Zeytinyağlılar Portakallı Pırasa ve Şehriyeli Tavuk Salatası (Komili Zeytinyağı sponsorluğunda)

İkramayacımmm dün yok evde pırasa var yok denicemm hemen diyenlerden yorum alalım dimi ama..minecanmı yapacaktıı ne sanki öyle hatırlıyomm

sara yapmış canım hatta kendi topiğine koymuş resmi çok güzel olmuş...
portakallı pırasa böylelikle denenmiş ve testten geçmiş bulunuyoooo başarıyla...

İkramayacımmm dün yok evde pırasa var yok denicemm hemen diyenlerden yorum alalım dimi ama..minecanmı yapacaktıı ne sanki öyle hatırlıyomm

minecan ı göremedim hamile hatun bir de çalışıyor akşama gelir belkii yorumlarını yazar buraya...sara yapmış ve çok beğenmiş birkaç topikte de paylaşmış hatta resimlerini gördüm ben de

aynen valla çok organik tavuklar yedim vejeteryanlar varsa sorry
salatamızın ana malzemesi olan tavuk organik bir tarihe sahipti şimdilerde GDO lu
dip not: erken öten horozun başını kesmek suyuna pilav yapmak lazım bidahakine horoz suyuna pilavla katıl ikramayacım

minecan ı göremedim hamile hatun bir de çalışıyor akşama gelir belkii yorumlarını yazar buraya...sara yapmış ve çok beğenmiş birkaç topikte de paylaşmış hatta resimlerini gördüm ben de

hem kendi topiğinde hem başka bir topikte paylaşmış gerçekten güzel olmuş portakallı pırasası...
sırada ne var portakallı ördekmi

yemekleri göre göre sabahın körü zeytinyağlı biber doldurdum bi de kabak yemeği kondurdum yanına aşka geldim aşkaaa

evet yaaa sabah sabah kahvaltıdan önce akşam yemeğini yapmışsın ..yemek dedin de ben yapıcam akşma 2-3 gündür adamın önüne bir tabak yemek koymadım hastalıktan mütevellit akşam çay demledi servisini bile yaptı kocişim... ben de kalkayım da patlıcanla kabak dolması yapayım çok sever kocişim...içim hazırdı zatenn...

hımmm şimdiii olduu tabiiki sara ya da bu yakışırr hamarat hatunum benimmm

birdaha katılmadna önce check up yaptırıcam neme lazımm aniden acillik olmayayım yeniden...
hem kendi topiğinde hem başka bir topikte paylaşmış gerçekten güzel olmuş portakallı pırasası...
sırada ne var portakallı ördekmi

hep söylediğim ama hiç yapmadığım bir tarifdir..ördekle portakalı birarada düşünemiyorum şimdilik birgün onu da yapacakmışım gibi hissediyorumm

önceleri yemeklerimi sabah yapardım zaten son zamanlarda akşamları yapar oldum...
ama siz beni gaza getirdiniz yemekler havada uçuşunca mutfaktaki günlerim geldi aklıma
kabak ve patlıcan dolmasıda pek leziz olur zaten ben kendini doldursan senide yerim dolma sever bi kimseyim yaprak sarmasını çok sevmem ama

başvuru şartlarında sağlık raporuda istesinler bi dahakine dimi ama
bak ne hale geldin yemekleri yaptın sonra hurdaya çıktın
ben sende ördek potansiyeli görüyorum kim tutar seniiiiiiii

birkaç tarif daha eklenmiş çekişmeli bir yarışma olacak besbelli değişik bişeyler var mı acaba... ne dersiniz baktınız mıı

biri dolmamı dediiiiii en sevdiğim yemeklerin başında gelir dolmalar ve sarmalar asma yaprağından pazı yaprağından hatta fındık yaprağından bile sarmalar yaparım ben biber patlıcan kabak ve domates dolmasını ayrı severim ve ben dolmayıda sarmayıda karışık yaparım biri bi gün birini diğer gün yapmam aynı tencerede hem dolma hem sarma pişiririm alta sarmaları sararım sarmalar hafiften kızarınca daha bi hoşuma gidiyo gidip akşama sarmamı yapsam bugün lahanada almıştım ama yok yok hafta sonu yapayım bugüne başka bi yemek düşünecem

Son düzenleme:

evet ben dedim
yaprak sarmasını sararım layıkıyla ama yemek çok ta aklıma gelmez beyim seviyoo ondan yaparım ve dediğin gibi aynı tencerede sarmalar ve biber dolması aynı anda pişirdiğim çok olmuştur...
en çokta beyaz lahana sarmasını seviyorum bak yaprak sarmasından çok onu yerim..
annem laz hatunu olduğundan karalahanaya alıştırdı bizi beyazdan çok ama ne yaptıysada beni beyazını sevmekten alıkoyamadı
dip not: kara ve beyaz lahana bi de asma yaprağına sarma bunlardan kara ve beyazı tercih etmemdeki sebep fanatik ruhum bakınız avatarıma
tabiki alakası yok

Son düzenleme:

çok tatlısın evet kara lahana ve beyaz lahana da güzel olur sarmada hele beyaz lanahayı etli dene bak ne güzel oluyo ayrıca şunuda sölim tavuk etlide sarmalar ve dolmalar çok güzel oluyo kuşbaşı tavuk etleriyle oooof yemede yanında yat

tavukla hiç denemedim canım eşim yemezde o sebepten yapmayı hiç düşünmedim...
mutlaka güzel oluyordur birgün yaptığında hem fotosunu paylaş hemde nasıl yaptığını anlat olurmu istediğin bir alanda

pekii pekii sarma demişkenn lor dolmasını bilirmisinizz sizzz..
K.validemm yaparr..

pazı yaprağına sarılırrr..

İçinee bulgur haşlanır..Lor + yağlıı beyaz peynirr olurr konurr..sıkıca sarılırr..Veeee teflon yayvan pilav tenceresi gibi bir tencerede pişirilip en son süt dökerekk kızartılırr altta kalanlarr..

Vee daha bitmediii..Bunlarr servis tabağına alınıncaa üzerine mutlaka ama mutlaka tereyağı eritilippp kaşıkla servis yapılırr..

Nasssıll bir lezzet anlatamammmmmmmm yemeniz lazımmm

aaa gerçektenmiii...
millet ne yapıp yiyeceğini şaşırıyo ayol
bi de o kadar lezzetli diyosun yani sen dediğin için bi deneyesim geldi...
bende ne görsem bi deneyeyim diyorum bu ara hangisinden başlayacaksam

ben de severim dolmayı sen akdeniz usulü karışık yapıyorsun anlaşılan bizde ayrı sarılır tencerelerde..ben de hepisni birarada seviyorum ama....
evet eğlenceli olcak bol bol tarif var baktım hepsine...

ben de dolmalı tarifi çok değişik bıldum kuru kabaklı olanıı denemeyi düşünüyorum biraz toparlanıncaaa

ee kaynanan barburtluydu demii..
bende anneden babadan dolayı aslen Erzurumluyuz..
biliyorum bu dolmayı...
genelde bizimkiler tereyağ eklerler dolmalara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…