• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikotik over sendromu

ben su an 10 aylık evliyi ve evliliğimin başından beri çocuk düşündük..ama adet düzensizliği vs olmadı bebek .. evliliğimin 4. ayında dr a gittim ve d.kontrl hapına başladım 6 aylık süre ile kullandım ve 5 gün önce bitti bu cuma tahlil yaptırcam hormon seviyeleri için eğer herşey yoluna girdiyse bebek tedavisine başlayacağız rabbim kimseye aratmasın..

pkoda en önemli tedaviz yöntemi kilo vermek ve sitres yapmamak olumsuz düşünme bence kilo verdiğinde ve doktorunun dediklerne uyduğunu düzeleblirsin ama bebek istiyorsan doğum kontrol hapı kullanma doktrunla konuş tedavine başla tedavi için geç kalma ben 2 yıllık evliyim ve bebeğim olmuyor ve benm tüplerdede sorun var amliyat olucam tüplerden dolayı ondan sonra allah'ın izniyle düzelicem bebeğimde olcak ben inanaıyorum çnkü çabalıyorm şuanda 6 klo verdim durumm iyiye gdyo herkese bol sabır ve sağlık dliyorum

doğum kontrol haparının polikistik overe tedavi amaçlı kullanmaması gerekli diye okudum....sadece geçiçi....bırakınca yine baştan başlıyor...bunu doktorların bilmesi lazım.hemen kısa yoldan seçim yapıp...dkh veriyorlar..başka şey bilmedikerinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum...bu türlü haplar daha da tembelleştiriyor..benim kızımdada oldu aynı şey...bırakınca tekrar baştan başlıyor....kızımda ömrümde adet olmasam dahi bir daha dkh kullanmam diyor....uzun süre kullandığında meme kanseri riski de yükseliyormuş....olan kadınarımıza oluyor....tabi doktorlar için yazması çok basit......ama ilerisini düşünmüyorlar...

kesinlikle çok doğru. bende uzun bir süre dkh kullandım. fakat hala polikistik overlarım yerli yerinde. inanılmaz sinir bozucu bir durum. 50 günde bir regl oluyorum ve dün gece resmen hastanelik oldum sancıdan. regl kanaması yok sadece belirtileri var. bunun tedavisi ne ne yapmak lazım. artık doktorlarda buna çae olmaya çalışacakları yerde kısa yolu seçiyorlar.
nerede nasıl tedavi olması gerektiğini şaşırıyor insan

kesinlikle çok doğru. bende uzun bir süre dkh kullandım. fakat hala polikistik overlarım yerli yerinde. inanılmaz sinir bozucu bir durum. 50 günde bir regl oluyorum ve dün gece resmen hastanelik oldum sancıdan. regl kanaması yok sadece belirtileri var. bunun tedavisi ne ne yapmak lazım. artık doktorlarda buna çae olmaya çalışacakları yerde kısa yolu seçiyorlar.
nerede nasıl tedavi olması gerektiğini şaşırıyor insan

kilolumusunuz çok merk ettm bana klodan kaynaklandığını sylediler bu yüzden soruyorum ve klo vererek düzelticeğimi söylediler

Kizlar sogan suyuu bi deneyin kistlere mukemmel bir cozum bendekiler sogan suyuyla gitti... AMa gebe kalamadim bu ay yeniden basladim.. Deneyin sizde

kilolumusunuz çok merk ettm bana klodan kaynaklandığını sylediler bu yüzden soruyorum ve klo vererek düzelticeğimi söylediler

ben 2 ayda 24 kilo kadar almıştım kullandığım bi ilaç yüzünden 70e çıkmıştım ama kilo almadan öncede vardı. ve hatta şu anda 48 kiloyum hala bu sorunum devam ediyor. yani ben kiloyla ilgili olduğuna inanmıyorum ki bu tezi çürütüyorum da sanırım. zayıftım vardı kilo aldım vardı şu anda zayıfım yine var =)) kiloyla gtse bende hiç olmaması lazım

efenim bendeniz, hemen her pko başlığına selam eden bi insan evladı olarak buraya da birşeyler yazayım istedim.
önce Allahın takdri, sonra da doktorumun bu konudaki isabetli karar ve tedavileriyle kızımı kucağıma aldım, şimdi kucağıma pek sığmıyor 13 aylık kendileri..

eşim çocuk da çocuk diye dellenen bi tip olduğu için evlendikten 2 ay sonra dkh bıraktım, şubat 2010'da hem hızla kilo almaya ( 52 den 67ye çıktım birkaç ayda ) hem de adet olamamaya başladım, onalrca negatif çıkan gebelik testinin de ardından doktorcum pko dan bi şüphelendi, 2 ay sonra gel sen en iyisi dedi
oldu mu nisan 2010...kistler halay çekiyo usg ekranında...herşeyden önce bu bi hastalık değil, bi durum dedi...ve derhal kilo vermemi "emretti". ( kendisinde kilo takıntısı var da )...gittik diyetisyene 4 kilo kadar gitti...o arada da hem glucophage hem de dkh'ye aynen devem ettik ( mayıs-ağustos arası ) ve her 2 ayda bir kontrol

ağustosta kan değerlerim fıstık gibi olunca, eylülde klomen+ yumurta takibine başladık ve ilk klomende İnci^ye hamile kaldım Allaha bin şükür

gebelikte de kontrol aralarım hem kısaydı...ilk 3 ay glucophage ı hiç bırakmadım + bebe aspirini de kullandım ( düşük riskine karşı) yalnız gebelik şekeri riskine karşı kendileri bana tatlıyı yasakladığı için neredeyse 9 ay boyunca tatlılara sezercik gibi baktım uzaktan...arada kaçamak yaptım gerçi:)) eheh çaktırmayın...

sonra efenim doğum oldu bitti, benim adetler yine sapıtmaya başladı kilom 70'di...2. dalga kilo verme fırçasını yiyince oldum 61...şu an da halen dkh kullanıyorum ve memnunum hayatımdan

bu pko denilen arkadaşa muzdaripseniz
kilo vereceksiniz,
dr kontrolünde metformin çok faydalı
bunun bir hastalık olmadığını idrak edeceksiniz, (bazen zor oluyor çok iyi biliyorum ) ama kafaya takmamaya çalışacaksınız
kilo vereceksiniz
sonra bi bakacaksınız kiii, bebiş gelmiş konumş göbüşe:)

Allah hepinize hayırlı ve sağlıklısını nasip etsin efenim...

19 yaındayım bende pcos var. İki sene doğum kontrol hapı kullandım glukofen kullandım bırakınca tekrar aynı duruma döndüm. İnternette araştırmalar yaptım paleo diyetinin bu soruna çözüm getirdiğini gördüm ben de hapı mapı bıraktım diyeti yaptım bi ay sonra reglim geldi. Daha sonra karatay diyetinin bize daha uygun olduğunu düşündüm aslında çok fark yok aralarında ama karatay bizim toplumumuza uyarlanmış hali olduğu için onu seçtim. Düzenli pilates de yapıyorum şimdi ve bırakmadığımız sürece bu ikisini günü gününe regl olabiliyorum. Boşuna pcossanız jinekologlara gidip diane35 yasmine reçetelerinin beklemeyin derim dengeli beslenin hazır gıdaları, işlenmiş ürünleri zararlı karbonhidratları kesin bakın nasıl düzeliyo her şey :1:

efenim bendeniz, hemen her pko başlığına selam eden bi insan evladı olarak buraya da birşeyler yazayım istedim.
önce Allahın takdri, sonra da doktorumun bu konudaki isabetli karar ve tedavileriyle kızımı kucağıma aldım, şimdi kucağıma pek sığmıyor 13 aylık kendileri..

eşim çocuk da çocuk diye dellenen bi tip olduğu için evlendikten 2 ay sonra dkh bıraktım, şubat 2010'da hem hızla kilo almaya ( 52 den 67ye çıktım birkaç ayda ) hem de adet olamamaya başladım, onalrca negatif çıkan gebelik testinin de ardından doktorcum pko dan bi şüphelendi, 2 ay sonra gel sen en iyisi dedi
oldu mu nisan 2010...kistler halay çekiyo usg ekranında...herşeyden önce bu bi hastalık değil, bi durum dedi...ve derhal kilo vermemi "emretti". ( kendisinde kilo takıntısı var da )...gittik diyetisyene 4 kilo kadar gitti...o arada da hem glucophage hem de dkh'ye aynen devem ettik ( mayıs-ağustos arası ) ve her 2 ayda bir kontrol

ağustosta kan değerlerim fıstık gibi olunca, eylülde klomen+ yumurta takibine başladık ve ilk klomende İnci^ye hamile kaldım Allaha bin şükür

gebelikte de kontrol aralarım hem kısaydı...ilk 3 ay glucophage ı hiç bırakmadım + bebe aspirini de kullandım ( düşük riskine karşı) yalnız gebelik şekeri riskine karşı kendileri bana tatlıyı yasakladığı için neredeyse 9 ay boyunca tatlılara sezercik gibi baktım uzaktan...arada kaçamak yaptım gerçi:)) eheh çaktırmayın...

sonra efenim doğum oldu bitti, benim adetler yine sapıtmaya başladı kilom 70'di...2. dalga kilo verme fırçasını yiyince oldum 61...şu an da halen dkh kullanıyorum ve memnunum hayatımdan

bu pko denilen arkadaşa muzdaripseniz
kilo vereceksiniz,
dr kontrolünde metformin çok faydalı
bunun bir hastalık olmadığını idrak edeceksiniz, (bazen zor oluyor çok iyi biliyorum ) ama kafaya takmamaya çalışacaksınız
kilo vereceksiniz
sonra bi bakacaksınız kiii, bebiş gelmiş konumş göbüşe:)

Allah hepinize hayırlı ve sağlıklısını nasip etsin efenim...

canım ben de pkoluyum 13 aydır bebişim olmuyo:( kilo problemim de yok gayet zayıfım napcam bilmiyom

ben 2 ayda 24 kilo kadar almıştım kullandığım bi ilaç yüzünden 70e çıkmıştım ama kilo almadan öncede vardı. ve hatta şu anda 48 kiloyum hala bu sorunum devam ediyor. yani ben kiloyla ilgili olduğuna inanmıyorum ki bu tezi çürütüyorum da sanırım. zayıftım vardı kilo aldım vardı şu anda zayıfım yine var =)) kiloyla gtse bende hiç olmaması lazım

canım ben de sana katılıyorum 170 boyundayım 50 kiloyum 34 bedenim kıllanma olur diyolar şu yaşa kadar bacaklarımı bile almadım.ama tahlil sonuçlarımda çıkıyor polikistik over ben de senin gibi tezi çürütüyorum

evet haklsınız zayıf kadınlardada var ama bana kilo verdğimde düzelceğimi söylüyorlar valla ne yapacağımı artık bende bilmiyorum kilo alıcam piskolejisyle yaşıyorum hep hiç birşey yiyemyorum umarım düzelirde klo vermek için verdğim çaba boşuna gitmez :)

6 aylık evliyim 27 yaşındayım daha bebek için erken diyoruz ama bu olayda beni ürkütüyor beklemenin anlamı var mı yok mu anlayamıyorum inşallah senin de bir an önce bebişin olurrr

ben yeni katıldım bu foruma bence bebişi hemen düşün çünkü biraz sıkıntılı olacak sizin düşüneceğiniz zamana kadar ancak olur.bende senin gibi düşünmüştüm 3 yıllık evliyim ilk 2 sene korunduk sonra olsun istedik 1 yıldır tedavi görüyorum 2.klomen tedavimden sonra bir yumurtam iyi durumda ve çatlamış doktor sadece şansa ihiyacımız var herşey yolunda dedi ve yaklaşık 15 gün sonra müjdeyi veririz inş dedi 5 gün geçti 10 gün daha beklemem gerek ama günler geçmiyor sanki inş bebeğim gelir...rabbim herkesi bebişine kavuştursun

evet haklsınız zayıf kadınlardada var ama bana kilo verdğimde düzelceğimi söylüyorlar valla ne yapacağımı artık bende bilmiyorum kilo alıcam piskolejisyle yaşıyorum hep hiç birşey yiyemyorum umarım düzelirde klo vermek için verdğim çaba boşuna gitmez :)

yani tabii ki doktor değilim sadece tecrübe ettiğim bir konu =)) umarım düzelir kilo kaybıyla. çok geçmiş olsun =))

Arkadaşlar merhaba bende yeni üye olarak öncelikle yaptığım iş tüm pko başlıklarını bulup tüm yazılanları okumak.evet bende pko'luyum ilk adet olduğum zamanlardan beri adetlerim hep düzensiz.şu an yaşım 30 ve 2 yıllık evliyim.1,5 yıldır da tedaviyle doktorlarla uğraşıp duruyoruz ama olmuyor....
önce şunu söylemek istiyorum kilolu değilim.hatta evlenmeden o kadar zayıftımki her görenin ilk tepkisi aaa öleceksin olurdu.şimdi yine iyiyim kilo aldım ama o kadar değil.yani kesinlikle zayıflarda da oluyor bu illet pko.
doğum kontrol hapları içtim.diaformin kullandım.rahim filmi çekindim.3 kez klomen + yumurta çatlatma iğnesi yaptırdım.sonra doktor değiştirmek zorunda kaldım bazı nedenlerden.başka bi doktora gidip hepsini anlattım.o da lh yüksek dedi ( pko lularda yüksek olurmuş bu hormon ) düşürmek için doğum kontrol hapı verdi yine düşmedi yine düşmedi.
biliyorum anne olmanın bi zamanı vardır mutlaka ama bıktım ve umutsuzluğa kapılmaya başladım.ne biçim bişeymiş bu pko.....

Selam arkadaşlar bende de pko var. Sakın olumsuz düşüncelere kapılmayın. Şu an hamileyim. Allah isteyen herkese nasip etsin.İnşallah..
30 yaşındayım bu güne kadar d.kontrol hapı kullandığım zamanlar hariç bir kere bile düzenli adet olduğumu hatırlamam.Bebek sahibi olmak için doktora gittiğimde üzerimde yapmadıkları test, kullanmadığım ilaç kalmamıştı üstelik eşimi de incelediler onda da sağlıklı bir tek sperm bile yoktu!!!! Doktor tek şansımızın tüp bebek olduğunu onu da devletin desteği ile yapmak için en az 3 senelik evli olmamız gerektiğini söyleyince yıkılmıştık. Sonra umudumuzu kaybedip normal yaşantımıza geri döndük. Bebek sahibi olamayacağımıza kendimizi alıştırıp, evliliğimizin 3 seneyi doldurmasını bekleyelim sonra bakarız dedik. Yaklaşık 3 ay sonra sonra sürpriiiizz:) Hamile olduğumu öğrendim.

Bazı doktorlar genelde herkesin yapısı aynı gibi davranıyorlar.Adet ol, klomene başla, bilmem kaç gün sonra gel folikül sayalım, adetten 14 gün sonra ilişkiye gir..Bu sefer kesin hamilesin..Eeee sonuç? Koca bir sıfır!!! Arada çatlatma iğneleri , rahim filmleri, tüp tüp kanlar... Biz bebek sahibi olmayı denerken hep 14,15,16.günleri deniyorduk mesela, inanmayacaksınız ben adet olmama 3 gün kala hamile kalmışım!!!! Adet tarihimden tam 27 gün sonra!!! Pko nun da en kötü yönü de bu zaten, yumurtlama zamanımızın bilinememesi, sırf bu nedenden bebek sahibi olmamız iyice zorlaşıyor...Pko zaten zor, bir de insanın eşinde problem varsa, seyreyle gümbürtüyü!!Bebek hayal gibi geliyor insana...

Eşime gelince, keçi boynuzu sayesinde düzeldi:) Doktorlara kalsa normal yollarla bebek sahibi olmamıza imkan yoktu, tüple bile çok çok zordu.. Hiç tedavisiz bebek sahibi olduk, Allah'a çok şükür. Diyorum ya Allah herkese nasip eder inşallah... Sakın umutsuzluğa kapılmayın, olmasaydı bizim olmazdı...:))))

Selam arkadaşlar bende de pko var. Sakın olumsuz düşüncelere kapılmayın. Şu an hamileyim. Allah isteyen herkese nasip etsin.İnşallah..
30 yaşındayım bu güne kadar d.kontrol hapı kullandığım zamanlar hariç bir kere bile düzenli adet olduğumu hatırlamam.Bebek sahibi olmak için doktora gittiğimde üzerimde yapmadıkları test, kullanmadığım ilaç kalmamıştı üstelik eşimi de incelediler onda da sağlıklı bir tek sperm bile yoktu!!!! Doktor tek şansımızın tüp bebek olduğunu onu da devletin desteği ile yapmak için en az 3 senelik evli olmamız gerektiğini söyleyince yıkılmıştık. Sonra umudumuzu kaybedip normal yaşantımıza geri döndük. Bebek sahibi olamayacağımıza kendimizi alıştırıp, evliliğimizin 3 seneyi doldurmasını bekleyelim sonra bakarız dedik. Yaklaşık 3 ay sonra sonra sürpriiiizz:) Hamile olduğumu öğrendim.

Bazı doktorlar genelde herkesin yapısı aynı gibi davranıyorlar.Adet ol, klomene başla, bilmem kaç gün sonra gel folikül sayalım, adetten 14 gün sonra ilişkiye gir..Bu sefer kesin hamilesin..Eeee sonuç? Koca bir sıfır!!! Arada çatlatma iğneleri , rahim filmleri, tüp tüp kanlar... Biz bebek sahibi olmayı denerken hep 14,15,16.günleri deniyorduk mesela, inanmayacaksınız ben adet olmama 3 gün kala hamile kalmışım!!!! Adet tarihimden tam 27 gün sonra!!! Pko nun da en kötü yönü de bu zaten, yumurtlama zamanımızın bilinememesi, sırf bu nedenden bebek sahibi olmamız iyice zorlaşıyor...Pko zaten zor, bir de insanın eşinde problem varsa, seyreyle gümbürtüyü!!Bebek hayal gibi geliyor insana...

Eşime gelince, keçi boynuzu sayesinde düzeldi:) Doktorlara kalsa normal yollarla bebek sahibi olmamıza imkan yoktu, tüple bile çok çok zordu.. Hiç tedavisiz bebek sahibi olduk, Allah'a çok şükür. Diyorum ya Allah herkese nasip eder inşallah... Sakın umutsuzluğa kapılmayın, olmasaydı bizim olmazdı...:))))

tam bir moral aşılayan cevaptı.teşekkürler..bu tür hikayeleriniz olmasa iyice umutsuzluğa düşeceğim.bu ay doktora gitmiyoruz.biraz dinlenme molası.belli mi olur belki bi sürprizde biz yaşarız:)

Allah bebeğinizi size bağışlasın inşallah, hikayeniz; insanların hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmaması için gerçekten çok güzel bir örnek. Benim tüp tedavisi ile bir kızım var elhamdülillah. Banada pko var dediler ama ben hiç bir zaman adetlerimde bir aksaklık ya da adet olmama gibi bir durum yaşamadım, ( ilaç kullanmadan önce yumurta takibim olmamıştı belki o zaman da yumurtlama sorunu yoktu kimbilir )ilaçla tedaviye başladığımda doktorlar hayret ederdi bu kadar güzel yumurta oluşumuna rağmen gebe kalamayışıma. Allah ol dedikten sonra engeller bahane...Adetlerim sadece biraz uzun sürüyor 9-10 gün gibi. O da evlenip de bu hormon tedavilerine başladıktan sonra oldu, önceleri tam günümde adet olurdum ve standart 7 günde biterdi. Şimdi ikinciyi istiyoruz biz de, inşallah Rabbim kendiliğinden nasip eder diyorum.

Son düzenleme:
adet düzensiziklerinin sebebi polikistik over sendromumu,yada bu düzensizliklerde görülme oranı kaç bilgisi olan varmı

Back