Posetten virüs bulaşır mı

Poşetleri eve gelir gelmez atıyorum, yeşillikleri sirkeli suda bekletiyorum, marketten gelen herşeyi yıkayıp kaldırıyorum. Yıkayamayacağım şeyleride balkonda havalandiriyorum
Poşetten geçmesi için pozitif üstüne hapşırmasi veya dokunması lazim. Ama yinede bir risk var tabiki.

koskoca bir sülale(!) doktor ve bu doktorla sebzeleri sabunla mı yıkayın dedi. Peki tamam.

Hiç dışarı cıkmadım alışveriş posetinden geçti diyince korktum biraz teşekkür ederim
ya ben bu posetten paketten amlajdan bulasma olayina tamamen supheli bakiyorum ki ben herseyi yikayan bir insanim hala.
yani paketten posetten bulasmasi icin birinin gelip o urunu yalamasi oksurmesi hapsurmasi falan gerekiyor bence.
ben cok titizdim virus konusunda benimle konusan akrabalarim ay hic bi yere gitmiyoruz bilmem ne duyarli insan kasintiligi yapiyordu
hepsi viruse yakalandi duyuyorum ki hergun bir gunde kahvaltidalarmis gitmeyrn gelmeyen yok yani rmin olun

koskoca bir sülale(!) doktor ve bu doktorla sebzeleri sabunla mı yıkayın dedi. Peki tamam.
Konuyu saptırmayalım. Pişen sebzeleri neden dezenfekte edeceksiniz? Karpuz, kavun, portakal, salatalık, domates kabuğunu soyacağınız ürünler. Benim halam bizzat enfeksiyon bilimleri prof ü. Bizzat uygulamaktadır. Koskoca bir yaz denize girmedi. Bu bir seçimdir. Beğenmezsiniz yapmazsınız.

Denize girmemek için prof olmaya gerek yok ki. Koronanın ciddiyetini bilen her yurdum insanı (bknz: işçi , gorson , çifçi , hemşire , öğretmen ve hattaaaaaaaa proflar bile) zaten denize gitmedi hemde koooskoca bir yaz. Neyse herkesin doğrusu kendine.

Doğru, gitmediği için sahiller doldu taştı zaten. Sonra yaz sonu büyük şehirlere dönüşte rakamlar patladı. Siz de haklısınız.

Beni zaten bu el yıkama takıntısı mahvediyor hakim olamıyorum kendime

bir daha oku bütün sülalesi doktor olan arkadaşım Zira kaçırdığın bir iki kelime var
Iletişim seviyeniz tam kendinize uygun. Size yanıt vermeyeceğim.
bir daha oku bütün sülalesi doktor olan arkadaşım Zira kaçırdığın bir iki kelime var
Emredersiniz. Iletişim seviyeniz tam kendinize uygun. Size daha fazla yanıt vermeye lüzum goremedim

Hanfendi bütün sülalem dr. Emin olabilirsiniz ki neyi ne şekilde yapacağımızı gayet iyi biliyoruz.
Sülalendeki doktorlar sabunla mı yıkayın diyor Allan aşkına. Akıl var mantık var.. Konu sahibi Tv de o kadar konuşuyorlar poşetten bulaş çok çok düşük diye. Poşetten veya market ürünlerinden o kadar kolay bulaşacak olsa herkes bu virüsü geçirip atlatmş olmalıydı.. Ben meyve sebzelerimi evde ayrı ayrı poşetleyip dolaba yerleştiriyorum tüketeceğim zaman yıkayıp sirkeli suda bekletiyorum öyle tükekiyorum.
Paketmi ürünleri de yıkayıp dolaba öyle yerleştiriyorum.. Paketli oldukları için sabun ile yıkıyorum.. poşetleri de yıkayıp dışarı asıyorum sonra kaldırıyorum..

Onlar sayilmaz o kahvaltilar hepsi bir ev sayiliyor aa lutfen

Bence bulasır. bana iş yerimden bulaştı. iş yerinde pozitif olan 2 kişiyle tek bağlantım masama her gün bıraktıkları satış kağıtlarıydı.
kısacası kağıttan virüs kaptım. poşetten de bulaşır. üstlerine hapşurup öksürüyorlardır bilemeyiz

Denize girmek girmemek bir secimdi ben girdim iyot ve d vitamini acisindan daha faydali oldugunu dusundum ama ne onceki senelerde ne bu yil kimseyle dipdibe denize girmedim denize girmek bence saglik icin gerekliydi

Tabi ki bulaşır. Dışardan gelen her şeyi yıkıyorum,yıkanamayacak paketli ürünse çay paketi vs gibi,dezenfektan sıkıyorum. Boş poşetleri balkona koyuyorum bir gün duruyor.

Iletişim seviyeniz tam kendinize uygun. Size yanıt vermeyeceğim.
Emredersiniz. Iletişim seviyeniz tam kendinize uygun. Size daha fazla yanıt vermeye lüzum goremedim
Yanıt vermeyeceğim derken bile 2 kere cevap vermeniz de pek bir ironik olmuş. Kültürlü ailenin sebzeyi sabunla yıkayan elitimsi kişisi. ilahi çok yaşayın güldürdünüz sabah sabah. Ama inanın sizin gibi zatımuhteremin cevap vermemesine ne kadar üzülmedim anlatamam size.
Neyse NOKTA

Bu arada koronadan öncede aldığım ürünleri yıkayıp dezenfekte etmeden yerleştirmezdim.Kaç kişinin kirli eli değiyor,üstüne öksüren hapşuran nerden bilicez. Onları taşıyan eller yıkanıyor mu acaba
Korona da farklı olarak kolonya ve dezenfektan sıkıyorum artık.

Kuzenim Avusturya da covid servisinde doktor. O hiçbir paketi yıkamadığını bir şey olmayacağını söylüyor. Bende hiç yıkmam marketten aldığım paketli gıdaları hiçbir şey olmadı bugüne kadar

Çok haklısın canım yiyceğim zaman sirkeli suda bekletiyorum ama işte OKB rahatsızlığım yüzünden çok düşünür oldum

Tamam işte yazacaginiz en son yerlerden biri burası.

Kimisi sabunla yika der, kimisi çamaşır suyu ile .

Çok açık söylüyorum, bu tür tedbirler hastalıktan başla bir şey getirmez.

Virüsün aktif olması için belli bir zaman içinde vücutta vuku bulması lazım.

Hele elinizi ağzınıza götürmezseniz sizi bulması mümkün değil.

Evet 20 saatte olsa oraya baktıklarında bir virüs görünüyor ama hasta etmez orada görünen her neyse .

Bu yüzden size yazdım ki, virüs için değil her zaman ki gibi zirai kalıntılar için karbonatlı / sirkeli suda bekletin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…