• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polistikover!! :(:(

YasarSibel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.235
0
0
İstanbul
19 yasımdayım 3 4 ay adet görememe gibi sorunum var bugun doktordan geldim ve polistikover kistlerinin oldugunu aileden geldigini kalıtsal oldugunu ve önemsiz oldugunu söyledi.ama netten baktıgımda korkutucu seyler yazıo gebe kalamama gibi sorunlar oldugunu. hormon testi icin kan verdim 10 gün snra sonuc cıkcak önceden 2 3 doktora daha gitmiştim onlarda aynısını ve önemsiz oldugunu söylediler hormon testi önceden yaptırmıstım bişey cıkmamıstı ama bi ilaç tedavisi falan hicbişeye baslamamıslardı bu durum cnmı cok sıkıo adet düzensizligim hala devam edio benimde aynı durumda olan varmı??

canım bende sinir oluyorum doktorlara benım adetlerım duzenlıydı saclarım dokuluyor dıye verdıler diane 35 oda kadın dogumcular vermedı ha onlar onemsemedı bıle sana yemın ederım ben onlardan daha cok sey bılıyordum polıkıstık over hakkında ben soyluyorum işte saclarımı doktu adam benımle dalga gecer gıbı demıyor mu hem tüylenme var dıyosun hemıde saçlarım dokuluyor karar ver dedı ya hormon testlerımde normal cıktıgı ıcın onemsemedı bende cıldıyeye halen tedavı oluyorum bu aralar endokrıne gıttım gıtmez olaydım ya herkes ayrı kafasında oncelıkle sen kendının doktoru olacaksın kılo almamaya calısacaksın aksamları benden tavsıye adacayı ıcmen ve saoğan kuru falan var kullanaların cogu memnun onuda tavsıye edebılırım ılac bakımındanda baska bır doktora gorun :59:

canım bende sinir oluyorum doktorlara benım adetlerım duzenlıydı saclarım dokuluyor dıye verdıler diane 35 oda kadın dogumcular vermedı ha onlar onemsemedı bıle sana yemın ederım ben onlardan daha cok sey bılıyordum polıkıstık over hakkında ben soyluyorum işte saclarımı doktu adam benımle dalga gecer gıbı demıyor mu hem tüylenme var dıyosun hemıde saçlarım dokuluyor karar ver dedı ya hormon testlerımde normal cıktıgı ıcın onemsemedı bende cıldıyeye halen tedavı oluyorum bu aralar endokrıne gıttım gıtmez olaydım ya herkes ayrı kafasında oncelıkle sen kendının doktoru olacaksın kılo almamaya calısacaksın aksamları benden tavsıye adacayı ıcmen ve saoğan kuru falan var kullanaların cogu memnun onuda tavsıye edebılırım ılac bakımındanda baska bır doktora gorun :59:

üç tane farklı doktora gittim ztn herhangi bi ilaç vermediler bide bu polistikover agrı yapıo arada kimin umrunda agrıyı ceken tabi benim:43:

Son düzenleme:
off canım doktorlar önemsemiyo nedense bir insanın hayatını altust edebılecek bır hastalık ustelik onlar ıcın hamıle kalmak ıcın gelırsen tedavı uyguluyorlar kadın doğumcular hele hıc umursamıyor

ah canım!
ben 15 yaşında pko lu olduğumu öğrendim.
hormon tahlillerim yüksek çıkmıştı.(erkek hormonları)

doktorum bana hemen evlenmem gerektiğini yoksa gebe olamayacağımı söyledi.
diana35 ve hormon düzenleyici ilaç verdi ismini hatırlamıyorum.o da cildimde güneş lekesi gibi izler bıraktı.ve çoğalarak devam ediyor.cildiyede asit uygulaması bile yapıldı sonuç hüsran.
ben de ona güvenmedim başka bir doktora gittim.o da bana,
asla çocuğumun olmayacağını söyledi.diğeri,
evlenip çocuk doğurana kadar diane35 i kullanmam gerektiğini.diğeri,
ölene kadar diane35 kullanmamı...derken artık yeter dedim.

6.5 aylık evliyim.ilk ay korunduk.2 ay bebiş için karar verdik.ve ilk denememizde bebişim oldu.ancak kalp durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldım.

doktorlar önemsemiyor ama bi yakınım ameliyat olmuştu.ono ziyarete gitmiştim.
yanında yatan hasta 3 kez pko ameliyatı olmuş.27 yaşında ve çocuğu yok.
hepsinin sonunda da yeniden çıkmış bunlar.son ameliyattan 3 ay sonra kontrole gittiğinde tertemiz çıkmış.bir gece kanama ve sancı...
kistler patlamış ve yumurtalıklarını çatlatmış.kızın rahmini aldılar.

ilaç sadece büyümesini engelliyormuş!
bi anda yok olup bir anda ortaya çıkan bir hastalık.
önemli olan erken teşhis

adetlerim düzensizdi.evlenmeden 6 ay önce düzene girdi.
ult.da yok olmuş gözüktü.ama doktor 6 ayda bir mutlaka kontrole gelmemi söyledi.
çünkü sinsi hastalık.

inş. mm lik çaplardadır ve inş. ilaçla yok olur.canını sıkma.
bende pko luyum ve çocuğum oldu.kalp durmasınında pko yla hiç alakası yok.

ah canım!
ben 15 yaşında pko lu olduğumu öğrendim.
hormon tahlillerim yüksek çıkmıştı.(erkek hormonları)

doktorum bana hemen evlenmem gerektiğini yoksa gebe olamayacağımı söyledi.
diana35 ve hormon düzenleyici ilaç verdi ismini hatırlamıyorum.o da cildimde güneş lekesi gibi izler bıraktı.ve çoğalarak devam ediyor.cildiyede asit uygulaması bile yapıldı sonuç hüsran.
ben de ona güvenmedim başka bir doktora gittim.o da bana,
asla çocuğumun olmayacağını söyledi.diğeri,
evlenip çocuk doğurana kadar diane35 i kullanmam gerektiğini.diğeri,
ölene kadar diane35 kullanmamı...derken artık yeter dedim.

6.5 aylık evliyim.ilk ay korunduk.2 ay bebiş için karar verdik.ve ilk denememizde bebişim oldu.ancak kalp durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldım.

doktorlar önemsemiyor ama bi yakınım ameliyat olmuştu.ono ziyarete gitmiştim.
yanında yatan hasta 3 kez pko ameliyatı olmuş.27 yaşında ve çocuğu yok.
hepsinin sonunda da yeniden çıkmış bunlar.son ameliyattan 3 ay sonra kontrole gittiğinde tertemiz çıkmış.bir gece kanama ve sancı...
kistler patlamış ve yumurtalıklarını çatlatmış.kızın rahmini aldılar.

ilaç sadece büyümesini engelliyormuş!
bi anda yok olup bir anda ortaya çıkan bir hastalık.
önemli olan erken teşhis

adetlerim düzensizdi.evlenmeden 6 ay önce düzene girdi.
ult.da yok olmuş gözüktü.ama doktor 6 ayda bir mutlaka kontrole gelmemi söyledi.
çünkü sinsi hastalık.

inş. mm lik çaplardadır ve inş. ilaçla yok olur.canını sıkma.
bende pko luyum ve çocuğum oldu.kalp durmasınında pko yla hiç alakası yok.

ztn bnmde küçük çaplarda ama onların gitmesi için herhangi bir ilaç vermiolar zamanla dahada büyümezmi

bana doktor ameliyatla alırız dedi ama nasıl olcak bilmiyorum saçmalık ya bakireyim bunu bile bile bunu söylemesi çok saçma geldi. kafam karman çorman oldu bi tehlikesi var mıdır?

Son düzenleme:
Bende adet zamanı aşırı karnım ağrıyor diye gittim kadın doğum doktoruna.Bundan 2 sene önce.Hatta 3 sene olacak.Bekar olduğumu söylediğim halde alttan baktı,sonrada ultrasonla baktı.Yumurtalıklarda kist olduğunu söyledi.Diane 35 verdi.Hiç bir işe yaramadı.1 ay sonra gittiğimde başka bir doktorla beraber bakıp telaşlı telaşlı konuşmalar yaptılar.Anlamıyoruz tabii.Ameliyatla alınması gerek,ilaçla uğraşmayın dedi.Korkarak çıktım.Sonra Cerrahpaşa'da muayene oldum.Yasmin verdi 3 ay kullan dedi.Kullandım,sol taraftaki küçülmüş,sağ taraftakide aynı duruyormuş.İstersen kullanmaya devam edebilirsin ilacı,3 ay sonra gel dedi yine.Başka bir doktora daha gittim.O da daha başka şeyler söyledi.Açıklayıcı konuştu ama.Yapışıklık varmış,laparoskopiyle açılabiliyormuş.Çikolata kistimiymiş artık polikistik over mı anlamadım.

Birde falcı gibi konuşuyor.Adet zamanın haricinde normal bir gün aşırı bir karın ağrısı çekmişsin.İşte o zaman yumurtalıklar birbirine yapışmış dedi :))
İlk ilişkin ağrılı geçer dedi birde.

Ve 1 seneden fazla oldu,gitmedim doktora falan...

bana doktor ameliyatla alırız dedi ama nasıl olcak bilmiyorum saçmalık ya bakireyim bunu bile bile bunu söylemesi çok saçma geldi. kafam karman çorman oldu bi tehlikesi var mıdır?

benim teyzemin kızıda olmustu ameliyat sanırım bi sakıncası yok ama ameliyat ,cok ilerlemiş kistler için oluo sanırım baska doktorlarada basvur bence

Bende adet zamanı aşırı karnım ağrıyor diye gittim kadın doğum doktoruna.Bundan 2 sene önce.Hatta 3 sene olacak.Bekar olduğumu söylediğim halde alttan baktı,sonrada ultrasonla baktı.Yumurtalıklarda kist olduğunu söyledi.Diane 35 verdi.Hiç bir işe yaramadı.1 ay sonra gittiğimde başka bir doktorla beraber bakıp telaşlı telaşlı konuşmalar yaptılar.Anlamıyoruz tabii.Ameliyatla alınması gerek,ilaçla uğraşmayın dedi.Korkarak çıktım.Sonra Cerrahpaşa'da muayene oldum.Yasmin verdi 3 ay kullan dedi.Kullandım,sol taraftaki küçülmüş,sağ taraftakide aynı duruyormuş.İstersen kullanmaya devam edebilirsin ilacı,3 ay sonra gel dedi yine.Başka bir doktora daha gittim.O da daha başka şeyler söyledi.Açıklayıcı konuştu ama.Yapışıklık varmış,laparoskopiyle açılabiliyormuş.Çikolata kistimiymiş artık polikistik over mı anlamadım.

Birde falcı gibi konuşuyor.Adet zamanın haricinde normal bir gün aşırı bir karın ağrısı çekmişsin.İşte o zaman yumurtalıklar birbirine yapışmış dedi :))
İlk ilişkin ağrılı geçer dedi birde.

Ve 1 seneden fazla oldu,gitmedim doktora falan...

düzenli adet oluosan bi sorun yoktur asırı agrı cogu arkadasımda oluyor ztn

Kızlar bişey sorucm size adetler düzeli ve ağrısız olduğu halde pko yine de olabiliyor mu? benim adetlerim hep düzenlidir karnım filan da hiç ağrımaz fakat aşırı tüylüyüm genetiğin de etkisi var bunda ve bu aralar sanırsam saçım daha çok dökülmeye başladı panik yaptım ben de.

Kızlar bişey sorucm size adetler düzeli ve ağrısız olduğu halde pko yine de olabiliyor mu? benim adetlerim hep düzenlidir karnım filan da hiç ağrımaz fakat aşırı tüylüyüm genetiğin de etkisi var bunda ve bu aralar sanırsam saçım daha çok dökülmeye başladı panik yaptım ben de.

ben cok arstırdım bu pkoyu sadece tüylenme sorununda bile cıkabilior ama cogu kişide düzensizlik oluo inş ole bişey yoktur sende yinede bi gorun dktora derim

ben cok arstırdım bu pkoyu sadece tüylenme sorununda bile cıkabilior ama cogu kişide düzensizlik oluo inş ole bişey yoktur sende yinede bi gorun dktora derim

Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için en kısa zamanda bir doktora görünüp hormon testi yaptırıcam. Bu zamana kadar pek önemsemedim genetiktir diye çünkü annem babam da tüylü bir yapıya sahip. Adetlerim de hep düzenli olunca bu konuda doktora gitmedim.

Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için en kısa zamanda bir doktora görünüp hormon testi yaptırıcam. Bu zamana kadar pek önemsemedim genetiktir diye çünkü annem babam da tüylü bir yapıya sahip. Adetlerim de hep düzenli olunca bu konuda doktora gitmedim.

inşallah bir sorun cıkmaz cnm bu arada sana önerim bir doktor polistikoversin veya baska bişey diye hemen tedaviye felen baslama baska doktorada görün cünkü her doktorun baska bişeyler dedigine bizzat şahidim.

inşallah bir sorun cıkmaz cnm bu arada sana önerim bir doktor polistikoversin veya baska bişey diye hemen tedaviye felen baslama baska doktorada görün cünkü her doktorun baska bişeyler dedigine bizzat şahidim.

Sağol canım öyle yapayım bari burda da okudum zaten 3-4 doktora gidilmiş kimisi önemli bşey değil demiş kimisi yok çocuğun zor olur yok düzelmez demiş herkes farklı bir şey söylüyor genelde doğum kontrol hapı veriliyormuş galiba. Bunu adetler düzene girsin diye mi veriyolar yoksa yumurtlama belli bir süre engellensin kist oluşmasın diye mi acaba?

Sağol canım öyle yapayım bari burda da okudum zaten 3-4 doktora gidilmiş kimisi önemli bşey değil demiş kimisi yok çocuğun zor olur yok düzelmez demiş herkes farklı bir şey söylüyor genelde doğum kontrol hapı veriliyormuş galiba. Bunu adetler düzene girsin diye mi veriyolar yoksa yumurtlama belli bir süre engellensin kist oluşmasın diye mi acaba?

adetler düzelsin diye cnm adetler düzene girince kistdede ufalma meydana gelio çünkü.

Back