Vajinal muayene olamama nasıl çözülür?

Hanımlar merhaba,
Evliyim ve çocuk sahibiyim. İlişkide bir problem yaşamıyorum. Buna rağmen asla vajinal muayene olamıyorum. Doğum dönemimde de alttan muayenede korkunç ağrı yaşadım ve sezeryan oldum. Adet duzensizligim yok ancak kilo veremiyorum ve yüzümde kıllanma, saçımda dökülme vb. meydana geldiği için kontrol amaçlı kadın doğumda bir hormon testi yaptırmak istedim. Hormon sonucumda amf değerim yüksek çıktı. Ultrason da hiç bir şey gözükmüyor olmasına rağmen vajinal muayenede (duramadığım için pek bakamadi) görebildiği kadar Pcos teşhisi koydu.
Pcoslu olmak moralimi bozdu ancak şu muayeneyi olamamak daha çok moralimi bozdu. Kendimi çaresiz, üzgün, mutsuz ve çok ağır bir yükün altında ezilmiş gibi hissediyorum. Anestezi ile bu muayene yapılıyormuş hiç deneyeniniz oldu mu? Kontrole gittiğimde nasıl muayene olacağım korkusu şimdiden başladı. Kimseylede paylasamiyorum Dr dahil herkesin söylediği evlisin ilişkiye giriyorsun. Bu da beni daha çok olumsuz etkiliyor. İkisi eşdeğer olabilir mi? 😥

(Muayene masasında baygınlık geçirecek seviyeye geliyorum)
Bendede aynı sorun var yarın smear testi vercem korkuyorum 2 doğum yaptım sezeryanla doktor versen iyi olur dedi eşimle hicbi sikintim yok ama doktorlara gelince asla rahat edip o çatala çıkamıyorum özele gtcem dogumlarimi yaptıran doktor umarimm iyi geçer anestezi ile sspiral takılıyomus doktorum dedi küçük bı anesteziyle takarim dedi ama smear testinde aneztezi olmuyormuş acimiyo diyolar ummarim öyledir

Bendede aynı sorun var yarın smear testi vercem korkuyorum 2 doğum yaptım sezeryanla doktor versen iyi olur dedi eşimle hicbi sikintim yok ama doktorlara gelince asla rahat edip o çatala çıkamıyorum özele gtcem dogumlarimi yaptıran doktor umarimm iyi geçer anestezi ile sspiral takılıyomus doktorum dedi küçük bı anesteziyle takarim dedi ama smear testinde aneztezi olmuyormuş acimiyo diyolar ummarim öyledir
Spiral takarken alamıyor mu smear?

Hyr smear testinde adetli olmamam gerekiyo spirali adetliyken takiyolar
Smear testi hiç acıtmıyor içiniz rahat olsun. Kesinlikle vajınal muayene olamayan biriydim üç ay önce regl düzensizliğim son noktaya gelince özelde doktora gitmek zorunda kaldım. Doktora derdimi anlattım doktor hanımdan Allah razı olsun konuşa konuşa elle ve cihazla muayenesini yaptı ve başlarken smear testi istemiyorum demiştim korktuğum için ama o muayene yaparken testide almış anlamadım bile. Sanırım korkumu yendim şuan muayene korkutmuyor. ☺️

Kesinlikle acitmiyo 1 saat önce verdim smear testini üstüne vajinal muayne bile oldum 🤣 kesinlikle doktora güvenmek çok önemli devlette olsa hayatta yaptiramazdim

ilişkiden daha rahat bence vajinal muayene. ben de korkardım bence ama fırsat verilmedi 😂😂 hiç beklemediğim anda doktor vajinal muayene istemişti. o yüzden düsünemedim o an 😂😂 sonrasında tüm muayenelerim vajinal oldu ve alıştım, sorun yasamadım. doktorun mizacı da çok etkili bence

Çok geçmiş olsun size.
Ben yıllar önce yine cesaretimi toplayıp özelde doktora gitmiştim. Muayene ederken smear testi testi için örnek almıştı. Hiç bir şey hissetmemiştim. Ben de problem o alet galiba😥 belki siz de hiç bir şey hissetmezsiniz. Umarım hissetmezsiniz🙏

Çok geçmiş olsun size.
Ben yıllar önce yine cesaretimi toplayıp özelde doktora gitmiştim. Muayene ederken smear testi testi için örnek almıştı. Hiç bir şey hissetmemiştim. Ben de problem o alet galiba😥 belki siz de hiç bir şey hissetmezsiniz. Umarım hissetmezsiniz🙏
Çok şükür iyi geçti hissettim ama gerilme oldu sadece canım acimadi önce bı kalktım korktuğum için tabi cataldan ama doktor çok iyiydi konuştu sakinleştirdi flan jel sürüyorum bak canım hiç yanmicsk çok yavaş hareket etcem falan dedi alttan ulturasyonla bile baktı testi aldıktan sonra acımadı cnku güvendim doktora kasmadim kendimi başka doktorlar acele ediyo bagiriyo falan zaten utaniyoz cekiniyoz meraklı miyiz oraya çıkıp bacak açmaya😅

Çok şükür iyi geçti hissettim ama gerilme oldu sadece canım acimadi önce bı kalktım korktuğum için tabi cataldan ama doktor çok iyiydi konuştu sakinleştirdi flan jel sürüyorum bak canım hiç yanmicsk çok yavaş hareket etcem falan dedi alttan ulturasyonla bile baktı testi aldıktan sonra acımadı cnku güvendim doktora kasmadim kendimi başka doktorlar acele ediyo bagiriyo falan zaten utaniyoz cekiniyoz meraklı miyiz oraya çıkıp bacak açmaya😅
Sizin adınıza çok sevindim 🧿 O doktoru hiç bırakmayın 😃
Maalesef doktorların bir çoğu iş olarak görüyor bu durumu yalnızca. Muayene edip bitireyim mantığı sanırım. Duygu kısmı maalesef yok. Oysa söylediğiniz gibi oraya çıkıp o pozisyonu almak bile yeterince zor zaten .

X