Selam arkadaşlar bende de pko var. Sakın olumsuz düşüncelere kapılmayın. Şu an hamileyim. Allah isteyen herkese nasip etsin.İnşallah..
30 yaşındayım bu güne kadar d.kontrol hapı kullandığım zamanlar hariç bir kere bile düzenli adet olduğumu hatırlamam.Bebek sahibi olmak için doktora gittiğimde üzerimde yapmadıkları test, kullanmadığım ilaç kalmamıştı üstelik eşimi de incelediler onda da sağlıklı bir tek sperm bile yoktu!!!! Doktor tek şansımızın tüp bebek olduğunu onu da devletin desteği ile yapmak için en az 3 senelik evli olmamız gerektiğini söyleyince yıkılmıştık. Sonra umudumuzu kaybedip normal yaşantımıza geri döndük. Bebek sahibi olamayacağımıza kendimizi alıştırıp, evliliğimizin 3 seneyi doldurmasını bekleyelim sonra bakarız dedik. Yaklaşık 3 ay sonra sonra sürpriiiizz:) Hamile olduğumu öğrendim.
Bazı doktorlar genelde herkesin yapısı aynı gibi davranıyorlar.Adet ol, klomene başla, bilmem kaç gün sonra gel folikül sayalım, adetten 14 gün sonra ilişkiye gir..Bu sefer kesin hamilesin..Eeee sonuç? Koca bir sıfır!!! Arada çatlatma iğneleri , rahim filmleri, tüp tüp kanlar... Biz bebek sahibi olmayı denerken hep 14,15,16.günleri deniyorduk mesela, inanmayacaksınız ben adet olmama 3 gün kala hamile kalmışım!!!! Adet tarihimden tam 27 gün sonra!!! Pko nun da en kötü yönü de bu zaten, yumurtlama zamanımızın bilinememesi, sırf bu nedenden bebek sahibi olmamız iyice zorlaşıyor...Pko zaten zor, bir de insanın eşinde problem varsa, seyreyle gümbürtüyü!!Bebek hayal gibi geliyor insana...
Eşime gelince, keçi boynuzu sayesinde düzeldi:) Doktorlara kalsa normal yollarla bebek sahibi olmamıza imkan yoktu, tüple bile çok çok zordu.. Hiç tedavisiz bebek sahibi olduk, Allah'a çok şükür. Diyorum ya Allah herkese nasip eder inşallah... Sakın umutsuzluğa kapılmayın, olmasaydı bizim olmazdı...:))))