• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polistikover!! :(:(

Selam Hanımlar, oyy oyyy bende de polikistik sorunu olduğunu 2 hafta önce öğrendim. ondan önce duymamaıştım bile. üzüldüm duyunca tabiki. bir de doktor sağolsun anlatmadan, açıklama yapmadan "ooovvv yumurtalıkların polikstik seninnn" dedi. bende çok köt birşey sanarak çok üzüldüm ilk duyduğumda. adet düzensizlği nedeniyle gitmişitm. çocuk istiyorsanız uzun sürebilir, hemen tedaviye başlamaız gerek dedi. nasıl bir tedavi uygulanıyor ve hamile kalmak uzun sürer mi? :43:

hayıt cayı düzeltiomus die duydum bu hastalıgı ama hic denemedim denemeyi düsünüorum ama

Selam Hanımlar, oyy oyyy bende de polikistik sorunu olduğunu 2 hafta önce öğrendim. ondan önce duymamaıştım bile. üzüldüm duyunca tabiki. bir de doktor sağolsun anlatmadan, açıklama yapmadan "ooovvv yumurtalıkların polikstik seninnn" dedi. bende çok köt birşey sanarak çok üzüldüm ilk duyduğumda. adet düzensizlği nedeniyle gitmişitm. çocuk istiyorsanız uzun sürebilir, hemen tedaviye başlamaız gerek dedi. nasıl bir tedavi uygulanıyor ve hamile kalmak uzun sürer mi? :43:

tedavi ilaçlarla başlıyor. yumurta oluşturuluyo çatlama iğnesi falan derken derken iğnelere geçiş yapılıyo. kalçadan iğneler veriliyo. olmazsa rahim filmi çekliyo. tüpler normalse aşılama yapılıyo. yok aşılamada olmazsa tüp bebeğe yönlendiriyorlar. hamile kalmak uzun sürermi demişsin ama kişiden kişiye değişiyor. psikoloji çok önemli. bebek fikrine göre düzenlememek lazım hayatı. rahat olmak lazım. ben saçımı boyatmam ya hamileysem koşmam ya hamileysem aman uzanmam ya hamileysem diye diye zindan ettim hayatı kendime. rahat ol. ben tüp bebeğe kadar gittim. olmadı gene. aman dedim napim artık elimden geleni yaptım. o ay hiç bebek düşünmedik. hoop kendiliğinden hamile kalıverdim :61: iyi şanslar dilerim sanada. doğru doktoru seçtiğinden emin olmakla başlamalısın tedavine. kulaklarını kapat herkese. zor bi tedavi süresi değil millet çok abartıyor bence. sevgiler....

bende ayni sorun var benim ki polikistik over sendromu var bu ayda adetimi gordum doktora gitmistim hap vermisti netice yine adet oldum

ölüyorummm sinirdennn yaaa bu hastalıkk en kötülerden birii acaipp sinir yapıo herseye herkeseee bogasım gelio elime gecenii bide erkek arkadasım asker hergün tartısıorz napcam ben yaa:43::43:

benimde ayni seklde kistim var.ismini tam hatirlayamiyorum, over kistik mi poliskistikovermi oyle birseydi.3ay once doktora gittim.doktor onemsiz oldugunu soyledi bi dogum kontrol hapi verdi.1aykullandim.inanmiyorum cocuk acisindn sorunmu gerckten:/ neden ozaman onemsiz diyorlar:/ benm adetimde suan cok duzensiz hatta 2hafta once geldi busefer.ama su siralar stres sorunum var ondandir diye dusunmustum.kasiklarimda yanmada basladi.cinsel iliskiye girerken yanma oluyor.kistle bi alakasi olabilir mi?cok uzuldum ben resmen ya.zaten cocukken apandist ameliyati olurken yumurtalgimdan kistte alinmisti.simdi yine tekrar.:/ :59:

benimde ayni seklde kistim var.ismini tam hatirlayamiyorum, over kistik mi poliskistikovermi oyle birseydi.3ay once doktora gittim.doktor onemsiz oldugunu soyledi bi dogum kontrol hapi verdi.1aykullandim.inanmiyorum cocuk acisindn sorunmu gerckten:/ neden ozaman onemsiz diyorlar:/ benm adetimde suan cok duzensiz hatta 2hafta once geldi busefer.ama su siralar stres sorunum var ondandir diye dusunmustum.kasiklarimda yanmada basladi.cinsel iliskiye girerken yanma oluyor.kistle bi alakasi olabilir mi?cok uzuldum ben resmen ya.zaten cocukken apandist ameliyati olurken yumurtalgimdan kistte alinmisti.simdi yine tekrar.:/ :59:

hayıt cayı ic canım herkesss önerio bende bugun alıp icicem cokk kisi memnun düzeltiomuss

hemen alip deneyim.cok sagol bilgi verdigin icin.yalniz hapta kullaniyorum bir sorun olmaz degilmi.?

ah canım!
ben 15 yaşında pko lu olduğumu öğrendim.
hormon tahlillerim yüksek çıkmıştı.(erkek hormonları)

doktorum bana hemen evlenmem gerektiğini yoksa gebe olamayacağımı söyledi.
diana35 ve hormon düzenleyici ilaç verdi ismini hatırlamıyorum.o da cildimde güneş lekesi gibi izler bıraktı.ve çoğalarak devam ediyor.cildiyede asit uygulaması bile yapıldı sonuç hüsran.
ben de ona güvenmedim başka bir doktora gittim.o da bana,
asla çocuğumun olmayacağını söyledi.diğeri,
evlenip çocuk doğurana kadar diane35 i kullanmam gerektiğini.diğeri,
ölene kadar diane35 kullanmamı...derken artık yeter dedim.

6.5 aylık evliyim.ilk ay korunduk.2 ay bebiş için karar verdik.ve ilk denememizde bebişim oldu.ancak kalp durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldım.

doktorlar önemsemiyor ama bi yakınım ameliyat olmuştu.ono ziyarete gitmiştim.
yanında yatan hasta 3 kez pko ameliyatı olmuş.27 yaşında ve çocuğu yok.
hepsinin sonunda da yeniden çıkmış bunlar.son ameliyattan 3 ay sonra kontrole gittiğinde tertemiz çıkmış.bir gece kanama ve sancı...
kistler patlamış ve yumurtalıklarını çatlatmış.kızın rahmini aldılar.

ilaç sadece büyümesini engelliyormuş!
bi anda yok olup bir anda ortaya çıkan bir hastalık.
önemli olan erken teşhis

adetlerim düzensizdi.evlenmeden 6 ay önce düzene girdi.
ult.da yok olmuş gözüktü.ama doktor 6 ayda bir mutlaka kontrole gelmemi söyledi.
çünkü sinsi hastalık.

inş. mm lik çaplardadır ve inş. ilaçla yok olur.canını sıkma.
bende pko luyum ve çocuğum oldu.kalp durmasınında pko yla hiç alakası yok.

bugün pko lu olduğumu öğrendim dr um ilaç kullanmana gerek yok dedi eğer hamile kalmak istemezsen doğum kontrol hapıyla korunabilirsin dedi. ben 1.70 boy 50 kiloyum tüylenme falan da yok çok fazla normal yolla hamile kalınıyormu yani pko olduğu zaman. 4 ay sonra düğünüm olacak ve ben çok korkuyorum çocuğum olmaz diye :43:

merhaba..ablam ergenliğe girdiğinde kendisine bu teşhis konulmuştu..kıllanma ve siwilce yapmıştı onda..we adetleri çok aşırı düzensizdi..sürekli ilaçlarla adet oluyordu..fakat şimdi 6 aylık hamile..yani bu durumun hamimleliğe engel olması çok ekstrem bi durum kızlar vesvese yaratmayın hemen kendinizde..
benim de geçen ay adetim 10 gün gecikince doktora gittim..allttan muayene neticesi 2 cm miyom ve bu polistikover oldugunu söyledi..ki 1 ay önce gittiğimde hiçbişey yoktu..neyse..ilaçlar verdi odur budur derken ben hemen acele etmiyeyim dedim..başka doktora da gösteririm bi kaç güne kadar dedim..ama ertesi gün kendiliğimden adet oldum..yani doktorların teşhisi dogrumudur değilmidir bilmiyorum..ama emin olmak için birden fazla doktora gitmenizi öneririm..ben henüz gidemedim vakit darlıgından..adet olunca ilaç fln da kullanmadım tabi..

bugün pko lu olduğumu öğrendim dr um ilaç kullanmana gerek yok dedi eğer hamile kalmak istemezsen doğum kontrol hapıyla korunabilirsin dedi. ben 1.70 boy 50 kiloyum tüylenme falan da yok çok fazla normal yolla hamile kalınıyormu yani pko olduğu zaman. 4 ay sonra düğünüm olacak ve ben çok korkuyorum çocuğum olmaz diye :43:

bende bi kere doktora gittim kan tahlili hormonlara baktırmak için tüylenme var diye.

hormonlarımda hiç bişey çıkmadı. ultrasonla baktı doktor polikistikover var dedi ama ufakmış 3 ay doğum kontrol hapı kullan bi daha bakalım dedi.

kullandım gittim tekrar baktı duruyorlar 3 ay daha kullan dedi.

bende başka bi doktora gittim daha uzmanına alttan ultrasonla baktı hiç bişeyin yok tertemizsin dedi. bence iyice araştır güzel bi doktora daha git. 3 ay hap kullandığıma yanarım ben şimdi.

aynı dertten ben de müzdaribim.kardeşim de aynı şekilde....ama kardeşim kilolu ve sırf bu lanet kist ten dolayı veremediğini söylüyor dr...çok geçmiş olsun...

ben hayıt cayına basladım kızlar öneririm arastırın isterseniz fayda edecegine inanıorum 2 gündür kullanıorum:26:

ben her gün mutlaka ada çayı içiyorum arasıra da aslan pençesi 3 aydır adetim düzenli oluyor faydası olduğunu düşünüyorum

selam kızlar bendede polikistik over sendromu var....önceden 3 4 ayda bir adet görürdüm zayıfladıktan sonra adetlerim düzeldi...şimdi günü gününe görüyorum..kızlar soğan kürünü duydunuz mu deneyen çok arkadasım var...kistlerin yok olduğunu söylüyolar..bide soğan kürüyle hamile kalan çok duydum..bilginiz varmı bu konuda...:2::2:

Back