• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pos cihazı meselesi

Anlayamadım, şirketle alakanız yoksa nasıl borçlardan sorumlu oluyorsunuz? Kefi mi oldunuz ki acep? :KK57:
ama imza atmadım imzasız kefil olma durumu nasıl olurki. referans dediler. ben zaten söyledim vazgeçmek istiyorum.hani adım silinsin gözükmesin boşanma aşamasındayım dedim arıcaklar bakalım.borçlardan sorumluysam o zaman gelirini de almam lazım. o dükkandan gelen geliri de almıyorum. 1 tl sini bile almadım o dükkanın banane. ödesin sorumsuz zaten duyduğuma göre açmıyormuş dükkanı sağdan solda geziyor.

Bankacı olarak yazıyorum artık eskisi gibi ıslak imzalı talimatlar yok ürün satisinda, kimlik onay kodu ile işlem yapılıyor muhtemelen poslar ile ilgili sizin üzerinizden süreç başlatılmıştir. Prosedurde yasaldır bu yüzden sorunun ne olduğunu öğrenmek için bankaya mutlaka cevap verin. Sonra yazılı ihbar ihtar vb gelebilir. Bilginize,

Bankacı olarak yazıyorum artık eskisi gibi ıslak imzalı talimatlar yok ürün satisinda, kimlik onay kodu ile işlem yapılıyor muhtemelen poslar ile ilgili sizin üzerinizden süreç başlatılmıştir. Prosedurde yasaldır bu yüzden sorunun ne olduğunu öğrenmek için bankaya mutlaka cevap verin. Sonra yazılı ihbar ihtar vb gelebilir. Bilginize,
peki dükkan onun üzerine ama benim üzerimden nasıl olabiliyor.benim dükkanda adım bile geçmiyor. zaten ödeme ile ilgili aradıklarında eşimi istediler. bende onun telini verdim. niçin aradınız dedim borcu varmış. bende işte kimlik durumu filan anlattım bende hani o ödemezse ben de sorumlumuyum dedim evet ödemezse sizin ödemeniz gerekiyor dedi yani kefil gibi bişey mi acaba. ama bana eş kişisi kefil oluyosun demedi. o zaman kandırmış yani düpedüz.

Eğer öyleyse konu sahibesi hemen vergi dairesine gidip şirketi kapatmalı, POS cihaziını da şirketi arayıp iptal etmeli.
Öyle canım,zaten şirket kapanışı verilirken,(muhasebecisi vardır mutlaka şirketin ama arkadaş bilmiyordur)Muhasebecisi yönlendiriyor o süreçte.Görevli servisten yetkili kişiyi arayın,posu sıfırlatın diyor süreside var bunun.Ama muhasebeciyi bilmiyorsa ex eşine sormalı,yada bizzat kendi gidip kapanış dilekçesi vermeli.Daha sonra pos için onu arayan kişilere durumu iletip pos iptalini yapmalı.

peki dükkan onun üzerine ama benim üzerimden nasıl olabiliyor.benim dükkanda adım bile geçmiyor. zaten ödeme ile ilgili aradıklarında eşimi istediler. bende onun telini verdim. niçin aradınız dedim borcu varmış. bende işte kimlik durumu filan anlattım bende hani o ödemezse ben de sorumlumuyum dedim evet ödemezse sizin ödemeniz gerekiyor dedi yani kefil gibi bişey mi acaba. ama bana eş kişisi kefil oluyosun demedi. o zaman kandırmış yani düpedüz.
Seni ortak etmiş olabilir mi? kefil içinde imza lazım ama ya

benim üzerime olsa e devlette filan gözükmez mi. banka ile görüştüm şirket eşinizin üzerine dedi. benim tc mi söyledim önce yok dedi sizin üzerinize bir şey . eşinkini söyledim evet var xx dükkanı adı sizinde bilgileriniz var burda dedi. referans için alınmış ama borçlardan sorumluymuşum.
e Devlette sgk dökümünde de gözükür hatta otomatik bağkura geçtiğiniz için,prim ödenmemişse eğer ödenmeyen sigorta borçlarınızda çıkar.E devletinizi kontrol eder misiniz?

referans olarak almışlar beni eşin kredi notu düşük olunca yakını da ben vardım kredi notu yüksek olan beni referans olarak göstermiş dediklerine göre ama ben zaten orda değildim imza atmadım sadece kimliğimin fotosunu çekip gönderdim.
şirket değil zaten eşimin kendi üzerine vergi numarası var tcsi ile açtı.ona artık ne denyiorsa. noter onaylı belge filan gördüm onun üzerine dükkan benimle ilgili bişey yok. ama bende ödemeden sorumluymuşum. avukatıma danıştım. borcu ödemediği için eş kişisi en yakını kim varsa parayı almaya bakıyor bankalar icra durumu olursa sanmam dedi ama itiraz ederiz. sorun olmaz dedi biraz rahatladım.
Anladım şimdi hiç başıma gelmedi tahmin edemedim açıkcası.
İtiraz hakkın varsa harika birde zaten exmiş.

e Devlette sgk dökümünde de gözükür hatta otomatik bağkura geçtiğiniz için,prim ödenmemişse eğer ödenmeyen sigorta borçlarınızda çıkar.E devletinizi kontrol eder misiniz?
baktım yok. adıma şirket filan da ortaklıkta zaten şirketin evraklarını filan gördüm ben benim adım geçmiyor şirket açılırken eşim yaptı herşeyi ben yoktum. tek bu pos olayında benim kimliğim kullanıldı.onda da referans dedi kefilin yeni adı filan mı anlamadım. eşi olarak sorumlusunuz dedi. avukatta illa o parayı alcaklar ya en yakını siz varsınız. sizden isterler ama itiraz ederiz dedi. boşanma aşamasındayız.

Öyle canım,zaten şirket kapanışı verilirken,(muhasebecisi vardır mutlaka şirketin ama arkadaş bilmiyordur)Muhasebecisi yönlendiriyor o süreçte.Görevli servisten yetkili kişiyi arayın,posu sıfırlatın diyor süreside var bunun.Ama muhasebeciyi bilmiyorsa ex eşine sormalı,yada bizzat kendi gidip kapanış dilekçesi vermeli.Daha sonra pos için onu arayan kişilere durumu iletip pos iptalini yapmalı.
ben ortak değilim veya sahibi o aşamaları ben yapamam. zaten kapatamam da ama benim artık kefil mi oldum neyse referans olarak gösterilmişim. onu iptal etmek istiyorum dedim arkadaşlar sizi arasın dedi. arıcaklar bakalım.

Back