- Konu Sahibi YasarSibel
-
ah canım!
ben 15 yaşında pko lu olduğumu öğrendim.
hormon tahlillerim yüksek çıkmıştı.(erkek hormonları)
doktorum bana hemen evlenmem gerektiğini yoksa gebe olamayacağımı söyledi.
diana35 ve hormon düzenleyici ilaç verdi ismini hatırlamıyorum.o da cildimde güneş lekesi gibi izler bıraktı.ve çoğalarak devam ediyor.cildiyede asit uygulaması bile yapıldı sonuç hüsran.
ben de ona güvenmedim başka bir doktora gittim.o da bana,
asla çocuğumun olmayacağını söyledi.diğeri,
evlenip çocuk doğurana kadar diane35 i kullanmam gerektiğini.diğeri,
ölene kadar diane35 kullanmamı...derken artık yeter dedim.
6.5 aylık evliyim.ilk ay korunduk.2 ay bebiş için karar verdik.ve ilk denememizde bebişim oldu.ancak kalp durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldım.
doktorlar önemsemiyor ama bi yakınım ameliyat olmuştu.ono ziyarete gitmiştim.
yanında yatan hasta 3 kez pko ameliyatı olmuş.27 yaşında ve çocuğu yok.
hepsinin sonunda da yeniden çıkmış bunlar.son ameliyattan 3 ay sonra kontrole gittiğinde tertemiz çıkmış.bir gece kanama ve sancı...
kistler patlamış ve yumurtalıklarını çatlatmış.kızın rahmini aldılar.
ilaç sadece büyümesini engelliyormuş!
bi anda yok olup bir anda ortaya çıkan bir hastalık.
önemli olan erken teşhis
adetlerim düzensizdi.evlenmeden 6 ay önce düzene girdi.
ult.da yok olmuş gözüktü.ama doktor 6 ayda bir mutlaka kontrole gelmemi söyledi.
çünkü sinsi hastalık.
inş. mm lik çaplardadır ve inş. ilaçla yok olur.canını sıkma.
bende pko luyum ve çocuğum oldu.kalp durmasınında pko yla hiç alakası yok.
Kızlar bişey sorucm size adetler düzeli ve ağrısız olduğu halde pko yine de olabiliyor mu? benim adetlerim hep düzenlidir karnım filan da hiç ağrımaz fakat aşırı tüylüyüm genetiğin de etkisi var bunda ve bu aralar sanırsam saçım daha çok dökülmeye başladı panik yaptım ben de.
canım yazdıklarını okurken çok üzüldüm ama çocuğun olmuş yaa hemen mi oldu evlenince kaç yaşında evlendin cnm bebek için tedavi gördünmü
konu sahibi canım bende 20 yaşındayım bende de var ama bu doktorlar neden önemsiz diyolar onu anlamıyorum önemli aslında
adetler düzelsin diye cnm adetler düzene girince kistdede ufalma meydana gelio çünkü.
benim adetlerim de hep düzenli ama işte tüy sorununu kafama taktım bir tek.
cevap 2 defa gelmiş.bu arada progestan kullananlar varmı aranızda?memnunmusunuz
genetikten olabilir cnm insallahda öyledir genede tedbiri elden bırakmamak lazım bi muane ol ins. bisey cıkmaz haberlerini verirsin
bana herhangi bir ilac bile vermiyolarr ama bu ayın 20sinde tekrar gidicem belki o zmaan verirler bir ilac. evet gercektende önemsemiyo doktorlar canım.
tamam canım haber ederim budan inşallah değilimdir.
canım ya inanırmısın 4 yıl boyunca pko için gittim hiç bi doktor zayıflamam gerektiğini söylemedi.ancak 150 lira verip özel muayenehaneye gittiğimde doktorun sölediği tek önemli şey zayıfla oldu.bunu sölemek çok mu zor.biraz ilgilenseler....zoruma gidiyo
kızlar bende pko hastasıyım 6 ay once adet duzensizliğim basladı adet surelerimin arası acılmaya basladı sonra 2 ayda bire dustu dr gittim pko dedi korunmuyoruz ve bebekte olmuyor malesef bundan dolayı benimde yeni baslamıs ama olmuyor işte ilacta kullanıyorum diiyette yapıyorum yok şimdi bitkisel bişiler yapmaya calısıyorum aslında dr önemsiz bişi demiş ama aslında cokta onemli bii hastalık bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?