• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polistikover!! :(:(

ah canım!
ben 15 yaşında pko lu olduğumu öğrendim.
hormon tahlillerim yüksek çıkmıştı.(erkek hormonları)

doktorum bana hemen evlenmem gerektiğini yoksa gebe olamayacağımı söyledi.
diana35 ve hormon düzenleyici ilaç verdi ismini hatırlamıyorum.o da cildimde güneş lekesi gibi izler bıraktı.ve çoğalarak devam ediyor.cildiyede asit uygulaması bile yapıldı sonuç hüsran.
ben de ona güvenmedim başka bir doktora gittim.o da bana,
asla çocuğumun olmayacağını söyledi.diğeri,
evlenip çocuk doğurana kadar diane35 i kullanmam gerektiğini.diğeri,
ölene kadar diane35 kullanmamı...derken artık yeter dedim.

6.5 aylık evliyim.ilk ay korunduk.2 ay bebiş için karar verdik.ve ilk denememizde bebişim oldu.ancak kalp durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldım.

doktorlar önemsemiyor ama bi yakınım ameliyat olmuştu.ono ziyarete gitmiştim.
yanında yatan hasta 3 kez pko ameliyatı olmuş.27 yaşında ve çocuğu yok.
hepsinin sonunda da yeniden çıkmış bunlar.son ameliyattan 3 ay sonra kontrole gittiğinde tertemiz çıkmış.bir gece kanama ve sancı...
kistler patlamış ve yumurtalıklarını çatlatmış.kızın rahmini aldılar.

ilaç sadece büyümesini engelliyormuş!
bi anda yok olup bir anda ortaya çıkan bir hastalık.
önemli olan erken teşhis

adetlerim düzensizdi.evlenmeden 6 ay önce düzene girdi.
ult.da yok olmuş gözüktü.ama doktor 6 ayda bir mutlaka kontrole gelmemi söyledi.
çünkü sinsi hastalık.

inş. mm lik çaplardadır ve inş. ilaçla yok olur.canını sıkma.
bende pko luyum ve çocuğum oldu.kalp durmasınında pko yla hiç alakası yok.

canım yazdıklarını okurken çok üzüldüm ama çocuğun olmuş yaa hemen mi oldu evlenince kaç yaşında evlendin cnm bebek için tedavi gördünmü
konu sahibi canım bende 20 yaşındayım bende de var ama bu doktorlar neden önemsiz diyolar onu anlamıyorum önemli aslında

Kızlar bişey sorucm size adetler düzeli ve ağrısız olduğu halde pko yine de olabiliyor mu? benim adetlerim hep düzenlidir karnım filan da hiç ağrımaz fakat aşırı tüylüyüm genetiğin de etkisi var bunda ve bu aralar sanırsam saçım daha çok dökülmeye başladı panik yaptım ben de.

canım hen ufak bir belirtide bile olabiliyor kimisinin doğal yolla çoluğu çocuğu olmuştur tüylenme yoktur adetler düzenlidir ama tesadüfen pko olduğunu öğrenir duydum yani bunu da...çok tuhaf bir rahatsızlık..buarada doğudaki kadınlar çok doğum yapıyor biliyosun bunların hiç mi birinde bu hastalık yok illaki vardır bence ama bilmiyorlardır belkide

canım yazdıklarını okurken çok üzüldüm ama çocuğun olmuş yaa hemen mi oldu evlenince kaç yaşında evlendin cnm bebek için tedavi gördünmü
konu sahibi canım bende 20 yaşındayım bende de var ama bu doktorlar neden önemsiz diyolar onu anlamıyorum önemli aslında

evet bende anlamıorum pkolumuyum degilmiyim bilmiorumda aslında üç doktor bole bişey dememişti sadece biri dedi bende sadece adet düzensizligi hafif göbekte tüylenmede var aslında olabilir gercektende.

bende pko'luyum 22 yaşındayım tam 4 yıldır doğum kontrol habı yasmini kullandım.artık bıktım hap kullanmaktan ve doç.doktora gittim progestan diye biilaçverdişuan onu kullanıyorum.doktorunuzun dediği önemli şeyleri paylaşalım lütfen.doktorların çoğu önemsemiyor bıkktımmmmm artık:43:

bende pko'luyum 22 yaşındayım tam 4 yıldır doğum kontrol habı yasmini kullandım.artık bıktım hap kullanmaktan ve doç.doktora gittim progestan diye biilaçverdişuan onu kullanıyorum.doktorların çoğu önemsemiyordoktorunuzun dediği önemli şeyleri paylaşalım lütfen. bıkktımmmmm artık:43:

bana herhangi bir ilac bile vermiyolarr ama bu ayın 20sinde tekrar gidicem belki o zmaan verirler bir ilac. evet gercektende önemsemiyo doktorlar canım.

canım ya inanırmısın 4 yıl boyunca pko için gittim hiç bi doktor zayıflamam gerektiğini söylemedi.ancak 150 lira verip özel muayenehaneye gittiğimde doktorun sölediği tek önemli şey zayıfla oldu.bunu sölemek çok mu zor.biraz ilgilenseler....zoruma gidiyo

canım ya inanırmısın 4 yıl boyunca pko için gittim hiç bi doktor zayıflamam gerektiğini söylemedi.ancak 150 lira verip özel muayenehaneye gittiğimde doktorun sölediği tek önemli şey zayıfla oldu.bunu sölemek çok mu zor.biraz ilgilenseler....zoruma gidiyo

evet kiloda ayrıca cok önemli bu hastalıkta zayıflamayla bile düzelme yasayanlar var biraz ilgilenseler keske

slm kızlar kadınlar kulubündeki kadın dogum uzman doktoruna sordudum sorunumu cvp vermis sizede iletmek istedim.

Merhaba ,

PCO genç yaşlarda cok sık görülür.Zamanla kendiliğinden düzelebilir.Yaşınız genç olduğu için problem yapmayın adet düzensizliği çok sıklaşır ise adet düzenleyicilerle düzene konabilir.

İyi günler diliyorum.

Saygılarımla
demeki birazda yasla alakalı cünkü her gittigim doktorda önemsiz dedigine göre kafam karıstı iyice hee

selam arkadaslar benimde kizimda cikti bu kistten daha 15 yasinda ve adet duzensizligi kilo killanma duygusal bozukluklar .doktor hepsinin bundan kaynaklanabilecegini ama bir endokrinoloji uzmanina gitmemizi soyledi.bizde gittik insulin direnci cikti bide beni en cok endiselendiren kortizol hormonu salgilanmasi fazla cikti.hic bilmedigim bir test istedi doktor bir gun sabahtan ertesi sabaha kadar idrarini bir siseye aldik ve tahlile gonderdik o da 15 gunde cikiyomus sonuclari.5 gun kaldi sonuclari almaya bu konuda bilgisi olan varmi kortizol fazlaligi kotu biseymi doktorlar yeterli aciklamayi yapmiyorlar bende herkese soramiyorum.bilgisi olanlar varsa yardim istiyorummm...

kızlar bende pko hastasıyım 6 ay once adet duzensizliğim basladı adet surelerimin arası acılmaya basladı sonra 2 ayda bire dustu dr gittim pko dedi korunmuyoruz ve bebekte olmuyor malesef bundan dolayı benimde yeni baslamıs ama olmuyor işte ilacta kullanıyorum diiyette yapıyorum yok şimdi bitkisel bişiler yapmaya calısıyorum aslında dr önemsiz bişi demiş ama aslında cokta onemli bii hastalık bu

kızlar bende pko hastasıyım 6 ay once adet duzensizliğim basladı adet surelerimin arası acılmaya basladı sonra 2 ayda bire dustu dr gittim pko dedi korunmuyoruz ve bebekte olmuyor malesef bundan dolayı benimde yeni baslamıs ama olmuyor işte ilacta kullanıyorum diiyette yapıyorum yok şimdi bitkisel bişiler yapmaya calısıyorum aslında dr önemsiz bişi demiş ama aslında cokta onemli bii hastalık bu

evet yaaa artık doktora bile gidesim gelmio sürekli bisiler cıkıo:43:

Selam Hanımlar, oyy oyyy bende de polikistik sorunu olduğunu 2 hafta önce öğrendim. ondan önce duymamaıştım bile. üzüldüm duyunca tabiki. bir de doktor sağolsun anlatmadan, açıklama yapmadan "ooovvv yumurtalıkların polikstik seninnn" dedi. bende çok köt birşey sanarak çok üzüldüm ilk duyduğumda. adet düzensizlği nedeniyle gitmişitm. çocuk istiyorsanız uzun sürebilir, hemen tedaviye başlamaız gerek dedi. nasıl bir tedavi uygulanıyor ve hamile kalmak uzun sürer mi? :43:

Back