• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Poliover Hakkinda

Sonucumu alınca yazıcağımı söylemiştim. Bugün sonuçlarımı aldım. Her şey normal gözüküyor. Pkolu değilmişim.

Bende pko adetlerim düzenliydi. .
zamanla bozulmaya başlıyor. .
polikistik over kadınların illeti. .
eşiniz sperm testi yaptırdımı?

Çok sevindim valla belki bende değilim bir doktorun lafına inandim test sonuclarini atarmisn canim

Sonuçlarım

Serbest T3 -- 3.97
Serbest T4 -- 1.33
TSH - 2.56
FSH - 6.40
LH - 7.18
DHEAS04 - 6.40
Prolaktin - 5.40
Estradiol - 54
Progesteron - 0.34
Total Testesteron 0.24
Kortizol - 9.1

Sonuçlarım

Serbest T3 -- 3.97
Serbest T4 -- 1.33
TSH - 2.56
FSH - 6.40
LH - 7.18
DHEAS04 - 6.40
Prolaktin - 5.40
Estradiol - 54
Progesteron - 0.34
Total Testesteron 0.24
Kortizol - 9.1
Adetin 3. Günü olan testler değilmi progesterona neden bakildi

Adetin 3. Günü olan testler değilmi progesterona neden bakildi

Evet canım 3.gün yapıldı. Erkeklik hormonuma bakmak için kan ver demişti. Bu testi sadece erkeklik hormonuna bakmak için istedi. Progesteron ile ilgili birsey demedi. Ben daha önce başka doktorlara gitmiştim. O testleri gösterdim. O test bu kadar ayrıntılı değildi.

Evet canım 3.gün yapıldı. Erkeklik hormonuma bakmak için kan ver demişti. Bu testi sadece erkeklik hormonuna bakmak için istedi. Progesteron ile ilgili birsey demedi. Ben daha önce başka doktorlara gitmiştim. O testleri gösterdim. O test bu kadar ayrıntılı değildi.
Tsh fsh falan çok güzel ya benim birazcık yüksek 9.67 sinir 12 küsür ama 6 olması falan çok iyi prolaktininde güzel

Tsh fsh falan çok güzel ya benim birazcık yüksek 9.67 sinir 12 küsür ama 6 olması falan çok iyi prolaktininde güzel

Benimde nisan ayında prolaktinim 26.83tü. Doktorum dostinex adlı ilaç verdi ve 1 ay sonra normal değerlere indi. Ben kaç aydır pko olabilirsiniz diyen doktorlar yüzünden strese girdim. Çünkü kimse emin konuşmadı. Ona göre tedavi görürüm dedim ama bir türlü pkolu olup olmadığımı öğrenemedim. Ne sorunun olduğunu biliyorsun bu da değerlerin iyi olması kadar çok güzel senin için.

Benimde nisan ayında prolaktinim 26.83tü. Doktorum dostinex adlı ilaç verdi ve 1 ay sonra normal değerlere indi. Ben kaç aydır pko olabilirsiniz diyen doktorlar yüzünden strese girdim. Çünkü kimse emin konuşmadı. Ona göre tedavi görürüm dedim ama bir türlü pkolu olup olmadığımı öğrenemedim. Ne sorunun olduğunu biliyorsun bu da değerlerin iyi olması kadar çok güzel senin için.[/QUOTE canım bir doktora gittim o bana hormon testi yapmadan pco dedi bende çok korktum başka doktora gittim iki overdede mm kistler var dedi başka doktor başka bişey dedi ama emin olamadım benimde prolaktinim yüksek bu yüksekten bu değere düşmesi senin için çok iyi hormonlarin normal valla bi kur falan uyguladinmi

canım bir doktora gittim o bana hormon testi yapmadan pco dedi bende çok korktum başka doktora gittim iki overdede mm kistler var dedi başka doktor başka bişey dedi ama emin olamadım benimde prolaktinim yüksek bu yüksekten bu değere düşmesi senin için çok iyi hormonlarin normal valla bi kur falan uyguladinmi

canım bir doktora gittim o bana hormon testi yapmadan pco dedi bende çok korktum başka doktora gittim iki overdede mm kistler var dedi başka doktor başka bişey dedi ama emin olamadım benimde prolaktinim yüksek bu yüksekten bu değere düşmesi senin için çok iyi hormonlarin normal valla bi kur falan uyguladinmi

Adetlerin düzenli mi, kilo fazlalığın var mı? Kistleri ultrasonda mı gördü. Benimde ilk gittiğim doktorum ultrasonla bakarken siyah küçük misket gibi 6 7 tane bir şey vardı. Sanırım kistti. Bana da polikistik over olabilirsin dedi. Test yapmadan öyle bir şey diyemez. Benim internetten okuduğuma göre lh fsh dan 2 katı olması gerekiyor yazıyordu. Tabi doktorlar daha iyi bilir. Benim akıntı problemim var. Sadece soğan kürü yaptım. Ama akıntım geçmedi. İşe yaradı mı yaramadı mı bilmiyorum. Pkoya da iyi geliyormuş. Yan etkisi olmadığını biliyorum miden de sorun yoksa. Prolaktin için ilaç vermedi mi?

polikistik over farklıdır polikistik over sendromu farklı
polikistik overde yumurtalıklarda çoklu kist görünümü olur.
pco sendromunda da lh/fsh oranının 3 üstünde olması gerekiyor. son çalışmalara göre illa overlerde kistik görüntü olması gerekmiyormuş.
benim de mesela 1,5-2 sene önceye kadar bütün adetlerim düzenliydi, adet düzensizliği başladı ne olduysa her şeyim şaştı.
çoklu kistlerim yok ama hormonlarım sapıtmış. kilolu değilim, kıllanmam yok, sivilcem yok mesela.

Adetlerin düzenli mi, kilo fazlalığın var mı? Kistleri ultrasonda mı gördü. Benimde ilk gittiğim doktorum ultrasonla bakarken siyah küçük misket gibi 6 7 tane bir şey vardı. Sanırım kistti. Bana da polikistik over olabilirsin dedi. Test yapmadan öyle bir şey diyemez. Benim internetten okuduğuma göre lh fsh dan 2 katı olması gerekiyor yazıyordu. Tabi doktorlar daha iyi bilir. Benim akıntı problemim var. Sadece soğan kürü yaptım. Ama akıntım geçmedi. İşe yaradı mı yaramadı mı bilmiyorum. Pkoya da iyi geliyormuş. Yan etkisi olmadığını biliyorum miden de sorun yoksa. Prolaktin için ilaç vermedi mi?
Adetlerim genelde düzenli kilo sivilce problemimde yok akıntı sorunu bendede var hergün neredeyse çamaşır degistirmem gerek oluyo ama bu prolaktin canımı sikti ilaca gerek görmedi endokrine gitmiştim çok aşırı yüksek değil diyée neye inansam şaşırdım dogrusu

polikistik over farklıdır polikistik over sendromu farklı
polikistik overde yumurtalıklarda çoklu kist görünümü olur.
pco sendromunda da lh/fsh oranının 3 üstünde olması gerekiyor. son çalışmalara göre illa overlerde kistik görüntü olması gerekmiyormuş.
benim de mesela 1,5-2 sene önceye kadar bütün adetlerim düzenliydi, adet düzensizliği başladı ne olduysa her şeyim şaştı.
çoklu kistlerim yok ama hormonlarım sapıtmış. kilolu değilim, kıllanmam yok, sivilcem yok mesela.
Yok canım bende hormon testi mi attım gormussundur fotoğrafı lh fsh nin altında tek prolaktinim yüksek işte doktor ultrasonda gorduguyle bana pco dedi test yapmadan

Yok canım bende hormon testi mi attım gormussundur fotoğrafı lh fsh nin altında tek prolaktinim yüksek işte doktor ultrasonda gorduguyle bana pco dedi test yapmadan
tamam onu diyorum işte polikistik görünüm varmış ama Polikistik over sendromu değilmişsin yine küçük küçük kistlerin varmış işte overlerde.

Adetlerim genelde düzenli kilo sivilce problemimde yok akıntı sorunu bendede var hergün neredeyse çamaşır degistirmem gerek oluyo ama bu prolaktin canımı sikti ilaca gerek görmedi endokrine gitmiştim çok aşırı yüksek değil diyée neye inansam şaşırdım dogrusu

Sende benim gibisin o zaman. Benimde adetlerim duzenli kilom normal. Akinti problemim benimde fazla. Ben ilk gittigimde adwtin 3. Gunuydu ve kistler vardi. Ama yeni doktoruma gittigimde adetin 3. Gunu kist ve farkli hicbir sey goremedi. Kendisi anormal birsey goremiyorum dedi. Tamamiyle gecti mi ya da ilk doktorun gordugu neydi bilmiyorum. Sadece akinti icin sogan kuru yaptim. Belki o etkilemis olabilir. Sanirim o kadar onemli degil ki doktorum bir daha kontrol etmedi. Ben hsg cektirecegim. Prolaktin hormonu stresten ya da beyinde adenomdan dolayi yukseliyor diye okumustum. Strese bagli oldugu icin sanirim ilac vermedi. Kendiliginden dssun diye. Tabi doktorunuza sormaniz en iyisi. Ben ilaci kullandiktan sonra arastirinca ogrendim

kızlar merhaba bende bugün testlerimi yaptırdım. DHEA-SO4 ve TESTOSTERON cuma günü alıcam diğer sonuçlarım da bunlar. Prolaktin yüksek çıkmış. Henüz doktorumla görüşmedim ama sonuçlarla ilgili bilgi verebilecek olan arkadaşımız yardımcı olabilir mi? internetten araştırdığım kadarı ile pko ya neden olan hormon yüksek çıkmış. tedavisi nasıldır ne kadar sürede bu değer düzelir bilgisi olan var mı?

TSH (Tiroid Stimulan Hormon) 1,52 uIU/mL
Estradiol (E2) 40 pg/mL
Follikül Stimulan Hormon (FSH) 5,33 mIU/mL
Luteinizan Hormon (LH) 7,15 mIU/mL
Prolaktin (PRL) *42,54 ng/mL

Back
X