• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikotik over sendromu

serays

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
44
3
48
İstanbul
herkese slm benim sorunum bir enfeksiyonla başladı onun için doktoro gittiğimde yumurtalıklarımla tembellik olduğu söyleni ultrason gibi bi muayene sonucunda polikotik over sendromu teşhisi konuldu ve doğum kontrol hapıla tedavi biçimine başlandı. Şimdi çocuk için doğum kontol hapı tedavisi bana biraz uzak geldi ve çocuğumun olamamasından da korkar oldum bu durumu yaşayan tecrübelerinden bahsedebilir mi ciddi şekilde kafaya takar oldum aslında stresinde kötü olduğunu biliyorum ama elimden birşey gelmiyor. ne yapmalıyım sizce :(((

canım aynı durumdayım.2 ay soğan kürü,3 ayda hayıt tohumu kullanıcam.doktorlar doğum kontrol veriyor bende çocuk istediğim için önce allah sonra bitkiler..bu yaz eylüle kadar böyle başlıcam..bakalım hayırlısı..

herkese slm benim sorunum bir enfeksiyonla başladı onun için doktoro gittiğimde yumurtalıklarımla tembellik olduğu söyleni ultrason gibi bi muayene sonucunda polikotik over sendromu teşhisi konuldu ve doğum kontrol hapıla tedavi biçimine başlandı. Şimdi çocuk için doğum kontol hapı tedavisi bana biraz uzak geldi ve çocuğumun olamamasından da korkar oldum bu durumu yaşayan tecrübelerinden bahsedebilir mi ciddi şekilde kafaya takar oldum aslında stresinde kötü olduğunu biliyorum ama elimden birşey gelmiyor. ne yapmalıyım sizce :(((

selam cnm bende polikistik overliyim.diğer konularda da bakarsan o kadar çokki umutsuzluğa kapılma.yasın kaç kaç yıllık evlisin bunları da yazsaydın keske.ben 2 yıllık evliyim yaklasık 1 yıldır denedik olmadı 6 aydır da tedavi gördüm 3 ay yumurta gelişimi için hap kullandım olmadı 2 kere asılama denedim olmadı.bu ay tüp bebek denicem.ben de kafaya taktığım ve stres yaptığım için maalesef tedavilerim basarısız oldu.
pco lu olup hamile kalan da çok insan var.ben sadece kendimden örnek verdim.sen bence doktora bebek istediği belirt ve tedaviye basla...

Oncelikle fazla kilolarin varsa vermelisin canim..
Ben 14 yasindan beri polikistik overle mucadele eden biriyim.. 4 ayda bir adet oluyordum..
Simdi cocuk istiyoruz dr bana adet sokturucu verdi ama gebelige engel degil bu haplar. Sen simdi dogum kontrol hapimi kullaniyosun ?
Stres yapma bende stres cok yaptim ama zarari kendimde gordum.. Adetlerin duzensiz mi seninde..
Ben evlendikten sonra duzeldi adetlerim :44:

metformin içeren ilaçlar gerçekten iyi geliyor. ben de burdaki forumlardan öğrenip kullandım. polikistik overin en önemli belirtilerinden biri de kan şekeri düşüklüğü ve ben 6 ay doğum kont. hapı ile 1 yıl diaformin kullanarak iyileştim.

doğum kontrol haparının polikistik overe tedavi amaçlı kullanmaması gerekli diye okudum....sadece geçiçi....bırakınca yine baştan başlıyor...bunu doktorların bilmesi lazım.hemen kısa yoldan seçim yapıp...dkh veriyorlar..başka şey bilmedikerinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum...bu türlü haplar daha da tembelleştiriyor..benim kızımdada oldu aynı şey...bırakınca tekrar baştan başlıyor....kızımda ömrümde adet olmasam dahi bir daha dkh kullanmam diyor....uzun süre kullandığında meme kanseri riski de yükseliyormuş....olan kadınarımıza oluyor....tabi doktorlar için yazması çok basit......ama ilerisini düşünmüyorlar...

arkadaşlar bendede polikistik over varmış, ilk adetimden bu yana sürekli düzensizdi adetlerim. doktoras gittiğimde evlenince düzelir dedi doktor. şuanda 26 yaşında ve 1buçuk yıllık evliyim ve adetlerim haLA düzensiz,başka bir doktora gittiğimde oda bana genetik olabilir dedi bazı hormon testleri yaptı sadece azda olsa prolaktin hormonum yüksek çıktı doktor ilaç verdi progeston adında bir ilaç 2 ay içtim adetlerim düzeldi ama bu ay içmedim, bakalım bu sefer nasıl olacak. bu arada 4 kilo verdim kilo vermekte önemliymiş. ama şuda bir gerçekki bu hormon ilaçlarını kullanırken kilo vermekte çok zor oluyor. arkadaşlar bunun için ne yapmalıyız?

selam arkadaşlar,
ben de kendimi bildim bileli pko'luyum. yıllarca dkh kullandım sonra kendim bıraktım.
benim bildiğim bu saç rengi göz rengi gibi bir yapısal özellik ve gnelde aileden geçiyor. ve herhangi bir kesin tedavisi filan yok. yani bu yapısal özellikle ömür boyu yaşayacağız.
Bunun herhangi bir çözümü olmadığından doktorlar sadece bebek istendiğinde ve doğal yollarla hamile kalınamadığında soruna yönelik tedaviler uyguluyorlar.
Ben de bebek istiyorum artık ve mayıs itibariyle tedaviye başladık. umarım Allah herkese hayırlısını verir...

serays cnm öncelikle stres yapma bendede aynı şikayetler var adet olduğumdan beri hep düzensizlik en son birkaçgün oldu doktora gideli pko ve yumurtalık tembeliği varmış doktor bana senin çocuğun varmı dedi evt iki kızım var dedim yumurtalığın çalıştığı zamana den gelmiş demekki dedi tabi bu arada ilk kızıma 11 ay hamile kalmadım ikinci kızımada 3.5 yıl hamile kalmadım tedavide olmadım. neyse sen canını sıkma strese girme rabbim herşeyi bilir inşallah herşey gönlünce olur.

slm canım öncelikle geçmiş olsun allah şifasını versin inşallah bendede aynı sorun var banada doğum konturol hapı verdi doktor kimisi olmaz tüp bebek yapalım diyor ne yapacağımı bende bilemez oldum herşeyin başı sitres doktor bana sitresten olmuş dedi allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah

metformin içeren ilaçlar gerçekten iyi geliyor. ben de burdaki forumlardan öğrenip kullandım. polikistik overin en önemli belirtilerinden biri de kan şekeri düşüklüğü ve ben 6 ay doğum kont. hapı ile 1 yıl diaformin kullanarak iyileştim.

genç kızlığımdan beri pko luyum
hep düzensiz adet gördüm
2 yıl olacak temmuzda evliliğimiz ve bebek istemeye başladık 1 yıl önce
ama olmadı
3 kez klomen kullandım olmadı
ve nisan ayında başka bir topikten bir arkadaşımın tavsiyeyisle metformin içerikli ilaç istedim doktorumdan
25 nisan gibi glukofene başladım 2 9 nisan da son adetımı gördüm
yaklaşık 40 günlük bir kullanımla şuan Rabbime sonsuz şükürler olsun ki hamileyim

kesinlikle ve kesinlikle mu ilaçlar bizler için mucize
aşılama vs denemeden önce bunu deneli herkes

genç kızlığımdan beri pko luyum
hep düzensiz adet gördüm
2 yıl olacak temmuzda evliliğimiz ve bebek istemeye başladık 1 yıl önce
ama olmadı
3 kez klomen kullandım olmadı
ve nisan ayında başka bir topikten bir arkadaşımın tavsiyeyisle metformin içerikli ilaç istedim doktorumdan
25 nisan gibi glukofene başladım 2 9 nisan da son adetımı gördüm
yaklaşık 40 günlük bir kullanımla şuan Rabbime sonsuz şükürler olsun ki hamileyim

kesinlikle ve kesinlikle mu ilaçlar bizler için mucize
aşılama vs denemeden önce bunu deneli herkes

allah bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Ben de 1 haftadır metmorfin içerikli ilaç almaya başladım. İnşallah ben de hayırlısıyla hamile kalırım. Okuduklarımız bizim gibilere umut oluyor.

27 yaşımdayım 52 kiloyum dk da kilomu aynı oranda tutmamı söyledi doğum kontrol hapını içmedim hiç şuan çocuk düşünmüyoruz gerçi 6 aylık evliyim henüz ama düşünmeye başladıktan sonrası için çok korkuyorum hapları da kullanmak istemiyorum ben dr evet suan istemiyorum ilaçta kullanmıyorum ama bu olayı duyduktan sonra artık istemiyorum demiyorum çocugum olsun dediğim halde sen dogum kontrolu kullan duzene gırsın basit bi tedavi uygulamasında olur dedi ama bilmiyorummm

Son düzenleme:
serays cnm öncelikle stres yapma bendede aynı şikayetler var adet olduğumdan beri hep düzensizlik en son birkaçgün oldu doktora gideli pko ve yumurtalık tembeliği varmış doktor bana senin çocuğun varmı dedi evt iki kızım var dedim yumurtalığın çalıştığı zamana den gelmiş demekki dedi tabi bu arada ilk kızıma 11 ay hamile kalmadım ikinci kızımada 3.5 yıl hamile kalmadım tedavide olmadım. neyse sen canını sıkma strese girme rabbim herşeyi bilir inşallah herşey gönlünce olur.

inş benimde sıkıntısız bir şekilde olurrr :((

allah bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Ben de 1 haftadır metmorfin içerikli ilaç almaya başladım. İnşallah ben de hayırlısıyla hamile kalırım. Okuduklarımız bizim gibilere umut oluyor.

ya dklar bu gibi durumda ne dıye bu ilaçları vereceğine doğum kontrol verirler anlamam

canım aynı durumdayım.2 ay soğan kürü,3 ayda hayıt tohumu kullanıcam.doktorlar doğum kontrol veriyor bende çocuk istediğim için önce allah sonra bitkiler..bu yaz eylüle kadar böyle başlıcam..bakalım hayırlısı..

inşallahhhhhhh olurr Allah ım gönlüne göre verir inşallah seninde

selam cnm bende polikistik overliyim.diğer konularda da bakarsan o kadar çokki umutsuzluğa kapılma.yasın kaç kaç yıllık evlisin bunları da yazsaydın keske.ben 2 yıllık evliyim yaklasık 1 yıldır denedik olmadı 6 aydır da tedavi gördüm 3 ay yumurta gelişimi için hap kullandım olmadı 2 kere asılama denedim olmadı.bu ay tüp bebek denicem.ben de kafaya taktığım ve stres yaptığım için maalesef tedavilerim basarısız oldu.
pco lu olup hamile kalan da çok insan var.ben sadece kendimden örnek verdim.sen bence doktora bebek istediği belirt ve tedaviye basla...

6 aylık evliyim 27 yaşındayım daha bebek için erken diyoruz ama bu olayda beni ürkütüyor beklemenin anlamı var mı yok mu anlayamıyorum inşallah senin de bir an önce bebişin olurrr

27 yaşımdayım 52 kiloyum dk da kilomu aynı oranda tutmamı söyledi doğum kontrol hapını içmedim hiç şuan çocuk düşünmüyoruz gerçi 6 aylık evliyim henüz ama düşünmeye başladıktan sonrası için çok korkuyorum hapları da kullanmak istemiyorum ben dr evet suan istemiyorum ilaçta kullanmıyorum ama bu olayı duyduktan sonra artık istemiyorum demiyorum çocugum olsun dediğim halde sen dogum kontrolu kullan duzene gırsın basit bi tedavi uygulamasında olur dedi ama bilmiyorummm

Canim doktor bana cocuk istedigim icin dk hapi vermedi,adet sokturucu verdi... Bastan savma is yapiyorlar iste...

ben 2yıla askın evliyim.2 tane düsük yasadım.folikistik overle hamile kaldm.bundan nasıl kurtulablirim sizce?

Back