Polis olan bayanlar yardimci olablir mi

Kızlar bende pomeme hazırlanıyorum beni neler bekliyo tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum :)

Canım ben polis degilim fakat.bence cok ev hanımı modunda degilsen başvurabilirsiniz.arkadaslarim var polis olan bence cok öyle bayanlara zorlanacaklarını sanmiyorum.üst arama bayanlarin vb seyler yaparlar.bende basvuracaktim fakat boyum tutmuyor malesef bence basvur yapabileceğini dusunuyorsan fakat tabiki bi öğretmenlik kadar da rahat degildir
Bence bu yorumunuzu öğretmenler duymasın

8 5 çalıştığını kim söyledi allah askina :-)
Sonuçta polis, ek görevler gece nöbetleri hic bitmez emin ol. Bayansın diye seni ekibe vermezler sanma verirler :) çalışma ortamın erkeklerden oluşur büyük ihtimal. Izin de yıllık iznin zamanında bur olay falan olur çat diye izinler kapanır ya da izindeyken tatilden geri çağırırlar, uygulamalar yollarda falan oooo... bence bir bayana gore bir meslek değil. Çocuklu olanlar nasil basediyor merak ediyorum. Polis olmak kenarda dursun hic uygun bir meslek edinemezsen son çaren olsun tavsiyem.

Bence bu yorumunuzu öğretmenler duymasın

Ben de öğretmenim. Polis olmakla öğretmen olamak arasında dağlar kadar fark olduğunun farkındayım. Öğretmen sabahtan akşama kadar dil döker gelir eve dinlenir. Hafta sonu dinlenir. Olay orda biter. Polis eve gelir gelebilirse tabi :-) heran görev çıkabilir çağırırlar. Kıyaslanacak meslek degiller öğretmenler coşmasın hic bence :-) bir taraf vatana evlat yetiştiriyor, bir tarafta yetistirileyemeyen evlatlar yüzünden cani cebinde geziyor.

Kadın olupta akşam 8-9 gibi gençlik parkının dış kısmında mesai yapan polisleri bizzat gözlerimle gördüm sanmıyorum herkesin büro işi yaptığını

Kadın olupta akşam 8-9 gibi gençlik parkının dış kısmında mesai yapan polisleri bizzat gözlerimle gördüm sanmıyorum herkesin büro işi yaptığını

Eskidendi o galiba. Biraz daha kadınlara karşı pozitif ayrımcılık vardı. Şimdi dediğiniz gibi kadın-erkek ayırmaksızın göreve çağırıyorlar, nöbet tutturuyorlar. Hoş öyle de olmalı zaten. Sırf cinsiyetinden ötürü kimse bir diğerinden daha az iş yapmamalı.

Arkadaşım polis. Saatleri çok iyi, çok rahat. Hele ki bebek döneminde daha da rahat. Maaşı da çok iyi. O çok mutlu.

Polis eşiyim, kendim de sınıf öğretmeniyim. Eşim çevik kuvvet.
Polis-öğretmen karşılaştırmalarınız için bende birkaç kelam söylemek istiyorum.
Eşim bir gün tam çalışıp ertesi gün eğer yanmıyorsa izin yapar, ayın 15 günü çalışır, ben sadece haftasonları kendime gelmeye çalışırım o da yetmez zaten. Evi mi çekip çevireceksin, dinlenecek misin... Tek dinlendiğim sömestr ve yaz tatili. Çünkü okul çıkışı eve geldiğinde de günün geri kalanı ertesi gün götüreceğin materyalleri hazırlamakla ve gün planlamakla geçiyor, bu bazen okul mesaisinden bile daha yorucu olabiliyor.
Öğretmenin beyni yorulur, polis fiziken yorulur. Bu devirde öğretmenin de can güvenliği polis kadar tehlikede, senede katledilen öğretmen sayısı çok büyük rakamlar. Bizzat ben çocuğuna teşekkür belgesi vermedim diye velimin tehdidine uğradım. Öğretmenleri öldürüyorlar ama ben öyle yapmayacağım diye aba altından sopa gösterdi. Buna cesaret etti. Çünkü öğretmen katledilmesi çok olağan birşey oldu artık. İnsanlar rahatça ağzına alabiliyor. Düşünebiliyor musunuz...
Polisin üniformasına herkes saygı duyar ama öğretmen itibarı yerlerde. Polis yüceltilirken öğretmen gömün gömebildiğiniz kadar pozisyonuna düştü. Eşim üniformalı manava gitsin manav kendi elleriyle seçe seçe en iyi meyveleri koyar, devreleriyle yemek yesin hesaplarını ödeyip siz aslanlara feda olsun diyen halktan birileri çıkar, nöbet tutarken teyzeler kek börek yapıp getirir sırtlarını sıvazlar. Öğretmen ise ağıza sakız kıvamında, medya bile küçültecek yayınlar yapar hakkında. Herkes öğretmenlik hakkında çok şey bildiğini zanneder. Sadece derse girip anlatmak sanır öğretmenliği.. Ağzı olan hakkımızda konuşur. Vatanı bekleyene herşey feda olsun ama vatana evlat yetiştirene bu zulüm niye?
Polisin özlük hakları öğretmenle kıyaslanamayacak kadar fazladır. Polislerin çalışma ortamı çok güzeldir, devrelerle arkadaşlık bambaşkadır, onlar ekmeği böler paylaşır, dost olur. Öğretmen ortamı birbirini çekemeyen, yarış halinde öğretmen doludur. Öğrenci ile ayrı uğraşırsın, öğretmenlerle ayrı uğraşırsın, idare ile ayrı uğraşırsın, veli ile ayrı uğraşırsın, müfredat ile ayrı uğraşırsın. Hep huzursuz bir ortam.
Polis eve yorgun gelir, öğretmen delirtecek baş ağrılarıyla. Ben eve geldiğimde küçüklerle uğraşmanın da etkisi büyüktür halsizlik ve ağrılardan yemek yapmaya derman bulamıyorum çoğu zaman. Polis yorgun ama sırtı sıvazlanmış, kendi ile gurur duyarak gelir. Öğretmen yorgun ama işittiği bir söz, bir hakaret yada yaşadığı bir olay yüzünden sinirleri bozuk gelir.
Polis eğitimi bitince polistir. Öğretmen eğitimi bitince asıl öğretmen olmaya çalışır. Kendi arasında ücretli, kadrolu, sözleşmeli, aday ve kadrolu olarak çeşit çeşit sınıflara ayrılır. Kadrolu olamadığın sürece kimse sana öğretmen gözüyle bakmaz. Eğer kadrolu değilsen ve veli bunu öğrenirse anında idareye koşarak "biz öğretmen istiyoruz bu öğretmen olamamış" der. Lisansının hiçbir geçerliliği yoktur. Tek geçerli olan kpss'dir. Polisin ortamı hiyerarşiktir, bu ayrım da öğretmen ortamının hiyerarşisidir.
Polis izinlerinde ansızın çağırılabilir, öğretmen 7/24 mesaide sanılır. Ne kadar engellemeye çalışsan da uyarsan da, gece 12 de mesaj atıp ödev soran veli mi ararsın, tam yemek saatinde arayıp çocuğu eve morali bozuk gitmiş diye sebep araştıran veli mi ararsın, misafirlikte bile sürekli telefonum çalar. (Sınıf öğretmeni olduğum için numaramı vermek zorundayım.) En bayıldığım konu da birbirine düşmüş veliler. Özellikle senin çocuğun benim çocuğumu ağlatmış diye birbirinin evine kadar gidip kavgaya tutuşanlar.. Olay öğretmene intikal eder, öğrenciyi mi eğiteceksin veliyi mi şaşırırsın.
Vallahi biz eşimle birbirimize bakıyoruz kim kimden şanslı kendimiz karar veremiyoruz.
Ben mesleğimi aşkla yapıyorum, eşimde öyle.
Her cefasına severek katlanıyoruz ama öğretmenliği kolay bir meslek sanmayın. İki mesleğin de birbirinden zor yanları var. Ama eşim polis haliyle biri öğretmenliğe kolay desin benden önce atılıp savunur. 1 kez bile ağzından öğretmenlik daha kolay sözünü duymadım. Bende polislik için daha kolay diyemiyorum. Bazen eşimin koşuşturmacasına bakarken benim başım dönüyor.
Bizdeki durum böyle. Bu iki mesleği karşılaştırıp kolayı arayan aldanır. Vatan işi neresinden tutarsanız tutun zordur.
O yüzden gönlünüz hangisine yakınsa onu seçin, en doğru seçim budur.

Son düzenleme:
Ben de öğretmenim. Polis olmakla öğretmen olamak arasında dağlar kadar fark olduğunun farkındayım. Öğretmen sabahtan akşama kadar dil döker gelir eve dinlenir. Hafta sonu dinlenir. Olay orda biter. Polis eve gelir gelebilirse tabi :-) heran görev çıkabilir çağırırlar. Kıyaslanacak meslek degiller öğretmenler coşmasın hic bence :-) bir taraf vatana evlat yetiştiriyor, bir tarafta yetistirileyemeyen evlatlar yüzünden cani cebinde geziyor.
Öğretmenden öğretmene fark var o zaman. Bazıları sadece mesai dolduruyor diye düşünüyorum. Öğrencileri ile daha faydalı çalışmalar yapabilmek, proje üretmek için sabahlara kadar uykusuz kalan, onların sorunları için koşuşturan, öğrencilerinin yaşadıkları olumsuzluklarıda düzeltmeyi üzerine görev edinmiş, sadece tahtanın önünde durmayan öğretmenlerde var. Ben onları kastettim. Ayrıca sınıftan, dersi anlatarak da çıkabilirsin dersi öğreterekte. İkisi farklı efor gerektirir.

Ben de polisim başka bi meslek seçebiliyorsan önce onu tercih etmeni tavsiye ederim polislik çok zor meslek bayanı erkeği kalmadı bayanlar da göreve gidiyor gireceksen her şeyi göze alman lazım

Öğretmenden öğretmene fark var o zaman. Bazıları sadece mesai dolduruyor diye düşünüyorum. Öğrencileri ile daha faydalı çalışmalar yapabilmek, proje üretmek için sabahlara kadar uykusuz kalan, onların sorunları için koşuşturan, öğrencilerinin yaşadıkları olumsuzluklarıda düzeltmeyi üzerine görev edinmiş, sadece tahtanın önünde durmayan öğretmenlerde var. Ben onları kastettim. Ayrıca sınıftan, dersi anlatarak da çıkabilirsin dersi öğreterekte. İkisi farklı efor gerektirir.
Her meslekte işini layıkıyla yapmayan bir sürü insan varken toplumun gözü hep öğretmenlerde nedense. Keşke bu sözlerinizi işini yapmayan herkese söyleseniz de sadece öğretmenleri zan altında bırakamasanız ne güzel olur değil mi? Ayrıca eşimin kardeşi polis. Ve karakol amirinin hiç bir işten anlamadığını geç gelip çay içip iki muhabbet ettikten sonra erken gittiğini anlatır durur. Eminim pek çok yerde de böyle insanlar vardır. Ben bu duruma bakıp da polisler çok rahat yaaa hiç bir şey yapmıyorlar dersem hoş olmaz.

Evet haklisindir. Ama hangi öğretmen tatilinden çağırılıp terörün icine gidiyor? Hangi öğretmen gittiği ek görevden ücret almadan dönüyor? Hangi öğretmen ertesi gün icin bile kesin bir plan yapamıyor bunlar basit örneklerim. Emniyette işler farkli işliyor. Kiyaslanmamasi gereken meslekler. Benim annemde babamda öğretmen ve hiçbir zaman annem ve babam olmadığı bir bayram gecirmemistim. Bir de polis çocuklarına soralım bunu acaba kaç bayram beraber tatil yapabilmişler? Ayrıca hicbir öğretmen de aylarca yıllarca uykusuz kalarak öğrencilerine fedakarlık yapmaz. Mahmut hoca degil şimdiki öğretmenler kendilerini adasınlar. Hergün proje olmaz hergün problemli öğrenci olmaz. Ama polisler hergün problemle uğraşır.konu sahibi bunları düşünerek adım atsın. Daha neler var yazmıcam neyse :-)

Back
X