• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

kesınlıkle kızlar esma haklı bende bu tedavıye basladımda cok klıo aldım hele o gonal f yokmu kullandıgım ay tam 5 kılo aldım bende kıloluyum boyum 1.67 kılom 76 idi gonal f kullandıgımda cok dkkat edın sonra en sonkı ayda eşimle dıete başladık ben o 5 kıloyu verdım ve o ay da hamıle kaldım doktorumda solemıstı kılo vermemı kızlar bol su için eşimle başaşaş gıdıoduk ben hamıle kalıncı durdum o tam 18 kılo verdı az yemek bol su içmek ve egzersız zayıfalyın :49:

canım 11.123 çok küçük bir değer bu değerde bebeğin kesesi görünmezki doktorun keseyi gördümü yoksa beta hcg değerine göre mi küçük diyo... ben hamile kaldığımda ilk doktora gittiğimde beta hcg 1000 lerdeydi kese zorla vajinal ultrsonla göründü birz daha açıklama yaparsan belki yardımcı olabilirim

canım kese cok küçük gorundu ıkı hafta gerıden takıp edıyormus gebelıgım senınkı 1000 miş benimki 11 katı yanı 11.312 hcg degerım 6 haftalık olması gerekırken 4 haftalıkmıs cok uzgunum yarın gıdıcem doktora ama hıc umudum yok ama yınede umut dunyası ıste :( keseyı zar zor gorduler oysa sımdı coktan kalp atısının bıle duyulması gerekıyormus :( beta hcg degerıme ve son adet tarıhıme gore kucuk dıyor bende bırde pko var Allah yardımcımız olsun ıns :(

canım kese cok küçük gorundu ıkı hafta gerıden takıp edıyormus gebelıgım senınkı 1000 miş benimki 11 katı yanı 11.312 hcg degerım 6 haftalık olması gerekırken 4 haftalıkmıs cok uzgunum yarın gıdıcem doktora ama hıc umudum yok ama yınede umut dunyası ıste :( keseyı zar zor gorduler oysa sımdı coktan kalp atısının bıle duyulması gerekıyormus :( beta hcg degerıme ve son adet tarıhıme gore kucuk dıyor bende bırde pko var Allah yardımcımız olsun ıns :(

haa pardon canım ben de 11 küsür sandım o sayıyı:37: kese son adet tarihine küçükse korkma çünkü pkolu olduğumuz için geç yumurtlama geç çatlama falan oluyo benim bebeğim de son adetime göre 8 gün geriden geliyordu çünkü yumurtam geç büyümüştü ama beta hcg değeri de önemli bebeğin haftası hakkında bilgi veren bi değerdir... inşallah bi dahaki kontrolunde bebişinin kalp atışlarını duyarsın hayırlısı olsun canım... eğer olmazsa da üzülme en azından hamile kalabiliyosun bunu öğrenmiş olursun

esma merhaba cnm.tecrube konusunda bizden onde olan arkdasim simdi ben kiyafet falan alcam bebeklere.yada sole solim ne gerekiorsa alacam artik yavas yavas.senden tecrubelerini anlatmani bekliorum.mesela hastane cikisi kactane aldin kiyafet ne kadar aldin gereksiz sey almak istemiorum.bide mesela aldigin kiyafetleri ne kadar zaman gydirdin.iste anlat paylas aklima gelmio daha fazla.

esma merhaba cnm.tecrube konusunda bizden onde olan arkdasim simdi ben kiyafet falan alcam bebeklere.yada sole solim ne gerekiorsa alacam artik yavas yavas.senden tecrubelerini anlatmani bekliorum.mesela hastane cikisi kactane aldin kiyafet ne kadar aldin gereksiz sey almak istemiorum.bide mesela aldigin kiyafetleri ne kadar zaman gydirdin.iste anlat paylas aklima gelmio daha fazla.

canım ben 3 tane hastane çıkışı seti aldım 1 tanesi tam takımdı yani içinde atlet zıbın mama önlüğü.. battaniyesine kadar vardı diğerleri de sadece alt üst şapka mama önlüğünden oluşuyordu bunun dışında 5 tane daha alt üst takım aldım yani takım dediğim üstü düğmeli gömlek gibi altı pantolon şeklinde ayak kısmı da çorap gibi birleşik olanlar varya ondan işte anlamışsındır heralde ne demek istediğimi... bir de en az 10 tane alttan çıtçıtlı uzun kollu yarım kollu kolsuz atletlerden aldım değişik boyutlarda aldım herşeyden 6 aylık bebekler için olanlardan bile aldım çünkü bebişlerimiz çok hızlı büyüo maşallah onun için çok küçük olanlardan az al gerekirse büyük olanları giydirebiliyosun ama küçülenleri giydiremiyosun... kundak yapmak için satılan şeyler var onlardan 4 tane ince aldım 3 tane de kalın aldım bebeğimi kundak yapmadım ama yatırdığım yere seriyordum uyurken üstüne örtüyordum altını değiştirirken seriyordum bazen onlar da lazım oluyo... bir de ana kucağı, kanguru, alt değiştirme örtüsü, çantadan oluşan 5li set vardı ondan aldım kanguru hariç hepsini de çok kullandım... doğuma yakın beşik, şampuan, bebe sabunu, bebek bezi, biberon vs aldım bir de mama almayı unutma çünkü ilk etapta sütün olmayabilir hele bir de seninki ikiz kesinlikle al
aklıma gelenler bunlar canım başka gelirse tekrar yazarım:9:

kızlar bunlar ne tatlı hazırlık cok şeker:49::emir_bebek: .kızlar bugun akşamkontrolum var ikili test yapacak doktor inşallah herşey yolundadır bebek oldu bıde en onemlısı saglıgı allahım saglık versın once çok korkuorum bı pruz cıkar dıe :18:hayırlısı bakalım dua edın kızlar:71:

ne yazıkkı kürtajla bebegımı aldılar anormal buyuyormus kesemde bozukmus hayırlısı olsun ınsallah mol gebelık olmasında baska bırsey ıstemıyorum sımdılık.

kızlar bunlar ne tatlı hazırlık cok şeker:49::emir_bebek: .kızlar bugun akşamkontrolum var ikili test yapacak doktor inşallah herşey yolundadır bebek oldu bıde en onemlısı saglıgı allahım saglık versın once çok korkuorum bı pruz cıkar dıe :18:hayırlısı bakalım dua edın kızlar:71:

inşallah bir sorun çıkmaz canım ama çok da kafaya takma bu ikili üçlü testleri... hiçbir geçerliliği yok şimdiki aklım olsa ben yaptırmazdım benim ikili testimin sonucu kötü çıkmıştı down sendromu riski çıkmıştı o kadar üzüldüm ağladım hayatım zehir oldu ama Allahıma binlerce şükür ki amniyosentezimin sonucu temiz çıktı ve çok şükür bebeğim de sağlıklı doğdu bunun gibi çevremde o kadar çok örnek varki... onun içinkorkma tatlım herşey olacağına varır Allah sağlık sıhhat versin inşallah gerisi yalan...

ne yazıkkı kürtajla bebegımı aldılar anormal buyuyormus kesemde bozukmus hayırlısı olsun ınsallah mol gebelık olmasında baska bırsey ıstemıyorum sımdılık.

senin adına üzüldüm canım ama dediğin gibi hayırlısı olsun inşallah bir dahaki sefere sağlıklı bir gebelik oluşur bebeğine kavuşursun sen de...

inşallah bir sorun çıkmaz canım ama çok da kafaya takma bu ikili üçlü testleri... hiçbir geçerliliği yok şimdiki aklım olsa ben yaptırmazdım benim ikili testimin sonucu kötü çıkmıştı down sendromu riski çıkmıştı o kadar üzüldüm ağladım hayatım zehir oldu ama Allahıma binlerce şükür ki amniyosentezimin sonucu temiz çıktı ve çok şükür bebeğim de sağlıklı doğdu bunun gibi çevremde o kadar çok örnek varki... onun içinkorkma tatlım herşey olacağına varır Allah sağlık sıhhat versin inşallah gerisi yalan...

ah canım ya sorma inşallah dedıgın gıbı olur.ama dun gıttık bebegımı gorduk teyzesı artık her seyı bellı ellerı ayakları kafası cok sekerdı ellerını ayaklarnı oynatıodu doktor gostrdı sırt ustu yatıo gozukuo rahatımıza düşkun olacaz galıba:82:hersey allahım cook guzeldı ense kalınlıgını olçtu normal herşey normal dedı doktor bugun kan verdım down sendromu için inşllah bişi cıkmaz canım dedıgn gbıbı olur rabbım korusun.allahım herkese versın bu guzellıgı:49:

ah canım ya sorma inşallah dedıgın gıbı olur.ama dun gıttık bebegımı gorduk teyzesı artık her seyı bellı ellerı ayakları kafası cok sekerdı ellerını ayaklarnı oynatıodu doktor gostrdı sırt ustu yatıo gozukuo rahatımıza düşkun olacaz galıba:82:hersey allahım cook guzeldı ense kalınlıgını olçtu normal herşey normal dedı doktor bugun kan verdım down sendromu için inşllah bişi cıkmaz canım dedıgn gbıbı olur rabbım korusun.allahım herkese versın bu guzellıgı:49:

sevindim normal cikmasina cnm ins hersey gonlunce olur.sende hazirlik yaparken sorarsin ins allah tamamina erdirsin ikimizide tum bebek bekleyenleri.

yaaa ne sandın annesi tabikide herbişeyi var bebişinin:emir_bebek: :nazar::nazar:
inşallah canım herşey gönlünce olur:49:

esma ya benım karnım cok buyudu yanı 13 haftaya gore sadece 2 kılo aldım ama bu kadar olmaz 2 kılo sennkı nasıldı benımkı sankı 5 aylık hamılelerın karnı gıbı normalmı bu sennkınde nasıldı karnn ne zaman cıktı.bu arada ikili testımızde temız cıktı canım cok sukur opuorum

esma ya benım karnım cok buyudu yanı 13 haftaya gore sadece 2 kılo aldım ama bu kadar olmaz 2 kılo sennkı nasıldı benımkı sankı 5 aylık hamılelerın karnı gıbı normalmı bu sennkınde nasıldı karnn ne zaman cıktı.bu arada ikili testımızde temız cıktı canım cok sukur opuorum

canım benim ikili testinizin iyi çıkmasına çok sevindim:) karnının çıkması da normal canım dördüncü ayınızdasınız artık karın büyümesi herkeste farklı oluyor fatmacım benim karnım 6 aylık olduktan sonra belli oldu:) bilmeyenler biraz kilo aldığımı sanıyorlardı...
kilo alımın da gayet güzel canım ne kadar az alırsan senin için o kadar iyi önemli olan bebeğinin gelişiminin normal olması... bebekle ilgili bir sorun olmadıkça yaslan arkana keyfine bak bugünlerinin tadını çıkar doğunca hiç rahat bırakmıycak seni miniğin:)

teşekkür ederim esmacım ne zaman bişey sorsam cevap veriyosun allahta senin her duana cevap versin...bişey daha sormak istiyorum ben temmuzda gonal f ye başlıcam bu ilaç nasıl iyi geliyomu? yine aşılamamı yapcak doktor? hamile kalma ihtimalim yükselirmi? kafam sorularla dolu bi bilgin varsa yardımcı olurmusun

merhaba arkadaşlar ben bir yıldır yumurtlama sorunu yaşıyordum doktorum iğne tedavisine başlayacaktı malesef hep araya terslik girdi yapamadı iğneyi ben yurtdışından bitki çayı almıştım bir ebeden yumurtlamaya destek oluyor ve rahimi kuvvetlendiriyor onu kullanıyordum iğneye takviye olsun diye hazırlık yapıyordum sözde ama süpriz bi şekilde mayıs ayında kendiliğimden hamile kalmışım şimdi elimde bir adet Ovitrelle çatlatma iğnesi var ve satıyorum ihtiyacı olan özelden msj ata bilir
Allah isteyen herkese nasip etsin en kısa zamanda sizlerinde olur inşallah

Back