Posetten virüs bulaşır mı

Marketten gelen tüm paketli ürünleri dezenfektanla siliyorum. Meyve sebzeyi temiz poşete aktarıyorum, kullanacağım zaman sirkeli suda bekletiyorum. Poşetleri doğrudan çöpe atıyorum.

Damacana suyu bir süre kapının dışında bekletip sonrasında dezenfektanla temizleyip içeri alıyorum.

Mecbur değilsem sokağa çıkmıyorum. Zaten evden çalışıyorum. Bütün ihtiyaçları online sipariş ile hallediyorum.

Eşim ördek gibi her akşam iş dönüşü duşa giriyor. Bütün kıyafetlerini her gün ya yıkıyorum ya da kurutmada havalandırıyorum.

Korunmak için başka ne yapılabilir bilemiyorum

eve girerken poşetleri kolonyalıyorum - fısfıs şeklinde olanlarla çok pratik
poşetleri direkt balkona koyuyorum
peynir vs gibi hemen dolaba girmesi gereken ürünlerin paketlerini de kolonyalayıp kaldırıyorum
diğerlerini birkaç saat balkonda havalandırdıktan sonra yine paketleri kolonyalayarak içeri alıyorum
sebze ve meyveler zaten her zaman sirkeli sudan geçmiştir bizim evde, aynı usul devam ediyor
bunun dışında kolonyam her zaman yanımda, apartman-araba-vb yerlerde kapı açacaksam kulba kolonya sıkıp tutuyorum sonra ellerimi de kolonyalıyorum
iş yerinde de ellerimi sabunlama-alkollemeye dikkat ediyorum
geçen hafta şirket antikor testi yaptırdı, sonuç negatif
kadınlarda geçmiş 4-5 ay, erkeklerde geçmiş 3 ay değerlendirilmiş oluyor bu testle
yani bu mevzu çıktığından beri bulaşmamış bana desem yeridir

sürekli düşünmek ve strese girmek bağışıklığı düşüren en önemli faktördür
beslenmeden önce stresi kontrol altına almak gerekir
evet bulaş hızı çok ancak önlemi 80 derecelik bir kolonya yada su-sabun kadar basit

Bununla ilgili bir arastirma vardi gecen gormustum birseyden gecme durumu cok cok düşükmüş. Covidli hastalarin kullandigi solunum cihazında bile cok az oranda cikmis viruse dair bulgular. Ancak biri posetin üzerine hapşırır, tükürür. Sizde öyleyken ellerseniz sonra da elinizi agziniza burnunuza sokarsaniz bulaşır. Bu da biraz zor. Yoksa covidli biri posete dokundu bende ayni posete dokundum covid oldum falan yok öyle birşey.

Lütfen haddinizi aşmayın. Corona süresince biz yemedik, yemeyi de düşünmüyoruz. Siz kimdiniz ki benim bilgimi eleştiriyorsunuz? Beğenmezseniz uygulamazsınız.
Hanımefendi neden insanlara çıkıyorsunuz? Neticede çevrenizdeki insanlar doktor, siz değilsiniz. İnsanlara şunu yemeyin bunu yemeyin diyemezsiniz, doktor bile hastasını görmeden öneri veremiyorken siz konu sahibinin 2 3 paragrafını okuyarak mı ye yeme diyeceksiniz? Hayret birşey.

Sabunlu su mu masumlar apartmanı safiyeye bağlamışsınız gerçekten sabunlu suyla sebze meyve yıkanır mı zehirlenebilirsiniz
aynen bende onu diyecektim Safiye'ye bağlamışsınız diye B bluebeauty
yaptığınız çok zararlı gerçekten

bir uzman da sadece su bile yeter dedi
zaten hep diyorlar ya YEMEKLERDEN geçmiyor diye
mideden yayılacak bir rahatsızlık değil bu
ben dıarda da evde de yemek yediğimde ellerimi ağzımı iyice sabunluyorum
Allah a emanet

OKB liyim diye bir insanı iyice tedirgin etmeye gerek var mıydı?

Hanfendi bütün sülalem dr. Emin olabilirsiniz ki neyi ne şekilde yapacağımızı gayet iyi biliyoruz.
Ben daha hiçbir uzman dr dan yedıklerınızı sabunlu suyla yıkayın dedıklerını duymadım. Paketlı gıdaların dısını yıkasanız neyse de biberleri domatesleri falan sabunla düşünemedim şuan neyse siz devam edin ne diyim

Buna çok sevindim canım

Canım bütün konuşmaları dinliyorum çok da arastırırım ama çevremde bi kaç kişi siparişlerimiz kapıya geldi hiç dışarı cıkmadık posetten bulaşmıştır diyen çok oldu o yüzden kime inanacagımı şaşırdım artık

Paketli ürünleri silerim ama meyve sebzeyi hiç öyle yapmıyorum arkadaş beni çok korkuttu ya zaten OKB rahatsızlığım oldu koronadan sonra sürekli tetiklieyip duruyor beni birde arkadas öyle diyince korktum elimde değil rahatsızlığımdan dolayı

Fahrettin koca'nın ve tüm bilim kurulu üyelerinin bize asls vermedikleri tüyolardan biri bu kıymetini bilmek lazım dünya bilmiyor tr bilmiyor fakat hanımefendi ve dr akrabaları kendini sebzeleri sabunlu suyla yıkayarak koruyor. Böyle birşey olsa eminim halktan olan insanlara da acıklama yaparlardı dıye dusunuyorum

virus bir cok alanda yasayabilir, ama yuzeydeki virus size zarar vermez, icinize girmesi gerekiyor hastalik yapmasi icin.
o yuzden siperlikli maske ile agiz burun ve gozler korunmasi oneriliyor.
Elinizi de yikayacaksiniz. Elinizi yuzunuze gozunuze degdirmeyeceksiniz.
bu kadar.

aldiginiz urunleri de bir sure bekletirseniz sorun kalmaz.

ayrica herseyi camasir suyu ile yikayan arkadaslar koronadan kendilerini kurtarip baska hastaliklara merhaba dediklerinin farkindalar mi ???

saglik bir butundur,
korona olmamak tek bir saglik olcutu olabilir mi hic.

Hiç mi dışarıla çıkmamışlar hiçç. İşe gitmek falan hiç mi olmamış ? Veya gelen ? Gerekli tedbiri alınca birşey olmaz yiyecekten balışmaz eğer yıkamadan tüketirseniz tabiki sıkıntı.. Poşete dokunup ellerini ağızlarıne mı götürmüşler.. Dikkatsizlik onlarnki zaten.. market eşyaları gelir alırsıh ellerihi yıkarsın yıkanacakları yıkarsın yerleştirilecekleri yerleştirirsin sonra tekrar ellerini yıkarsın

Arkadaşlar bi arkadaş posetten virüs bulaştı demişti. Posetten veya paletli gıdalardan virüs bulaşır mı??
Yazılanların birazını okudum da çoğu saçma geldi bana yeşillik tüketmeyin diyen bile var biz aldıklarımızı boş bir odamız var kalorifer de yanmıyor o odada bir iki gün yada daha fazla bekletiyoruz kullanmadan önce de ambalajlı ürün ise ambalajları yıkayıp tüketiyoruz yeşilliklerde aynı bir gün bekletiyorum sonra sirkeli suya koyup bir süre de öyle bekletiyorum güzelce yıkayıp suyunu süzdürüp dolap poşetleri ile dolaba koyuyorum size de tavsiye ederim

en önemli kısım eli ağza, burna götürmemek zaten
illa ki bir sürü yere dokunuyoruz. ama yüzümüze dokunmadan önce elleri temizledikten sonra risk yok.

virüs deriden bulaşmıyor. covidli yeri elledim bulaştı diye bişey yok. elinizi yüzünüze götürmeyin temizlemeden yeterli.
bir de elbette insanlarla yakın mesafeden maskesiz konuşmayın. damlacıklar vasıtası ile bulaşıyor zira.

Kuzum belirli yuzeylerde belirli surelerde kaliyor netten bak uzmanlar yazmis bunu bilmek icini rahatlatir

aldığınız şeyleri 1 gün dışarda bekletin kimse dokunmasın zaten gıda ile koronavirüs bulaştığı gözlenmemiş deniyor ki 1 güne zaten çoğu ölür hastalık yapacak kadar kalmaz. bir de şöyle düşünün mide asiti öldürüyor o virüsü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…