Posetten virüs bulaşır mı

Anladım. Başınız sağolsun. Yüzeyi pütürlü olan ürünleri yemeyin. Yeşilllik yemek zorunda degilsiniz. Kuruyemis yiyorsanız yeniden kavurmadan yemeyin. Pastaneden urun almayın. Örneğin düz yüzeyden dezenfektanla silinerek giderilen virüs, yün kazaktan gitmiyor. Çünkü kendine has dokusu var.

Sabunlu su mu masumlar apartmanı safiyeye bağlamışsınız gerçekten sabunlu suyla sebze meyve yıkanır mı zehirlenebilirsiniz
Hanfendi bütün sülalem dr. Emin olabilirsiniz ki neyi ne şekilde yapacağımızı gayet iyi biliyoruz.

Şimdide bunu takarım kafaya yğn kazak vardı üzerimde bidaha giymem herhalde

Hanfendi bütün sülalem dr. Emin olabilirsiniz ki neyi ne şekilde yapacağımızı gayet iyi biliyoruz.

Sulalenizdeki doktorlar yesillik yemeyin mi diyor Ki yesillik yemek zorunda degilsiniz diye oneri verebiliyorsunuz.

Konu sahibi bende okb var diyor. Bir cogumuzda okb yokken olabildigince dikkat ediyoruz ve okb.li birine karsi asilsiz bilgiler veriyorsunuz.

Şimdide bunu takarım kafaya yğn kazak vardı üzerimde bidaha giymem herhalde
Daha neler artık. Kendi kazağınızı niye giymeyeceksiniz anlamadım? Bu yapilan deney, satın aldığınız yeni urun için geçerli. Mağazadan ürünü satın aldınız. Deneniyor onlar. Yıkamadan giymeyin, hepsi bu.

Lütfen haddinizi aşmayın. Corona süresince biz yemedik, yemeyi de düşünmüyoruz. Siz kimdiniz ki benim bilgimi eleştiriyorsunuz? Beğenmezseniz uygulamazsınız.

Canım peki onlarda ne kadar uzun kalıyor, birde yeşil salata derken neyi kasteddin korktum şimdi

Yapmayın lütfen , zirai ürünlerin temizlenmesi için ya sirkeli ya karbonatlı suda bekletin , ölür gider.

O kadar suyu virüs dayanır mı ?

Vücut bulması zaman etkisini kaybeder.

Yani virüs için değil zirai urunler için yıkayın . Psikoloji herşeyden önemli.

Evet bilmem kaç saat kalır ama hasta etmez.

Bu sadece Corona için değil her virüs bakteri için geçerli. Yıllardır nelerle iç iceyiz.

Okb beni mahvediyor zaten , bitmek bilmeyen takıntılar üzerine birde panik atagım tutuyor tamam o günüm zehir oluyor artık tedaviyle bile geçmeyen takıntılarım özellikle el yıkama ve dokunamamak, hergün ağlıyorum hiç bir yere dokunamıyorum sürekli el yıkıyorum o da yetmez gibi hemen dışa kapatıyorum kendimi çok zor hayat bana , artık neye nasıl inanacagımı şaşırdım, yakın zamanda amcamı kaybettim koronadan o yüzden ince eleyip sık dokur oldum herkes bir şey diyor anlamıyorum: ( aldıklarını yiyesim bile gelmiyor şimdi

Lütfen haddinizi aşmayın. Corona süresince biz yemedik, yemeyi de düşünmüyoruz. Siz kimdiniz ki benim bilgimi eleştiriyorsunuz? Beğenmezseniz uygulamazsınız.

Lutfen haddimi tam olarak nerede astigimi gosterir misiniz? Siz yesillik de yemezsiniz, cilek de yemezsiniz ama bunlar dogru bilgilermis gibi sulalem doktor diye yazarsaniz elestiriye de acik olmalisiniz.

Butun doktorlar bagisikliginizi guclu tutun ve iyi beslenin derken siz beslenmeyin diyorsunuz saka gibi :) sabunlu su ile sebze dezenfekte etmeyi oneriyorsunuz:)

Çok haklısın canım yiyceğim zaman sirkeli suda bekletiyorum ama işte OKB rahatsızlığım yüzünden çok düşünür oldum

Siz beğenmediniz diye bilimsel gerçekler değişmiyor. Mesleğiniz ya da eğitim düzeyiniz nedir bilemiyorum. Onun için ben sizin gibi haddimi aşmayacağım. Lütfen akademik camiadan birini eleştirirken elinizdeki verinin akademik kaynaktan gelip gelmediğini tartın. Ayrıca dil biliyorsanız, lütfen akademik makaleleri indirin (henüz Corona üzerine Turkce yeterince yayın yapılmadı) ve yayın takibi yapın. Halktan kimseler de çoğuna olmasa da bir kısmına erişebiliyor.

Canım öncelikle sakin olalım çünkü evham vesvese herseyi tetikliyor tabikiide tedbirimizi alcaz biz ciktigindan beri söyle yapıyoruz çok şükür elhamdülillah bi sıkıntı yasamadik sebze gibi marketten aldigim yiyecekleri balkon gibi açık ortamda 2 3 saat havalandirriyorum sonrasında kullanacagim zaman normal bol su ile güzelce yikiyorum sirkeydi sabundu daha neler aldığım domatesi biberi sabunlu suda yikadigimi dusunemiyorum evhamli olmayin tedbir bizden takdir Allah'tan dua edin her daim Rabbim cumlemizi bu illetten korusun.

Amin canım çok teşekkür ederim

Doktor dediyse tamamdır

Covid'ten once de disarda eldiven takardim, sacimi hastanelere,kapali yerlere girerken kapatirdim, hic 1 seye dokunmazdim, yanimda kim varsa (annem,esim,ablam vs.) onlara aldirtirdim. Kisin toplu tasimaya binmezdim. Arabami her kullanmamdan once silerdim.Hic kimseyi opmezdim, sarilmazdim.Sebze ve meyveleri once sabunlu suyla yikayip sonra sirkeli suda bekletirdik.Disaridan aldigim herseyi (giysi,toka,makyaj cantasi vb.) yikardim.
Su an insanlara bakiyorum 9 ayda hijyenden sikayet etmekteler.Oysaki ben hayatim boyunca boyle yasadim.Icim boyle rahat ediyor,boyle mutluyum.(Arada sinirlerim yipraniyor mu evet) Bu 1 hastalik vs. Degil bence disarisi ve insanlar maalesef ki cok pis,ama yine de sukrediyorum 1 Hindistan,Pakistan degiliz her ne kadar olma yolunda olsakta.
Degisen tek sey posetleri balkonda min. 1 hafta bekletip evde oyle kullaniyoruz.
Eskiden hijyen konusunda beni elestirip kiran insanlarin simdi benim gibi yasamasi hosuma gitmiyor da degil ama sanirim herkes kaldiramiyor.
Eger kolaylikla bulasmasaydi mantiken galaximizde bu kadar insan enfekte olmazdi.Cok kolay bulastigi kesin.

Sabun falan değilde sirkeli suda bekletmek daha mantıklı ben öyle yapıyorum dışarıdan gelen poşetleride atıyoruz kullanmamaya çalışıyoruz sirkeli suyla ya silerim ya da sirkeli suda bekletirim hastalığınız gerçekten çok zor bende de sürekli el yıkama takıntısı var bazen yeniyorum bunu bazen aşırıya kaçıyor bunu sadece yaşayan bilir çok zor gerçekten. Allahım hepimizin yardımcısı olsun inşAllah

Hayir bulasacagini dusunmuyorum marttan beri boyle yasamadim sebze meyveyi sabunlamadim daha neler kendi kendimi niye zehirleyeyim ay bundan yemeyeyim demedim bagisikligimi guclu tutmaya calistim bu hafta ... yemedim dedim
Gozgore gore bazi seyleri daha dikkatli yasadim kapali alanda kafede oturmadim kimseye sarilmadim toplu tasima mecbur kullandim calistim yeri geldi sosyallestim
Moral herseydir moralinizi yuksek tutun c vitamini onemlidir kisin balik onemlidir bolbol yiyin
Ben hastalanmaktan cok bulastirmaktan korktum
Su an hastayim. 15 gun once is yerimde cikti
Oyle sacma bir surectiki tablo net oldugu halde test yapilmadi sizi uzmemek adina yazmayayim
Sonra pozitif cikinca resmen rahatladim
Cunku elimde veri vardi ve bulastirma korkum kalkmisti
Kendi ailemle gorusmedim sifir risk
Iyiyim hafif gecirdim bence sansliyim
Lutfen moralinizi yuksek tutun ve korkmayin

Bu arada su en onemlisi su an cayir cayir harcadigimiz sulari bulamayacagiz
Bunu cok onemsedigim icin kendime hakim olup abartmaktan hep kactim
Camasir suyuda cigerleri bitirir onuda kullanmayi sevmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…