takılıp bütün günü kendime zehir etmem somurtmam dahamı iyi..
yani anlamadığım şey herşeye ragmen yüzünüz güldüğünde mutlu göründüğünüzde insanlardan olumsuz tepkiler alıosunuz.
yani öyle bi hale geldimki artık kendim için değil başkaları için yaşıycam nerdeyse..

KURBAĞA MİSALİ...

BIR HAYAT DERSİ

GÜNLERDEN BİR GÜN KURBAĞA YARIŞI DÜZENLENMİŞ!!!

HEDEF YÜKSEK BİR KULENİN TEPESİYMİŞ...

KALABALIK ONLARI GÖRMEK VE ALKIŞLAMAK İÇİN TOPLANMIŞ.

.
YARIŞ BAŞLAMIŞ

ASLINDA KİMSE ONLARIN TEPEYE VARACAKLARINA İNANMIYORMUŞ...

VE ŞÖYLE KONUŞUYORLARMIŞ ARALARINDA ;

« BOŞUNA !!! NASIL OLSA BAŞARAMAYACAKLAR... »

KURBAĞALAR YAVAŞ YAVAŞ CESARETLERİNİ KAYBETMEYE BAŞLAMIŞLAR

YALNIZ BİR TANESİ BÜTÜN GÜCÜYLE TIRMANMAYA DEVAM EDİYORMUŞ...

VE İNSANLAR KONUŞMAYA DEVAM EDİYORLARMIŞ

« HAKİKATEN YAZIK !!! NASIL OLSA TEPEYE VARAMAYACAKLAR !... »

VE KURBAĞALAR YENİLGİYİ KABULLENMEK ZORUNDA KALMIŞLAR...BİR TANESİ HARİÇ ! O, BÜTÜN KOŞULLARA RAĞMEN DEVAM EDİYORMUŞ......

SONUÇTA, O BİR TANESİ HARİÇ, HEPSİ YARIŞI TERK ETMİŞLER... O İSE KULENİN TEPESİNE TEK BAŞINA ÇIKABİLMİŞ...

HERKES ŞAŞKINLIK İÇİNDE BUNU NASIL BAŞARDIĞINI MERAK ETMİŞ !

İÇLERİNDEN BİR TANESİ ONA YAKLAŞIP BU YARIŞI NASIL TAMAMLADIĞINI SORMUŞ...

VE GÖRMÜŞ Kİ.......

O SAĞIRMIŞ !!!

...SİZ SİZ OLUN NEGATİF DUYGULAR TAŞIMA ALIŞKANLIĞI OLAN İNSANLARI DİNLEMEYİN...

ÇÜNKÜ ONLAR SİZİN YÜREĞİNİZDE TAŞIDIĞINIZ EN GÜZEL UMUTLARI YOK EDERLER !!!!

İŞİTTİĞİNİZ VEYA OKUDUĞUNUZ SÖZLERİN NE DENLİ TESİRLİ OLDUKLARINI BİLİN...

VE HER ZAMAN POZİTİF DÜŞÜNÜN !!!

POSITIF ! a.s.

Düşünce gücümüzle hayallerimizi gerçekleştirebiliriz.
Biraz araştırır ve uygulamaya geçirirsek neden olmasın?
Güzel düşünelim güzel olsun.

:dance::teytey:kaydirigubbakcemile3:roflol:
aslında:
açmalı beynini, yüreğini güzelliklere.. güzel olacak diye düşünmeli.. güzel şeyler yaşayacağım diye düşünmeli.. kapatmamalı bütün kapılarını güzelliklere..

istersen gelir,
istersen olur..
sen kilitlersen "belirsizlik" adıyla yüreğini, beynini; sana gelmez..
sen olsan gelir misin?
kapalı kapıyı açmaya çalışır mısın?
zorlar mısın ?

güzel olan için emek veriyor isen sana gelir..
ama,
sabretmelisin.. tevekkül ederek..
en mühimi; insan psikolojisi bozuldu mu, toparlamak zor..
izin vermemelisin..

kendinin farkına varmalısın..
önemini, değerli olduğunu, özel olduğunu..
birçok kişiden daha farklı özelliklere sahip olduğunu,
insan olduğunu ve insanın dönem dönem zorluklarla karşılaşabileceğini
ve
psikolojini bozar isen kendine faydalı olmayacağını farkına varmalısın..
insan kendinin en iyi dostu ve en büyük düşmanıdır aynı zamanda..
sen kendinin düşmanı olma!!
dostu ol..
insan ne düşünür ise karşısındaki hakkında, o oranda yaşar güzellikleri..

inanıyorum ki
ve
yaşadığım kadar biliyorum ki;
insan eğer güzel düşünüyor ise karşılar onu bütün güzellikler.. kucak açar kendisine..
sahip olduğu, yüreğindeki güzellikler gibi..

şimdi vakti ve zamanıdır güzel düşünmenin, emek vermenin ve tevekkül etmenin..

.A l ı n t ı

İnanın ben hayata pozitif bakarım.Ama en basitini söyleyeyim,eşim bana çok umursamaz bir yapıya sahipsin der.
Gittiğim her yere neşe saçtığım söylenir.
Bu halimden de çok memnunum..............
Bir kişi diyeez ki "seni bu gün asık suratlı gördük!......"

Pozitif İmgeleme

------------------------------------------------------------------------------

Pozitif düşünmeye ve pozitif imgelemelerde bulunmaya başladıktan sonra, hayatımızın da o yönde degiştigini görebiliriz.
Pozitif imgeleme, sahip olmak istedigimiz herhangi bir şeye ya da duruma, zaten sahipmişiz gibi güçlü bir şekilde düşünmektir.
Kullandigimiz kelimeleri ve evrene yolladığımız cümleleri daha dikkatli seçersek, evrenden bize yansıması da o kadar kolay olacaktır.
Pozitif imgelemede basit, sade, kısa ve o an içinde oldugunuz zamanı kullanacağınız cümleler kurmak gerekir.
Kurdugunuz cümleler önce sizi iyimser duruma getirecek, düşünce kalıplarını ve diğer insanlarla olan irtibatınızı düzeltecek şekilde auranıza yansıyacak, beyninizin atomlarına kadar işleyecek ve düşünceleriniz artık bu yönde otomatikman akmaya başlayacak.
İlk başlarda anlamsız ve manasız geliyor insana, ama her zaman yeniye karşı tepkiler oluşabilmektedir. Her yerde ve her insanda. Zamanla beyin bunu kabul etmeye ve o şekilde imgelemelerde bulunmaya başlıyor. Önce kendinize sonra başkalarına yardımcı olmaya başlıyorsunuz.

Genelde şöyle dua ederiz ya da istekte bulunuruz:
"Allahım neden bu benim başıma geldi. Allahım ne olur kurtar beni bu durumdan"
Ama biliyoruz ki kimse bizi kurtarmayacaktır.
Bunun yerine
"Bu yaşamı ben seçtim ve her şey istediğim gibi oluyor."
"Kendi hayatımı yönetiyor ve yönlendiriyorum"
"Herşey yolunda"
Evet biraz zor olacaktır, hatta saçma gelecektir. Ama siz evrene pozitif bir enerji yollayın, bakın enerjiniz yükseldikçe, enerjisi yüksek seviyeli şeyleri kendinize çekmeye başlayacak, hayatınız yavaş yavaş değişecektir.

En çok
"Allahım neden kilo alıyorum ben, su içsem yarıyor, ömür boyu aç mı kalacağım? Zayıflayayım ne olur?" da diyoruz.
Ama
"Kendimi olduğum gibi seviyor ve takdir ediyorum"
"Sağlıklı besleniyorum, sağlıklıyım ve huzurluyum"
"Bedenim, sağlıklı, zinde."
"Sağlıklı besinler yiyorum."

Genelde maaşımızdan yakınırız ve
"Allahım ne olur borçlarımı ödemede bana yol göster." "Allahım ne olur daha çok para kazanacağım bir iş istiyorum" "Biraz maaşım artsa ne olur sanki" gibi dualar ve sitemlerde bulunuruz.

Oysa evrene şöyle bir mesaj yollasak, pozitif imgelemede bulunsak:
"Para bana geliyor" "Para bana akıyor"
"Daima açık ve net bir iletişim kuruyorum" "Bolluk ve bereket içindeyim"
"İşimi seviyorum"

Pozitif imgelemede cumlemiz şimdiki zamanda olacak.
Kısa ve net anlaşılır olacak.
Olumlu olacak. İstedigimize sahip oldugumuzu belirtecek.
Yani istemeyecegiz yalvarmayacağız, ve gelecek fiili kullanmayacağız.

"Keşke sabahları erken kalkabilsem" yerine "Artık her sabah zamanında ve enerji dolu olarak uyanıyorum." diyelim. Zamanla beynimiz, daha az fakat daha kaliteli uyku uyuyacak ve sabahları zinde kalkacağız.hihoyyyt

Alıntı

hihoyyyt Başarmak ve mutlu olmak için...
« :
--------------------------------------------------------------------------------
Uzmanlar, sürekli olumsuz düşünen, bir işe başlayacağı zaman (başarabilir miyim) kaygısı yaşayan ya da her an kötü bir şey olacakmış gibi tetikte bekleyen insanların mutluluğu yakalamasının zor olduğunu söylüyorlar.

Kişinin karakterinden kaynaklanan olumsuz düşüncelere bir de çevresindekiler eklendiğinde sorunun içinden çıkılmaz hal aldığına işaret eden uzmanlar, "Etrafına negatif enerji saçanlardan uzak durun. Aksi takdirde umutsuzluk ve güvensizlik hayatınızı karartabilir. Etrafına negatif enerji saçan insanlar için kullandığımız iki sözcük vardır. Zehirli insanlar ve düş yıkıcılar" diye uyarıyor.

Mutlu ve başarılı bir yaşam için...

Çevrenizdeki olumsuz insanlardan etkilenmemenin bir yoluda size esin
kaynağı olabilecek, pozitif kitaplar okumaktır. Bu kitaplar size dünyanın
en güzel mucizesi olduğunuzu, düşlerinizi gerçekleştirebilecek gücünüz
olduğunu anlatacak, en önemlisi bunları gerçekleştirmek için ne yapmanız gerektiği konusunda yol göstereceklerdir.

Neşeli, başarılı, iyimser, istekli, olumlu düşünen bir kişi olmak istiyorsanız, bu özelliklere sahip kişilerle bir arada olun. Sürekli öfkeli, üzgün, yaşama ve olaylara olumsuz bakan insanlarla birlikte olursanız, ne kadar iyimser, neşeli, başarılı da olsanız bir süre sonra bu nitelikleri kaybetmeye başlarsınız. Size, gereksinim duyduğunuz desteği verebilecek kişilerle birlikte olmaya özen gösterin. Eğer bu olumsuz kişilerin bir kısmı asla yaşamınızdan çıkartayamayacağınız aile yakınlarınız, sık sık görüştünüz kişiler ise ne zaman size (Bunu asla yapamazsın) ya da benzeri sözler söylerlerse içinizden art arda (Evet, yapabilirim) deyin. Bu kesinlikle işe yarayacaktır. :dance::teytey:

alıntı

lerencim cok guzel bi konu acmissin tesekkurler.pozitif dusuncenin hayatimizda cok onemli oldugunu biliyorum bi kac ay oncesine kadar cok pzitif olmaya calisiyordum ve hersey istedigim gibi gittikce ben kendimi daha bi ozel daha bi guzel ne bileyim hersey cok guzel gidiyordu ve ne olduysa birden bire isler tersine dondu bazi sorunlar yasadim ve hala yasiyorum ve simdi dusunuyorumda ne oldu diye aslinda simdiki yasadigim sorunlar daha onceden dusundugum korkularimdi evet sonunda korktugum basima gelmisti simdi artik herseyi daha iyi anliyorumki dusundugumuz hersey sonunda gelip bizi buluyor bundan sonra artik daha dikkatli olacam

Pozitif düşünmeyi son yıllarda öğrendim desem doğrudur.
Yüzde Yüz Düşünce adlı kitabı okuduktan sonra hayata bakış açım değişti.
Şimdi daha olumlu,daha pozitif düşünüyorum.
Aslında ailelerimizde yetiştiriliş şeklinin bu konuda önemli olduğunu düşünüyorum.
Benim çocuklum zamanım hayata, negatif bakarak geçmiştir.
Bu durumda annennemin ,annemin etkisi hayli yoğun olmuştur.
Bunun dezavantajını ,evliliğimin ilk yıllarında eşime hatalı davranışlarımla gördüm.
Şimdi çocuklarımada olumlu bakmaları konusunda uyarıyorum.İnş pozitif olmayı beceredebilirler.
Pozitif olmak insanı hayata bağlıyor,huzulu olmasını sağlıyor.
Pozitif dolu günler,yıllar ....

Pozitif insanları çok severim,bende pozitif biriyim aslında....Birşeyin farkındayımki negatif insanları sık görünce,onlardan çok etkileniyorum.....Bir bakıyorum negatif suratsız,olumsuz bi insan olup çıkıvermişim...Sağır kurbağayı çok denedim,çok başarılı oldummm......
İyi düşünelim,iyi konuşalım iyi şeyler olsun değilmi??
SEVGİLERİMLEE

pozitif_enerji.jpg

bende pozitif olmayı son yıllarda öğrendim
önceden ufacık şeyleri sorun yapardım kendimce büyütürdüm
şimdi düşünüyorumda değmezmiş boşu boşuna kendimi üzmüşüm
şu an öyle değil beni üzecek insanlardan uzak duruyorum
negatif insanlardan uzak duruyorum zaten sıkılıyorum
öyle insanlarla beraber olunca
hayatta iyide kötüde şeyler vardır herkes yaşadığı acıyı sıkıntıyı bilir ama
olan olmuştur yaşanan yaşanmıştır bunu tekrar tekrar dile getirip hem kendini hem başkasını üzmenin
anlamı yok bence
her zaman pozitif birazda gamsız olmak sağlık açısından çok önemlidir bence
bende herkese pozitif insanlarla pozitif dolu günler diliyorum
sağır kurbağa olmak iyi fikir teşekkürler

pozitif olmak güzel bişey...fakat ben ne kadar istesem de içimdeki karamsarlığı atamayanlardanım...bi sürü kitap okudum bi sürü makale okudum bu konuda ...olmuyor...yapı meselesi sanırım:kahve:

evet bunun yapıyla çok alakası var. ama buna rağmen mutsuz görünmemden hoşlanmayan ve sevimsiz bulanlara inat gülümsüyorum. ve pozitif insanlarla bir arada olmaya çalışıyorum. en azından akraba ya da arkadaş olsun bir kişi seçtim kendime onu örnek alıyorum. çünkü o kadar barışık ki hayatla, ben de ister istemez çekim alanına giriyorum. kaydirigubbakcemile

İsteyen her insan pozitif olmayı başarabilir. Benimde 2 yıl önce ilgimi çekti. İstersek doğru enerji ile
kendimizi daha iyi hissedebilir ve hayatımızı güzelleştirebiliriz. Bu konuda öğrendiğim herşeyi
etrafımdaki insanlarla paylaşarak-sürekli pozitif enerji hakkında konuşarak kişiliğime yerleştirmeye
başladım. Yakınlarım bendeki değişimi yadırgasa da - inanmayan görüşler olsa da - yeni bilgilerimi
yaşam tarzıma yerleştirme kararımdan vaz geçmedim. Negatif düşüncelerimi baskı altına alarak
pozitif enerjimi açığa çıkarmaya başladım. Eksiklerim olsa da -2 yılda katettiğim yol inanılmaz.
Çoğu insan pozitif düşünceyi-sihirli bir değnek gibi görüp-hemen hayallerine kavuşmayı bekliyor.
Olmayınca da bunun bir saçmalık olduğunu kabul ediyor. Oysa pozitif enerjiye yoğunlaşan insanların
hayatında fazla bir değişiklik olmasa da olaylara bakış açısı değiştiğinden.Daha önce stres yaşadığı
bir duruma-pozitif bakabildiği için stres yaşamadığı gibi bu durumu avantaja çevirebiliyor.
Pozitif düşünerek-pozitif konuşarak-pozitif bakarak yaşamaya devam ediyoruz. Hayat yolunda bizi
çok güzel sürprizlerin beklediğine inanıyoruz ve başımıza gelen herşeyi bizim için en hayırlısı budur
diyerek karşılıyoruz. Hepsi bu kadar işte. Yolumuz yıldızlarla dolu -sadece çakıl taşlarına bakarsak
yıldızların bize gözkırptığını göremeyiz. Çakıl taşlarının üzerinden atlayıp yıldızları toplayalım.
hihoyyyta.s.:teytey:

Back
X