Popomun toprağa özlemi..

çare squat
doğru düzgün, tekniğine uygun yaparsan üst bacak falan kalınlaşmaz.
Ya merhaba
Ben bu squatta hep gerginligi on bacaklarda hissediyorum..
Yanlis yaptigimi da dusunmuyorum ama herkes squat squat diyor ama oyle bahsedildigi gibi karnimda kalcamda bir agri hissetmiyorum
Popoyu agritmadan mi sekle sokuyor ki anlamadim gitti su hareketi

Öncelikle hareketi doğru yaptıgınızdan emin olun.Kısaca; Squat hareketini yaparken dikkat edilecek olan ilk şey belin konumudur.Aşağıya doğru çökerken belimizi içe doğru, göbeğimizi ön tarafa doğru çıkartırken, kalçamızı dışa doğru çıkarmalıyız. Belde kamburluk oluşmamalıdır.Çökerken dizler ön tarafa doğru hareket etmemeli, kalça geriye doğru gitmelidir.Yüz daima ileriye dönük olmalıdır.Ayak uçları ileriyi göstermeli ve çöküp kalkarken ayaklar oynatılmamalıdır.Yeni başladıysanız acele etmeyin,hareketi yavaş yavaş yapın.
Bu şekilde üst bacaklar ve popoda gerginlik hissedilir.Hatta gerginlik yoğun olarak popo ile bacakların birleştiği yerde,popoda daha sonra üst bacakların alt ve üst kısmında hissedilir.
Kaç tekrar yaptığınız da önemli.Başlangıçta bir ağrı yokken sayı arttıkça ufak ufak ağrılar yanmalar da oluşur.

ayyy cok tesekkur ederimm beklemiyordum yaa zahmet olmus

ya iste teknigini dikkat edilmesi gereken herseyi biliyorum baya onceden bilgi edinmistim bu hareket hakkinda,
ama acaba bildigim halde yanlis mi yapiyorum diyerekten dun spor yaparken kendimi vidyoya aldim
kamburluk yok, dizlerim ayak parmakuclarimi gecmiyor, popo geride, kalkinca popo hafif one,
sadece bu hanim kizdan biraz daha fazla comeliyorum (onu dengelemeye calisicam) ama popomda karnimda yine agri yok
1 aylik challenge programina basladim, bakalim nolcak
Cok tesekkur ederim tekrardan

rica ederim ne demek
karında pek ağrı olmuyor zaten canım ama kaç set yaptığını yazmamışsın mesela 3x20 vs. yapıyorsan en az mutlaka bacaklarda ve popoda inceden sızılar başlaması lazım.
sevindim,ben de katıldım o challenge grubuna

yok canim ben burdan bir gruba katilmadim kendim netten bir challenge buldum crunch, squat + plank..
daha yeni basladim bugun 4.gunum.. crunch ve squatta bugun dinlenme gunum..
dun tek set seklinde 30 squat yapmistim... on bacaklarda 10squat yapsam bile agri oluyor, popo icin daha fazla lazim demek ki hic banamisin demiyor

iyiymiş
sen beni dinle, squatta 3x30 yapmaya başla. o zaman konuşalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…