Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

merhabalar...bende kendimi bildim bileli hatta ilk adetimden itibaren pkoluyum..o ergen yaşlardan beri mutlaka her sene sürekli bir kadın doğumcunun muayenesinde bulurdum kendimi..ve hep korkum acaba benim bebeğim olacak mı olurdu..evlenmeden önce eşime bile baştan bu riskten bahsederek evlenmiştim,siz düşünün psikolojimi.evlenmeden önceki son kontrolümde artık doktor diane-35 i sürekli kullanacaksın,sende bu durumu bir şeker hastası gibi kabul et ve ömrünün sonuna kadar bununla yaşamaya alış dedi,yaşım nedeniylede evlendiğinde korunma direk denemelere başla öğüdünü verip yolladı :) evlendik,2 sene geçti tık yok,tabi bu arada kan testlerinden geçiyorum doktor bekle diyor,boşu boşuna folik asitler içiyorum ki o insanı daha bir umutlandırıyor,olmayınca 2 kat üzüntü..derken ciddi tedaviye başlama kararı aldık.eşim bir yandan kontrollere başladı ki eşimin ailesinde de sperm sorunundan bebeği olamayanlar vardı ve sigara kullanıyor..onda sperm sayısı normal fakat yavaştı.bende yumurta tembelliği fazla,ya üretemiyordum ya da istenen olgunluğa erişemiyordu.artık bismillah bir cesaret klomenle yumurtlama tedavisine başladık,eşimde proxeed plus diye bir vitamin kullanıyordu.arkasından çatlatma iğnesi vurunuyordum,sonraki 36 saat meselesi derken böyle sonuçsuz 4 ay geçti..yumurta bazen oluyor bazen olmuyor,ilacı boşa içmiş olmak daha fena zaten.doktorum daha devam edebiliriz diyordu,ama ben umudumu aşılamaya bağlamıştım bu sefer.aşılamanın ilk ayında klomen dozunu artırdı doktorum ve ona rağmen yumurtam gelişmedi gibi göründü beklenen sürede.artık umutsuz bir şekilde doktorum son günde kontrol edelim deyip baktığında istenen büyüklükte bir yumurta şaşırtmıştı bizi.biz o gün rapor derdine düşmüştük birdahaki ay için,düşünsenize..bu yumurta bize bir daha umut olmuştu.gün belirlendi,çatlatma iğnesi vurundum ve söylenen saatte aşılama gerçekleşti.ama ne dualar okuyorum anlatamam.strese girmemek için şarkılar söylüyorum içimden falan:)ve eve yolladılar,dinlenme süreci başladı..kendime çok dikkat ettim açıkçası,yükseğe kolumu kaldırmadım,dar belli pantolon giymedim..kafam sürekli orda!bekliyorum ki adet olcam derken ısrarlara dayanamayıp bir test aldım ve silik çizgiyi görünce inanamadım,testin adiliğine çıkardım sonucu.2 gün daha bekledim ve kan sonucunu gördüğümde hıçkırıklar içinde nasıl ağladığımı ben bilirim..ve o günden bu güne gelince bebeğim şimdi çok şükür gözümün önünde uyuyor ve sorunsuz çok rahat bir gebelik geçirdim..
neler hissettiğinizi çok iyi biliyorum,nelerle karşılaştığınızı,döktüğünüz gözyaşlarını..çünkü bende 1 sene öncesine kadar aynen öyleydim.bu forumu en son okuduğumda bir gün bende bebeğime kavuşursam buraya bende yazıcam,benim gibi olanlara bir umutta ben olcam demiştim(forum sahibinede çok teşekkürler!)..umarım yaşadıklarım size ayrı bir umut katar.görünüşte belki bir kısım pkoluya göre erken sonuç aldım,belki şanslıydım ama hissettiklerimiz ortak malesef..sizlerde en yakın zamanda istediğiniz sonuçlara kavuşup buraya yaşadıklarınızı yazın inşallah..ama en önemli önerim size,stresi atın vücudunuzdan...

ayyyy canım maşallah çok guzel anlatmışın canım çok guzel umut tabı burdakı arkadslara hepmız hemen hemen aynı şeylerı yaşadık yaşıoruz ama en onemlısı bu gozyaşlarımızn ardından cok mutluluk veren o guzel haberı duymak.allahım isteyen herkesın kucagını doldursun dua dua dua kandılınız mubarek dualarınız kabul olsun

inşallah canım yumurtaların buyumustur 1 tane de olsa uzulme sakın benım ve esmanın da bır yumurtayla oldu hamıleleık inşallah guzel haberler verrsın bıze canım

canım geç oldu biraz ama fırsatım olmadı nete girmek için dr gittim bu gün yumurtalarım var en büyüğü 8.6 mm bu gün 11.gündü dr perşembe günü tekrar çağırdı inşş o zamana kadar büyür.
sizler ne kadarlık hamilesiniz hamile kalma sürecinizde beler yaşadınız kısa özet geçerseniz bende bu konuda bilgi sahibi olurum.teşekkürler hanımlar

ilay82 arkadaşım paylaştığın güzel hikayen için çok teşekkürler inşallah hamile kalmayı bekleyen arkadaşlara umut olmuştur..
fatmacım senin bebiş nasıl iyisinizdir inşallah kız cinsiyetini çok merak ediyorum nedense erkek olacakmış gibi hissediyorum bakalım ne olacak hayırlı evlat olsun inşallah

Merhaba arkadaşlar ya düşünüyorumda bende bi problem var yoksa gittiğim doktorlardamı
3 tane doktor değiştirdim 5 aydır niye hiçbiri benim tedavime başlamadı :44:

benım hamıle kaldıgım aydakı gelısen yumurtalarım tam 1 ayda geliştı ilk defa bu kadar geç buyudu 3-4 tane yumurta gelıştı fakat dıgerlerıne gore 1 tanesı bıraz ilerdeydı doktor bıle şaşırmıştı geç buyuduklerıne o kadar cok agladımkı burdakı kızlr bılıolar hiç umudum yoktu 2 kez klomen kullndım 1.de 1 yumurta olustu gebelık olşmadı 2.klomende yumurtalar buyumedeı
2 ay ara verdık sonra gonal f igneye gectık aşılama oldu 1 yumurtam olustu ama gebelık olmadı yumurtamda 16.gunde 18mm olmustu normal zamanda buyudu.ama gel geleım 2. aşılamaya başaldık yıne gonl f e 10 gun75 vurundum 6 gun 112.5 vurundum 7 gunde 150 son 2 gunde 75 vurundum hesalıyalım:) 25. gunumde buyudu 1 yumurta 18mm dıger lerıde 15mm,13mm,16,5mm de kaldı ama ben yumurtar buyumuo ya ben bu gece 25 gunun her gunu aglıodum olmıcak yanıt vermıcek artık ignede işe yaramıcak tup bebek yapar doktor dıe dıorum ya doktor bıle cok şaşırıodu bu kadar geç buyumelerıne igne dozunu yavaş yavaş arttırdı.aşılama gunu geldı cok heyecanlıyım aglıorum esim tesellı edıo kızıo bı taraftan ben olmıcak dedıkçe.2 hafta bekledım belım agrıo karnım agrıo sıvılcelendım hiç umudm kalmadı aşılamadan 1 hafta sonra test aldım yaptım 2. cızgıyı goreyım dıe allaha nasıl yalvarıorum banyoda:)ama goremedım tamamn yıkıldım 1 hafta da ole agladım hastanye gıtım test gunum geldı kan verdım sabah oglen 13:30 a kadar bekledım sonra mutlu o guzel rakamı gordum59.1 bunun davamı topıgımızn eskı sayfalarında.cok zorlu bı surectı canım sabır isteyen bır iş sende umudnu yıtırme ben hiç adet olamıodum kendılıgımden ancak ilaçlarla oluodum rabbıme cok yalvardım cok dua ettım artık içim yanıodu zorla kalpten istedım ondan cok şukur dualarım karşılık buldu.rabbım sızınde dualrınızı cevırmesın inşşş.13+3 gunluk olduk canım cok sukur hersey yolunda rabbım sızede tattırsın bu guzel duygyu

amın canım iiyiz teyzesı sukur mıde bulatılarından kurtuldum iştahım açılıo çok kılo alıcam benn:18:valla herkes ole dıo esma yaa erkek dıo ben bıde ruya gormustum ruyamda camıye gıtmısız eşimle seker dagıtıorumbı kaç kadına verdıkten sonra hamıle bı genç kadın gelıo bana verrmsın şekerlrı dıo bende hepsını verıorm sonra ban dıokı sende hamılesın dımı dıo bende sasırıorum karnım kuçuk daha bu kadın nasıl anladı dıe bende eet hamıleyım dıo sonra kerım mı olacak dıo orda sasırıp eşıme bakmısım o an uyandım hayırdır inş.:26: bıde hamıleler cok gorur muş bu traz ruyaları bıde sız yorumlayın bende hfta sonu camıye gıdıp şeker dagıtacgım.

Merhaba arkadaşlar ya düşünüyorumda bende bi problem var yoksa gittiğim doktorlardamı
3 tane doktor değiştirdim 5 aydır niye hiçbiri benim tedavime başlamadı :44:

nasıl başlamdılr tedavye ne dıolar sana da başlamıolar.bu doktorlarıda anlamak zor oluo bazen bnde de vrdı ole dengesız bende 3 tane deiştrdım sonnda dogruyu buldum canım merak etme sende dıl problem bunu hepmız yaşdık cunku bazı doktorlar bızı para makınası goruolar

bende şimdi başka doktorlar araştırıyorum sen istanbuldamısın peki

bende şimdi başka doktorlar araştırıyorum sen istanbuldamısın peki

yok canım ben ankaradyım gazı unvertesı hastanesınden prof bulduk dayımın oglunun tavsıyesı uzerıne bızde nette arastırdık alannda cok ii bı doktor ahmet erdem bıde ikizi var mehmet erdem cok memnunum doktorumdan ikisnn de alanı aynı ve butun hastaları cokmemnun.ben 2 tane kadın dogum hastanesıne gıttım ozel hocalarına ikisınde de memnun kalmadım yanı canım tedavınn temelı ii bı doktor

allahım inşallah böyle bi doktorda benim karşıma çıkar...

gerçekten rüyan çok güzelmiş canım camiye gidip şeker dağıtman falan inşallah evladın çok hayırlı olacak size... eğer oğlan olursa adını kerim koyun çok güzel bir isim bence farklı bir isim düşünseniz bile ikinci ismi kerim olsun yani ben olsam öyle yapardım heralde e tabi bir de bakalım oğlan mı olacak hayırlısı olsun inşallah canım

allahım inşallah böyle bi doktorda benim karşıma çıkar...

allah allah niye bir türlü kısmet olmuyo acaba tedaviye başlamak çok ilginç gerçekten... iyice araştır da canım hiç değiştirme doktorunu her seferinde farklı doktorlara gidince işler iyice karışıyo sil baştan başla bakalım hayırlısı olsun

valla canım eger erkek olursa 2. ismı mutlaka kerim olcaktabıkı hayırlısı bakalım 25 ınde randevum var o zaman 4 ayımızı da hemen hemen doldurmuş olacagız cınsıyetı bellı olurmıkı:26:

valla canım eger erkek olursa 2. ismı mutlaka kerim olcaktabıkı hayırlısı bakalım 25 ınde randevum var o zaman 4 ayımızı da hemen hemen doldurmuş olacagız cınsıyetı bellı olurmıkı:26:

tam 16 haftalık olunca belli oluyor ama şu çok ayrıntılı ultrasonlar dört boyutlu diyolar onda 12 haftalıkken bile belli oluyormuş ama o da her yerde bulunmuyor az kaldı 16 haftalık olmanıza yakında belli olacak:))

tatlım biraz alakasız olacak ama.birşeyi merak ettim..eşindede bir problem yokmuş ya..acaba eşinin sperm sayısı kaç çıkmıştı..:26:

bizim ilkinde 80 milyon çıktı ikinci yaptırdığımızda 15 e düşmüş çok şaşırdık..ileri hızlı hareketi %1 çıktı..

günaydın kızlarrr....

dün doktordaydım malum .... yumoşum olmuş 1-2 tane ama istenilen boyutta değildi p.tesi tekrar çağırdı bakacak olmuşsa çatlatma iğnesi vercek hemen..bakalım nolcakk Allah tan hayırlsıı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…