• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikotik over sendromu

merak ettiğim poliistik over sendromunda hormonal değerler nasıl değişiyor.normal aralıklarını biliyorum fakat bazı değerlerin düşüklüğü bu sendromun varlığını dahada bariz gösteriyormuş.

selamunaleyküm canım soğan kürüyle beraber incir kürü yaparsan hamile kalabiİlrsin ALlahın izniyle

arkadaşlar soğan kürünü nasıl yapıcaz tarif edebilir misiniz?bende de pco var bekarıım yani çocuk isteği gibi birşey söz konusu degil ama zayıflamak istyrm ,pco dan dolayı zayıflayamıyorum :(

Merhaba.
Ben de yaklaşık 1 ay önce Pko teşhisi konmuş biriyim . Şuan 20 yaşındayım aşırı tüylenme ve kilo artışıyla başvurmuştum doktora. Şimdi 1 doğum kontrol hapı 2 hormon hapı 1 de kilo vermeme yardımcı bir ilaç kullanıyorum. Doktorum bu ilaçları 2 yıl boyunca devamlı kullanmam gerektiğini söyledi. 2 sene sonra eğer istersem ( şuan bekarım çünkü ) bebek tedavisine başlayacağız. 2 sene boyunca da bebek tedavisi görecekmişim böylece 4 sene sonra evlendiğimde ne pko 'dan ne de bebeğim olmuyor diye şikayet edecekmişim.

bende ilk hamile kaldigimda doktor bana yumurta tembelligi var demisti cocuk istedigim icin direk yumurtlama haplari verdi ve hamile kaldim cocuktan sonra adetim tekrar duzensizlesti ama simsi yine hamileyim bu cok umutsuzluga surukleyecek bisey ddegil gibi geliyor bana

bende ilk hamile kaldigimda doktor bana yumurta tembelligi var demisti cocuk istedigim icin direk yumurtlama haplari verdi ve hamile kaldim cocuktan sonra adetim tekrar duzensizlesti ama simsi yine hamileyim bu cok umutsuzluga surukleyecek bisey ddegil gibi geliyor bana

darısı tüm istenlerin başına inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşAllahh...

Merhaba.
Ben de yaklaşık 1 ay önce Pko teşhisi konmuş biriyim . Şuan 20 yaşındayım aşırı tüylenme ve kilo artışıyla başvurmuştum doktora. Şimdi 1 doğum kontrol hapı 2 hormon hapı 1 de kilo vermeme yardımcı bir ilaç kullanıyorum. Doktorum bu ilaçları 2 yıl boyunca devamlı kullanmam gerektiğini söyledi. 2 sene sonra eğer istersem ( şuan bekarım çünkü ) bebek tedavisine başlayacağız. 2 sene boyunca da bebek tedavisi görecekmişim böylece 4 sene sonra evlendiğimde ne pko 'dan ne de bebeğim olmuyor diye şikayet edecekmişim.

sen hangi doktora gitmiştin....endokrimoloji mi yoksa kadın doğumcuya mı gittin?

21 yasındayım 3 ay önce doktra gttğimde pco oldgumu öğrendm aslnda 10 yıldr regli oluyorum ama sadce son 6 yılı düzenszdi en sonunda doktora gttim ciddi anlamda progeston dye ilaç kullnıyrm 3 aydr hftaya doktoruma gdicem bakalım ne dicek ama kullndıktan sonra reglim sdce 1 damlaya indi tmm onuda olmuş var sayıyor fakat en azndan 4 nayda 1 oldugm da 2 gn falan sürüyordu. birde asırı kilo alımı oldu sebebi bu da olablir mi :50:

herkeste hormon düzensizliği olmuyor benim hormonlarım çalışıyor ama pko sendremu hastasıyım...

afedersiniz konunuza denk geldiğimde gördüm ama bu dediğiniz hastalık polkistik over olmasın, ismi bu şekilde değil mi ya da bu isim diğer ismi mi? merak ettim, bi tanıdığımda da var da...

arkadaşlar merhaba.ben 20 yaşındayım. 14 yaşındayken bana polıkıstık over teşhisi kondu. son 6 yıl içinde 2 yıl hiç adet olmadım ve her yıl en fazla 6 kez adet olabıldım. yakında evlenıyorum . nişanlım bu 6 yıl zarfında hep yanımdaydı.( 6 yıldır sevgılıyız) ama çok korkuyorum ona bır bebek verememekten . bu hastalık yuzunden 20 kg aldım. zayfılıcam dıye canım çıkıyor. çok kötü durumdayım

bende 4 yıldır polikistik over hastasıydım kullanmadığım ilaç kalmamıştı üstelik 1 yıldır evliyim evlendikten sonrada kullandım ilaçları ama fayda etmedi takiiii prof dr ibrahim adnan saraçoğlunun soğan kürüne kadar 15 gün uyguladım üstüne bide çocuğun olmaz diyen dr inat hamile kaldım deneyin derim :16::16::16:

selam cnm bende polikistik overliyim.diğer konularda da bakarsan o kadar çokki umutsuzluğa kapılma.yasın kaç kaç yıllık evlisin bunları da yazsaydın keske.ben 2 yıllık evliyim yaklasık 1 yıldır denedik olmadı 6 aydır da tedavi gördüm 3 ay yumurta gelişimi için hap kullandım olmadı 2 kere asılama denedim olmadı.bu ay tüp bebek denicem.ben de kafaya taktığım ve stres yaptığım için maalesef tedavilerim basarısız oldu.
pco lu olup hamile kalan da çok insan var.ben sadece kendimden örnek verdim.sen bence doktora bebek istediği belirt ve tedaviye basla...

merhaba bende pkoluyum yaklaşık 2 yıllık evliydim bende klomenle yumurtam gelişmedi fakat aşılama sonucu üçüz hamile kaldım daha sonra ikize düşürüldü redüksiyon işlemiyle yanlız bebeklerimi yaşatamadım 5 buçuk aylık doğum yaptım 26 temmuzda peşinden kurtaj oldum eylül ayında kontrole gittim pko tekrar devam ettiğinden tedavi ile olur diyorlar şuan beklemedeyim

merhaba bende pkoluyum yaklaşık 2 yıllık evliydim bende klomenle yumurtam gelişmedi fakat aşılama sonucu üçüz hamile kaldım daha sonra ikize düşürüldü redüksiyon işlemiyle yanlız bebeklerimi yaşatamadım 5 buçuk aylık doğum yaptım 26 temmuzda peşinden kurtaj oldum eylül ayında kontrole gittim pko tekrar devam ettiğinden tedavi ile olur diyorlar şuan beklemedeyim

tatlım ne dıyeyı bılmıyorum ama anladıgım kadarıyla çok güçlüsün. allah yardımcın olsun ınş. kucagına alırsın bebeğini

bende 4 yıldır polikistik over hastasıydım kullanmadığım ilaç kalmamıştı üstelik 1 yıldır evliyim evlendikten sonrada kullandım ilaçları ama fayda etmedi takiiii prof dr ibrahim adnan saraçoğlunun soğan kürüne kadar 15 gün uyguladım üstüne bide çocuğun olmaz diyen dr inat hamile kaldım deneyin derim :16::16::16:

cnm soğan kürünüde uyguladım 2 yıl önce fayda etmedı. hatta bursanın beyaz soğanı daha iyidir dediler oradan aldım yine olmadı. Allah senı mutlu ettıgı gıbı benıde mutlu eder inş. önce hastlıktan kurtulur sonra tez zamanda bebegımı kucagıma alırım

cnm soğan kürünüde uyguladım 2 yıl önce fayda etmedı. hatta bursanın beyaz soğanı daha iyidir dediler oradan aldım yine olmadı. Allah senı mutlu ettıgı gıbı benıde mutlu eder inş. önce hastlıktan kurtulur sonra tez zamanda bebegımı kucagıma alırım

canım beyaz soğan değil tam tersine bildiğimiz yemeklik soğanı kabuğuyla bir daha dene he bide yanında günde 1-2 tane kuru incir ye faydası olur inş:34:

bende pko luyum ayrıca hipotiroid hastasıyım buna rağmen tedaviye başlamadan hamile kaldım iki aylık oldu kızım çok şükür darısı herkesin başına....

Kızlar merhaba;
yazılanları hızlıca okumaya çalıştım ama hepsine bakamadım.ama yardımcı olmak istiyorum tecrübelerimim anlatarak.suan 25 yaşındayım 1 aylık evliyim.ben 17 yaşında yakalandım yaklaşık 6 yıl doğum kontrol haplarıyla tedavi gördüm ama kestiğimizde adet olamıyordum.Ve artık çareyi doğal yollardan aramaya başladım.önce soğan kürü denedim başlarda faydası olcak gibi oldu ama ağrı çekmeme rağmen adet olamadım anlayacağınız yumurtamı çatlatmadı.2 kez adet döneminde bunu denedim ama sonuç olumlu olmadı.Bu arada civan perçemini duydum onu denemeye başladım kullanımı nette var.ilk ay adet oldum ertesi ay yine kullandım yanlış hatırlamıyorsam 3 kez adet döneminde kullandım 1 hafta falan içiliyor.nette nasıl oldugunu bulabilirsiniz.Bu arada kilo bu hastalığı tetikliyor,fakat aynı zamanda kilo vermeyi çok zorlaştırıyor.bu arada 61 kılo olduğum zamanlar oldu.ben asla rejimi bozmadım hep az yedım,bütün arkadaşlarım bilir çok az yediğimi.ama kılo veremiyordum olsun yınede bırakmıyordum daha çok almamak için lütfen kabul etmeyın bu hastalığı.Ve sonunda 2.5 yıldır ilaçsız adet oluyorum ve suan 48-49 kılolardayım.Civan perçemi cok doğal bır bitki bence deneyın.

Back