• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikotik over sendromu

MERHABA arkadaslar yardımlarınızı bekliyorum benimde prolaktin seviyem yüksek çıktı doktor bi kacilac verdi napıcagımı bilemıyorum

Konuyu ilk açtığımda o kadar karamsardım ki dr demesine göre acaba tedaviyle de olur mu olmaz mı diye korkularım vardı..Ama korku yersizmiş onu öğrenmiş oldum herşey duayla Allah ım ne yazzmışsa o inancınızı kaybetmeyin

Oncelikle fazla kilolarin varsa vermelisin canim..
Ben 14 yasindan beri polikistik overle mucadele eden biriyim.. 4 ayda bir adet oluyordum..
Simdi cocuk istiyoruz dr bana adet sokturucu verdi ama gebelige engel degil bu haplar. Sen simdi dogum kontrol hapimi kullaniyosun ?
Stres yapma bende stres cok yaptim ama zarari kendimde gordum.. Adetlerin duzensiz mi seninde..
Ben evlendikten sonra duzeldi adetlerim :44:

mrb bnde pcoslym hormon tahlili yaptrdm adetn 3.günü bebk istedğmz için 6ay ilaçsz beklicekmişz sadece düzensz adet oldğm için adt söktrücü verdi szn kullandğnız ilacn adı ne?

bu konuyu acalı ne kadar zaman olmuş ve bu zaman ne kadar hızla akıp geçmiş başta o kadarumutsuzdum karamsardım ve mutsuzdum kı ama bunların ne kadar da yersiz olduğunu olduğu anladım. dr.tedavi sonucunda çocugun olacak derken ben Allah a sığındım ve anne olmak istememin 2 ayında müjdeli haberi aldım şimdi ise kucağımda bana gülen ve doğumdan 5 ay geçmiş bir oğlum var. Sakın üzülmeyin ve umutsuzluğa kapılıp kendinizi yersiz üzmeyin sadece dua edin ve Allah a sığının

bu konuyu acalı ne kadar zaman olmuş ve bu zaman ne kadar hızla akıp geçmiş başta o kadarumutsuzdum karamsardım ve mutsuzdum kı ama bunların ne kadar da yersiz olduğunu olduğu anladım. dr.tedavi sonucunda çocugun olacak derken ben Allah a sığındım ve anne olmak istememin 2 ayında müjdeli haberi aldım şimdi ise kucağımda bana gülen ve doğumdan 5 ay geçmiş bir oğlum var. Sakın üzülmeyin ve umutsuzluğa kapılıp kendinizi yersiz üzmeyin sadece dua edin ve Allah a sığının

insallah bizlerinde olur dualarını esirgeme ciciannem :16::16: mucks

gercekten cok sevındım Allah bagıslasın bebegını :nazar: bende de pko var ve korkuyorm bebek sahıbı olamamktan henuz tedavıye baslamadım ıns. benımde bebegım olur :43:

tedavi mi gördün canım..ne gibi bir tedaviden geçtin bizleride aydınlatırsan seviniriz..bebeğinide güle güle büyüt..

aynı sıkıntı bendede var doktor sadece progestan verdi gebelik istediğim için doğum kontrol hapı vermedi. bakalım bu ay ilk denemem hap için 6 ay kullan olmazsa bu arada kendiliğinden, tedaviye başlayalım dedi. Rabbim inşallah hepimize hayırlı zamanda hayırlı bir şekilde hayırlı evlatlar nasip eder. Umutsuzluğa kapılmak istemiyorum daha ilacı kullanmaya başlayalı ilk ayım ama bilirsiniz etrafınızdaki bazı insanlar saçma sapan laf sokma çabaları içindediler bunları duydukça sinirleniyorum ama hayırlısı demekten başkada bir diyeceğimiz yok, Rabbim büyük....

mrblar arkadaşlar .ben 4 yıllık evliyim.10 gün önce bebek düşündüğüm ve doktor kontrolünde gebelik yaşamak istedim için doktora başvurdum. önceden gidip herhangi bi sorun varmı yokmu öğrenmek istedim.kontrol sonucunda sağ yumurtalığımda 7.5 cm kist tespit edildi.doktor sabah akşam kullanmam üzere tarlusal 5mg(kullandıktan 1 hafta 10 gün içinde adet olmanız gerekiyomuş) verdi.amaç hem gecikmiş olan adeti söktürmek hemde kisti parçalamaktı.hapı kullandıktan 2 gün sonra adet oldum.ve regl olduğumun ikinci günü kontrole gittim.kist 1.5 cm küçülmüş ve 6 cm olmuş.ama doktor istenilen sonucu vermediğini ve kistin büyümeye meğilli bi kist olduğunu söyledi.bana 3 ay boyunca kullanmam için doğum kontrol hapı olan desolett'i verdi.her ay kontrole gidicem eğer küçülme varsa ne ala ama yoksa 3 ayın sonunda kesinlikle ameliyat dedi.çünkü 3 ay boyunca geçmemesi artık ilacında vücuda etki etmemesi demekmiş.laparoskopi ile yapıcaz dedi kapalı bi ameliyatmış.ordan kisti alıcaz ve bişeyin kalmıcak dedi.ama genede tereddütlerim var.laparoskopi ameliyatını olan arkadaşlarım siz hangi hastanelerde ameliyat oldunuz.kist tekrar oluştumu ameliyattan sonra.banada tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.şimdiden araştırıp kendimi en kötüye hazırlamak istiyorum.birde ameliyattan ne kadar süre sonra gebe kalmanız tafsiye edildi.???şimdiden teşekkürler arkadaşlar..

hiç tedavi görmedim ama soğan kürü yaptım 15 gun düzenli içtim insallh rabbim sana da nasip etsin

kuzum benim zaten çoçuklarım var..sağ ol..darısı kızımın başına..kızım pkos bekar kendisi ama..yinede şimdiden araştırıyorum..soğan kürünü bizde yapmıştık..ama daha sonra tekrar bozuluyor düzen..

Hepinize selamlar. Bende de pko var. Bir kızım var. Rahatsızlığım sonradan oldu. Ancak doktorum tedaviye gerek görmedi. Çocuğa engel olmadığını ancak geç olmasına sebep olabileceğini söyledi. Soğan suyunu denedim ve ilk adetimde faydasını bariz bir şekilde gördüm. Şifa veren ,sebepleri yaratan Allah'tır. Hepinize tavsiye ediyorum. Pko çocuğa engel değil bence. Sadece geciktirebilir. O da Allah'ın dilediği şekilde. Kaygıya kapılmayın.

Arkadaşlar polikistik over de adetler düzenli olur mu,

Benim hayatımda bir kez 10 günlük bi adet gecikmem olmuştu, o zaman doktor polikistik over olabilir demişti, adet olunca 3. gün gidip hormon testi yapmamı istemişti, yaptım bişey çıkmadı, o gün tekrar ultrasonla baktı kist falan kalmamıştı. Neyse sonra 3 ay önce de 3 gün gecikme olmuştu, ben adet olmadan önce doktora gittim, doktor ultrasonla bakarken sağ over polikistik sol over polikistik diye sekreterine söylüyordu yazması için, ama o ultrasonla bakarken ben adet olmaya başlamıştım. o yüzden daha sonra tekrar gitmedim yeni evli olduum için böyle gecikmeler olabilirmiş etraftan öyle söylediler. Ondan sonra da daha hiç adet gecikmesi olmadı. Kafam karıştı ama polikistik over olabilirmiyim ben acaba

bende polikistik overliyim adetimin 5. günüdeyim klomen kullanıyorum çatlatma iğnem var onu ne zaman yapacam bilgisi olan varmı herkese hayırlı evlat nasip etsin RABBİM!!!

mrblar arkadaşlar .ben 4 yıllık evliyim.10 gün önce bebek düşündüğüm ve doktor kontrolünde gebelik yaşamak istedim için doktora başvurdum. önceden gidip herhangi bi sorun varmı yokmu öğrenmek istedim.kontrol sonucunda sağ yumurtalığımda 7.5 cm kist tespit edildi.doktor sabah akşam kullanmam üzere tarlusal 5mg(kullandıktan 1 hafta 10 gün içinde adet olmanız gerekiyomuş) verdi.amaç hem gecikmiş olan adeti söktürmek hemde kisti parçalamaktı.hapı kullandıktan 2 gün sonra adet oldum.ve regl olduğumun ikinci günü kontrole gittim.kist 1.5 cm küçülmüş ve 6 cm olmuş.ama doktor istenilen sonucu vermediğini ve kistin büyümeye meğilli bi kist olduğunu söyledi.bana 3 ay boyunca kullanmam için doğum kontrol hapı olan desolett'i verdi.her ay kontrole gidicem eğer küçülme varsa ne ala ama yoksa 3 ayın sonunda kesinlikle ameliyat dedi.çünkü 3 ay boyunca geçmemesi artık ilacında vücuda etki etmemesi demekmiş.laparoskopi ile yapıcaz dedi kapalı bi ameliyatmış.ordan kisti alıcaz ve bişeyin kalmıcak dedi.ama genede tereddütlerim var.laparoskopi ameliyatını olan arkadaşlarım siz hangi hastanelerde ameliyat oldunuz.kist tekrar oluştumu ameliyattan sonra.banada tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.şimdiden araştırıp kendimi en kötüye hazırlamak istiyorum.birde ameliyattan ne kadar süre sonra gebe kalmanız tafsiye edildi.???şimdiden teşekkürler arkadaşlar..
bende laparoskobi oldum ama benimki yumurtalar delindi gebelik içindi...

Back